Umro Nijaz Duraković

Locked
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#126 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by antimobbing »

Meni se nešto skupilo, samo što ne zaplačem čitajući ove vaše postove … :(
Ne znam šta mi je, a i nisam nešto baš tako osjećajan?

Ovaj narod kolektivno i svi mi pojedinačno snosimo krivicu što svakog našeg vrijednog čovjeka umorimo do smrti jer općenito ništa ne valjamo. Neko to uradi svojim zlim djelovanjem, a neko odvratnom i hinjskom šutnjom gledajući opet samo svoj lični interes, dok na kraju svima nam se to vrati kao bumerang u vidu kolateralne štete.
piupiu

#127 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by piupiu »

Tuzan dan. Hajde da ne pricamo o nama i nasoj 'teskoj sudbini', nego da se sjecamo covjeka i njegove velicine. :(
sumirprimus

#128 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by sumirprimus »

kod nas covjek mora umrijet da bi mu se ista priznalo,il bar odala pocast,pa i na tih par sedmica... :(
nazalost... tako je kako je...
HAVANA

#129 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by HAVANA »

Neka mu je laka zemlja bosanska! :(
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#130 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by plain vanilla »

"Smrt nije kraj, naš Nijaz će ostati da živi u sjećanju..."

Image

U amfiteatru Fakulteta političkih nauka u Sarajevu održana je komemoracija Nijazu Durakoviću, dugogodišnjem redovnom profesoru na ovom fakultetu i istaknutom bh. političaru. Dženaza Nijazu Durakoviću će biti obavljena u utorak, 31. januara, u 15 sati u haremu Alipašine džamije u Sarajevu.

Komemoraciji je prisustvovao veliki broj Durakovićevih studenata, kolega profesora i istaknutih ličnosti iz javnog i političkog života. O Durakoviću je na komemoraciji govorio Šaćir Filandra, dekan Fakulteta političkih nauka.

"Nijaz Duraković legitimirao se kao žustri kritičar ideje i prakse nacionalizma. Zalagao se za građansku ravnopravnost svih naroda u BiH i upozoravao početkom devedesetih da narušavanje klatna nacionalne ravnopravnosti u BiH uvod u sukob", kazao je Filandra govoreći o Durakoviću, istaknuvši kako je on bio pravi ljevičar i beskompromisno se držao svojih ideja.

"Izgradio je osebujan stil u politici i javnom djelovanju. Nije imao strahopoštovanja prema raznim centrima moći. Govorio je odvažno, ne plašeći se rizika".

Na molbu Nijazove sestre Enise, Filandra je pročitao stihove pjesme Most bh. pjesnika Maka Dizdara

"Sanjah da ću jednom izgraditi most do Sunca, al' od želje osta temeljac u dubini srca".

Na komemoraciji je govorila i Durakovićeva kćerka Vedrana koja je također čitala stihove Maka Dizdara kojeg je Nijaz osobito cijenio i poštovao. Uz stihove Makove pjesme "Smrt" oprostila se od oca, kazavši kako je on napamet znao bar 1000 Makovih pjesama.

"Smrt nije kraj, naš Nijaz će nastaviti da živi u našim sjećanjima i srcima", kazala je Vedrana Duraković.
ultima_palabra

#131 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by ultima_palabra »

I ja sam se dvoumio kakva će sahrana biti... mislim da to ne treba raspravljati na forumu.
super20

#132 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by super20 »

pa kad pogledam dole potpisane na smrtovnici, kontam da su oni ipak malo kompetentniji od nas forumaša u procjeni toga kako bi Nijazova smrtovnica trebalo da izgleda.

ne bi bilo loše da se tema zaključa, prije nego se preostala masa trollova naklati na nju. Iz pijateta prema legendi.
Timotije

#133 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by Timotije »

Rijedak, ako ne i jedini, nas politicar zbog kojeg me nikad nije bilo stid!
Uz Bogica Bogicevica..... :(
MASTER_NO1

#134 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by MASTER_NO1 »

Posljednji pozdrav našem profesoru Nijazu, FPN i onako se osiromaio s profesorskim kadrom, odlaskom ovog velikog covjeka je nacinjen nenadoknadiv gubitak ( i ako ce mnogi jedva docekati da sjednu na njegovo mjesto )kako za fakultet tako i za drzavu.

SLOVO O SMRTI

Zemlja je smrtnim sjemenom posijana
Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja
Smrcu je samo obasjana staza uspona
Od gnijezda do zvijezda
/M.M.D./
R.I.P Nijaz Durakovic
LBVIEW

#135 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by LBVIEW »

Alfons Kauders wrote:mozda bas i nije ni vrijeme ni mjesto... ali bilo bi dobro da se raja pokusa malo organizovati, makar da profesor dobije ulicu u sarajevu...

dosta dobrih ljudi je otislo, zaboravimo ih u roku od nekoliko sedmica... to je najmanje sto je zasluzio
:thumbup: :bih:
erik2

#136 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by erik2 »

Jedan od istinskih bosanskohercegovačkih ljevičara i ljudina ! R.I.P.
Kenan-sa

#137 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by Kenan-sa »

Durakovic ,neka mu je rahmet dusi,bio je intelektualac kakvih je malo na ovim prostorima,ne samo u BIH... kao clan Bosnjacke Akademije nauka i umjetnosti,on je pokazao da je prije svega Bosnjak,pa Bosanac...nije se stidio svog identiteta,volio je svoje,postovao tudje... pravi patriota,ugledni profesor,drag covjek,mnogo je dao za ovu drzavu i ona ce mu se aBd i oduziti na najbolji nacin! Ziv covjek grijesi,nema bezgrjesnog bica,ali samo pozitivne stvari koje je covjek za zivota uradio ostaju da svjedoce o zivotu i djelu svakog od nas,Nijaz je jedan od najzasluznijih ,dao je sebe u punom kapacitetu za ovu drzavu u veoma teskim vremenima(kako prije rata,tokom rata i poslije njega) i to ne smijemo zaboraviti!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#138 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by plain vanilla »

Last edited by Anonymous on 30/01/2012 16:12, edited 1 time in total.
Reason: .
rossoner

#139 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by rossoner »

"Sanjah da ću jednom izgraditi most do Sunca, al' od želje osta temeljac u dubini srca".

U zadnje vrijeme rijetko ostavlja postove. HVALA TI VELIKI COVJECE !!! ZA SVE !!! Mislim da je ova gornja recenica najbolje opisala njegov život. Htio je, a nije mogao. Pokušavao, a nije uspio. Napraviti Bosnu i Hercegovinu širokom za sve. Nikad prežaliti neću što taj čovjek nije nikada bio premijer, ministar neki bitan jer su uvijek nehljebovići koji mu nisu ni do koljena uzimali sve pozicije. Uvijek sam volio tog čovjeka, našeg Nijaza. Ali ono što me najviše boli je to što ga sad svi volimo, svi oplakujemo, svi mu se divimo i poštujemo ga, a kad je trebalo prošle godine npr.izaći na izbore i zaokružiti X - Nijaz DUraković - gdje ste tada bili svi ??? Taj čovjek nikad nije dobio ono što je zaslužio, čak ni mrvu. Da su takvi upravljali državom sve bi bilo drugačije. Naučite već jednom cijeniti ovakve ljude i ne dopustite da ih volite samo kad odu... Ima ih još dosta sa nama hvala Bogu koje smo trebali i koje trebamo zaokruživati. Jako mi je žao ovog čovjeka. Kad se samo sjetim namjerno izbrazdanih i išaranih predizbornih plakata sa njegovim likom... Duša boli kakav smo mi narod. Što je rekao Bare : "Ovaj narod mi se gadi u pm..."

Neka ti je vječni rahmet VELIKI ČOVJEČE !
Ponosan

#140 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by Ponosan »

Mnogo je dao za ovu drzavu,kad je bilo najteze on je bio tu,svojim umjecem i sposobnoscu doprinjeo je da se u ovoj drzavi svi dobro osjecaju bez obzira na naciju i vjeru i da u njoj ima mjesta za sve one koji je vole! Intelektualac,drzavnik,covjek.. Drago mi je sto ce svoje mjesto naci u haremu Alipasine dzamije,to je odraz postovanja zajednice prema uglednom profesoru,akademiku(bio je clan BANU-a) za sve sto je uradio za ovo drustvo i ovu drzavu!
Neka mu je Rahmet dusi!
seldzuk

#141 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by seldzuk »

Gdje će se klanjati dženaza. Harem Ali-pašine džamije je podesan samo za ukop. Hoće li dženaza biti kod Begove.
al_akhisari

#142 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by al_akhisari »

...neka mu Allah oprosti grijehe i podari dzenet
Bosnolog

#143 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by Bosnolog »

LBVIEW wrote:
Alfons Kauders wrote:mozda bas i nije ni vrijeme ni mjesto... ali bilo bi dobro da se raja pokusa malo organizovati, makar da profesor dobije ulicu u sarajevu...

dosta dobrih ljudi je otislo, zaboravimo ih u roku od nekoliko sedmica... to je najmanje sto je zasluzio
:thumbup:
+1
Bosnolog

#144 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by Bosnolog »

LBVIEW wrote:

+1
duh_sa_sjekirom

#145 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by duh_sa_sjekirom »

rossoner wrote:"Sanjah da ću jednom izgraditi most do Sunca, al' od želje osta temeljac u dubini srca".

U zadnje vrijeme rijetko ostavlja postove. HVALA TI VELIKI COVJECE !!! ZA SVE !!! Mislim da je ova gornja recenica najbolje opisala njegov život. Htio je, a nije mogao. Pokušavao, a nije uspio. Napraviti Bosnu i Hercegovinu širokom za sve. Nikad prežaliti neću što taj čovjek nije nikada bio premijer, ministar neki bitan jer su uvijek nehljebovići koji mu nisu ni do koljena uzimali sve pozicije. Uvijek sam volio tog čovjeka, našeg Nijaza. Ali ono što me najviše boli je to što ga sad svi volimo, svi oplakujemo, svi mu se divimo i poštujemo ga, a kad je trebalo prošle godine npr.izaći na izbore i zaokružiti X - Nijaz DUraković - gdje ste tada bili svi ??? Taj čovjek nikad nije dobio ono što je zaslužio, čak ni mrvu. Da su takvi upravljali državom sve bi bilo drugačije. Naučite već jednom cijeniti ovakve ljude i ne dopustite da ih volite samo kad odu... Ima ih još dosta sa nama hvala Bogu koje smo trebali i koje trebamo zaokruživati. Jako mi je žao ovog čovjeka. Kad se samo sjetim namjerno izbrazdanih i išaranih predizbornih plakata sa njegovim likom... Duša boli kakav smo mi narod. Što je rekao Bare : "Ovaj narod mi se gadi u pm..."

Neka ti je vječni rahmet VELIKI ČOVJEČE !
A takav narod nije ni zaslužio ništa bolje nego mu je sad...

Hvala ti, Nijaze, veliki čovječe, za sve što si dao, za sve što si nas naučio!
Rahmet duši tvojoj... :(
Better Man

#146 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by Better Man »

Posljednji pozdrav velikom čovjeku, patrioti, Bosancu i Hercegovcu i Osnivaču SDP-a Bosne i Hercegovine! Počivaj u miru!

NE

Ako si video sve
Sve što sam video ja
Moraćeš sklopiti oči
Poželeti da budu mrtve

Da li je kraj?
Da li je kraj?
Meni je dosta
Ja kažem ne
Ne je sve što kažem ja

Ako si rekao sve
Sve što sam rekao ja
Moraćeš sklopiti usne
Poželeti da bud neme

Da li je kraj?
Da li je kraj?
Meni je dosta
Ja kažem ne
Ne je sve što kažem ja.

. . .

Ne ne ne
Ne je sve što kažem ja.

(Milan Mladenović)
Last edited by Better Man on 30/01/2012 20:38, edited 2 times in total.
Max Bunker

#147 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by Max Bunker »

LBVIEW wrote:

Po meni je bolje da se FPN zove po njemu, nego ulica.
StupskaBitanga

#148 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by StupskaBitanga »

Po meni je bolje da se FPN zove po njemu, nego ulica.
Edin H.

#149 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by Edin H. »

Timotije wrote:Rijedak, ako ne i jedini, nas politicar zbog kojeg me nikad nije bilo stid!
Uz Bogica Bogicevica..... :(
corbica

#150 Re: Umro Nijaz Duraković

Post by corbica »

Neka mu je lahka ova crna zemlja bosanska...

Njegovoj porodici i bližnjima Onaj Gore neka da strpljenja i snage da prebrode ovu bol.
Locked