UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post Reply
Juvelandia

#126 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Juvelandia »

Steely Dan wrote:

To je inace ozbiljan izvor :lol:
Pa normalno je ako te neka tema interesuje da procitas ili sagledas "pricu" sa raznih strana.
O tim stvarima si prije mogao cuti samo onu komunisticku pricu, sad malo ove druge i dobijes jasniju sliku, ono odvagas.Uvijek je to sivo a ne crno i bijelo, tipa Bata pobi sve Nemce
:D

p.s. E ne bi ti znao ime familije, davno sam to gledao, uglavnom bilo je negdje da je neki lik ubio nekog "stasaU" a i djecu mu, vjeruj ne bi se sad mogao sjetit.
Uglavnom, promaklo mi je da je ovaj lik sa teme bio sef sluzbe a gledao sam njegove izjave vezano za Bosnu i ostalo.
kosava

#127 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by kosava »

Juvelandia wrote:
NIN wrote:
Juvelandia wrote:Ma citao sam svasta o tim likovima, strasno, slabo da je onda bio moralan ko sto ljudi tvrde.
Gdje? U Saffu? :lol:
Sta si se uspalio, citao sam na raznim stranama, a i pogledao nesto od HRT-ovog serijala o tajnim sluzbama sa svjedocenjima likova koji su ubijali ustase po svijetu a pri tome i njihove familije, nako usput. :D
A to im je bila najveca greska sto su stedjeli iza rata familije fasista a njihovi potomci odrasli pa jedva cekali da nastave "tekovinama" oceva i djedova . da su i njih zatukli nebi bilo '92
kosava

#128 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by kosava »

uglavnomja wrote:aa vidi ovo, ovaj megaman4 pise pise c.etnici, znaci dobro istreniran i verziran za razne portale koji automatski brisu postove sa rijeci cetnik :lol: :lol:

internet anticetnik :-) , a cetnik je svako ko se ne zove mujo.
A sta ako se zove Becir?
kosava

#129 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by kosava »

Steely Dan wrote:[
Moze neka familija koja je likividirana u inozemstvu , onako usput . Mislim , daj ime ....
Nezna ona al eto zna Gojko Susak :izet:
Gojeni H

#130 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Gojeni H »

Steely Dan wrote:
Zmaj - BIH wrote:Koliko je narodnih heroja iz proslog rata, poput rahmetli Talijana, Bole, Zajke, Nanica, Alagica... koje niko ne spominje i koji su potpuno zaboravljeni... :sad: :sad: :sad:
Barem trojicu od ovih 5 su ubili ,, nasi ,, Bosnjacko smece iz nacionalnih i vjerskih stranaka i ljudski otpad koji je zelio podijeliti Bosnu sa cetnicima i ustasama je rokno barem trojicu ovih heroja koji su se poput Jove Kapicica borili za jedinstvenu , cjelovitu , ravnopravnu zemlju njenih gradjna . Smrt Fasizmu slava Jovi Kapicicu i bosanskim gazijama koji ginuli dok je neko 6 m ispod zemlje cuvao trezor banke .
ps . Hebote zivot nesto kontam da su cetnici bacili atomsku na Sarajevo Bakir junior i njegovi minderasi trezora banke sa cibukom bi prezivili i hodali po Sarajevu kao Will Smith ili Denzel Waschington u onim futuristickim filmovima . :sad:
Ovo je ionako off-topic, pa da priupitam ... Ko? Ima li svjedok neki?
uglavnomja

#131 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by uglavnomja »

kosava wrote:
uglavnomja wrote:aa vidi ovo, ovaj megaman4 pise pise c.etnici, znaci dobro istreniran i verziran za razne portale koji automatski brisu postove sa rijeci cetnik :lol: :lol:

internet anticetnik :-) , a cetnik je svako ko se ne zove mujo.
A sta ako se zove Becir?

sumMljiv :D
uglavnomja

#132 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by uglavnomja »

kad gledam te emisije na hrtu i te price, cudom se cudim kako ih je 3% ostalo, koliko su komunjare, partizani, kosovci, udbasi ... pobili :roll:
Cyrax

#133 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Cyrax »

Nemojte ljudi bar na ovoj temi svega vam. :roll:
Ignorisite ove ciji se deda/pradeda bavio kiparstvom na Golom otoku ili zalegao negdje pri bjezaniji '45-te.
Malo postovanja prema drugu Jovi pokoj mu dusi.
Steely Dan

#134 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Steely Dan »

Juvelandia wrote:
Steely Dan wrote:

Pa normalno je ako te neka tema interesuje da procitas ili sagledas "pricu" sa raznih strana.
O tim stvarima si prije mogao cuti samo onu komunisticku pricu, sad malo ove druge i dobijes jasniju sliku, ono odvagas.Uvijek je to sivo a ne crno i bijelo, tipa Bata pobi sve Nemce

p.s.
E ne bi ti znao ime familije
, davno sam to gledao, uglavnom bilo je negdje da je neki lik ubio nekog "stasaU" a i djecu mu, vjeruj
ne bi se sad mogao sjetit
.
Uglavnom, promaklo mi je da je ovaj lik sa teme bio sef sluzbe a gledao sam njegove izjave vezano za Bosnu i ostalo.
Hvala na argumentima i Allah Immanet .
Steely Dan

#135 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Steely Dan »

Cyrax wrote:Nemojte ljudi bar na ovoj temi svega vam. :roll:
Ignorisite ove ciji se deda/pradeda bavio kiparstvom na Golom otoku ili zalegao negdje pri bjezaniji '45-te.
Malo postovanja prema drugu Jovi pokoj mu dusi.
sta ces ih pustiti da lazu i krivotvore i pricaju gluposti . To nam pokojni jovo ne oprostio . Opleti argumentima protiv nacionalista i fasista svih boja .Ne daj da laz zivi ni jednu sekundu . Zgazi je ko crva .
Juvelandia

#136 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Juvelandia »

Steely Dan wrote:
Juvelandia wrote:
Steely Dan wrote:

p.s.
E ne bi ti znao ime familije
, davno sam to gledao, uglavnom bilo je negdje da je neki lik ubio nekog "stasaU" a i djecu mu, vjeruj
ne bi se sad mogao sjetit
.
Hvala na argumentima i Allah Immanet .

:roll:
Pa nisam se ja prepirao sa tobom, niti te u nesto uvjeravao da bi mi trebali agrumenti tipa imena porodica, kazem sta sam nekad davno gledao a nisam povezao da je ovaj lik bio taj sef sluzbe.Iskreno zaboli me kita za njim i njegovim operacijama ganjanja ustasa i cetnika, nisam usao u debatu da ti nudim argumente.Nako pisem, iz ciste radoznalosti, jer sam nekad citao i gledao o tim sluzbama a ljudi rekose da je bio visoko moralan, pa mi cudno sef tajne sluzbe da bude visoko moralan.
Gojeni H

#137 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Gojeni H »

kosava wrote:
A to im je bila najveca greska sto su stedjeli iza rata familije fasista a njihovi potomci odrasli pa jedva cekali da nastave "tekovinama" oceva i djedova . da su i njih zatukli nebi bilo '92
Covjek nam (pokoj mu dusi) sam rekao da su njegove kolege izdale tu ideju za koju je on zivio a njegova JNA postala rasisticka alatka u sluzbi velikosrpstva.
Steely Dan

#138 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Steely Dan »

kosava wrote:
Steely Dan wrote:[
Moze neka familija koja je likividirana u inozemstvu , onako usput . Mislim , daj ime ....
Nezna ona al eto zna Gojko Susak :izet:
Pizza vozac iz toronta koji se zakleo u gostionici da ce Siroki Brijeg pripojiti Hrvatskoj .To sto ideju nije ostvario a ideja kostala desetine i destine hiljade mrtvih i stotine hiljada unesrecenih ... sitnica mala . :oops:
Steely Dan

#139 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Steely Dan »

kosava je napisao/la:
:thumbup:
madner

#140 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by madner »

Gojeni H wrote:
kosava wrote:
Covjek nam (pokoj mu dusi) sam rekao da su njegove kolege izdale tu ideju za koju je on zivio a njegova JNA postala rasisticka alatka u sluzbi velikosrpstva.
Odnosno prvo su povjerovali da ce Slobo da stiti Titine tekovine.

Najveci trojanac SANU-a, stavio se na celo socijalista Srbije, deklarativno se borio za ocuvanje Jugoslavije a napravio sve sto je mogao da se ista razbije i stvori Velika Srbija. Od izbacivanja Slovenije do miniranja mobilizacije JNA dok je na celu iste jos bila pro Jugoslovenska struja.
Gojeni H

#141 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Gojeni H »

madner wrote:
Gojeni H wrote:
Odnosno prvo su povjerovali da ce Slobo da stiti Titine tekovine.

Najveci trojanac SANU-a, stavio se na celo socijalista Srbije, deklarativno se borio za ocuvanje Jugoslavije a napravio sve sto je mogao da se ista razbije i stvori Velika Srbija. Od izbacivanja Slovenije do miniranja mobilizacije JNA dok je na celu iste jos bila pro Jugoslovenska struja.
Prema svemu do sada dostupnom, ta "pro-jugoslovenska" struja je pala daleko ranije.
Mada ja mislim da ona druga ni poslije Rankovica nije iscezla.
madner

#142 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by madner »

Projugoslovenska struja je postojala do Vukovara. Upravo je armija bila nosilac iste. No opet je tu Milosevic odigrao podlo i podvalio Miru.

Inace deklarativno, u Srbiji, Crnoj Gori i BiH je najvise ljudi glasalo za opstanak Jugoslavije. Prva SDA nije bila za raspad.
Edin H.

#143 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Edin H. »

Gojeni H wrote:
Steely Dan wrote:
Zmaj - BIH wrote:Koliko je narodnih heroja iz proslog rata, poput rahmetli Talijana, Bole, Zajke, Nanica, Alagica... koje niko ne spominje i koji su potpuno zaboravljeni... :sad: :sad: :sad:
Barem trojicu od ovih 5 su ubili ,, nasi ,, Bosnjacko smece iz nacionalnih i vjerskih stranaka i ljudski otpad koji je zelio podijeliti Bosnu sa cetnicima i ustasama je rokno barem trojicu ovih heroja koji su se poput Jove Kapicica borili za jedinstvenu , cjelovitu , ravnopravnu zemlju njenih gradjna . Smrt Fasizmu slava Jovi Kapicicu i bosanskim gazijama koji ginuli dok je neko 6 m ispod zemlje cuvao trezor banke .
ps . Hebote zivot nesto kontam da su cetnici bacili atomsku na Sarajevo Bakir junior i njegovi minderasi trezora banke sa cibukom bi prezivili i hodali po Sarajevu kao Will Smith ili Denzel Waschington u onim futuristickim filmovima . :sad:
Takve su price kruzile jos tokom rata o navedenim pogibijama.
Da li u tim pricama ima istine, ja ne znam.
Medjutim bilo je takvih prica i o partizanima, recimo da su ubili Husku Miljkovica, kada je preveo jedinicu u partizane.
Gojeni H

#144 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Gojeni H »

madner wrote:Projugoslovenska struja je postojala do Vukovara. Upravo je armija bila nosilac iste. No opet je tu Milosevic odigrao podlo i podvalio Miru.

Inace deklarativno, u Srbiji, Crnoj Gori i BiH je najvise ljudi glasalo za opstanak Jugoslavije. Prva SDA nije bila za raspad.
Ne slazem se uopste. Pardon, slazem se da je mozda postojala nekakva pro-jugoslovenska struja. Ali, takve nije bilo u vrhu. Jedino ako ne mislis o "jugoslovenstvu ali onakvom kakvo mi kazemo da ce biti".
Haman zaboravljas SK Pokret za Jugoslaviju saradu?
Gojeni H

#145 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Gojeni H »

Edin H. wrote:
Gojeni H wrote:
Steely Dan wrote:
Takve su price kruzile jos tokom rata o navedenim pogibijama.
Da li u tim pricama ima istine, ja ne znam.
Medjutim bilo je takvih prica i o partizanima, recimo da su ubili Husku Miljkovica, kada je preveo jedinicu u partizane.
Edine
Ti si pametan momak.
Tokom i poslije rata su kruzile price koje bi normalnog covjeka koji nije ovde bio u ratu navele na zakljucak da je svaki nas heroj ubijen od strane nas samih a ne cetnika.
Zaim Imamovic, Hajrudin Mesic, Izet Nanic, Safet Zajko ... samo su neka od imena.
A ljudi koji su s njima bili neposredno pred pogibiju nikada ovako nesto nisu rekli.

Bosnjacki teoreticari zavjere su nadjebali one Zona 51 fanove.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#146 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by pici »

u Igmanskom maršu najpre je pomagao u nošenju oružja, a onda je na leđima nosio svoje iznemogle i promrzle drugove; a februara 1942, zajedno sa komandantom bataljona Perom Ćetkovićem, prešao je hladnu i brzu reku Neretvu. Naročito se istakao u borbama s četnicima na sektoru Mojkovca i Kolašina. U borbi na Durmitoru, 3. juna 1942. godine, među prvima je upao među nekoliko stotina četnika, što je izazvalo paniku u njihovim redovima i bataljonu omogućilo da bez gubitaka izvrši zadatak.
Image
Koja je ovo LJUDINA...za Goli Otok je rekao da je trećina bila nevina i da se je država morala izviniti tim nevinim ljudima jer tad se je hapsilo koga se stiglo...a za ovu reČenicu golemi RESPEKT :thumbup:
U Srbiji je tokom 2009-2010 vođena velika državna potraga za grobom Draže Mihailovića. Jovo Kapičić je tada izjavio: "I da znam, ne bih rekao gde je Draža"
madner

#147 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by madner »

Gojeni H wrote:
madner wrote:Projugoslovenska struja je postojala do Vukovara. Upravo je armija bila nosilac iste. No opet je tu Milosevic odigrao podlo i podvalio Miru.

Ne slazem se uopste. Pardon, slazem se da je mozda postojala nekakva pro-jugoslovenska struja. Ali, takve nije bilo u vrhu. Jedino ako ne mislis o "jugoslovenstvu ali onakvom kakvo mi kazemo da ce biti".
Kojem vrhu? Sami vrh da, mada se poslje prave da nisu bili. Kadijevic prvi nije odustao od izbijanja do granica drzave u prvim mjesecima, mada je Slobo trazio da armija zastiti srpska podrucja. Od straha da ce im to uspjeti (da li je bio opravdan ili ne je manje bitno, na pocetku su vjerovali da bi JNA ukoliko bi se izvrsila mobilizacija mogla u roku mjesec dana okupirati Hrvatsku) nije dozvolio prisilnu mobilizaciju.

Srednji sloj je vec nesto drugo, no upravo je to bio razlog za reformu vojske 87, sklonili su masu "nepogodnih" oficira, uglavnom tako sto su ih promovisali na mjesta bez stvarnog znacaja.

To je pokret o kome govorim, Mira Markovic je ulaskom u isti isti i sjebala.
biberko

#148 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by biberko »

pici

Koja je ovo LJUDINA...za Goli Otok je rekao da je trećina bila nevina i da se je država morala izviniti tim nevinim ljudima jer tad se je hapsilo koga se stiglo...a za ovu reČenicu golemi RESPEKT :thumbup:
Zar smo spali na to da podrzavamo ovakvu gamad?

@Katarina Kosaca

Kraljeva Sutjeska ti nece zaboraviti vjeru za veceru!
Nek te je sramota komunisticko gggggggggg.

p.s.

:evil:
daddy-kool

#149 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by daddy-kool »

madner wrote:
Gojeni H wrote:

Kojem vrhu? Sami vrh da, mada se poslje prave da nisu bili. Kadijevic prvi nije odustao od izbijanja do granica drzave u prvim mjesecima, mada je Slobo trazio da armija zastiti srpska podrucja. Od straha da ce im to uspjeti (da li je bio opravdan ili ne je manje bitno, na pocetku su vjerovali da bi JNA ukoliko bi se izvrsila mobilizacija mogla u roku mjesec dana okupirati Hrvatsku) nije dozvolio prisilnu mobilizaciju.

Srednji sloj je vec nesto drugo, no upravo je to bio razlog za reformu vojske 87, sklonili su masu "nepogodnih" oficira, uglavnom tako sto su ih promovisali na mjesta bez stvarnog znacaja.

To je pokret o kome govorim, Mira Markovic je ulaskom u isti isti i sjebala.
SK - PJ je bila organizacija JNA oficira zainteresovanih za svoj dio kolača društvene imovine, zadržavanje privilegija i osiguranje egzistencije koja je postajala upitna. Da li je ijedan od njih dao ostavku (da ne kažem šta oštrije) nakon povlačenja JNA iz Slovenije, čime je prestala svaka iluzija o Jugoslaviji? Ili recimo nakon agresija na Hrvatsku i BiH?

Više su podrške Jugoslaviji dali sarajevski taksisti nego svi ovi generali zajedno.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Jugoslaven ... dna_armija
Nakon 14. kongresa (20. do 22. siječnja 1990.) i raspada SKJ, generali su 19. studenoga 1990. u Beogradu osnovali Savez komunista — Pokret za Jugoslaviju (SK-PJ), s malim brojem članova izvan JNA. Oko 75.000 registriranih članova SK-PJ bili su djelatni časnici i dočasnici, kao i građani na radu pri JNA. Za vrijeme prvih višestranačkih izbora u Srbiji 9. prosinca 1990. generali su kroz SK-PJ podržali Miloševićevu Socijalističku partiju Srbije (SPS).
Chisum

#150 Re: UMRO JOVO KAPIČIĆ!

Post by Chisum »

biberko wrote:
pici

Zar smo spali na to da podrzavamo ovakvu gamad?

@Katarina Kosaca

Kraljeva Sutjeska ti nece zaboraviti vjeru za veceru!
Nek te je sramota komunisticko gggggggggg.

p.s.

:evil:

Evo ga jos jedan pushikurac kojem se onaj osjecaj kad bridi bulja prenosi s koljena na koljeno. :lol:

Je li to i tebi Jovo dedu svalio usranog u kakav jarak, pa te baba zaklela da se ne zaboravi?
Post Reply