Unutarbošnjački animozitet

Post Reply
cyprus

#151 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by cyprus »

BatoS wrote:Zivio je jedan Bato u onome sto ce postati Bosna davno prije najezde slavenskih imigranata...

http://en.wikipedia.org/wiki/Bato_I
Jel to i on bio Bošnjak? :mrgreen:
nickelson

#152 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by nickelson »

cyprus wrote:
BatoS wrote:Zivio je jedan Bato u onome sto ce postati Bosna davno prije najezde slavenskih imigranata...

ma jasta je. Zar nisi znao. :D
BatoS

#153 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by BatoS »

miki.ba wrote:
theTruePath wrote:
miki.ba wrote:
Da, o tome se i radi, imaš Srbi=pravoslavci,Hrvati=katolici, Bošnjaci=muslimani i imaš ljude koji su
Bosanci= Bosna i Hercegovina, bez obzira na vjeroispovjest.
Jasno je ko se identificira sa Bosnom.
:-)

mjesas etniju i naciju
Ne, Bosanci se samo nacionalono izjašnjavaju i identificiraju se samo sa Bosnom.
A nakaradno pitanje na popisnom listicu je vec 100 puta obrađeno, kao i svako pitanje vezano za popis.

PS. Ne znam ko je luđi, ovi što otvaraju teme il ja što se svaki put upecam. :D
Ne, Bosnjaci su ti koji se identifikuju sa Bosnom. I Milorad Dodik je Bosanac po drzavljanstvu, ali to ne znaci da je odan Bosni.

Svi gradjani Bosne su po default-u Bosanci i Hercegovci.

Ono sto ti zelis je da se stvori cetvrti narod, narod sa imenom "Bosanci"... eto Srbi i Hrvati nece da prihvate naziv Bosnjaci ali hoce Bosanci...

Samo svirate qrcu...
miki.ba

#154 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by miki.ba »

BatoS wrote:
Ne, Bosnjaci su ti koji se identifikuju sa Bosnom. I Milorad Dodik je Bosanac po drzavljanstvu, ali to ne znaci da je odan Bosni.

Ono sto ti zelis je da se stvori cetvrti narod, narod sa imenom "Bosanci"... eto Srbi i Hrvati nece da prihvate naziv Bosnjaci ali hoce Bosanci...

Samo svirate qrcu...
Bolje i to nego ovo što trenutno imamo, to bi bar malo pjebalo koncepciju ovim uhljebljenim govnima.
Ali to ipak nije ono što želim, želim da budemo nešto kao Amerkinci, Njemci, Francuzi ...
BHCluster

#155 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by BHCluster »

cyprus wrote:

Ma bio Jugosloven. :D
stari grad Visegrad

#156 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by stari grad Visegrad »

:lol:
HM 2011

#157 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by HM 2011 »

miki.ba wrote:
BatoS wrote:

Ono sto ti zelis je da se stvori cetvrti narod, narod sa imenom "Bosanci"...

eto Srbi i Hrvati nece da prihvate naziv Bosnjaci ali hoce Bosanci...

Samo svirate qrcu...
Bolje i to nego ovo što trenutno imamo, to bi bar malo pjebalo koncepciju ovim uhljebljenim govnima.
Ali to ipak nije ono što želim, želim da budemo nešto kao Amerkinci, Njemci, Francuzi ...
Da Vam ja malo otvorim dušu.....

Daj bože kćeri da te aga uzme ali cigani se vrte oko kuće....

Posebno kada uzmemo u obzir da to što su ovdje ljudi različite religije, odnosno pripadnici različitih etničkih skupina - se sada pretvara u različite nacionalne skupine - od toga dvije iz neposrednog komšiluka....

Daleko od toga da je to od danas ili od tek juče ima tome duži vremenski period - međutim šta sad ??????????????????

Šta onda ustvari u čitavoj ovoj priči ispada multikulturalnost - mi se zalažemo za to i pušimo - jel to to ? Jel u pitanju igra ko može biti veće đubre ?
Ko je zastupao tu politiku Multikulturalnosti pa je politika živjela ------------------ KO - jel Bošnjak ? Šta je dobio kao hvala - motku preko leđa, etničko čišćenje i genocid.....

Postavlja se takođe i pitanje - znači li danas multikulturalnost koju mnogi zastupaju da ja moram ostvarivati interese nacija iz susjedstva svojom imovinom, da moram prodati svoj suverenitet, da nemam ekskluzivno pravo da upravljam budućnosti svoje nacije jer u državi postoje minimalno tri nacije ???

Šta ako neko navede da je Islanđanin - moramo se onda poklopiti po ušima i dati i Islandski entitet - tako i entitet svake druge države....

Odgovorite na ta pitanja ? Nema odgovora ? Ima kakav je ?

Jedino gdje je i dopušteno i promicano zdravo razmišljanje je ovaj dio i nije ga marsovac dopustio nego BOŠNJAK - i niko to nije podržao nego su svi pljunuli na to i prozvali IDIOTIMA, DEBILIMA, LUĐACIMA I BUDALAMA:

Prvo su četnici i ustaše pljunuli bošnju u facu za multikulturalnost Bosne i za tigrovu kožu Bosne tokom rata - jel tako jeste....

A onda su posebmno u vremenu života na donacijama elite urbanog dijela hraknule u facu pojedince koji su htjeli raširiti takvu ideologiju širom postratne BiH - a gradska raja, sklona egzibicionizmu minut do 12 - ulojena - šutila.....

Nema opravdanja ni gradska "elita", tzv. raja, ni UN, najveći je teret neuspjeha na gradskoj eliti - tzv. raji (bila im dužnost da rade - takav im društveni položaj) - i eventualno UN-u (ujedinjene nacije kojima je sve ovo jedan socijalni eksperiment),

EU, USA i RUSIJA nisu dužni pomoći - ali non stop nešto pričaju - a kada treba djeltnost vidiš samo oblak dima (da ne bi neko prigovarao kako su plaćene pare za skidanje Dodika i rada protiv srpske stvari i slično) !

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Svi predstavljate pametnjakoviće i mudrace, dižete plate po par hiljada, stipendije za studij u inozemstvu, malo i politika - jer ljudi Vas vole - plate 4000 - 5000 KM, predsjednici.... pa kad vas toliko vole šta se tu ima pričati i prigovarati.....

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Konkretno, zar treba neko biti vrlo darežljiv pa da Vas izgleda podmiti ogromnom lovom, da bi vi (mislim na elite, ljude koji su poštovani u društvu) radili za sebe i društvo komplet - tj. da bi radili i protiv srpske bih i protiv hrvatske bih i protiv bošnjačke bih svako na svom terenu - tj. da radite za Bosansko Hercegovačku BiH i da se Daytonske i ostale podjele više nikada ne spomenu.... - nekima izgleda blesavo - e ako Vam je blesavo - imate šta imate.....
Vjerovatno ima dobrih ljudi koji bi vam dali pare i za to - ali pošto niste pokazali niti istinsku volju za tim jer ste beskičmenjaci ulojeni, širom BiH, jer je fino biti u loju i ne talasati, ne ugrožavati se riječima, pustio bih vas da crknete i radite šta god mislite da je pametno.....

100 entiteta..... nije ni od jednog naroda (ni srpska ni hrvatska ni muslimanska) pa hop genocid.... :-)

Ja komplet kamarili ne halalim već odavno - hebite se odgovarat ćete kad tad - od toga pobjeći ne možete - a ja lično svojim pisanjem i svojim tekstovima (nije bitno šta radim i s čim se bavim u životu) dokazujem da ima pameti, da ima znanja, da ima mogućnosti - al VAS APSOLUTNO BOLI briga....

Sam ne mogu, niko me ne poštuje niti drži vrijednim moj stav - u smislu da bi radio ono što ja kažem, svi ste pokupili svu pamet svijeta - ukratko -

MRŠ
Last edited by HM 2011 on 02/05/2013 23:51, edited 2 times in total.
theTruePath

#158 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by theTruePath »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:

Ah Jugoslavijo stara :D
stari grad Visegrad

#159 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by stari grad Visegrad »

Sta vi imate protiv Jugoslovena? Nekada bili Jugosloveni a 91 i 92 se prebukli u srbe, hrvate, slovence i ostale. :lol:
Last edited by stari grad Visegrad on 03/05/2013 00:14, edited 1 time in total.
HM 2011

#160 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by HM 2011 »

stari grad Visegrad wrote:Sta vi imate protiv Jugoslovena? Nekada bili Jugosloveni a 91 i 92 se prebukli u srbe, hrvate, slovence i ostale. :lol:
Ja nemam ništa protiv Čovića..... Istinski.....

Image
cyprus

#161 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:

Ama, nije Jugoslaven... Vidiš da čovjek lijepo kaže kako su jugoslavenski imigranti stigli kasnije :mrgreen: Pitanje je da li je dotični bio Bošnjak...
BHCluster

#162 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:
cyprus wrote:

Ama, nije Jugoslaven... Vidiš da čovjek lijepo kaže kako su jugoslavenski imigranti stigli kasnije :mrgreen: Pitanje je da li je dotični bio Bošnjak...
Ali ako si pazljivo procitao sagovornik pise o ranom mozda najranije spomenu Jugoslovena na ovim prostorima ono proto-Jugosloven :D
Last edited by BHCluster on 05/05/2013 01:46, edited 1 time in total.
Horasio_Sarajlic

#163 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by Horasio_Sarajlic »

theTruePath wrote:koje nacionalnosti je fedja? :D
Nacionalnost mu je narkoman/ narkomančina koji danas boluje od hepatitisa C., kvazi avanturista a poslije rata si ga moga sresti u svakakvom stanju na ulici kao i "Drogaša Masnog" ... :skoljka:

https://www.youtube.com/watch?v=ogBMdzfr9BQ
chupacabra

#164 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by chupacabra »

Horasio_Sarajlic wrote:
theTruePath wrote:koje nacionalnosti je fedja? :D
Nacionalnost mu je narkoman/ narkomančina koji danas boluje od hepatitisa C., kvazi avanturista a poslije rata si ga moga sresti u svakakvom stanju na ulici kao i "Drogaša Masnog" ... :skoljka:

https://www.youtube.com/watch?v=ogBMdzfr9BQ
Kako mozes samo ogovarati simbola progresivnih snaga protiv mrskih Talibanskih fanatika :lol: :lol: :lol:
Eno ga neki dan valjda dok je bio trijezan, skrabo nesto o vjeronauci na Buki (da ubere koju kintu za bocu) pa se onda malo pukne i u zanosu jugonostalgije pocne spustati zastave SRBiH niz zgrade sa haverom Emirom. Dobar je Fedja, da nema tih klovnova, nebi se ljudi imali cemu smijati.
Krushna mrva

#165 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by Krushna mrva »

HM 2011 wrote: Da Vam ja malo otvorim dušu.....

Posebno kada uzmemo u obzir da to što su ovdje ljudi različite religije, odnosno pripadnici različitih etničkih skupina - se sada pretvara u različite nacionalne skupine - od toga dvije iz neposrednog komšiluka....

Daleko od toga da je to od danas ili od tek juče ima tome duži vremenski period - međutim šta sad ??????????????????

Šta onda ustvari u čitavoj ovoj priči ispada multikulturalnost - mi se zalažemo za to i pušimo - jel to to ? Jel u pitanju igra ko može biti veće đubre ?
Ko je zastupao tu politiku Multikulturalnosti pa je politika živjela ------------------ KO - jel Bošnjak ? Šta je dobio kao hvala - motku preko leđa, etničko čišćenje i genocid.....

Postavlja se takođe i pitanje - znači li danas multikulturalnost koju mnogi zastupaju da ja moram ostvarivati interese nacija iz susjedstva svojom imovinom, da moram prodati svoj suverenitet, da nemam ekskluzivno pravo da upravljam budućnosti svoje nacije jer u državi postoje minimalno tri nacije ???

Šta ako neko navede da je Islanđanin - moramo se onda poklopiti po ušima i dati i Islandski entitet - tako i entitet svake druge države....

Odgovorite na ta pitanja ? Nema odgovora ? Ima kakav je ?

Jedino gdje je i dopušteno i promicano zdravo razmišljanje je ovaj dio i nije ga marsovac dopustio nego BOŠNJAK - i niko to nije podržao nego su svi pljunuli na to i prozvali IDIOTIMA, DEBILIMA, LUĐACIMA I BUDALAMA:

Prvo su četnici i ustaše pljunuli bošnju u facu za multikulturalnost Bosne i za tigrovu kožu Bosne tokom rata - jel tako jeste....

A onda su posebmno u vremenu života na donacijama elite urbanog dijela hraknule u facu pojedince koji su htjeli raširiti takvu ideologiju širom postratne BiH - a gradska raja, sklona egzibicionizmu minut do 12 - ulojena - šutila.....

Nema opravdanja ni gradska "elita", tzv. raja, ni UN, najveći je teret neuspjeha na gradskoj eliti - tzv. raji (bila im dužnost da rade - takav im društveni položaj) - i eventualno UN-u (ujedinjene nacije kojima je sve ovo jedan socijalni eksperiment),

EU, USA i RUSIJA nisu dužni pomoći - ali non stop nešto pričaju - a kada treba djeltnost vidiš samo oblak dima (da ne bi neko prigovarao kako su plaćene pare za skidanje Dodika i rada protiv srpske stvari i slično) !

Svi predstavljate pametnjakoviće i mudrace, dižete plate po par hiljada, stipendije za studij u inozemstvu, malo i politika - jer ljudi Vas vole - plate 4000 - 5000 KM, predsjednici.... pa kad vas toliko vole šta se tu ima pričati i prigovarati.....

Konkretno, zar treba neko biti vrlo darežljiv pa da Vas izgleda podmiti ogromnom lovom, da bi vi (mislim na elite, ljude koji su poštovani u društvu) radili za sebe i društvo komplet - tj. da bi radili i protiv srpske bih i protiv hrvatske bih i protiv bošnjačke bih svako na svom terenu - tj. da radite za Bosansko Hercegovačku BiH i da se Daytonske i ostale podjele više nikada ne spomenu.... - nekima izgleda blesavo - e ako Vam je blesavo - imate šta imate.....
Vjerovatno ima dobrih ljudi koji bi vam dali pare i za to - ali pošto niste pokazali niti istinsku volju za tim jer ste beskičmenjaci ulojeni, širom BiH, jer je fino biti u loju i ne talasati, ne ugrožavati se riječima, pustio bih vas da crknete i radite šta god mislite da je pametno.....

100 entiteta..... nije ni od jednog naroda (ni srpska ni hrvatska ni muslimanska) pa hop genocid.... :-)

Ja komplet kamarili ne halalim već odavno - hebite se odgovarat ćete kad tad - od toga pobjeći ne možete - a ja lično svojim pisanjem i svojim tekstovima (nije bitno šta radim i s čim se bavim u životu) dokazujem da ima pameti, da ima znanja, da ima mogućnosti - al VAS APSOLUTNO BOLI briga....

Sam ne mogu, niko me ne poštuje niti drži vrijednim moj stav - u smislu da bi radio ono što ja kažem, svi ste pokupili svu pamet svijeta - ukratko -

MRŠ
mnogo fine price rezultatA ovakve price nigdje...
vi "bosnjacki" nacionalisti ste davnih dana pokazali kako "branite BiH" i sta znate. Sklonite se u stranu, krajnje je vrijeme!
HM 2011

#166 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by HM 2011 »

Ja sam sklonjen u stranu, po strani sam, nisam uključen, nema me nigdje - pročitaj ponovno, evo citiram -

"Konkretno, zar treba neko biti vrlo darežljiv pa da Vas izgleda podmiti ogromnom lovom, da bi vi (mislim na elite, ljude koji su poštovani u društvu) radili za sebe i društvo komplet - tj. da bi radili i protiv srpske bih i protiv hrvatske bih i protiv bošnjačke bih svako na svom terenu - tj. da radite za Bosansko Hercegovačku BiH i da se Daytonske i ostale podjele više nikada ne spomenu.... - nekima izgleda blesavo - e ako Vam je blesavo - imate šta imate....."

Jel dubokoumno, jel teško za shvatiti, jel nenormalno, jesi li barem pokušao širiti taj stav i to mišljenje u društvu - eto minimalno među najbližim - ili je u loju fino pa ti se ne miče ni malim prstom za bolje sutra ? - u čemu je problem ?

Usput za procjenu - "vi "bosnjacki" nacionalisti ste davnih dana pokazali kako "branite BiH" i sta znate. Sklonite se u stranu, krajnje je vrijeme!" - ne bih sa pozivao na ženski dio familije, ali stvarno.....

Bošnjački nacionalisti - sklonite se u stranu -

reci mi ko prolazi da se sklonim ?

Jel ovo:

Image
Krushna mrva

#167 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by Krushna mrva »

HM 2011 wrote:Ja sam sklonjen u stranu, po strani sam, nisam uključen, nema me nigdje - pročitaj ponovno, evo citiram -

"Konkretno, zar treba neko biti vrlo darežljiv pa da Vas izgleda podmiti ogromnom lovom, da bi vi (mislim na elite, ljude koji su poštovani u društvu) radili za sebe i društvo komplet - tj. da bi radili i protiv srpske bih i protiv hrvatske bih i protiv bošnjačke bih svako na svom terenu - tj. da radite za Bosansko Hercegovačku BiH i da se Daytonske i ostale podjele više nikada ne spomenu.... - nekima izgleda blesavo - e ako Vam je blesavo - imate šta imate....."

Jel dubokoumno, jel teško za shvatiti, jel nenormalno, jesi li barem pokušao širiti taj stav i to mišljenje u društvu - eto minimalno među najbližim - ili je u loju fino pa ti se ne miče ni malim prstom za bolje sutra ? - u čemu je problem ?

Usput za procjenu - "vi "bosnjacki" nacionalisti ste davnih dana pokazali kako "branite BiH" i sta znate. Sklonite se u stranu, krajnje je vrijeme!" - ne bih sa pozivao na ženski dio familije, ali stvarno.....

Bošnjački nacionalisti - sklonite se u stranu -

reci mi ko prolazi da se sklonim ?

Jel ovo:
Hajde bolan objasni sta osta od te nacionalisticke price. Evo gurate to odavno i sta ste postigli, koji je rezultat?
BatoS

#168 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by BatoS »

Krushna mrva wrote:Hajde bolan objasni sta osta od te nacionalisticke price. Evo gurate to odavno i sta ste postigli, koji je rezultat?
Sta je to po tebi "nacionalisticka prica" u ovom slucaju?
MuaDib

#169 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by MuaDib »

Unutarbošnjački animozitet su stvorile fantomske organizacije Cerića, Tokića, Zukorlića, BANU, BF; Mladi muslimani i Aktivna islamska omladina. Zato što ni jedna druga bošnjačka stranka, NVO ili neka druga organizacija nije postala alternativa suludim vizijama islamističkog bošnjaštva. Zbog čega su oni iskuljučivo terotetski gledajući etničkim Bošnjacima zgadili bošnjaštvo, pa sada krive Bosance, Hercegovce, Jugoslavene, nacionalne manjine ili novokomponavanu floskulu "oni koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici konstitutivnih naroda i manjina". Dakle ne tražite u drugima krivce, nego tražite krivce u sebi.
Cherry-Cherry

#170 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by Cherry-Cherry »

MuaDib wrote:Unutarbošnjački animozitet su stvorile fantomske organizacije Cerića, Tokića, Zukorlića, BANU, BF; Mladi muslimani i Aktivna islamska omladina. Zato što ni jedna druga bošnjačka stranka, NVO ili neka druga organizacija nije postala alternativa suludim vizijama islamističkog bošnjaštva. Zbog čega su oni iskuljučivo terotetski gledajući etničkim Bošnjacima zgadili bošnjaštvo, pa sada krive Bosance, Hercegovce, Jugoslavene, nacionalne manjine ili novokomponavanu floskulu "oni koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici konstitutivnih naroda i manjina". Dakle ne tražite u drugima krivce, nego tražite krivce u sebi.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#171 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by PipiDugaDevetka »

Cherry-Cherry wrote:
MuaDib wrote:Unutarbošnjački animozitet su stvorile fantomske organizacije Cerića, Tokića, Zukorlića, BANU, BF; Mladi muslimani i Aktivna islamska omladina. Zato što ni jedna druga bošnjačka stranka, NVO ili neka druga organizacija nije postala alternativa suludim vizijama islamističkog bošnjaštva. Zbog čega su oni iskuljučivo terotetski gledajući etničkim Bošnjacima zgadili bošnjaštvo, pa sada krive Bosance, Hercegovce, Jugoslavene, nacionalne manjine ili novokomponavanu floskulu "oni koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici konstitutivnih naroda i manjina". Dakle ne tražite u drugima krivce, nego tražite krivce u sebi.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vot about BIA i ostale tajne organizacije koje djeluju po BiH?
Čuj ''Sulude islamističke vizije Bošnjaštva''
Još samo spomenuti vehabiju Jašarevića
Da, zaboravio si raspad Bošnjačkog svjetskog kongresa.

SIKTER! Šta tebe briga što se Bošnjaci samoorganizuju!
hevi metalac

#172 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by hevi metalac »

PipiDugaDevetka wrote:
Cherry-Cherry wrote: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vot about BIA i ostale tajne organizacije koje djeluju po BiH?
Čuj ''Sulude islamističke vizije Bošnjaštva''
Još samo spomenuti vehabiju Jašarevića
Da, zaboravio si raspad Bošnjačkog svjetskog kongresa.

SIKTER! Šta tebe briga što se Bošnjaci samoorganizuju!
Ne treba vam BIA...ovih nekoliko hodza plus politicari i kvazi-intelektualci kao Tunjo..... BIA i Herceg Cetnici samo gledaju i nasladjuju se.
Cherry-Cherry

#173 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by Cherry-Cherry »

hevi metalac wrote: Ne treba vam BIA...ovih nekoliko hodza plus politicari i kvazi-intelektualci kao Tunjo..... BIA i Herceg Cetnici samo gledaju i nasladjuju se.
ma isti se istom raduje ;-)
hevi metalac

#174 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by hevi metalac »

Cherry-Cherry wrote:
hevi metalac wrote: Ne treba vam BIA...ovih nekoliko hodza plus politicari i kvazi-intelektualci kao Tunjo..... BIA i Herceg Cetnici samo gledaju i nasladjuju se.
ne kontam
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#175 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by PipiDugaDevetka »

Cherry-Cherry wrote:
Fuj!
Post Reply