Kad me citiras nemoj u moj tekst ubacivat nesto sto ja nisam napisao, molim te.ahmed&nedzad wrote:Nije mi jasno zašto su vam džamije trn u oku, zna se da su skoro sve džamije izgrađene na zemljištu koje je regularno otkupljeno i da su finansirane stranim donacijama. Država eventualno obnavlja džamije, i to one koje su ujedno i spomenici.Tariq_rambo wrote:Ja koliko znam svugdje se u gradu muzika stisa prije 12 u otvorenim prostorima (baste),. Ko god to ne postuje dodje mu policija pa pise kazne.ahmed&nedzad wrote:A, vidi, nikome ne smetaju silne ljetne bašte od kojih ne možeš proći ulicama grada, i u kojima se do sitnih sati ljudi opijaju i 'odvrću' glasnu muziku?! Na primjer.![]()
P.S. Iako sam odlučio da se ne javljam više na ovaj forum, iz određenih razloga, tema me pomalo isprovocirala.
Mene ubi u pojam kad onaj u 5 ujutru pusti s cd-a ezan nekog arapa koji uci na 5000 watti Malo je reći da pretjeruješ. jakom pojacalu i to gubi svaki smisao, MUJEZINI VISE NE TREBAJU u dzamijma (tehnoloski visak) Nije tehnološki višak, već džamije nemaju dovoljno novaca ni za imama.
A oni sto napravise dzamiju na Cengic vili kod vjetrenjace, odmah pored 3-4 kafane i sportskih kladionica, da se ne izrazavam al i onaj ko im dade dozvolu i onaj ko je finansiro izgradnju te dzamije, svaka mu cast. Ko god pravi islamsku drzavu ovdje zezno se je. Eto napravise dzamiju na otoci pa sklepase pored odmah i bazen, a pored dzamije je fudbalski teren. Pa to ti ga dodje sve u jednom, Kupanje, divljanje na tribinama, pa hajmo malo u dzamiju. NEke se stvari ne mogu gradit svugdje,za sve ostalo
P.S. Moj prijatelj živi blizu crkve na Malti, i svako jutro ga probudi zvonjava, ali se vremenom navikao i nikad se nikome nije žalio.
Citiraj me i pisi ispod sta hoces, a nekulturno je da tamo ubacujes svoje komentare,.
Ja koliko znam a mozda nisam u pravu nikad u praksi islama bar ne ovog bosanskog nije bilo da se ezan pusta s cd-a , kasete, ploce, mp3 itd. I to toliko glasno da se stvarno covjek trzne i prepadne kad zagalami. MIslim nemam nista protiv da sve to bude tako al nek se smanji malo. Pa zar nije to ruzno. Vec sam napiso niko nije dosao na namaz jer ga poziva mujezin vec zato sto zna kad treba da dodje, tako da taj ezan koji se preglasno cuje dodje samo pro forme. NEMA NEKU FUNKCIJU.