Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#26 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by anthraxQ »

Ripicipi wrote:
Ima li ijedan spot "bitno je biti Bosnjak" gdje nisu pokrivene glave, mjesec i zvjezda, islam itd?

Nemam nista protiv da se razumijemo, ali pricanje kako je danasnje ime Bosnjak nesto univerzalno su presmjesne.
Bosnjaci = Muslimani i tacka.

Stvarno vrijedja inteligenciju uvjeravanje da su danasnji Bosnjaci, Bosnjaci od prije "700" godina. tj. svi stanovnici Bosne.
Stvarno vrijedja inteligenciju da su danasnji srbi, hrvati, crnogorci, grci i itd, isti od prije 700 godina...
muzicar_iz_parka

#27 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by muzicar_iz_parka »

don vito wrote:Jadni Bošnjaci.
Nekad su ih šaltali jugoslovenstvom, danas bosanstvom.
A nije im dovoljna škola ratni i poratni pakao kroz koji je prošao Ejup Ganic zato što se izjašnjavao kao Jugosloven.
Ajd da napravimo neki humanitaran broj na BHT i ostalim mrežama, red je pomoći čovjeku u nevolji, neka poziv bude 2 KM, pa ko koliko puta može nek nazove.
Ne desilo se nikome zlo kao njemu.
Liga Rojalista

#28 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by Liga Rojalista »

anthraxQ wrote:
Ripicipi wrote:
Ima li ijedan spot "bitno je biti Bosnjak" gdje nisu pokrivene glave, mjesec i zvjezda, islam itd?

Nemam nista protiv da se razumijemo, ali pricanje kako je danasnje ime Bosnjak nesto univerzalno su presmjesne.

Stvarno vrijedja inteligenciju uvjeravanje da su danasnji Bosnjaci, Bosnjaci od prije "700" godina. tj. svi stanovnici Bosne.
Stvarno vrijedja inteligenciju da su danasnji srbi, hrvati, crnogorci, grci i itd, isti od prije 700 godina...

Oni su isti pravcati pogotovo oni crnogorci...al za nas bošnjake jarane vrijede neka druga pravila.
muzicar_iz_parka

#29 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

anthraxQ wrote:
Hrvati su ovdje od stoljeća sedmog, a Srbi bili rimski imperatori po Deretiću, dok su Bošnjaci najstariji jer su imali svoje piramide i Faraona prije 2500 godina.
Last edited by muzicar_iz_parka on 16/09/2013 21:36, edited 1 time in total.
_majevica_

#30 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by _majevica_ »

escobar__ wrote:A i vi s tim pričama da Bošnjaci od prije i ovi danas nisu isto ste se na qratz popeli.
:D
hAZNADAR

#31 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by hAZNADAR »

Ripicipi wrote:

Mozda tvoju. Treba minimum prosjecna inteligencija da se skonta da nacionalna historija nije isto kao historija vjere. Nema te nacije u Evropi koja nije primijenila vjeru i prije 500, 700, 1000 god. bila drugacija po mnogo toga. I svi datiraju historiju od pocetka imena ili drzave,.. bez obzira jesu li u proslosti vjerovali u vise bogova, i sl. Bosnjani, Bosnjaci - isto ime i isti jezik, ista zemlja,.. i prije 700 god. i danas.

Vezano za opasku Bosnjaci = Muslimani, citaj malo Garasaninovo Nacertanije i ko su sve prije samo 100 i kusur godina bili Bosnjaci. Tvojom logikom ako cemo uzeti u obzir da je u RS davno objavljen rat bosanskom prefiksu cim je izbrisan iz imena gradova, i da malo koji nebosnjak voli uopce spomenuti Bosnu i taj prefiks ispada da Bosnjaci = Bosanci. Time sve ove teme gube smisao.

A q ti ne smetaju pokrivene glave i islamska obiljezja - nebi inace historija Bosnjaka vrijedjala tvoju inteligenciju.
uzgajivac

#32 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by uzgajivac »

slabe su vam nesto te paralele. gdje vam je kontekst? godina 1990.-ta protekla u grupisanju nacija oko stranaka, novembar 1990. prvi visestranacki izbori, mlada demokratija. tokom 1990.-te Ante Markovic sa svojom strankom pravio mitinge za Jugoslavene, danas Zeljko Komsic skuplja Bosance i Hercegovce. psihijatar je tada bio u parlamentu, danas na privremenom boravku u Haagu. Krajisnik je kao i onda bio i danas na slobodi :D

prva ratna dejstva u Hrvatskoj, rat uzivo, slike protjeranih na televiziji, dosle su tek nakon popisa, inace bi rezultati bili upadljivo drugaciji.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#33 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by Matijevic_Vlado »

samo cu reci "sta se desilo broato, sto si ljut" :mrgreen: :mrgreen: . ovo ce fakat ostati za memoara :mrgreen: :mrgreen:
elma89_

#34 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by elma89_ »

danas Zeljko Komsic skuplja Bosance i Hercegovce.
Ovo nije tacno,nikada nije rekao nesto takvo.A kad su ga pitali sta je on je odgovorio Hrvat
muzicar_iz_parka

#35 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

elma89_ wrote:
Ovo nije tacno,nikada nije rekao nesto takvo.A kad su ga pitali sta je on je odgovorio Hrvat
Jest pravi Hrvat, pokazalo se i na izborima, preko 330 000 glasova, kad saberemo njegove glasove i one od ostalih kandidata za hrvatskog člana predsjedništva i usporedimo sa glasovima za bošnjačkog, ispade isti broj Hrvata i Bošnjaka na području FBiH. Čak je hrvatski natalitet u nekim mjestima naglo narastao, od 70 koliko ih je bilo 1991 u Kalesiji broj im narastao na preko 7000 koji su glasali za Željka, albanski natalitet je nula za njih. A kad još skontaš da onih 70 1991 bilo i djece a ovih 7000+ su samo punoljetni, kad se zbroje i djeca sigurno ima 8000 Hrvata u Kalesiji. :mrgreen:
travnik

#36 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by travnik »

muzicar_iz_parka wrote:
elma89_ wrote:
Jest pravi Hrvat, pokazalo se i na izborima, preko 330 000 glasova, kad saberemo njegove glasove i one od ostalih kandidata za hrvatskog člana predsjedništva i usporedimo sa glasovima za bošnjačkog, ispade isti broj Hrvata i Bošnjaka na području FBiH. Čak je hrvatski natalitet u nekim mjestima naglo narastao, od 70 koliko ih je bilo 1991 u Kalesiji broj im narastao na preko 7000 koji su glasali za Željka, albanski natalitet je nula za njih. A kad još skontaš da onih 70 1991 bilo i djece a ovih 7000+ su samo punoljetni, kad se zbroje i djeca sigurno ima 8000 Hrvata u Kalesiji. :mrgreen:

Kalesija = Grude Bosne :lol: :lol: :lol: :lol:
elma89_

#37 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by elma89_ »

Nisam rekla da su za njega Hrvati glasali,vec da je on licnost hrvat :-) :-)
Havatar

#38 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by Havatar »

muzicar_iz_parka wrote:
elma89_ wrote:
Ti znas da se svih tih 8000 izjasnilo kao Bosanci iako se tad nisu ni pominjali :oops: tako da ako tako gledas on je predstavnik Bosnjaka :mrgreen:
Basvod

#39 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by Basvod »

elma89_ wrote:Nisam rekla da su za njega Hrvati glasali,vec da je on licnost hrvat :-) :-)
On je bosnjacki politicar.
Isto kao sto je Vlajki srpski poiticar.
Ripicipi

#40 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by Ripicipi »

hAZNADAR wrote:
Ripicipi wrote:

Mozda tvoju. Treba minimum prosjecna inteligencija da se skonta da nacionalna historija nije isto kao historija vjere. Nema te nacije u Evropi koja nije primijenila vjeru i prije 500, 700, 1000 god. bila drugacija po mnogo toga. I svi datiraju historiju od pocetka imena ili drzave,.. bez obzira jesu li u proslosti vjerovali u vise bogova, i sl. Bosnjani, Bosnjaci - isto ime i isti jezik, ista zemlja,.. i prije 700 god. i danas.

Vezano za opasku Bosnjaci = Muslimani, citaj malo Garasaninovo Nacertanije i ko su sve prije samo 100 i kusur godina bili Bosnjaci. Tvojom logikom ako cemo uzeti u obzir da je u RS davno objavljen rat bosanskom prefiksu cim je izbrisan iz imena gradova, i da malo koji nebosnjak voli uopce spomenuti Bosnu i taj prefiks ispada da Bosnjaci = Bosanci. Time sve ove teme gube smisao.

A q ti ne smetaju pokrivene glave i islamska obiljezja - nebi inace historija Bosnjaka vrijedjala tvoju inteligenciju.
Razumijes li ti Bosanski?

Sve ovo moje napisano se svodi na to da su Bosnjaci taj naziv uzeli SAMO I ISLJUCIVO ZA SEBE.
Grdno se varas ako mislis da bi Bosnjacima i njihovim poglavarima-vodjama bilo drago da se Srbi i Hrvati pocnu masovno izjasnjavati kao Bosnjaci, jer bi onda s tim izgubili svoj "nacionalni" smisao. Isti onaj kao sto ne zele biti "suplji" Bosanci. Kome bi se hodza u dzamiji obracao sa Bosnjaci ako to vise nije isti narod kome se do tada obracao.

Danasnji Bosnjaci zele da su SAMO I ISKLJUCIVO ONI Bosnjaci, jer time imaju svoj korpus.
Havatar

#41 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by Havatar »

Ripicipi wrote:
hAZNADAR wrote:
Ripicipi wrote:

Razumijes li ti Bosanski?

Sve ovo moje napisano se svodi na to da su Bosnjaci taj naziv uzeli SAMO I ISLJUCIVO ZA SEBE.
Grdno se varas ako mislis da bi Bosnjacima i njihovim poglavarima-vodjama bilo drago da se Srbi i Hrvati pocnu masovno izjasnjavati kao Bosnjaci, jer bi onda s tim izgubili svoj "nacionalni" smisao. Isti onaj kao sto ne zele biti "suplji" Bosanci. Kome bi se hodza u dzamiji obracao sa Bosnjaci ako to vise nije isti narod kome se do tada obracao.

Danasnji Bosnjaci zele da su SAMO I ISKLJUCIVO ONI Bosnjaci, jer time imaju svoj korpus.
Upravo suprotno posto nisu Bosnjaci etnicki cistili teritorije zbog drugacije vjere nego su jedini koji su za suzivot a to se vidi po tome koliko je narodu drago kad se neki Srbin ili Hrvati odluci igrati za Bosnu .
kako to

#42 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by kako to »

ne vidim razlog ovim polemikama. je li to meni neko treba reci ko sam? e taj neko nek se nos u pm. znam odlicno i ko sam i sta sam. to je iskljucivo moja stvar.
uglavnomja

#43 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by uglavnomja »

nako, cisto informativno, sto se tice paralela i samog naslova teme, neke male parice su se zaradile tada, za studenta fine :D
malo se nahodalo, ali se upoznalo naroda, bilo u stotine kuca i stanova ... i niti jedna, ali bas niti jedna jedina neprijatna sekunda se nije desila.

zapao me dio grada blizu carsije, ramazan bio, u puno kuca su me ljudi nudili necim, iako sami poste. svi su bili ekstremno ljubazni, nikakvih pitanja, podpitanja, komentara ...

jedino se desilo u par slucajeva :D mijesani brak, ne sjecam se sad detalja, ko je bio sta, ali da muz kaze ja sam jugovic ili m.s.h, pa izadje iz sobe da ne slusa sta je gospodja rekla :lol: :lol: ono slobodan izbor :D

eeeeeeeeeee razlika, nije bilo spotova, reklama, ispiranja mozga, ucjena, prijetnji "anamo onim", izvlacenjem istorije prema potrebi itd.
Krushna mrva

#44 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by Krushna mrva »

kako to wrote:ne vidim razlog ovim polemikama. je li to meni neko treba reci ko sam? e taj neko nek se nos u pm. znam odlicno i ko sam i sta sam. to je iskljucivo moja stvar.
To je to
Ali vidis, neki ne mogu to da podnesu. Znaci, ne mogu da podnesu da svako najbolje zna sta je
MuaDib

#45 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by MuaDib »

I još jednom :)

zateznistub

#46 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by zateznistub »

Ove teme postale degutantne! :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele

Post by Chmoljo »

zateznistub wrote:Ove teme postale degutantne! :-)
upravo tako, zato se i ključaju :) samo još da se odrede haplogrupe za Bošnjake i haplogrupe za Bosance pa da ludilo bude kompletno.

ĐŽedaj sam i tim se dičim.

tema ćao.
Locked