USTANAK - VRIJEME JE

statixx

#101 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by statixx »

JOINT_1921 wrote:Kakvi ba SDP, SBB, SDA, smijesni i lopovi su svi redom, i Tihic, i Izetbegovic, i Radoncic, i Lagumdzija, i Ajanovic, i Covic, SVI ba... Trebalo je podici ustanak i puno ranije, cim smo vidjeli da nam izmice tlo pod nogama...
Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#102 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by japin_mutapi »

statixx wrote:
JOINT_1921 wrote:Kakvi ba SDP, SBB, SDA, smijesni i lopovi su svi redom, i Tihic, i Izetbegovic, i Radoncic, i Lagumdzija, i Ajanovic, i Covic, SVI ba... Trebalo je podici ustanak i puno ranije, cim smo vidjeli da nam izmice tlo pod nogama...
Image
zapravo je lik na slici u pravu 100 posto

svi ga mi glabamo lagano i neprestano a lopovi se bogate preko naših leđa
suncica24

#103 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by suncica24 »

Na svakog borca ranjenika kojem su spasili "život", nabrojaću bar deset koji su ležali po hodnicima krvavi i umotani u deku u kojoj su dovučeni, i tako čekali...čekali su da "heroji u bijelom" saznaju je li taj nesretnik "solventan" i dolazi li iz imućnije porodice...
Kad sam pitao jednog ratnog doktora zbog čega je tako bilo...rekao mi je da su i oni "morali" od nečeg da žive...
Za ovo svaki od doktora koji je u ratu radio u onakvim neuvjetima, pod granatiranjem, bez vode, struje, osnovne opreme, sa po 10 i više pacjenata u momentima bi te trebao pljunuti u lice!
Za tu "solventnost" koju spominješ i koja nema veze sa zdravom pameću.
Ali najlakše je biti general poslije bitke.
Bljak!
Hajlac

#104 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Hajlac »

slucajni prolaznik wrote:Vjerujem da drzimo primat u svijetu po vlastitoj nesposobnosti da za sebe ucinimo bolje, pa makar i prisilnim metodama :(

Zadnji veliki "ustanak" u nas bio je proturatni miting pred Skupstinom RBiH, u proljece '92.

Naredni slican "ustanak" mozemo ocekivati tek nakon samounistenja kleronacionalizma, ili reinkarnacijom komunizma. I prva i druga opcija su, nazalost, samo utopije :(
Ovo i ja uvijek kazem i smatram istinom ali namah se nadju zavjerasi da ono pred Skupstinom nazovu podmetacinom od strane cetnika. A zasto? Zato sto je minderasima trn u oku ono izvizdavanje prvog predsjednika Saraj'va i okolice(to je sve sto ga je tangiralo kao "predsjednika").

Mora da je i Josip Pejakovic u tom momentu radio protiv Bosne i Hercegovine :-)

Mene stara vodila na proteste prepjesacivsi pola grada i rizikujuci i svoj i zivot djeteta; prespavali onu noc u Skupstini.
Kad god cujem onu stvar od Adija Lukovca - Djeca u neredu, prodje mi upravo ta misao o zadnjem pokusaju ustanka protiv zla zvanog nacionalizam u ovom gradu i ovoj zatrovanoj zemlji.

Razmisli li iko o salvi laznih obecanja kojima su obmanuli narod da bi dosli na vlast ti dushmani iz SDA, SDS i HDZ ???

Kako su svi duvali u isti balon da bi se docepali vlasti a kasnije i da bi je zadrzali?
Balon potenciranja razlicite vjerske i etnicke pripadnosti po imenima?

Oni i dalje suvereno vladaju uspostavljenim torovima 23 godine poslije!

Sto je zapoceo Markovic&Co pod patronatom MMFa i WB, oni su nastavili raditi za te 23 godine - privatizovati i unistavati sve sto je bilo bino za privredu i drustveni zivot a ova prica o privatizaciji Drzavne(koja ironija) bolnice je samo privodjenje kraju posla.
Paranoid

#105 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Paranoid »

suncica24 wrote:
Na svakog borca ranjenika kojem su spasili "život", nabrojaću bar deset koji su ležali po hodnicima krvavi i umotani u deku u kojoj su dovučeni, i tako čekali...čekali su da "heroji u bijelom" saznaju je li taj nesretnik "solventan" i dolazi li iz imućnije porodice...
Kad sam pitao jednog ratnog doktora zbog čega je tako bilo...rekao mi je da su i oni "morali" od nečeg da žive...
Za ovo svaki od doktora koji je u ratu radio u onakvim neuvjetima, pod granatiranjem, bez vode, struje, osnovne opreme, sa po 10 i više pacjenata u momentima bi te trebao pljunuti u lice!
Bljak!
Zaobići ću te samo zato što si...sunčica, a što se tiče doktora, kao borac i kao ranjenik nisam pljuvao, to rade p...., nego sam se suzdržavao da nekom od njih koji mi je prodavao šuplju štakom polomim vilicu...
Tvoj post mi govori da ti pričaš o Sarajevu...pa sestro nije rat samo bio u Sarajevu...bio je i udrugim gradovima, a kao npr. u Tuzli bolnica nije ostajala bez struje, a u kritičnim situacijama su bili na raspolaganju agregati...tako da ti ta priča o neuvjetima pada u vodu...
suncica24

#106 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by suncica24 »

Paranoid wrote:
suncica24 wrote:
Bljak!
Zaobići ću te samo zato što si...sunčica, a što se tiče doktora, kao borac i kao ranjenik nisam pljuvao, to rade p...., nego sam se suzdržavao da nekom od njih koji mi je prodavao šuplju štakom polomim vilicu...
Tvoj post mi govori da ti pričaš o Sarajevu...pa sestro nije rat samo bio u Sarajevu...bio je i udrugim gradovima, a kao npr. u Tuzli bolnica nije ostajala bez struje, a u kritičnim situacijama su bili na raspolaganju agregati...tako da ti ta priča o neuvjetima pada u vodu...
Nema potrebe za zaoblizenjem zato sto sam... suncica.
Naprotiv.

Moj post prica o Sarajevu, kao i sama tema koja je bazirana na slucaju Drzavne bolnice. Tako da je logicno da se veze na istu.
Gdje ljudi jesu lezali krvavi po hodnicima, ali samo zato sto se selektovalo koji slucaj je najhitniji, a ne budibogsnama jos i propitivalo ko je koliko "tezak" u toj smjesi krvi, jauka, rana, mrtvih i polumrtvih.
Mozda je bilo i namcorastih doktora, i greski i u procjeni, i zivota koji su mozda u nekim drugim okolnostima mogli biti spaseni, ali selekcije na osnovu statusa i love... ne, nije.
Tako da od tih deset koje spominjes u postu... sracunaj i slobodno oduzmi sarajevske slucajeve.
Lug

#107 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Lug »

Stidio bih se predstavljati kao intelektualac u ovakvom nesredjenom drustvu i ovakvoj BiH, jer su oni glavni krivci za ovakvo pasivno stanje drustva, a samim tim i njihova velicina kao intelektualaca je srazmjerna razvitku sopstvenog drustva i svjesti tog drustva a to znaci jedna velika 0. Obicni narod je HEROJ u svakom pogledu i ni pocemu se ne razlikuje od obicnog naroda iz sredjenog i uspjesnog drustva. Drugovi i drugarice, gospodo i gospodje, za ustanak je potrebna sloga i organizacija, organizacija i organizacija..

Dakle, manje supljiranja, cjene se samo djela!
Paranoid

#108 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Paranoid »

suncica24 wrote: Nema potrebe za zaoblizenjem zato sto sam... suncica.
Naprotiv.

Moj post prica o Sarajevu, kao i sama tema koja je bazirana na slucaju Drzavne bolnice. Tako da je logicno da se veze na istu.
Gdje ljudi jesu lezali krvavi po hodnicima, ali samo zato sto se selektovalo koji slucaj je najhitniji, a ne budibogsnama jos i propitivalo ko je koliko "tezak" u toj smjesi krvi, jauka, rana, mrtvih i polumrtvih.
Mozda je bilo i namcorastih doktora, i greski i u procjeni, i zivota koji su mozda u nekim drugim okolnostima mogli biti spaseni, ali selekcije na osnovu statusa i love... ne, nije.
Tako da od tih deset koje spominjes u postu... sracunaj i slobodno oduzmi sarajevske slucajeve.
Oprosti, nisam znao da naziv teme USTANAK odnosi samo na Sarajevo i Državnu bolnicu :-) ... sunčice ustaj i bori se protiv Sebije i potpisuj se na kojekakve peticije...fujjj...mi koji nismo iz Sarajevo smo nevažeći faktori, a ratovali smo u diznilendu i naša riječ je nevažna i nemamo pojma ni o čemu...
Hajlac

#109 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Hajlac »

Paranoid wrote:
Naprotiv.

Oprosti, nisam znao da naziv teme USTANAK odnosi samo na Sarajevo i Državnu bolnicu :-) ... sunčice ustaj i bori se protiv Sebije i potpisuj se na kojekakve peticije...fujjj...mi koji nismo iz Sarajevo smo nevažeći faktori, a ratovali smo u diznilendu i naša riječ je nevažna i nemamo pojma ni o čemu...

Dedo i dedini ih jos od 1991. uce da je Saraj'vo do Marindvora a Bosna do Vrela Bosne :x Hercegovina? Posavina? Sta je to ko je to?

Svakodnevno se susrecem s takvima koji na moj dio Sarajeva gledaju s podozrenjem i s visine, kao da se radi o kakvom seocetu a ne najuredjenijem naselju u gradu(u planskom smislu).
Paranoid

#110 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Paranoid »

Hajlac wrote:
Paranoid wrote:
Naprotiv.

Dedo i dedini ih jos od 1991. uce da je Saraj'vo do Marindvora a Bosna do Vrela Bosne :x Hercegovina? Posavina? Sta je to ko je to?

Svakodnevno se susrecem s takvima koji na moj dio Sarajeva gledaju s podozrenjem i s visine, kao da se radi o kakvom seocetu a ne najuredjenijem naselju u gradu(u planskom smislu).
Možeš tek zamislit kako gledaju na one koji su nekoliko desetina ili nedajbože stotina kilometara od Sarajeva...
ravno

#111 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by ravno »

ma nisu ni u sarajevu svi isti.....ali, ne možeš da se ne sjetiš da ni ondašnji valija nije imao pravo da se u Sarajevu zadržava više od 2 dana......a narod skontao. "Zbogom Bosno, odoh u Sarajevo"!
JOINT_1921
Vozim: odlično

#112 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JOINT_1921 »

Ovo je po meni kljuc da krenemo naprijed:
Bivši načelnik Općine Bosanski Brod Milovan Čerek osuđen je danas u Okružnom sudu Banja Luka na tri godine i osam mjeseci zatvora zbog primanja mita i protivzakonitog posredovanja čime je pribavio imovinsku korist od 136.000 KM.

Odlukom Sudskog vijeća Čereku je određena i novčana kazna od 24.000 KM, a pet godina ne smije obavljati odgovorne funkcije.

Također, naređeno je i da se Čereku oduzme imovinska korist od 122.000 KM.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović, istakla je u obrazloženju da je specijalno tužilaštvo RS-a tokom suđenja dokazalo da je Čerek primio mito za poslove koje je bio dužan obaviti u okviru svojih nadležnosti načelnika Općine Brod.

Čerek je proglašen krivim jer je, kao načelnik te lokalne zajednice, primio mito od preduzeća “2D Živković” iz Dervente za izgradnju gradskog bazena od 126.000 KM, dok je preostalih 10.000 KM uzeo da bi utjecao na direktora Javnog preduzeća "Gradska toplana" iz Bosanskog Broda da odobri isplatu dijela dospjelih dugovanja preduzeću "Limikom" iz Banje Luke po osnovu ugovora o isporuci lož-ulja.

Milovan Čerek je bio potpredsjednik Socijalističke partije RS-a, ali je, u međuvremenu, isključen iz stranke.

Krajem oktobra prošle godine, Posebno odjeljenje Okružnog suda Banja Luka za najteže oblike privrednog kriminala potvrdilo je optužnicu protiv Čereka, koju je podiglo Specijalno tužilaštvo RS-a.

Čerek je uhapšen 14. septembra 2012. usred predizborne kampanje uoči lokalnih izbora, na kojima je ponovo bio kandidat za funkciju prvog čovjeka brodske općine, ali je izgubio u utrci s kandidatom SNSD-a.

Na danas izrečenu presudu ima pravo žalbe.

Znaci pokrenuti postupke na sudovima i mukotrpnim procesima dokazati krivicu svim politicarima koji su se bavili nelegalnim poslovima, zatvoriti ih iza resetaka, pa ce drugi put drugi politicar dobro razmisliti prije nego ucini isto...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#113 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by antimobbing »

Sve što se dešava posljedica je ljudskog faktora. Da bi se bilo šta promijenilo u ovoj državi nije dovoljna samo nečija pusta želja već sposobni, pošteni, hrabri i odlučni ljudi, kojih nažalost nema. Sve što imamo jeste, obična duševno zamrla masa naroda razvučene pameti koja uopće ne razmišlja i pojedinci čiji se glas razuma kao eho gubi u masi. Ljudski faktor je uzrok i posljedica svih naših problema.
Gojeni H

#114 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Gojeni H »

antimobbing wrote:Sve što se dešava posljedica je ljudskog faktora. Da bi se bilo šta promijenilo u ovoj državi nije dovoljna samo nečija pusta želja već sposobni, pošteni, hrabri i odlučni ljudi, kojih nažalost nema. Sve što imamo jeste, obična duševno zamrla masa naroda razvučene pameti koja uopće ne razmišlja i pojedinci čiji se glas razuma kao eho gubi u masi. Ljudski faktor je uzrok i posljedica svih naših problema.
:thumbup:
Ponosan

#115 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Ponosan »

Ko je prije bio direktor,mislim koliko dugo,mandat ili dva?
vidim u SDP-u i SBB-u kazu da su mu ga trebali produziti,pa kontam sto nisu? ne kazem da Sebija nije strucanjak,naprotiv,oni koji se razumiju u medicinu kazu da je veliki profesionalac,ali ja nekako vjerujem SBB-u i SDP-u... trebalo je produziti mandat tom bivsem direktoru,neka vala nastavi sa radom,ja ne volim nove face,sta ce nam...
Post Reply