Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
oldtajmer

#1301 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by oldtajmer »

Sudeći prema dokazima prezentiranim u sudnici, Bakir Izetbegović je, nakon što je doznao za istragu u Tužiteljstvu BiH, poslao Fahrudinu Radončiću poruku:

„Sad mi je Osmica javio za Dautbašića, ovi iz Tužilaštva se baš trude da nam rasture koaliciju“, piše zabrinuti Izetbegović.

Radončić odgovara: „Kako je govorio rahmetli Alija - velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo. Koalicija opstaje, bez obzira da i mene uhapse.“

Na njegovu poruku Izetbegović šalje novu i piše: „A ja ti se velikim Bogom kunem da s ovim nemam veze.“
:bih: :bih: :bih: :bih:
zenit dozic

#1302 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by zenit dozic »

de balzac wrote:
zenit dozic wrote:Ljudi šta se ovo dešava,ništa više ne kontam. :?

Odkud sad to da Osmica guzi ovu Azru Sarić.

Odakle sad onog kriminalca Oručevića u svemu ovome.

Ovdje bi i Bake mogo popušit, jer ovaj šćepo puno toga zna, pa mi ne ide u glavu da mu je on smjestio. :?:

Ovi razgovori po meni inkriminišu i Baketa jer je zajedno sa ovim protivzakonski imenovao onu ambasadoricu :idea:

Koji je ovo više racku :shock:
odakle ova info?
Greška ipak je Almir Džuvo bivši direktor OSE

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/265 ... iciju.html
sahara1428

#1303 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by sahara1428 »

oldtajmer wrote:
Sudeći prema dokazima prezentiranim u sudnici, Bakir Izetbegović je, nakon što je doznao za istragu u Tužiteljstvu BiH, poslao Fahrudinu Radončiću poruku:

„Sad mi je Osmica javio za Dautbašića, ovi iz Tužilaštva se baš trude da nam rasture koaliciju“, piše zabrinuti Izetbegović.

Radončić odgovara: „Kako je govorio rahmetli Alija - velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo. Koalicija opstaje, bez obzira da i mene uhapse.“

Na njegovu poruku Izetbegović šalje novu i piše: „A ja ti se velikim Bogom kunem da s ovim nemam veze.“
:bih: :bih: :bih: :bih:
DAJTE LJUDI UPALITE SVJETLO, KO OVDJE KOGA GUZI...??? NE MEREM VJEROVAT`
Tabhana

#1304 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tabhana »

Orgijanje na bej-ha način :run:
Samprotivsviju

#1305 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Dobra ova Azra Saric, samo baksuz nekakav :cry:
calculator

#1306 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by calculator »

Ovdje bi i Bake mogo popušit, jer ovaj šćepo puno toga zna, pa mi ne ide u glavu da mu je on smjestio. :?:

Ovi razgovori po meni inkriminišu i Baketa jer je zajedno sa ovim protivzakonski imenovao onu ambasadoricu :idea:
:
A Komšić, Miletić i Alispahić mudro šute i podržavaju rad pravosuđa :D
Tabhana

#1307 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tabhana »

Samprotivsviju wrote:Dobra ova Azra Saric, samo baksuz nekakav :cry:
Mašina, ako mislim na istu.
General War

#1308 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by General War »

splinter wrote:Konačno smo dočekali da imamo pravnu državu. Kakvo samo olakšanje !! Doduše na nekih 23% teritorije. Preko noći smo se riješili problema koje sa sobom nosi agenda zna se već koja, kolektivnih ugovora, aero i ostalih zagađenja, pujda i lutalica, vršnjačkog nasilja, trovanja djece, namještenih tendera, ukunutih bolnica, novoizgrađenih tornjeva. Granica sa Srbijom je i dalje na kozijoj ćupriji al nas libo, pa mi smo jednom nogom već u EU, ma samo još jedan mali korak. Država popljačkana i silovana bezbroj puta, dobro reče jedan formaš već, na kraju ljudi padaju , montiraju se procesi zbog ubistva jednog mafijaša i probisvijeta, a prezadužene generacije koje dolaze nisu nikom ni bitne niti iko odgvora zbog toga. Kad misliš da bi trebali prestati kopati jer nema dalje, valjda je dno konačno tu negdje, onda shvatiš da je je to samo prvi krug pakla, tonućemo mi još . . .
Pa i Al Capone je pao radi poreza...a ko je tim nadolazecim generacijam pruzio sve ove blagodeti?
Samprotivsviju

#1309 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Tabhana wrote:
Daj kaku noviju sliku...ona joj stara ali i na njoj je dobra :D
Tabhana

#1310 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tabhana »

Samprotivsviju wrote:
Tabhana wrote:
Daj kaku noviju sliku...ona joj stara ali i na njoj je dobra :D
Guglao, ako je ova prva sa google-a, onda mislimo na istu, u nekakvoj haljini. Oprostio bi joj fahri zatvor :stidljiv:
Last edited by Tabhana on 27/01/2016 23:37, edited 1 time in total.
sahara1428

#1311 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by sahara1428 »

HUDA INDIRA

Image
Ročište o određivanju pritvora Fahrudinu Radončiću završeno je oko 21.45 sati, ali konačna sudska odluka, gotovo posve sigurno, neće biti poznata do sutra.

U tom je smislu tužitelj Božo Mihajlović Sudu predočio opširnu prepisku između Zijada Hadžijahića i Bakira Dautbašića, budući da su tokom decembra i januara bili u stalnom konktaktu.

Bakir Dautbašić je u tim razgovorima prilično jasno davao do znanja Hadžijahiću da će za njegovu suprugu srediti kod Radončića diplomatsko mjesto u Sloveniji ili nekoj drugoj europskoj državi.

U razgovoru koji je između njih dvojice vođen 5. januara, Zijad Hadžijahić kaže Dautbašiću kako će „razgovarati s tužiocem glede ove bivše autonomne pokrajine“.

Dautbašić mu odgovara da je u razgovoru s Radončićem spomenuta diplomatska dužnost u Sloveniji i da imenovanje ide u proceduru.

„Fahro mi je rekao da, ako ne bude mogla Slovenija, bit će prva naredna evropska destinacija“, uvjeravao je Bakir Dautbašić svog sugovornika. Hadžijahić mu je odgovorio da bi Minhen bio idealna destinacija.

Tužiteljstvo je prezentiralo i razgovor koji je Fahrudin Radončić vodio sa stranačkim suradnikom Fuadom Čibukčićem, koji ga je pozvao početkom januara da mu javi kako je u Mlinima kod Dubrovnika vidio bivšeg direktora OSA-e Almira Džuvu, u društvu s Azrom Sarić.

„Zaljubljeni par se pozdravlja sa nama“, dojavljuje Čibukčić, nakon čega Radončić poziva urednicu u Dnevnom avazu Indiru Ćatić, govori joj da odmah nazove Džuvu i da ga pita da li on to priprema svjedokinju protiv njega.

Nakon što ga Indira Ćatić obavještava kako joj je Almir Džuvo rekao da je na odmoru s djevojkom koja se zove Marijana, Radončić komentira kako je posrijedi "stari udbaški fol".

„Naći ćemo mi njih, dočekat ćemo ih na granici“, kaže Radončić.

Tužitelj Božo Mihajlović pročitao je i uistinu skandalozne poruke koje su međusobno razmjenjivali Bakir Izetbegović i Radončić.

U svom obraćanju Sudu BiH Fahrudin Radončić je inzistirao da se protiv njega vodi čisti politički proces, i da su "u sukobu sekularistička i neka druga opcija".

Radončićevi odvjetnici su naveli da se proces od samog početka vodi nezakonito, da je nalog za hapšenje njihovog branjenika izdat zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ometanja rada pravosuđa, a da su tek poslije hapšenja obaviješteni o novim kaznenim djelima za koja se sumnjiči.

„Svi su razgovori rekla-kazala, u njima nema ništa kompromitirajuće. Zar vi mislite da je gospodin Radončić, koji je bio ministar sigurnosti BiH, toliko blesav da nije mogao pretpostaviti da se razgovori prisluškuju“, istakao je odvjetnik Dragan Barbarić.

Radončićevi odvjetnici također tvrde da je Bakir Izetbegović prvi pitao predsjednika SBB-a ima li mu koga predložiti za ambasadora u Sloveniji. Radončić mu je, navodi njegova obrana, predložio Nermanu Hadžijahić i poslao njezinu biografiju, ali je i sam, navodno, bio iznenađen brzinom kojom je Izetbegović imenovanje nove ambasadorice stavio na dnevni red sjednice Predsjedništva BiH.

Tužiteljstvo BiH sumnjiči Fahrudina Radončića da je počinio kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenog djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi, što se, konkretno, odnosi na imenovanje Nermane Hadžijahić, supruge uposlenika Ambasade SAD-a Zijada Hadžijahića, na funkciju bh. ambasadorice u Sloveniji.
zenit dozic

#1312 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by zenit dozic »

calculator wrote:

:
A Komšić, Miletić i Alispahić mudro šute i podržavaju rad pravosuđa :D
Ma sve su opcije otvorene :izet:
smjesko071

#1313 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by smjesko071 »

splinter wrote:Konačno smo dočekali da imamo pravnu državu. Kakvo samo olakšanje !! Doduše na nekih 23% teritorije. Preko noći smo se riješili problema koje sa sobom nosi agenda zna se već koja, kolektivnih ugovora, aero i ostalih zagađenja, pujda i lutalica, vršnjačkog nasilja, trovanja djece, namještenih tendera, ukunutih bolnica, novoizgrađenih tornjeva. Granica sa Srbijom je i dalje na kozijoj ćupriji al nas libo, pa mi smo jednom nogom već u EU, ma samo još jedan mali korak. Država popljačkana i silovana bezbroj puta, dobro reče jedan formaš već, na kraju ljudi padaju , montiraju se procesi zbog ubistva jednog mafijaša i probisvijeta, a prezadužene generacije koje dolaze nisu nikom ni bitne niti iko odgvora zbog toga. Kad misliš da bi trebali prestati kopati jer nema dalje, valjda je dno konačno tu negdje, onda shvatiš da je je to samo prvi krug pakla, tonućemo mi još . . .
dobro ti ovo..
Drvosjeca iz Dejcica

#1314 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šta kaže Fahro..."ja sam lider sekularističke opcije"... :roll:
The BEN10

#1315 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by The BEN10 »

sahara1428 wrote:Fahro ko amater sve preko mobitela...ima da proklinje VIBER i onog ko ga izmisli... :-)
:lol: :D
sahara1428

#1316 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by sahara1428 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta kaže Fahro..."ja sam lider sekularističke opcije"... :roll:
Vazelin Fahrova izlazna strategija...
Tabhana

#1317 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tabhana »

The BEN10 wrote:
sahara1428 wrote:Fahro ko amater sve preko mobitela...ima da proklinje VIBER i onog ko ga izmisli... :-)
Prokleti Japan :|
General War

#1318 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by General War »

The BEN10 wrote:
Strucnjacima neko objsnio da se razgovor preko vibera ne moze prisluskivati :D
dustaban

#1319 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by dustaban »

Suncetiyebem dze ovo ode!
U narednih mjesec dana saznacemo sve sto nismo mogli za ovih dvaes godina. Dodje mi da uzmem godisnji i jedno sto kila kokica
:mrgreen:
calculator

#1320 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by calculator »

Mene interesuje ko još koga prisluškuje u našoj državi :D

Prije nekoliko godina u javnost je ušla informacija o nabavci nekoliko prisluškivača, legalnim načinom, u isto vrijeme dok je u funkciji ili izvan nje, bilo još nekoliko prisluškivača u "privatnim" posjedima :D

Gdje je sada ta oprema?
sahara1428

#1321 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by sahara1428 »

DO JUČER SJEDIŠE SAD MU OVAJ SA "MARIJANOM" NA MLINIMA O GLAVI RADI...SAPUNICA

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#1322 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Tabhana wrote:
The BEN10 wrote:
Prokleti Japan :|
Vi Fahrini fanovi ste baš neinformisani skroz naskorz. Nije prokleti Japan već prokleti Izrael. :mrgreen: :lol:
jao_situacije

#1323 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

sinuhe wrote:Da se ne dosjete da je stranac pa ga samo protjeraju. :D
to će na kraju ako sve ostalo propadne
smjesko071

#1324 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by smjesko071 »

KOliko ja vidim, i bakir bi u doglodno vreme mogao postati predmet istrage.SIPA je vec ranije upadala u Predsjednistvo, imaju iskustva..
The BEN10

#1325 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by The BEN10 »

jao_situacije wrote:
sinuhe wrote:Da se ne dosjete da je stranac pa ga samo protjeraju. :D
to će na kraju ako sve ostalo propadne
Hihihi
Post Reply