USTANAK - VRIJEME JE

slucajni prolaznik

#51 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by slucajni prolaznik »

Trebam te wrote:...Nakasi i Gavrankapetanovici po 25 godina u vrhu zdravstva a zdravstvo otislo u q...c.

Neka malo promjena nije na odmet. U ostalom kakve ima veze sto je Sebija supruga visoko rangiranog politicara, ako je strucnjak i zna svoj posao sasvim je to u redu...

Nadnaravne bi trebale biti ljudske sposobnosti i strucnosti osoba koje sa zavrsenim medicinskim obrazovanjem i medicinskom praksom u isto vrijeme obavljaju i menadjerske poslove, poslove organizacije firme sa desetinama zaposlenih osoba raznoraznih profila.

Moze li Izetbegovicka uspjesno voditi firmu kakva je bolnica, obzirom da nema iskustva u takvom upravljanju?

Da li je i Bakir Nakas uspjesno vodio Vojnu bolnicu... :-)

Prije pola godine Vlada Kantona Sarajevo prihvatila je odluku upravnog odbora Zavoda za zdravstveno osiguranje kojom je uslovnost za poziciju direktora Zavoda prosirena i na medicinsko obrazovanje (prije toga uslov je bio zavrsen pravni ili ekonomski fakultet), samo da bi Faris Gavrankapetanovic bio smjesten na poziciju direktora Zavoda.

Korupcija ima presiroko znacenje :oops:
Trebam te

#52 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Trebam te »

Tacno, sve je korupcija ali ima i ne znanja!

Boraveci poslovno prije godinu dana u jednoj od 'naj elitnijih' firmi u Bosni, ostali smo zapanjeni kako uopste nema organizacije posla niti piramidne hijerarhije po kojoj se ocjenjuje sta ko odlucuje :shock: Svaki department je bio sam za sebe i uopste nema razmjene podataka izmedju razlicitih odjela a da ne pricamo o nivoima vlasti koji su ko bajagi za nesto zaduzeni a sta god ih pitas oni ne dolucuju o tome :D

Mislim da dole generalno svaka firma treba uzeti po par najboljih studenata i bukvalno ih hijerarhijski istrenirati i doskolovati dok ne postanu sposobni da budu jedna kljucna organizaciona karika u kompaniji!

Isto vazi i za diplomatiju, koja je sva truhla da je smijesna ko nas sve predstavlja u inostranstvima...salju nekakve cikice i babe od 60-70 godina po veoma kljucnim zemljama, da li znaju nasi kad salju te ljude da niko njih nikad nigdje i ne pozovo ako bas bas ne moraju na nekakve druzbe ili poslovne sastanke... :x

Svasta sa nama :run:

Jah i ovo, nedavno vidim Gavrankapetanovica u avionu, naravno on prvi udje, sjedi na prvom mjestu i ko god ulazi u avion on bleji u svakog covjeka isto kao da hoce reci "ja sam taj i taj to sma ja" :D :D ne znajuci da ima puno uspjesnijih od njega koji i poslije njega udju onako ne primjeceno :dance:

:bih:
Last edited by Trebam te on 15/03/2013 00:17, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#53 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Cherry-Cherry »

nema ništa od ustanka... nismo još pali na dno. lebdimo koji centimetar iznad dna.
Trebam te

#54 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Trebam te »

Cherry-Cherry wrote:nema ništa od ustanka... nismo još pali na dno. lebdimo koji centimetar iznad dna.

Ma jok ba, jos mi nismo svjesni da padamo, :D

Cuj 'niko ko mi'...cekamo izbore, 'ta ce nam' ustanak! :razz:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#55 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by japin_mutapi »

evo ustao sam prije sat vremena
neocekivana_sila

#56 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by neocekivana_sila »

a šta je konkretno loše uradila Sebija Izetbegović? Osim što joj ne valja frajer :D . I što je Mimo rekao da je imala nekih sedmica na fakultetu. Je li to sad do prosjeka ocjena? Nakaš imao bolji prosjek?
JOINT_1921
Vozim: odlično

#57 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Nije nista uradila, samo joj se stima da dodje umjesto Nakasa koji je posljednji rangiran iako je vodio uspjesno bolnicu, i svi su zadovoljni njegovim radom koliko sam upratio. Online peticija je skupila oko 3500 potpisa koliko znam, a sigurno bi i vise da je bolje prosirena i da je dostupna siroj, a ne samo internetskoj, publici... Ovdje je vise stvar principa, i jos jedan dokaz da mi sve trpimo... Kad cemo se pobuniti sto svaka vlast dovodi covjeka iz svoje stranke na mjesta generalnih direktora, direktora, ljudstva, itd. i to u preduzecima koja vaze kao jedna od najjacih u BiH (npr. elektrane, vodovodi, itd.), a ne preko konkursa, pa da se izabere onaj koji ima najvise iskustva, znanja, sposobnosti ?
neocekivana_sila

#58 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by neocekivana_sila »

Doima se iz svih komentara da se radi više o ratnim zaslugama Abdulaha nego o poznavanju nekog velikog uspjeha Bakira Nakaša kao direktora. U čemu se sastoji uspjeh Opće bolnice od kraja rata pa naovamo?
saravara

#59 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by saravara »

JOINT_1921 wrote:Nije nista uradila, samo joj se stima da dodje umjesto Nakasa koji je posljednji rangiran iako je vodio uspjesno bolnicu, i svi su zadovoljni njegovim radom koliko sam upratio. Online peticija je skupila oko 3500 potpisa koliko znam, a sigurno bi i vise da je bolje prosirena i da je dostupna siroj, a ne samo internetskoj, publici... Ovdje je vise stvar principa, i jos jedan dokaz da mi sve trpimo... Kad cemo se pobuniti sto svaka vlast dovodi covjeka iz svoje stranke na mjesta generalnih direktora, direktora, ljudstva, itd. i to u preduzecima koja vaze kao jedna od najjacih u BiH (npr. elektrane, vodovodi, itd.), a ne preko konkursa, pa da se izabere onaj koji ima najvise iskustva, znanja, sposobnosti ?
1 Ko kaže da je uspješno vodio bolnicu?? Na osnovu čega je to zaključeno ??
2 Online peticija ?? Pa besposličari i onako nemaju druga posla nego ON LINE peticija..
3 Principi ? kakvi principi kad je izlaznost na izbore ravna nuli. Po mom mišljenju tu je glavni princip : ne dozvoli da te vode neki drugi tj GLASAJ. A ako ne glasaš nemaš prava da se buniš...
4 Volio bih da mi neko kaže kakve koristi bilo ko od običnih građana ima od direktora bolnice bez obzira ko to bio Nakaš, Izetbegovićka ili bilo ko drugi...
JOINT_1921

#60 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Kakvi izbori i kakvo crno glasaj ??? Pa da li vidite da u ovoj drzavi NIKO, i opet ponavljam NIKO, se ne bavi politikom jer to voli, jer bi volio da pomogne narodu, nego samo i iskljucivo radi svoje materijalne dobiti i jer je to njemu najlaksi nacin da dodje do para... Ako tu zaluta i neki postenjak, on prodje na izborima, i odmah prvi zakoni, skupstine, ovo ono, povuku ga ovi svi zli sa sobom... Kaze nekom inzinjeru, dobricina, nadje se u odlucivanju nekom, prvo ga navuce, kaze hoces da budes projektant u ovoj fabrici sarafa koja se pravi u Teočaku, dat' cemo ti 50.000 KM za mjesec dana posla... Pita se pametni inzinjer, postenjacina, pa jel to legalno... Naaaaravno, evo papiri, sve potpisemo, a oni su i namjestili tu gradnju, i firme, i materijal, sve... Kaze ma sto i ne bih, ako je sve legalno, velike su to pare... I onda je njihov... Uvijek ce dizati ruku kako mu oni kazu...

Nije ovdje fazon jel Bakir uspjesno vodio bolnicu, to je samo jedna bolnica, nije fazon ni Sebije, fazon je sto pustamo da nas gu*e kako hoce, a mi nista, oni dovedu tako stranacke ljude na pozicije, niko nista, fiktivno naprave preduzece i lafo posluju, samo peru pare preko toga, narucuju najbolja auta, kupuju najbolje stvari, ili uopste i ne kupe, a napisu da su potrosili 10 puta vise para nego sto je to vrijedilo, i to u talu sa tim firmama, i mi opet sutimo. Onaj dobije drzavne poticaje za poljoprivredu milion maraka a i nema 2 krave, 4 kokosi, ovi poljoprivrednici opet sute, prodju ljudi na konkursu, zna se ko im je stela, gledaju ih ljudi kako varaju, pogresno upisuju, opet sute, na fakultetu vide korupciju, opet sute, na sudu vide korupciju, opet sute, u bolnici svi daju mito, niko ne prijavljuje, mazu nam oci, stalno, stalno, stalno, a mi ko telad gledamo... Smijesni smo stvarno...
JOINT_1921

#61 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Zar nije zalosno vidjeti ovu sliku, kakvu smo privredu imali, nesto je unisteno u ratu, a mnogo toga i nesposobnim vodjenjem politicara, lopovluckim privatizacijama, i sl.

Image
sinuhe

#62 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by sinuhe »

Prije 25 godina u svakoj evropskoj drzavi je bila tvornica televizora a danas u prodavnici imas par japanskih i korejskih brendova tako da nije cudo da je Rudi Cajavec propao :D
Inace jugoslovenska privreda od preko 20 miliona stanovnika je bila manja od portugalske.
O'zone
Globalni moderator

#63 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by O'zone »

JOINT_1921 wrote:Kakvi izbori i kakvo crno glasaj ??? Pa da li vidite da u ovoj drzavi NIKO, i opet ponavljam NIKO, se ne bavi politikom jer to voli, jer bi volio da pomogne narodu, nego samo i iskljucivo radi svoje materijalne dobiti i jer je to njemu najlaksi nacin da dodje do para... Ako tu zaluta i neki postenjak, on prodje na izborima, i odmah prvi zakoni, skupstine, ovo ono, povuku ga ovi svi zli sa sobom... Kaze nekom inzinjeru, dobricina, nadje se u odlucivanju nekom, prvo ga navuce, kaze hoces da budes projektant u ovoj fabrici sarafa koja se pravi u Teočaku, dat' cemo ti 50.000 KM za mjesec dana posla... Pita se pametni inzinjer, postenjacina, pa jel to legalno... Naaaaravno, evo papiri, sve potpisemo, a oni su i namjestili tu gradnju, i firme, i materijal, sve... Kaze ma sto i ne bih, ako je sve legalno, velike su to pare... I onda je njihov... Uvijek ce dizati ruku kako mu oni kazu...

Nije ovdje fazon jel Bakir uspjesno vodio bolnicu, to je samo jedna bolnica, nije fazon ni Sebije, fazon je sto pustamo da nas gu*e kako hoce, a mi nista, oni dovedu tako stranacke ljude na pozicije, niko nista, fiktivno naprave preduzece i lafo posluju, samo peru pare preko toga, narucuju najbolja auta, kupuju najbolje stvari, ili uopste i ne kupe, a napisu da su potrosili 10 puta vise para nego sto je to vrijedilo, i to u talu sa tim firmama, i mi opet sutimo. Onaj dobije drzavne poticaje za poljoprivredu milion maraka a i nema 2 krave, 4 kokosi, ovi poljoprivrednici opet sute, prodju ljudi na konkursu, zna se ko im je stela, gledaju ih ljudi kako varaju, pogresno upisuju, opet sute, na fakultetu vide korupciju, opet sute, na sudu vide korupciju, opet sute, u bolnici svi daju mito, niko ne prijavljuje, mazu nam oci, stalno, stalno, stalno, a mi ko telad gledamo... Smijesni smo stvarno...
Što se bolan nerviraš?

Nama je upravo onako kako smo zaslužili odnosno kako smo odabrali da nam bude. Da je loše neko bi se bunio. Vidiš ti koga da se buni? (osim tebe :mrgreen: )

Vidiš i meni je smetalo sve ovo što tebi smeta i onda... onda sam se samo utopio u sivilo. Sad mi sve ovo normalno,iskreno ni ne očekujem drugačije svjestan sam ljudi oko sebe i njihovog mentaliteta i mogu da ti kažem da puno bolje spavam :thumbup:
JOINT_1921

#64 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Zato jer bih volio da krenemo naprijed, da mi nije muka sto je i onom u Albaniji bolje, a da ne pricamo o Hrvatskoj i Srbiji... Svi idu naprijed, samo mi nazad...

Meni nije lose, zavrsio sam fakultet, zaposlen sam, imam super porodicu, sve sto pozelim i obezbjedjen sam za zivota, ali mi je muka da gledam kako ne idemo ka progresu, da svima bude super...
mO k3

#65 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by mO k3 »

JOINT_1921 wrote:Zato jer bih volio da krenemo naprijed, da mi nije muka sto je i onom u Albaniji bolje, a da ne pricamo o Hrvatskoj i Srbiji... Svi idu naprijed, samo mi nazad...

Meni nije lose, zavrsio sam fakultet, zaposlen sam, imam super porodicu, sve sto pozelim i obezbjedjen sam za zivota, ali mi je muka da gledam kako ne idemo ka progresu, da svima bude super...
Hm, mislim da ti malo petljaš,onome kome je dobro neće protestovati ,jer nema razloga , nije na podu
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#66 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by antimobbing »

Ne zanosite se ustanka u BiH neće biti. Psiholozi su nedavno došli do zaključka da su Bošnjaci masovno oboljeli od ''Amonije'' koja dolazi u periodima društvene i političke krize, ratova i u vremenima društvene tranzicije. Trenutno više ne važe ranije norme i tradicionalne vrijednosti, a nove još nisu uspostavljene. Ovo je dovelo do pometnje i totalne kolektivne dezorijentacije našeg naroda u traganju za socijalno poželjnim obrascima ponašanja. Pored ovog, naš narod u sebi nema nikakvog cilja, ideologije niti vjere u sebi. Jednostavno za sebe, ne možemo reći šta smo uopće? Dali ovaj narod, koji svakodnevno pije alkohol, kurva se, drogira, krade, laže, ubija se i ranjava iz vatrenog oružja su muslimani koji se drže svoje vjere? Nismo srbi, nismo hrvati, nismo ni ostali. Šta smo uopće? Dakle, radi se o jednoj nedefinisanoj masi naroda opkoljenoj sa svih strana neprijateljima koju su u ratu pokušali biološki istrijebiti ali Uzvišeni Bog to nije dozvolio. Za razliku od nas Bošnjaka koji se nalazimo u totalnom neorganizovanom haosu, naši neprijatelji su izuzetno dobro organizovani, tačno znaju šta žele i dugoročno rade na ostvarenju zacrtanih ciljeva. Nema dalje, dotakli smo samo dno kada smo dozvolili da nam osuđeni kriminalci i nepismene rumene zadojene kockaste glave, koji su prije rata mogli samo čuvati ovce i krave poput Radeljša odlučuju o zdravstvu. Ponovo, ne zanosite se ustanka u BiH neće biti čak niti obične seljačke bune. Dotakli smo samo dno egzistencije.Narod bez jasno definisanih dugoročnih ciljeva, ideologije i vjere u sebi je obična bezlična masa koja se talasa sad gore, sad dolje, sad lijevo, sad desno kako vjetar puše zatvoreni i izolovani od čitavog svijeta kao obična stoka u nacionalnom toru već dvadeset godina. Pitanje je samo, do kada ovako?
Last edited by antimobbing on 15/03/2013 09:35, edited 1 time in total.
JOINT_1921

#67 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Ženski Dr.Med wrote:
JOINT_1921 wrote:Zato jer bih volio da krenemo naprijed, da mi nije muka sto je i onom u Albaniji bolje, a da ne pricamo o Hrvatskoj i Srbiji... Svi idu naprijed, samo mi nazad...

Hm, mislim da ti malo petljaš,onome kome je dobro neće protestovati ,jer nema razloga , nije na podu
To ti mislis, imam sve u zivotu, ali bih protestvovao da bude i ostalima bolje... Narocito penzionerima (koji to zasluzuju), nezaposlenim i nepravedno otpisanim...
mO k3

#68 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by mO k3 »

Grdne rane moje ..... Jesi organizovo kaku fejsbuk grupu?? Bez internet ratnika nea ništa danas ....
JOINT_1921

#69 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Ženski Dr.Med wrote:Grdne rane moje ..... Jesi organizovo kaku fejsbuk grupu?? Bez internet ratnika nea ništa danas ....
Dozovi se, dodji sebi ako nemas kome... Cisto diskutujemo zasto smo ovakvi, i kad cemo doci sebi, a ti ako nemas komentar, nema potreba da ulijeces sa takvim komentarima...
graue_maus

#70 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by graue_maus »

JOINT_1921 wrote:Zar nije zalosno vidjeti ovu sliku, kakvu smo privredu imali, nesto je unisteno u ratu, a mnogo toga i nesposobnim vodjenjem politicara, lopovluckim privatizacijama, i sl.

Image
:cry: nekad bilo sad je samo lijepo sjecanje ..........
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#71 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Slo Burner »

Uvijek se sjetim onog ustanka studenata pd prije par godina zbog septembarskih rokova ako se dobro sjecam :D
bakonja

#72 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by bakonja »

Zasto ustanak, pa sto se niste ustajali kad je SDP sa SBB skidao sve uprave,nadzorne, skupstine itd koji nisu u njihovoj stranci. Dobro ste rekli "Vrijeme je za ustanak" da se Vi ustanate a da ostali malo sjdenu.
Samo naprijed SDA
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#73 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Slo Burner »

bakonja wrote:Zasto ustanak, pa sto se niste ustajali kad je SDP sa SBB skidao sve uprave,nadzorne, skupstine itd koji nisu u njihovoj stranci. Dobro ste rekli "Vrijeme je za ustanak" da se Vi ustanate a da ostali malo sjdenu.
Samo naprijed SDA

Eto vam odgovora

Postoje ljudi koji su zadovoljni. Sto bi rekla ona neka na tatina kćerka:"Ovo je drzava za pozeliti "
JOINT_1921

#74 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Kakvi ba SDP, SBB, SDA, smijesni i lopovi su svi redom, i Tihic, i Izetbegovic, i Radoncic, i Lagumdzija, i Ajanovic, i Covic, SVI ba... Trebalo je podici ustanak i puno ranije, cim smo vidjeli da nam izmice tlo pod nogama...
Terenc

#75 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Terenc »

neocekivana_sila wrote:a šta je konkretno loše uradila Sebija Izetbegović? Osim što joj ne valja frajer :D . I što je Mimo rekao da je imala nekih sedmica na fakultetu. Je li to sad do prosjeka ocjena? Nakaš imao bolji prosjek?
Niko nije pitao kako direktor može biti dvije decenije...a sto se tice mime i njegove priče o sedmicama to bi trebao pitati svoju suprugu kako "zape" na ekonomiji pa je ne završi,propali novinar jos od adilovog radia 99
Post Reply