Unutarbošnjački animozitet
- MuaDib
#201 Re: Unutarbošnjački animozitet
Pošto ste se dotakli vjere u onom sistemu, potrebno je da raščlanite dvije stavke, kao prvo SKJ i SKBiH po svom programu su jasno stavili doznanje da je ispoljavanje vjerskih osjećanja nespojivo sa članstvom u SK. A kao drugo šta vjernik ima da traži u KP i u komunistilčkim strukturama, kada su iste i religiju označile kao klasnog neprijatelja i opijum za narod u službi buržoazije. To je nespojivo. E drugi je par rukava što su ljudi licimjeri, pa su htjeli i jare i pare, te što su na kraju od vatrenih komunista postali prosvjećeni vjernici. Vrhunac te duhovne preverzije je knjiga Zdravka Tomca 'Obraćenje – od komunista do vjernika'.
-
PAZI
#202 Re: Unutarbošnjački animozitet
MuaDib wrote:Pošto ste se dotakli vjere u onom sistemu, potrebno je da raščlanite dvije stavke, kao prvo SKJ i SKBiH po svom programu su jasno stavili doznanje da je ispoljavanje vjerskih osjećanja nespojivo sa članstvom u SK. A kao drugo šta vjernik ima da traži u KP i u komunistilčkim strukturama, kada su iste i religiju označile kao klasnog neprijatelja i opijum za narod u službi buržoazije. To je nespojivo. E drugi je par rukava što su ljudi licimjeri, pa su htjeli i jare i pare, te što su na kraju od vatrenih komunista postali prosvjećeni vjernici. Vrhunac te duhovne preverzije je knjiga Zdravka Tomca 'Obraćenje – od komunista do vjernika'.
To je to uvijek bilo i bit će...od davnina i ništa novo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#203 Re: Unutarbošnjački animozitet
jedino vatreno što su zapravo ostali je to što su licemjeri na kvadrat koji bi i guzice dali za pare i društveni status....u takvom konceptu normalno je mijenjati ideologije ko čOrape...tako se danas i koalicije "sve za fotelju" grade i razgrađuju i uopće se ne gledaju idejne platforme.
Da nalete sutra partizani ovi što danas klanjaju sutra bi džamije rušili ako ustreba ko što ih danas predano hipergrade da se pokažu
Da nalete sutra partizani ovi što danas klanjaju sutra bi džamije rušili ako ustreba ko što ih danas predano hipergrade da se pokažu
-
HM 2011
#204 Re: Unutarbošnjački animozitet
Ponavljam čovjek koji je praunuk hodže, unuk hodže, sin hodže, bio član SKJ i išao na džumu, i postio, i klanjao beš vakat i tada i danas....MuaDib wrote:Pošto ste se dotakli vjere u onom sistemu, potrebno je da raščlanite dvije stavke, kao prvo SKJ i SKBiH po svom programu su jasno stavili doznanje da je ispoljavanje vjerskih osjećanja nespojivo sa članstvom u SK. A kao drugo šta vjernik ima da traži u KP i u komunistilčkim strukturama, kada su iste i religiju označile kao klasnog neprijatelja i opijum za narod u službi buržoazije. To je nespojivo. E drugi je par rukava što su ljudi licimjeri, pa su htjeli i jare i pare, te što su na kraju od vatrenih komunista postali prosvjećeni vjernici. Vrhunac te duhovne preverzije je knjiga Zdravka Tomca 'Obraćenje – od komunista do vjernika'.
ali ima nešto čudno - znao je i popit gemišt, i družio se sa ljudima.....
I sve one stvari koje predstavljaju iskušenje svakog čovjeka - sve su ga dotakle, nekima je odolio, nekima nije - jer je čovjek isto kao i svi mi.....
Ili je KPJ sistemski kršila svoj program - ili nešto ne štima -
Čovjek uvjek fino živio - uvijek vrijedno i predano radio - imao više od većine - bio i školovaniji od većine - bila mu veća plata od većine....
Čovjek se kandidovao više puta da bude direktor - nisu mu dali - ali mu nisu dali da bude direktor ni u ovom novom sistemu ali iz drugih razloga.....
ALudiram na forumaša PAZI -
vidiš - NIJE TO TO ! I NIJE BIO JEDINI !
- JoseMujica
#205 Re: Unutarbošnjački animozitet
dobro HM to ti dođe izuzetak koji potvrđuje pravilo...kod nas uvijek vrijedi pravilo ne talasaj i niko te neće dirati....svi te puste da radiš svoj posao dok ne laješ. Pa i Alija je bio u zatvoru, pa dobio posao i stan od države koja ga je zatvarala, a nije bio ni član partije...a morebit da i jest ko će ga više znati u ovom galimatijasu
Last edited by JoseMujica on 12/05/2013 00:23, edited 2 times in total.
-
theTruePath
#206 Re: Unutarbošnjački animozitet
HM je onaj tipicni bosnjo "ja sam iz hodzinske porodice ,sta on meni"
Neka je iz poslanikove porodice to mu ne daje prednost niti ga cini nesto boljim,vidis sam kazes znao je piti,ocito odbacio taj dio svoje tradicije.i moja mama dolazi iz hodzinske porodice,pa je opet izabrala drugaciji zivot
Neka je iz poslanikove porodice to mu ne daje prednost niti ga cini nesto boljim,vidis sam kazes znao je piti,ocito odbacio taj dio svoje tradicije.i moja mama dolazi iz hodzinske porodice,pa je opet izabrala drugaciji zivot
-
HM 2011
#207 Re: Unutarbošnjački animozitet
Treba podjeliti ere djelovanja i stavova KPJ-u za donošenje validnog zaključka....JoseMujica wrote:dobro HM to ti dođe izuzetak koji potvrđuje pravilo...kod nas uvijek vrijedi pravilo ne talasaj i niko te neće dirati....svi te puste da radiš svoj posao dok ne laješ. Pa i Alija je bio u zatvoru, pa dobio posao i stan od države koja ga je zatvarala, a nije bio ni član partije...a morebit da i jest ko će ga više znati u ovom galimatijasu
Koliko sam shvatio do negdje 50 ih ili sredinom 50-ih je važilo ateizam uber alles - i komunisti su bili gori od najgorih fašista po pitanju vjerskih sloboda - pa vi vidite....
tek nakon sukoba staljin Tito stvari su se počele odvijati u socijalističkom smijeru - tj. društvenom smijeru i to opet Tiovom odlukom i uz Titovu podršku a uz protivljenje mnogih !
Nije Tito bio ni repa bez korijena - pričajte vi šta god hoćete.....
-
PAZI
#208 Re: Unutarbošnjački animozitet
Jesi dobro vidjeo šta sam ja potamnio u pasusu uvaženog MuAdiba...pa tek onda napisao To je to!!!LjudiHM 2011 wrote:Ponavljam čovjek koji je praunuk hodže, unuk hodže, sin hodže, bio član SKJ i išao na džumu, i postio, i klanjao beš vakat i tada i danas....MuaDib wrote:Pošto ste se dotakli vjere u onom sistemu, potrebno je da raščlanite dvije stavke, kao prvo SKJ i SKBiH po svom programu su jasno stavili doznanje da je ispoljavanje vjerskih osjećanja nespojivo sa članstvom u SK. A kao drugo šta vjernik ima da traži u KP i u komunistilčkim strukturama, kada su iste i religiju označile kao klasnog neprijatelja i opijum za narod u službi buržoazije. To je nespojivo. E drugi je par rukava što su ljudi licimjeri, pa su htjeli i jare i pare, te što su na kraju od vatrenih komunista postali prosvjećeni vjernici. Vrhunac te duhovne preverzije je knjiga Zdravka Tomca 'Obraćenje – od komunista do vjernika'.
ali ima nešto čudno - znao je i popit gemišt, i družio se sa ljudima.....
I sve one stvari koje predstavljaju iskušenje svakog čovjeka - sve su ga dotakle, nekima je odolio, nekima nije - jer je čovjek isto kao i svi mi.....
Ili je KPJ sistemski kršila svoj program - ili nešto ne štima -
Čovjek uvjek fino živio - uvijek vrijedno i predano radio - imao više od većine - bio i školovaniji od većine - bila mu veća plata od većine....
Čovjek se kandidovao više puta da bude direktor - nisu mu dali - ali mu nisu dali da bude direktor ni u ovom novom sistemu ali iz drugih razloga.....
ALudiram na forumaša PAZI -
vidiš - NIJE TO TO ! I NIJE BIO JEDINI !
-
HM 2011
#209 Re: Unutarbošnjački animozitet
tipično i atipično - priča se o članstvu u KPJ i ko je bio ugrožen zbog čega.....theTruePath wrote:HM je onaj tipicni bosnjo "ja sam iz hodzinske porodice ,sta on meni"![]()
![]()
kvaliltetan troll nema šta...
- JoseMujica
#210 Re: Unutarbošnjački animozitet
ps
sjetih se jedne priče pa da podjelim...čoek bi profa na FF u Sarajevu na odsjeku za arapski jezik davno nekad. Bio član partije i imao nekog uvlakača priljepka koji je stalno za njim hodao jer je kontao preko njega da se ogrebe za bolje mjesto ili stan, ne sjećam se više tačno. Elem kad je uvlakač skotno da nemre preko njega onda promjenio taktiku pa počeo profu da cinkari drugovima da je islamista. A sad ovom profi kaže to raja i profa skonta ode kod kaligrafa da mu harfovima napišu na arapskom: proleteri svih zemalja ujedinite se! I profa to okači u kancelariji.
I sad dođe drug, zadužen da službeno od drugova s profom proazgovara o problemu i bla bla bla i kaže mu eto vidiš i šta držiš na zidu kancelarije da svi vide vjerske napise...to ne priliči komunisti
i kaže njemu profa: pa jadan nebio znaš li šta piše?
ovaj naravno pojma nema
Pa na arapskom: proleteri svih zemalja ujedinite se
sjetih se jedne priče pa da podjelim...čoek bi profa na FF u Sarajevu na odsjeku za arapski jezik davno nekad. Bio član partije i imao nekog uvlakača priljepka koji je stalno za njim hodao jer je kontao preko njega da se ogrebe za bolje mjesto ili stan, ne sjećam se više tačno. Elem kad je uvlakač skotno da nemre preko njega onda promjenio taktiku pa počeo profu da cinkari drugovima da je islamista. A sad ovom profi kaže to raja i profa skonta ode kod kaligrafa da mu harfovima napišu na arapskom: proleteri svih zemalja ujedinite se! I profa to okači u kancelariji.
I sad dođe drug, zadužen da službeno od drugova s profom proazgovara o problemu i bla bla bla i kaže mu eto vidiš i šta držiš na zidu kancelarije da svi vide vjerske napise...to ne priliči komunisti
ovaj naravno pojma nema
-
theTruePath
#211 Re: Unutarbošnjački animozitet
Nije bitno dal je bio i sam poslanikov potomak opet ako se odrice tog porijeklla dobro je dosao,ne dokazuje nista,kuzis?
-
theTruePath
#212 Re: Unutarbošnjački animozitet
Cak su takvi dobrodosli,pa ko je prvi skidao feredze 1950? hodzine zene,da bi pokazale kako treba obicnoj raji 
-
HM 2011
#213 Re: Unutarbošnjački animozitet
Hodžine žene i za vrijeme komunizma nosile marame i nikad ih nisu skidale.....theTruePath wrote:Cak su takvi dobrodosli,pa ko je prvi skidao feredze 1950? hodzine zene,da bi pokazale kako treba obicnoj raji
iako sam siguran da možeš naći primjere i hodža koje navodiš....
Čuo sam i slučaj kad su švabe zaustavile par žena koje su krenule na pijacu a one pod feredžom - i švabo njima na njemačkom a one dogovaraju na njemačkom, švabo opet na njemačkom a one odgovaraju na njemačkom - znale žene njemački - švabo legitimisao i sve ok - švabo ostao zaprepašten.....
dobar si ti troll, onaj pravi gnom... jel ti i tata bio takav..... jeste li familjarno takvi - možda sa mamine strane....
znaš kako kažu u malim bocama je najveći otrov...
-
theTruePath
#214 Re: Unutarbošnjački animozitet
Jedno je marama drugo je feredza
Jel te tvoj tata naucio da spominjes tudje roditelje kad zelis vrijedjati`? vjerovatno je familijarno,bar do sad svakoga koga znam da to radi imao je seljobera zesceg od oca
dobar si ti troll, onaj pravi gnom... jel ti i tata bio takav..... jeste li familjarno takvi - možda sa mamine strane....
Jel te tvoj tata naucio da spominjes tudje roditelje kad zelis vrijedjati`? vjerovatno je familijarno,bar do sad svakoga koga znam da to radi imao je seljobera zesceg od oca
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#215 Re: Unutarbošnjački animozitet
ja upozorio, vi po svom. 
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» HM 2011, theTruePath
mjesec
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» HM 2011, theTruePath
mjesec
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#216 Re: Unutarbošnjački animozitet
JoseMujica wrote:ps
ovaj naravno pojma nema
Pa na arapskom: proleteri svih zemalja ujedinite se![]()
- BHCluster
#217 Re: Unutarbošnjački animozitet
JoseMujica wrote:ps
ovaj naravno pojma nema