Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
jao_situacije

#2551 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

sutra bi se trebala održati konferencija pravosudnih institucija sa nekom vrstom upozorenja, ili prijetnje, da se prestane sa pritiscima
palermo

#2552 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

Samprotivsviju wrote:SDA je pored svije redove baze glasaca dobio dio glasvova bas zbog sukoba sa SBBom...dosta ljudi znam koji nisu redovni SDA glasaci, ali su dali glas SDA iz razloga samo da ne vide Radoncica u vlasti, jer je pred same izbire naglasavala moguca koalicija DF i SBB...kako su se samo prevarili
Što samo potvrđuje moju tezu. Ako SDA politički sahrani Fahrudina, ti glasovi o kojima pričaš ćeostati SDA glasovi i bit će ih još, ukoliko se to ne desi, ti glasovi odoše nekome.

Politički se može sahraniti na razne načine,recimo jedan od tih način bi bio i da pretvoriš SBB u svoju podružnicu.iliti podizače ruku
Samprotivsviju

#2553 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Ako SDA sahrani Fahrudina...vjerovatno da

Ako se Fahrudin izvuce...moglo bi SDA kostat izbora
jao_situacije

#2554 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

avaz se ušutio
numanović i vele se prepali :mrgreen:

:bih: sipa na svim nivoima :izet:
Samprotivsviju

#2555 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

U saopštenju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) skromno je navedeno da je Fahrudin Radončić uhapšen na prostoru Općine Hadžići, a zapravo se hapšenje Radončića desilo u Tarčinu kod naplatnih rampi na ulasku na autoput.

Kako nezvanično saznajemo, Fahrudin Radončić bio je na službenom putu u Crnoj Gori, :D a pripadnici SIPA-e, da bi izbjegli moguće incidente i spektakl hapšenja Radončića u Twist Toweru, odlučili su da mu naprave „čeku“ u Tarčinu.

Naime, Radončić većinu vremena provodi u Twist Toweru. Na 33. spratu smještene su njegove privatne odaje. Na 32. spratu je restoran gdje se hrani, a prostorije stranke smještene su na 31. spratu. Upravo ti prostori bili su meta inspektora SIPA-i prilikom upada, ne u Avaz, nego u Twist Tower.

Kretanje Radončića, odnosno njegovog automobila, praćeno je putem GPS-a (Global Positioning System) i pripadnici SIPA-e u svakom trenutku znali su gdje se Radončić nalazi.
U samoj akciji hapšenja Radončića učestvovale su dvije ekipe specijalaca SIPA-e. Prva ekipa bila je raspoređena kod naplatnih rampi na ulasku na autoput, a druga ekipa specijalaca SIPA-e bila je raspoređena duž stare ceste koja povezuje Tarčin sa Hadžićima. Drugim riječima, bili su pokriveni svi ulazi u Sarajevo kojima je Radončić morao da prođe.

Samo hapšenje prošlo je bez incidenata. Radončiću su bila pročitana prava, a nakon dolaska u sjedište SIPA-e u Istočnom Sarajevu dozvoljen mu je i jedan telefonski poziv. Navodno, Radončić je poziv iskoristio da o hapšenju obavijesti svoj advokatski tim. M.F.
smjesko071

#2556 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by smjesko071 »

HM 2011 wrote:Najbitnije je skinuti - silom pokušano nametanje stigme odgovornosti za sve probleme tokom posljednjih 25 godina sa SDA..... JEr to je igra crvenih kmera i setelita tokom proteklih 25 godina njihovog participiranja u vlasti..... non stop svaljuju krivicu za komplet 25 godina a oni non stop na ovaj ili onaj način dio vlasti.....

Definitivno SDA nije odgovorna za sve probleme tokom proteklih 25 godina i stavljanje takvog tereta na našu SDA, na SDA koja je jedina pozitivna šansa našem narodu, predstavlja pokušaj dovođenja naroda u zabludu.

Nebrojeno puno stranki je participiralo u vlasti kao rezultat emanacije volje bošnjačkog naroda - stranke su se stvarale, dijelile, razgrađivale, mjenjale imena ali su većinom ostajali isti ljudi - e odgovornost potražite kod svih učesnika u političkom životu ovog naroda a ne samo kod jedne stranke.

Sada pravimo prekretnicu - prekretnicu u kojoj je potrebno izabrati samo jednu stranku iz reda našeg naroda, brojem glasova preko 90% na svim nivoima.....

Koja će to stranka biti osim naše SDA vjerujte mi da ne znam, ali ja tipujem na SDA kao infrastrukturno najjaču stranku našeg naroda i najbolje od onoga što imamo za ponuditi....

Jedina šansa da sam ja u krivu, je da na to mjesto bude izabrana neka druga stranka - međutim posljedice takve aktivnosti su dugotrajan proces vježbanja i uvježbavanja rukovođenja na našim našim leđima, te dolmljenje bez granica obzirom na prazne džepove novih pojava u politici.....

Tako da narod ima izbora - ili da podrži samo SDA na svim nivoima ili da podrži nešto drugo i napravi sebi većih problema..... to je moje mišljenje ?
KAKO TI NIJE STID!?
Tabhana

#2557 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tabhana »

i ja ne volim sda, ali nisu samo oni bili na vlasti cijelo vrijeme
zateznistub

#2558 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by zateznistub »

smjesko071 wrote:
HM 2011 wrote:Najbitnije je skinuti - silom pokušano nametanje stigme odgovornosti za sve probleme tokom posljednjih 25 godina sa SDA..... JEr to je igra crvenih kmera i setelita tokom proteklih 25 godina njihovog participiranja u vlasti..... non stop svaljuju krivicu za komplet 25 godina a oni non stop na ovaj ili onaj način dio vlasti.....

Definitivno SDA nije odgovorna za sve probleme tokom proteklih 25 godina i stavljanje takvog tereta na našu SDA, na SDA koja je jedina pozitivna šansa našem narodu, predstavlja pokušaj dovođenja naroda u zabludu.

Nebrojeno puno stranki je participiralo u vlasti kao rezultat emanacije volje bošnjačkog naroda - stranke su se stvarale, dijelile, razgrađivale, mjenjale imena ali su većinom ostajali isti ljudi - e odgovornost potražite kod svih učesnika u političkom životu ovog naroda a ne samo kod jedne stranke.

Sada pravimo prekretnicu - prekretnicu u kojoj je potrebno izabrati samo jednu stranku iz reda našeg naroda, brojem glasova preko 90% na svim nivoima.....

Koja će to stranka biti osim naše SDA vjerujte mi da ne znam, ali ja tipujem na SDA kao infrastrukturno najjaču stranku našeg naroda i najbolje od onoga što imamo za ponuditi....

Jedina šansa da sam ja u krivu, je da na to mjesto bude izabrana neka druga stranka - međutim posljedice takve aktivnosti su dugotrajan proces vježbanja i uvježbavanja rukovođenja na našim našim leđima, te dolmljenje bez granica obzirom na prazne džepove novih pojava u politici.....

Tako da narod ima izbora - ili da podrži samo SDA na svim nivoima ili da podrži nešto drugo i napravi sebi većih problema..... to je moje mišljenje ?
KAKO TI NIJE STID!?
Mora da ne citas njegove postove, svaki mu je kao i ovaj :-)
GeeTnT

#2559 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by GeeTnT »

Sto bi ga bilo stid...nije nista katastrofalno i netacno rekao.

Meni je katastrofalno ovo sto maloprije procitah na vijestima klixa gdje kaze da je u jucerasnjom udesu poginuo BiH drzavljanin. ZNACI DRZAVLJANIN i nije naznaceno jeli B/H/S ili ostali...

Prvi komentar je :
Mislio dijasporac da je brzi od metka hihihihihihi..

KAKO VAS/NAS SVIH NIJE STID!
Tabhana

#2560 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tabhana »

čega da se glupan stidi?
zateznistub

#2561 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by zateznistub »

GeeTnT wrote:Sto bi ga bilo stid...nije nista katastrofalno i netacno rekao.

Meni je katastrofalno ovo sto maloprije procitah na vijestima klixa gdje kaze da je u jucerasnjom udesu poginuo BiH drzavljanin. ZNACI DRZAVLJANIN i nije naznaceno jeli B/H/S ili ostali...

Prvi komentar je :

Apsolutna laž, jer je za sve nesretne privtizacije, propadanje bh kompanija, stanje u društvu, saobraćaju, školstvu, nepotizam....

jedini i apsolutni krivac SDA

Svi ostali su samo sporedni igrači...
jao_situacije

#2562 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

Samprotivsviju wrote:U saopštenju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) skromno je navedeno da je Fahrudin Radončić uhapšen na prostoru Općine Hadžići, a zapravo se hapšenje Radončića desilo u Tarčinu kod naplatnih rampi na ulasku na autoput.

Kako nezvanično saznajemo, Fahrudin Radončić bio je na službenom putu u Crnoj Gori, :D a pripadnici SIPA-e, da bi izbjegli moguće incidente i spektakl hapšenja Radončića u Twist Toweru, odlučili su da mu naprave „čeku“ u Tarčinu.

Naime, Radončić većinu vremena provodi u Twist Toweru. Na 33. spratu smještene su njegove privatne odaje. Na 32. spratu je restoran gdje se hrani, a prostorije stranke smještene su na 31. spratu. Upravo ti prostori bili su meta inspektora SIPA-i prilikom upada, ne u Avaz, nego u Twist Tower.

Kretanje Radončića, odnosno njegovog automobila, praćeno je putem GPS-a (Global Positioning System) i pripadnici SIPA-e u svakom trenutku znali su gdje se Radončić nalazi.
U samoj akciji hapšenja Radončića učestvovale su dvije ekipe specijalaca SIPA-e. Prva ekipa bila je raspoređena kod naplatnih rampi na ulasku na autoput, a druga ekipa specijalaca SIPA-e bila je raspoređena duž stare ceste koja povezuje Tarčin sa Hadžićima. Drugim riječima, bili su pokriveni svi ulazi u Sarajevo kojima je Radončić morao da prođe.

Samo hapšenje prošlo je bez incidenata. Radončiću su bila pročitana prava, a nakon dolaska u sjedište SIPA-e u Istočnom Sarajevu dozvoljen mu je i jedan telefonski poziv. Navodno, Radončić je poziv iskoristio da o hapšenju obavijesti svoj advokatski tim. M.F.
ili je možda išao na službeni put :mrgreen:
smjesko071

#2563 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by smjesko071 »

zateznistub wrote:
smjesko071 wrote:

KAKO TI NIJE STID!?
Mora da ne citas njegove postove, svaki mu je kao i ovaj :-)
znam, ali ovo je previse.njegov bezobrazluk nema granica. sa druge strane, ako se zna u ime koga i za koga pise, onda je njegov bezobrazluk i razumljiv
GeeTnT

#2564 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by GeeTnT »

zateznistub wrote:
GeeTnT wrote:Sto bi ga bilo stid...nije nista katastrofalno i netacno rekao.

Prvi komentar je :

Apsolutna laž, jer je za sve nesretne privtizacije, propadanje bh kompanija, stanje u društvu, saobraćaju, školstvu, nepotizam....

jedini i apsolutni krivac SDA

Svi ostali su samo sporedni igrači...
Ako ti kazem da si samo djelimicno u pravu...hoces li moci zivjeti s tim?
zateznistub

#2565 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by zateznistub »

GeeTnT wrote: Ako ti kazem da si samo djelimicno u pravu...hoces li moci zivjeti s tim?
Ti imas pravo na svoje misljenje, ja isto tako imam svoje! Ti zivis sa tim, ja sa svojim...

Ako smatras da je iza rata bilo šta moglo da prođe mimo šape SDA, onda si debelo u zabludi ili ti fali godina ...
45cents

#2566 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by 45cents »

HM 2011 wrote:Vidjet ćemo kako će biti - meni je najbitniji najbolji interes naroda a samim tim i pobjeda SDA - na svim nivoima......

Sad šta će biti - opet je na narodu da odluči.

Zanči ti se raduješ ponovnoj pobjedi tih političkih mafijaša?

Te ponovnom pokretanju foteljaškog šampionata?
ilkbahar

#2567 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by ilkbahar »

HM 2011 wrote:Vidjet ćemo kako će biti - meni je najbitniji najbolji interes naroda a samim tim i pobjeda SDA - na svim nivoima......

Sad šta će biti - opet je na narodu da odluči.
IZ ovih tvojih izjava se da primjetit da si imao dvicu iz demokratije. SDA nikad ne može biti pobjednik stopostotni niti vladati na svim nivoima.

A znaš li zašto?

Kad malo prelistaš Ustav FBiH i Dejton biće ti malo jasnije u kojem vijeku živimo i kojem držžžavnom uredjenju i političkom sistemu pripadamo. Kad to naučiš shvatit češ kakve nebuloze pišeš.
A moj ti je savjet da poneseš par primjeraka Ustva na sljedeći sastanak Mjesnog odbora SDA kojem pripadaš pa da se sa ostalim mladim zelenim malo obrazujete.
Ako ti nije jasno radi ću ti rastumačiti!
Tabhana

#2568 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tabhana »

frajer je akademik trolanja, a ljudi ga i dalje ozbiljno citiraju, čovjek je genije.
GeeTnT

#2569 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by GeeTnT »

zateznistub wrote:
GeeTnT wrote: Ako ti kazem da si samo djelimicno u pravu...hoces li moci zivjeti s tim?
Ti imas pravo na svoje misljenje, ja isto tako imam svoje! Ti zivis sa tim, ja sa svojim...

Ako smatras da je iza rata bilo šta moglo da prođe mimo šape SDA, onda si debelo u zabludi ili ti fali godina ...
Da je tako kao sto kazes onda bi danas Fahro cekao na slobodno mjesto u pritvorkoj/zatvorskoj jedinici...medjutim, vrlo malo argumenata.

Jebiga, ja ne mogu vjerovat u zlatne kasike, ako to Brkan ili Sabina kaze, a pri tom nema nikakvog dokaza...o "vrecama" koje je Fahrdun napakovao kako bi razbio esdea glasace...opet nista.

Evo i danas ovo oko Sebije se sve manje prica...sto li? Jeli se to nekome "glava" zakotrljala" ili se stanje u bolnici popravlja?

Neki dan su prvi put penzioneri u NG dobili 50KM od Opcine...sto li majkumu, zasto?

..ima naravno i onih esdeaovaca koje treba osuditi, kao i esdepeovaca sve do deefovaca...

PS: Nezelim dalju raspravu po ovom pitanju zato sto nisam u istom kosu sa HM, ali mi idu nazivce pakovanje koja znamo i ti i ja da nisu u redu..
Matzan

#2570 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Matzan »

Za eventualni neuspjeh SBB na sljedećim izborima jedino bitno biće hoće li Radončić biti osuđen i upućen na izdržavanje kazne,
dakle da fizički ne bude prisutan u kampanji.

Gledajući reakcije većine SBB glasača i simpatizera, ovo za šta njega terete je skoro pa nebitno.
Da je optužen, pritvoren i na kraju da bude osuđen za kriminal, reket, pljačku isl. možda bi se nekima lampice i upalile,
ovako je to prilično maglovito i nejasno prosječnom bejha čovjeku.
Banksy

#2571 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

palermo wrote:
Sve zavisi od trenda, ako se trend promijeni, naći će se netko ko će uzeti glasove.....poenta je ova,mislim da se od Bakira očekuje (sada govorim o ovim tzv.lelujavim glasačima ) da politički sahrani Fahru.....ukoliko to ne uradi, mislim da njegove akcije mogu samo padati
Ukoliko i njega ''neko'' ne sahrani prije toga. Teško je oteti se dojmu da ovaj udarac ima svrhu ubijanja dvije muhe. Jedna je završila iza rešetka, makar i na određeno, a drugu je, ako se već ne može strpati unutra, dovoljno imati pod kontrolom, da ispunjava tuđe želje. Mislim da je u ovom trenutku BI slabiji nego ikada i da ne spava mirno.
Nisu u ''javnost'' slučajno ''procurili'' detalji iz ''transkripta presretnutih razgovora'' koji su za slučaj sasvim nebitni, ali su vrlo važni u kontesktu političke diskreditacije Bakira Izetbegovića, zbog ćega su i pročitani u sudnici.
Ma kako zvučalo, tvrdim od prvog dana: u ovom trenutku, Radončić je jedini Izetbegovićev saveznik i ma koliko apsurdno zvučalo, jedini koji mu može pomoći da - dugoroćno, pa i kratkoročno - politički preživi.
arzuhal

#2572 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by arzuhal »

Image
Arteta

#2573 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Arteta »

zateznistub wrote:

Ako gledamo samo period od rata pa do danas onda se slazem. Preko 90 % govana prosutih po nama je od SDA. Većina tih govana je na nas spala za vrijeme Alije. Ovi su danas odlični sta je tad bilo, pa i ovaj o kome se piše na temi je isplivao za vrijeme tog perioda.
Moenx

#2574 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Moenx »

Neosnovana analiza sa neosnovanim zakljuccima
Android Knego

#2575 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Android Knego »

maloprije na Fahrovoj televiziji neka emisija sa svjedocenjem iz Haga, vezano uz Prijedor.

neki jadnik prepricava tragicnu scenu rijecima "a onda su, da oprostite na izrazu, uzeli moj penis i stavili ga njemu u usta".

i poslije recenicu-dvije prekida se emisija blokom reklama :? :evil:
prvi put u zivotu vidim da neku emisiju iz Haga prekidaju reklamama!

samo sto jos nisu ubacili najavu "ostanite s nama i nakon reklama, da vidite sta se desilo s njegovim penisom..."

eto televizije ujedinitelja bosnjackog naroda...
Post Reply