USTANAK - VRIJEME JE

bingov buraz

#26 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by bingov buraz »

Mister Yes wrote:
JOINT_1921 wrote:
-LIBERO- wrote:Mi smo podanicka i bezmuda nacija...nista od toga. ;-)
Sta je potrebno da se desi da to prestanemo biti, ili nas mogu silovati koliko zele ???
Potrebno je da manje ljudi bude na državnoj sisi. Sve dok se pola stanovništva hrani od budžeta ništa od ustanka.
Najpametnija!
forest gump

#27 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by forest gump »

Eo samo da čips smirim.
Medo u zijanu

#28 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Medo u zijanu »

ja sam za seljacku bunu
mali_balon

#29 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by mali_balon »

Image
JOINT_1921
Vozim: odlično

#30 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Mister Yes wrote:
JOINT_1921 wrote:
-LIBERO- wrote:Mi smo podanicka i bezmuda nacija...nista od toga. ;-)
Sta je potrebno da se desi da to prestanemo biti, ili nas mogu silovati koliko zele ???
Potrebno je da manje ljudi bude na državnoj sisi. Sve dok se pola stanovništva hrani od budžeta ništa od ustanka.
Kako ce se to desiti, sami sebe da otpustaju ??? Da propadnu firme, da dotaknemo dno, sta onda imamo ??? Samo mozemo dobiti kredite neke da se vrate firme pa da budemo duzni 1000 godina...
JOINT_1921

#31 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Zasto ovih 450.000 (koliko ja znam) nezaposlenih sute ??? Zar nije masa od npr. 50000 dovoljna da pokrene neke stvari ? Zasto je uvijek svaka borba svedena na onu individualnu, a sve nase najjace firme nam propadaju pred ocima... Kako je to samo prije bilo uvezano i sve firme uvezane da snadbijevaju jedna drugu, a danas su pred stecajem... Zalosno je ovo sve, svi samo gledaju k'o telad...
MOSALJOZE

#32 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by MOSALJOZE »

JOINT_1921 wrote:Zasto ovih 450.000 (koliko ja znam) nezaposlenih sute ??? Zar nije masa od npr. 50000 dovoljna da pokrene neke stvari ? Zasto je uvijek svaka borba svedena na onu individualnu, a sve nase najjace firme nam propadaju pred ocima... Kako je to samo prije bilo uvezano i sve firme uvezane da snadbijevaju jedna drugu, a danas su pred stecajem... Zalosno je ovo sve, svi samo gledaju k'o telad...
znaš što šute.Evo imaš 100000 primjera.Svake godine prije izbora neko od političkih predstavnika dadne 50 km i on se proda za iste.I onda dvije godine on njemu ja sam tebi dao 50 KM ti mene moraš slušati.I ovaj šta će.To je samo jedan primjer zašto narod nece
slucajni prolaznik

#33 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by slucajni prolaznik »

Vjerujem da drzimo primat u svijetu po vlastitoj nesposobnosti da za sebe ucinimo bolje, pa makar i prisilnim metodama :(

Zadnji veliki "ustanak" u nas bio je proturatni miting pred Skupstinom RBiH, u proljece '92.

Naredni slican "ustanak" mozemo ocekivati tek nakon samounistenja kleronacionalizma, ili reinkarnacijom komunizma. I prva i druga opcija su, nazalost, samo utopije :(
JOINT_1921

#34 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Takodje veliki problem je ogroman broj stranaka, i ljudi koji su u strankama, te zbog clanstva u istim ne smiju da se pobune, ko biva bice im bolje... Zasto ljudi sute pred ociglednim kradjama... Evo npr. konkurs u mup.u, tamo momak ima dokaze, odnosno svjedoke da je neko varao na sprintu, da je imao stelu, i svi to procitaju koji su izasli na taj konkurs, i oni koji su pali, i oni sute, valjda kontaju ako protestvuju na sljedecem konkursu nema od njih nista...

Sta vi mislite, koji je nacin da ove nase posrnule firme krenu naprijed, na koji nacin procesuirati one koji su doveli firme do stecaja rasprodajom, mobingom, i sl. ?
slucajni prolaznik

#35 Re: USTANAK - VRIJEME JE

JOINT_1921 wrote:Takodje veliki problem je ogroman broj stranaka, i ljudi koji su u strankama, te zbog clanstva u istim ne smiju da se pobune, ko biva bice im bolje...
Nije. Razlog je guzva za preglomaznu budzetsku sisu.

Ko god otvori usta da nesto kaze protiv, izgubi red pod "bradavicom" :D
udrch

#36 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by udrch »

mislim, ovo što će Sebija da sjedne u fotelju je dno dna..
ali brate šta ako sutra odem da protestujem i oni odluče da ostave Bakira Nakaša..
jebiga, što bih ja čuvao njegovo direktorsko radno mjesto..
brat Abdulah je bio dobar čovjek..ali Bakir je odradio svoja dva mandata i nek se sprema za penziju..
u demokratskim zemljama je neko pravilo da nakon dva mandata maximalno prepustiš i drugima da vidimo šta znaju..
jebem ti više doživotne fotelje..
ograničili smo reisa, treba ograničiti i ostale..
RS6_BI_TURBO

#37 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by RS6_BI_TURBO »

Ocito jos mnogima nije "prekipilo", pogotovo onima koji su na budzetu ili su infiltrirani u svakojakim strankama, tj. dio su sistema. Ustanak tako ni ne mozemo ocekivati od nekoga ko nije ogorcen na sistem, pa cak ni podrsku, jer ne postoje revolucionari koji su pokrenuli revoluciju a da sami nisu osjetili neku nepravdu (prica o suosjecanju sa drugima i ne pije bas vode).
Sto se nezaposlenih tice, vrlo malo njih ima razvijenu kriticku svijest. Takodjer dobar dio istih je i sam odgovoran za svoju situaciju u vecoj mjeri nego iko drugi, ali oni to nece priznati, nego cekaju da drugi nesto za njih urade, pa cak i kad je izbor vlasti u pitanju, mnogi pustaju druge da odlucuju za njih. Lijenost i letargija ce prije unistiti ovaj narod nego bilo kakva politika.
JOINT_1921

#38 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Treba, slazem se, ali zasto kad je ocigledno da se pravi ocigledan ustupak Bakiru, za njegovu zenicu, i on je smijenjen, nije mu istekao mandat, zar ne ?
Drugo, kako smanjiti drzavnu "sisu", tako sto nam mmf nece odobriti dovoljno kredita, pa da onda moramo "rezati" zaposlene ? I konkretno, gdje vi vidite najveci problem sa drzavnom birokratijom, koji je to sektor ? Nemojte samo reci Telecom, npr, jer je to smijesan broj u odnosu na ukupnu cifru...

Image
slucajni prolaznik

#39 Re: USTANAK - VRIJEME JE

udrch wrote:..u demokratskim zemljama je neko pravilo da nakon dva mandata maximalno prepustiš i drugima da vidimo šta znaju..jebem ti više doživotne fotelje..

Da, da.. reis nam je mjera. Demokratska :D
udrch

#40 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by udrch »

JOINT_1921 wrote:Treba, slazem se, ali zasto kad je ocigledno da se pravi ocigledan ustupak Bakiru, za njegovu zenicu, i on je smijenjen, nije mu istekao mandat, zar ne ?
Drugo, kako smanjiti drzavnu "sisu", tako sto nam mmf nece odobriti dovoljno kredita, pa da onda moramo "rezati" zaposlene ? I konkretno, gdje vi vidite najveci problem sa drzavnom birokratijom, koji je to sektor ? Nemojte samo reci Telecom, npr, jer je to smijesan broj u odnosu na ukupnu cifru...
Bakiru Nakašu je istekao drugi četverogodišnji mandat i nije smijenjen..
Bakir Nakaš takođe nije 21 godinu direktor Opće bolnice..
Abdulah dr. Nakaš rođen je 27. 11. a i umro je 27. 11. 2005, baš za svoj 61. rođendan.
do svoje smrti 2005. godine direktor je bio Abdulah, od 1992.
Abdulah Nakaš je bio član SDA i poslanik u Zastupničkom domu FBiH..

Bakir Izetbegović i njegova žena sebi prave medvjeđu uslugu, jer ovo je kraj njegovog uticaja u SDA..
ako Sebija postane direktorica biće to najveće poniženje za Bošnjake od dejtona do danas..
ipak se ovdje radi o bošnjačkom članu Presjedništva i čovjeku za kojeg se očekivalo da prije mjesec dana na kongresu preuzme najjaču bošnjačku stranku..

sramota od dva Bakira da ih jebe jedna Sebija..
udrch

#41 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by udrch »

slucajni prolaznik wrote:
udrch wrote:..u demokratskim zemljama je neko pravilo da nakon dva mandata maximalno prepustiš i drugima da vidimo šta znaju..jebem ti više doživotne fotelje..

Da, da.. reis nam je mjera. Demokratska :D
sve treba ograničiti i vratiti u zakonske okvire..ratne zasluge se trebaju jednom zakonski urediti, ali da neko više jaše dok ne umre zato što je u ratu radio nešto posebno, mislim..
pa general Atif Dudaković je penzionisan prije 5,6 godina, šta fali Bakiru Nakašu..
slucajni prolaznik

#42 Re: USTANAK - VRIJEME JE

udrch wrote:...ipak se ovdje radi o bošnjačkom članu Presjedništva..

Moram u off samo da bih ispravio pogresno tretiranje clanova Predsjednistva, uocljivo i kod drugih:

Bakir Izetbegovic NIJE BOSNJACKI clan Predsjednistva, takav ne postoji po Ustavu BiH, vec clan Predsjednistva BiH biran iz redova bosnjackog naroda u BiH. On predstavlja ravnopravno sve narode i gradjane BiH, bez razlike!

Siguran sam da ti uocavas razliku :D
udrch

#43 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by udrch »

nije ovaj :D već ovaj :mrgreen:
slucajni prolaznik

#44 Re: USTANAK - VRIJEME JE

udrch wrote:nije ovaj :D već ovaj :mrgreen:

Jes' tebi, meni i nama nije :oops:
area51

#45 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by area51 »

It_is_a_Leclerc wrote:Vrijeme je, druže, za spavanje.
Sutra ćemo ustančiti :)
:lol:
Trebam te

#46 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Trebam te »

lara b. wrote:ma vala ne moze ni bakir dozivotno biti direktor..n.eka malo radi kao doktor :-D

Podrzavam, Nakasi i Gavrankapetanovici po 25 godina u vrhu zdravstva a zdravstvo otislo u q...c.

Neka malo promejna nije na odmet. U ostalom kakve ima veze sto je Sebija supruga visoko rangiranog politicara, ako je strucnjak i zna svoj posao sasvim je to u redu.
:-D
Bosna treba vise zena na rukovodecim mjestima! Poznati smo po pljuvanju sto je onaj sto nije ovaj, ma takvi smo kakva nam je i drzava sve otislo u helac :oops:
udrch

#47 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by udrch »

ma iskreno među ovim što su se kandidovali i ja bih izabrao Sebiju..a Bakir Nakaš bi mi bio zadnji izbor..mogu zamisliti samo sa kakvom arogancijom je on pristupio intervju pred nadzornim odborom..vjerujem da je više pričao o tužbi ako ga ne izaberu nego o programu rada u naredne četiri godine..
šef je klinike, a i žena je..treba malo gurati žene..

ali ovoj Bakirovoj Sebiji ne bih dozvolio ni da se kandidira, a kamoli da bude izabrna..
muzicar_iz_parka

#48 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by muzicar_iz_parka »

Ustaj radni narode Crne Gore 12 je sati. :D
paradox02

#49 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by paradox02 »

Nemam kad.
Trebam te

#50 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Trebam te »

udrch wrote:ma iskreno među ovim što su se kandidovali i ja bih izabrao Sebiju..a Bakir Nakaš bi mi bio zadnji izbor..mogu zamisliti samo sa kakvom arogancijom je on pristupio intervju pred nadzornim odborom..vjerujem da je više pričao o tužbi ako ga ne izaberu nego o programu rada u naredne četiri godine..
šef je klinike, a i žena je..treba malo gurati žene..

ali ovoj Bakirovoj Sebiji ne bih dozvolio ni da se kandidira, a kamoli da bude izabrna..
Slazem se i sa tvojim postom, tacno je da jedan bosanac ljekar od 64 godine ne moze imati i znati savremene metode poslovanja tako komplikovane medicinske ustanove a posebno u veoma komplikovano-birokratskoj drzavi kao sto je Bosna! Svaka cast zaslugama za lijecenje u ratu itd...

U vecini modernih drzava obicno na rukovodecim mjestima bolnica i nisu ljekari, vec strucnjaci iz ekonomije, manadzmenta, i poslovnih skola MBA itd jer je to operativni manadzment koji zahtijeva poznavanje organizacionog viseslojnog poslovanja, racunovodstvo i protok novca, strategiju poslovanja i naravno donekle poznavanje medicine i medicinskih trendova u svijetu!!

Ja ne poznajem Sebijine kvalitete poslovanja, ali podrzavam promjene!
Post Reply