Umro Turkmenbaši

Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

zmislis" cjevi za plin ali ti niko neda da se prikljucis na centralni plinovod i sta dalje ? mozes cijev staviti na jedno mjesto.Oni svoj plin prodaju rusima po niskoj cijeni a ovi ga prce po
svojoj i nama takodje.Narod u Turkmeniji ima odredjene beneficije od svoje vlade a sta to mi imamo od svoje jednom sam rekao da nam nasi ni tabut nebi dali besolatno .Dosta mi je poznata realna slika Turkmenije i jos jedno ne postoji sluzbena statistika stanja u zemlji sve sto si ti naveo u svojim postovima je samo puko citiranje nekih zapadnih sluzbi kojima ja ne bas uvije k vjerujem.
Meni prvo nije jasno - kako im to nedaju da se prikljuce na glavni plinovod - kad od plina zaraduju - najvise u Turkmenistanu. #2 su u SSSRu po zalihama plina. To sto je taj region i sam sjeban pa ne moze placati onoliko koliko bi placali u Europi ili Americi za taj plin - je nesto drugo. Primarni problem koji se namece je - gdje ide i to malo love - koje Turkemenistan zaradi. To je primarni problem. To sto Turkmenistan isto tako - se posmatra kao kolonija - nije nista sto je Turkmenbasi radio protiv vec u skladu s tim. Njegov je problem najveci bio - kako narod zabaviti i natjerati da ga voli - pa makar i na silu, a okolo sto neki drugi kolo vode - manje ga je interesovalo, kao kad je covjek osiguran milionima u Njemackoj banci.

Ti koliko vidim - nisi naveo nikakve izvore informacija osim one "znam ja, ja sam sam upoznat" a sta, kako, odakle si upoznat, gdje si bio, sta si radio i slicno - ostaje prekriveno velom tajne - pa bih voljeo da me prosvijetlis.

O tome - koliko valjaju nasi - ne trebas mi nista kazati. Sto im ne mozes uzeti na silu - to ti nece ni dati. Ali moras shvatiti da i ono sto je dato narodu u Turkemenistanu nije ono sto je bilo potrebno. Potrebno je bilo tom svijetu - umjesto da ih se tjera u kranjost i zatucanost lider koji ce ih ohrabriti da se prikljuce Europi i polako krenu pute Estonije, Latvije i Litvanije a ne - putem stagnacija da bi im danas bilo gore al' za njihovo dobro.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Evo jedna odlican video - 45 MB 22 minute trajanja o rezimu u Turkemnistanu za vrijeme Turkmenbase.

http://rapidshare.com/files/8716252/tur ... fe.rm.html
spongebob

Post by spongebob »

spreca wrote:
Nosferatu wrote:
Nikako da kazes da u Turkmeniji ima plina i nafte
Hajde se vrati unatrag, pa izpocetka procitaj sve napisano.

Ima plina i nafte? Nema cijevi? Ima para za dzamiju i memorijalni centar u rodnom selu od preko $100 miliona? Al' napraviti cjev je posebna nauka?

Daj - mora da se salis.

Turkmenistan je zemlja 10 puta veca od BiH i 100 puta bogatija po svojim resursima a ima isti broj stanovnika kao BiH - sto znaci da bi trebali biti ispred nas barem 10 puta. Gdje su to oni danas? Nema ih nigdje. Jer ne mogu napraviti "cjev" za plinovod?

Obicno znam sta pisem ali da te poslusam pa sam procitao ,pa svjetujem i tebi da jos jednom procitas.Dali si siguran da nisu ispred nas?.Nije problem napraviti fabriku cijevi ali izmisljati toplu vodu je glupo jer je vec davno pronadjena.I" izmislis" cjevi za plin ali ti niko neda da se prikljucis na centralni plinovod i sta dalje ? mozes cijev staviti na jedno mjesto.Oni svoj plin prodaju rusima po niskoj cijeni a ovi ga prce po
svojoj i nama takodje.Narod u Turkmeniji ima odredjene beneficije od svoje vlade a sta to mi imamo od svoje jednom sam rekao da nam nasi ni tabut nebi dali besolatno .Dosta mi je poznata realna slika Turkmenije i jos jedno ne postoji sluzbena statistika stanja u zemlji sve sto si ti naveo u svojim postovima je samo puko citiranje nekih zapadnih sluzbi kojima ja ne bas uvije k vjerujem.
tebi u slijedecem zivotu zelim zivot pod Hitlerom. Mentalni sklopovi poput tebe su se ubili za pomocnika Führer-a.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Ima i to da je zatvorio sve bolnice van glavnog grada, i time automatski otpustio njamanje 15 000 ljudi, kako bi jel eto ljudi dolazeci u bolnicumogli da vid ei glavni grad..
plus s to je pozatvaro sve biblioteke po svim selima, i svih preostalih bibilioteka odensene su knjige izdate prije njegove vladavine.... :roll:
Pospanko

Post by Pospanko »

Ja bio i vidio :). Pamtit cu je po skupom benzinu 1$ = 60 litara Benzina. Po prasini, koju prva kisa pretvori u kaljuzu...

Zanimljiva zemlja, sa sretnim narodom, koji je uvijek spreman za popit vodku, zapjevat i zaigrat... Nisu se bas opterecivali sa politikom. Mozda sada pocnu, da razmisljaju i o tome. Sigurno ce ih glava zaboljeti, kada shvate da su do sada imali jednog a od sada ce imati vise budala koje ce pokusavati da budu kopija "Tite"
Big Daddy

Post by Big Daddy »

Jedan dikatator manje i ni¹ta vi¹e.
domi

Post by domi »

Ne bih da ulazim u diskusiju o ovoj licnosti, pravo da kazem nikad cuo, ni vidio...jbg, cak sam mislio da je Tmeinstan u Aziji, doduse ja kad sam ucio geografska gradiva bio je jos u SSSR, al' hajde.

Nego bih da se osvrnem na izvore svih ovih informacija...interesuje me da li one dolaze preko istih onih kanala preko kojih smo saznali da Irak ima WMD?
biscanka84

Post by biscanka84 »

Ja prosto ne mogu da vjerujem da vas ima masa koji branite ovog idiota; S T R A Š N O
radi se o tome sto je jedan komunista umro-ni manje ni vise.Takvi bi branili i Karadzica kad bi od RS-a napravio socijalisticku republiku
Gnjuscic

Post by Gnjuscic »

Ne, nije on komunista. On je upravo onakav kakvog sanjaju antikomunisti. Isti oni sto bi muslimansko g... predstavili kao sudzuku.
Post Reply