Ah lagan kolačićdanas wrote:sto otprilike govori da ekonomija ipak nema puno veze sa ideoloskim i politickim gibanjima na nasim terenima... te da sama ekonomija -- bez drugih elemenata -- ne moze biti magicna pilula koja ce nam 'srediti drzavu'...Drug Član wrote:Ništa nije bolje danas, ako nije gore. Masa obrazovanih ljudi je napustila BiH, neobrazovanost vlada i kad bi kojim slučajem i Dodik rekao da je prvo Bosanac pa Srbin, masa bi pošla za njim, slično je ili isto na bošnjačkoj strani. Voždovi su najpametnijidanas wrote: hvala na ispravci...![]()
![]()
PS sjooo tifoza, sad sam ono... impresioniraTa![]()
Ukidanje entitetskog glasanja.
-
Crvena Tifoza
- IZVANZEMALJAC
Mene pravo strah da oni u RS-u ne zakuhaju. Stvarno nebi volijo da oni "ljudi" koji ne vole BIH
idu preko Drine. Neznam šta bi bez njih stvarno bi mi nedostajali
.
Od velike srbije nema ništa ostala je još ova srednja porcija sa lukom a nakraju če izgleda ostati samo mala brez priloga.
Od velike srbije nema ništa ostala je još ova srednja porcija sa lukom a nakraju če izgleda ostati samo mala brez priloga.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
znaci treba nam obrazovanost
-
_BosanaC
Mene je vise strah neke nove Srebrenice... I toga da i ono malo ljudi sto se vratilo ne pocne opet zavrsavati po Drini...IZVANZEMALJAC wrote:Mene pravo strah da oni u RS-u ne zakuhaju. Stvarno nebi volijo da oni "ljudi" koji ne vole BIHidu preko Drine. Neznam šta bi bez njih stvarno bi mi nedostajali
.
Jer ako krenu desavanja cetnika... Nece ih biti po Sarajevu, Zavidovicima, Zenici, Bihacu, Mostaru... Bice ih po Visegradu, Foci, Srebrenici, Bijeljini, Kotorskom... Opet...
- Drug Član
Nisam ja to ni rekao. Ja reče: ekonomija, obrazovanje i stvaranje nacije Bosanaca i Hercegovaca, rememeber! Ovo zadnje ne možeš napraviti rečenicom Srbi palite traktore!danas wrote:
sto otprilike govori da ekonomija ipak nema puno veze sa ideoloskim i politickim gibanjima na nasim terenima... te da sama ekonomija -- bez drugih elemenata -- ne moze biti magicna pilula koja ce nam 'srediti drzavu'...
-
Crvena Tifoza
Ma šta ste se sasrali. EU napravila svoju Zandameriju, i gle cuda, prva destinacija BiH. No sikiriki. Rata nece biti. Ovo što laju ovi iz RS-a, pa obicno to tako biva, jerBO, pas nelaje zbog sela, nego zbog sebe. 
- danas
a cime ces to napraviti sada, poslije genodica i svega? ako nisu ti ljudi htjeli biti bosanci 1992-e, pa sigurno nece to htjeti sada... sada, kad su okrvavili ruke u ime svoga 'srbovanja' i stvorili sta su stvorili... drugo, iako se i sama smatram bosankom, ne mislim nikoga siliti da bude sto ne zeli biti -- kao sto ne zelim da se ni meni namece nesto u smislu nacionalnog (ili bilo kojeg) identiteta... stoga, nama ne treba nametanje neke nove nacije, nama prvo treba denacifikacija, slamanje prvenstveno srpskog (a onda i ostalih) nacionalizama...Drug Član wrote:Nisam ja to ni rekao. Ja reče: ekonomija, obrazovanje i stvaranje nacije Bosanaca i Hercegovaca, rememeber! Ovo zadnje ne možeš napraviti rečenicom Srbi palite traktore!danas wrote:
sto otprilike govori da ekonomija ipak nema puno veze sa ideoloskim i politickim gibanjima na nasim terenima... te da sama ekonomija -- bez drugih elemenata -- ne moze biti magicna pilula koja ce nam 'srediti drzavu'...
a ne znam da je ikome to u istoriji poslo za rukom 'milom'...
- vaca
Ti bi to bice silom rijesila???danas wrote:a cime ces to napraviti sada, poslije genodica i svega? ako nisu ti ljudi htjeli biti bosanci 1992-e, pa sigurno nece to htjeti sada... sada, kad su okrvavili ruke u ime svoga 'srbovanja' i stvorili sta su stvorili... drugo, iako se i sama smatram bosankom, ne mislim nikoga siliti da bude sto ne zeli biti... nama ne treba nametanje neke nove nacije, nama prvo treba denacifikacija, slamanje prvenstveno srpskog (a onda i ostalih) nacionalizama... a ne znam da je ikome to u istoriji poslo za rukom 'milom'...Drug Član wrote:Nisam ja to ni rekao. Ja reče: ekonomija, obrazovanje i stvaranje nacije Bosanaca i Hercegovaca, rememeber! Ovo zadnje ne možeš napraviti rečenicom Srbi palite traktore!danas wrote:
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
cekamo naredbu desetarice danasvaca wrote:Ti bi to bice silom rijesila???danas wrote:a cime ces to napraviti sada, poslije genodica i svega? ako nisu ti ljudi htjeli biti bosanci 1992-e, pa sigurno nece to htjeti sada... sada, kad su okrvavili ruke u ime svoga 'srbovanja' i stvorili sta su stvorili... drugo, iako se i sama smatram bosankom, ne mislim nikoga siliti da bude sto ne zeli biti... nama ne treba nametanje neke nove nacije, nama prvo treba denacifikacija, slamanje prvenstveno srpskog (a onda i ostalih) nacionalizama... a ne znam da je ikome to u istoriji poslo za rukom 'milom'...Drug Član wrote: Nisam ja to ni rekao. Ja reče: ekonomija, obrazovanje i stvaranje nacije Bosanaca i Hercegovaca, rememeber! Ovo zadnje ne možeš napraviti rečenicom Srbi palite traktore!
-
saljah
pa znas kada ce to ponovo da bude nikad.znas sta bi iza toga sljedilo samo ih precvikas kod brckog i kraj,sta onda_BosanaC wrote:Mene je vise strah neke nove Srebrenice... I toga da i ono malo ljudi sto se vratilo ne pocne opet zavrsavati po Drini...IZVANZEMALJAC wrote:Mene pravo strah da oni u RS-u ne zakuhaju. Stvarno nebi volijo da oni "ljudi" koji ne vole BIHidu preko Drine. Neznam šta bi bez njih stvarno bi mi nedostajali
.
Jer ako krenu desavanja cetnika... Nece ih biti po Sarajevu, Zavidovicima, Zenici, Bihacu, Mostaru... Bice ih po Visegradu, Foci, Srebrenici, Bijeljini, Kotorskom... Opet...
da idu savom do beograda sada je 2007 nije to vise 1992
-
_BosanaC
I ja se iskreno nadam da nece vise nikad biti. Jer ako bude opet su ti ljudi prvi na udaru...saljah wrote:pa znas kada ce to ponovo da bude nikad.znas sta bi iza toga sljedilo samo ih precvikas kod brckog i kraj,sta onda_BosanaC wrote:Mene je vise strah neke nove Srebrenice... I toga da i ono malo ljudi sto se vratilo ne pocne opet zavrsavati po Drini...IZVANZEMALJAC wrote:Mene pravo strah da oni u RS-u ne zakuhaju. Stvarno nebi volijo da oni "ljudi" koji ne vole BIHidu preko Drine. Neznam šta bi bez njih stvarno bi mi nedostajali
.
- illuminated
ma nema nikakve sile nigdje. to su samo gluposti. Jedino je veca glupost da ce Srbija napasti Kosovo ako proglasi nezavisnost.
U gradjanskoj drzavi mora svako imati pravo da izrazi nacionalnu pripadnost, i svako normalan se mora zalagati za to. Ako neko kaze da je konj, mora se osloviti sa: gdje si konju...
Ustav treba da sadrzi i Bosansku naciju, kao naciju ljudi cija je domovina Bosna i Hercegovina, nezavisno od etnicke pripadnosti. A ove koji vec postoje ostaviti na miru. Al ovo je prezvakavanje...
Recenica da Srbi pale traktore je jednako bolesna kao i vrijedjanje Srebrenickih zrtava. Radi se o ljudskoj nesreci i degutantno je s takvim parolama braniti npr jednakopravnost.
Za kraj,
izgleda da postoji neki konsenzus u MZ, da se udari po ovoj bandi sto je na vlasti. Godinu dana smo se vrtili u mraku, ali izgleda, da su godine aktivnog spavanja (Christiana Schwarz Schillinga) (daleka) proslost.
Kako god, kraj godine nosi rasplet Kosovskog cvora i bicevanje Bosanske banditske vlasti.
Neka igre pocnu.
U gradjanskoj drzavi mora svako imati pravo da izrazi nacionalnu pripadnost, i svako normalan se mora zalagati za to. Ako neko kaze da je konj, mora se osloviti sa: gdje si konju...
Ustav treba da sadrzi i Bosansku naciju, kao naciju ljudi cija je domovina Bosna i Hercegovina, nezavisno od etnicke pripadnosti. A ove koji vec postoje ostaviti na miru. Al ovo je prezvakavanje...
Recenica da Srbi pale traktore je jednako bolesna kao i vrijedjanje Srebrenickih zrtava. Radi se o ljudskoj nesreci i degutantno je s takvim parolama braniti npr jednakopravnost.
Za kraj,
izgleda da postoji neki konsenzus u MZ, da se udari po ovoj bandi sto je na vlasti. Godinu dana smo se vrtili u mraku, ali izgleda, da su godine aktivnog spavanja (Christiana Schwarz Schillinga) (daleka) proslost.
Kako god, kraj godine nosi rasplet Kosovskog cvora i bicevanje Bosanske banditske vlasti.
Neka igre pocnu.
Last edited by illuminated on 19/10/2007 23:07, edited 1 time in total.
- IZVANZEMALJAC
Slažem se taj narod je prvi na udaru. Tu četnici pokazivaju svoju hrabrost na civilima još od vremena kraljevine SHS._BosanaC wrote:I ja se iskreno nadam da nece vise nikad biti. Jer ako bude opet su ti ljudi prvi na udaru...saljah wrote:pa znas kada ce to ponovo da bude nikad.znas sta bi iza toga sljedilo samo ih precvikas kod brckog i kraj,sta onda_BosanaC wrote: Mene je vise strah neke nove Srebrenice... I toga da i ono malo ljudi sto se vratilo ne pocne opet zavrsavati po Drini...
- Drug Član
Teško, ali nije nemoguće i naravno da silom ne ide. Ali ako su amerikanci nakon krvavog građanskog rata u kome je poginulo više od 300.000 ljudi to mogli možemo i mi. Ako je država Amerika napravila američku naciju (pazi nije narod stvorio državu, odnosno naciju, već je bilo obrnuto Amerika je kao država napravila naciju Amerikanaca) što to nebi mogla BiH. Samo ima tu još jedan problem, pored srpskog i hrvatskog nacionalizma koji više osjeća pripadnost respektivno državi Srbiji, odnosno Hrvatskoj nego državi BiH. Pogađaš, to je problem bošnjačkog nacionalizma. Ja ga vidim tako što dosta Bošnjaka kaže ja sam pripadnik Bosanske nacije i baš me briga što niko od Srba i Hrvata to neće da kaže. Niko pri tom ne razmišlja šta to znači. Nacija je narod koji ima svoju nacionalnu državu pa prema tome Bosanci kao nacija po definiciji tvore svoju nacionalnu državu "Bošnjiju", bez Srba i Hrvata i jednako je opasno kao i ono što rade nacionalisti na drugim stranama. Zato kažem da smo krenuli pogrešnim putem u formiranju nacije u BiH i da ta nacija treba da nosi naziv bosansko-hercegovačka nacija. Ali to je samo jedan aspekt problema...danas wrote: a cime ces to napraviti sada, poslije genodica i svega? ako nisu ti ljudi htjeli biti bosanci 1992-e, pa sigurno nece to htjeti sada... sada, kad su okrvavili ruke u ime svoga 'srbovanja' i stvorili sta su stvorili... drugo, iako se i sama smatram bosankom, ne mislim nikoga siliti da bude sto ne zeli biti... nama ne treba nametanje neke nove nacije, nama prvo treba denacifikacija, slamanje prvenstveno srpskog (a onda i ostalih) nacionalizama... a ne znam da je ikome to u istoriji poslo za rukom 'milom'...
-
Kralj Tvrtko XXVIII
To nije islo sa Jugoslovenskom nacijom nece ni sa bosanskom mozes biti siguran. To vode ne pije.Drug Član wrote:Teško, ali nije nemoguće i naravno da silom ne ide. Ali ako su amerikanci nakon krvavog građanskog rata u kome je poginulo više od 300.000 ljudi to mogli možemo i mi. Ako je država Amerika napravila američku naciju (pazi nije narod stvorio državu, odnosno naciju, već je bilo obrnuto Amerika je kao država napravila naciju Amerikanaca) što to nebi mogla BiH. Samo ima tu još jedan problem, pored srpskog i hrvatskog nacionalizma koji više osjeća pripadnost respektivno državi Srbiji, odnosno Hrvatskoj nego državi BiH. Pogađaš, to je problem bošnjačkog nacionalizma. Ja ga vidim tako što dosta Bošnjaka kaže ja sam pripadnik Bosanske nacije i baš me briga što niko od Srba i Hrvata to neće da kaže. Niko pri tom ne razmišlja šta to znači. Nacija je narod koji ima svoju nacionalnu državu pa prema tome Bosanci kao nacija po definiciji tvore svoju nacionalnu državu "Bošnjiju", bez Srba i Hrvata i jednako je opasno kao i ono što rade nacionalisti na drugim stranama. Zato kažem da smo krenuli pogrešnim putem u formiranju nacije u BiH i da ta nacija treba da nosi naziv bosansko-hercegovačka nacija. Ali to je samo jedan aspekt problema...danas wrote: a cime ces to napraviti sada, poslije genodica i svega? ako nisu ti ljudi htjeli biti bosanci 1992-e, pa sigurno nece to htjeti sada... sada, kad su okrvavili ruke u ime svoga 'srbovanja' i stvorili sta su stvorili... drugo, iako se i sama smatram bosankom, ne mislim nikoga siliti da bude sto ne zeli biti... nama ne treba nametanje neke nove nacije, nama prvo treba denacifikacija, slamanje prvenstveno srpskog (a onda i ostalih) nacionalizama... a ne znam da je ikome to u istoriji poslo za rukom 'milom'...
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
1. Gradjanski rat u SAD-u je imao ekonomske a ne teritorijalno-nacionalne razloge kao sto je to slucaj u BiH. Sjever se borio da ukine robovlasnistvo ne zbog etickih ubjedjenja vec zato sto je besplatna radna snaga na jugu stetila sjevernjackoj ekonomiji.Drug Član wrote:Teško, ali nije nemoguće i naravno da silom ne ide. Ali ako su amerikanci nakon krvavog građanskog rata u kome je poginulo više od 300.000 ljudi to mogli možemo i mi. Ako je država Amerika napravila američku naciju (pazi nije narod stvorio državu, odnosno naciju, već je bilo obrnuto Amerika je kao država napravila naciju Amerikanaca) što to nebi mogla BiH. Samo ima tu još jedan problem, pored srpskog i hrvatskog nacionalizma koji više osjeća pripadnost respektivno državi Srbiji, odnosno Hrvatskoj nego državi BiH. Pogađaš, to je problem bošnjačkog nacionalizma. Ja ga vidim tako što dosta Bošnjaka kaže ja sam pripadnik Bosanske nacije i baš me briga što niko od Srba i Hrvata to neće da kaže. Niko pri tom ne razmišlja šta to znači. Nacija je narod koji ima svoju nacionalnu državu pa prema tome Bosanci kao nacija po definiciji tvore svoju nacionalnu državu "Bošnjiju", bez Srba i Hrvata i jednako je opasno kao i ono što rade nacionalisti na drugim stranama. Zato kažem da smo krenuli pogrešnim putem u formiranju nacije u BiH i da ta nacija treba da nosi naziv bosansko-hercegovačka nacija. Ali to je samo jedan aspekt problema...danas wrote: a cime ces to napraviti sada, poslije genodica i svega? ako nisu ti ljudi htjeli biti bosanci 1992-e, pa sigurno nece to htjeti sada... sada, kad su okrvavili ruke u ime svoga 'srbovanja' i stvorili sta su stvorili... drugo, iako se i sama smatram bosankom, ne mislim nikoga siliti da bude sto ne zeli biti... nama ne treba nametanje neke nove nacije, nama prvo treba denacifikacija, slamanje prvenstveno srpskog (a onda i ostalih) nacionalizama... a ne znam da je ikome to u istoriji poslo za rukom 'milom'...
2. Americka nacija u obliku kao sto su to nacije u Evropi, ne postoji. Sam pojam je apstrakcija statusa Americkog drzavljanstva I nigdje pravno niti politicki ne postoji nacija Amerikanca u klasicnom smislu. Ameri vole pricati o Americkoj naciji ali sam koncept je vise baziran u kulturi patriotizma, kako popularnog tako I tradicionalnog, koji je proizasao iz dugogodinje dinamike drustvenih promjena.
3. U Americi zivi vise nacionalnih I etnickih grupa nego bilo gdje u svijetu ali ni jedna nema ustavnu konstitutivnost ili cak sta vise teritorijalni subjektivitet (osim Indijanaca ali oni su prica za sebe) kao sto je to slucaj u BiH. U Americi jedan Texas ili California nikad nebi trazili nezavisnost na nacionalnim ili etnickim osnovama kao sto je to slucaj u BiH ali bi mozda na ekonomskim.
Dakle u biti jako losa komparacija mada podrzavam tvoju ideju o Bosanskoj naciji.
-
Šandor
Svaki dan se iznova iznenadim kad vidim koliko ljudi ne razumiju šta se ovdje dešava. Uspostavljanje građanskog Ustava u ovom trenutku je šaka u oko za ovo malo jada što je ostalo od Bosne. Uzimajući u obzir stav koji prevladava kod Srba i Hrvata u BiH ova odluka može vrlo lako naškoditi onima koji nisu protiv BiH. Srbi i Hrvati imaju mnogo više dodirnih tačaka i zajedničkih stavova.
Tako da nam ovo može valjati. A može biti i kobno. Mač sa dvije oštrice. Sa Hrvatima se nikad ne zna.
Građanski Ustav bio bi dobar samo u slučaju vojne pobjede nad RS i Herceg-Bosnom. Ma ne da bi imao koristi....bio bi NEOPHODAN. Jer ako bi u slučaju oslobođenja BiH donijeli Ustav prema kojem se ne može odlučiti bez određenog naroda nismo ništa napravili. To bi značilo da smo se džaba borili. Da su oslobodioci poginuli ni za šta.
Možda zvučim kao fašista (za mnoge) ali to su činjenice. Srbi se neće odreći ovoga što su stekli. Ovo se ne može popraviti samo od sebe. Čak i ako Hrvati stanu na stranu Bošnjaka preglasavanjem Srba ne dobijamo mnogo jer RS ima sve elemente državnosti. Na papiru piše drukčije. Ali to je ipak samo papir.
Tako da nam ovo može valjati. A može biti i kobno. Mač sa dvije oštrice. Sa Hrvatima se nikad ne zna.
Građanski Ustav bio bi dobar samo u slučaju vojne pobjede nad RS i Herceg-Bosnom. Ma ne da bi imao koristi....bio bi NEOPHODAN. Jer ako bi u slučaju oslobođenja BiH donijeli Ustav prema kojem se ne može odlučiti bez određenog naroda nismo ništa napravili. To bi značilo da smo se džaba borili. Da su oslobodioci poginuli ni za šta.
Možda zvučim kao fašista (za mnoge) ali to su činjenice. Srbi se neće odreći ovoga što su stekli. Ovo se ne može popraviti samo od sebe. Čak i ako Hrvati stanu na stranu Bošnjaka preglasavanjem Srba ne dobijamo mnogo jer RS ima sve elemente državnosti. Na papiru piše drukčije. Ali to je ipak samo papir.
- Drug Član
U tom slučaju raspad BiH je neminovan. A istorija nas uči da su se ovako složene države (SFRJ,SSSR itd.) uvijek raspadale u krvi; za razliku od vjerski i kulturološki homogenijih država, npr.Čehoslovačka, Srbija i Crna Gora, Makedonija pa i Belgija ako do toga tamo i dođe; onda znajući to i imajući u glavi ta iskustva, trebali bi svi da učinimo napor ka približavanju jednih drugima i učvršćivanju države BiH, ukoliko ...jbga ne želimo ponavljati istoriju. Alternative su jako sužene.Kralj Tvrtko XXVIII wrote: To nije islo sa Jugoslovenskom nacijom nece ni sa bosanskom mozes biti siguran. To vode ne pije.
-
sirotanovic
E, malo mi ides na zivce... Kao, ti gledas u kasike? Ili si jedan od onih koji je znao i te 91. sta nas ceka pa po iskustvu danas reagujes?herzog wrote:...еее...људи....није смијешно нимало.....а знате се сјетити ''укидања '' аутономије Космету....ово је поврат на 1991....а иза 1991. је дошла 1992.
Lajcak radi ono sto bi trebali raditi oni za koje je narod glasao; praviti Drzavu!
Oni koji su je napali 91., danas je ni ne zele, logicno. Drugo vrijeme druga nafaka, ovaj put rusitelji BiH пуше; i sto je najbolje od svega - BEZ KRVI.
Zivio
- illuminated
Problem? Ja ne vidim problem, da se neko ko je gradjanin BiH, cija je to domovina, a taj neko nije ni Bosnjak ni Hrvat ni Srbin, recimo da vjeruje u kipove, po svim ovozemaljskim demokratskim standardima izrazi kao Bosnac i Hercegovac.Pogađaš, to je problem bošnjačkog nacionalizma. Ja ga vidim tako što dosta Bošnjaka kaže ja sam pripadnik Bosanske nacije i baš me briga što niko od Srba i Hrvata to neće da kaže.
Nacija je narod koji ima nacionalnu drzavu. Ok. Nisam strucnjak, ali ne definicija preko naroda klimava, ali eto. Sta je uopste narod?Niko pri tom ne razmišlja šta to znači. Nacija je narod koji ima svoju nacionalnu državu pa prema tome Bosanci kao nacija po definiciji tvore svoju nacionalnu državu "Bošnjiju", bez Srba i Hrvata i jednako je opasno kao i ono što rade nacionalisti na drugim stranama.
Medjutim da Bosanci i Hercegovci po definiciji tvore drzavu bez ostalih, je u najmanju ruku diskutabilno. To mi nekako odmah tukne na Ausländer raus! Ne vidim problem u simbiozi svih nacionalnosti u BiH, i Bosanaca i Hercegovaca, Srba, Hrvata, Crnogoraca itd..
Ne vidim zasto je to problem? Pogledaj protiv cega se bore smrtni neprijatelji ove zemlje koji zele da je uniste i vidjeces da se toga najvise boje.Zato kažem da smo krenuli pogrešnim putem u formiranju nacije u BiH i da ta nacija treba da nosi naziv bosansko-hercegovačka nacija. Ali to je samo jedan aspekt problema...
Kljuc je sloboda izbora. Ako ima ljudi koji su to, to ce da bude i da postoji.
-
liberal
he he he
kako mi je sad smijesno citat ove komentare....prije nepune 2 sedmice lajcak je bio konj, supak, evropska ulizica, cetnik.......da ne nabrajam
sad kad je promjenio neke zakone odjedanput dobar....
cekam samo neku odluku koja ce da ide "protiv" bosnjackog vidjenja bosne pa da opet ospe internetska paljba.......
al dobro je dok je internet u pitanju....i nek ostane na tome

kako mi je sad smijesno citat ove komentare....prije nepune 2 sedmice lajcak je bio konj, supak, evropska ulizica, cetnik.......da ne nabrajam
sad kad je promjenio neke zakone odjedanput dobar....
cekam samo neku odluku koja ce da ide "protiv" bosnjackog vidjenja bosne pa da opet ospe internetska paljba.......
al dobro je dok je internet u pitanju....i nek ostane na tome
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Niko nije rekao da je dobar. Cak sta vise mene je pravo strah sta ce biti cijena ovih mjera. 90-tak smijenjenih policajaca u MUP-u RS-a nas je kostalo loseg prijedloga reforme policije.liberal wrote:he he he
sad kad je promjenio neke zakone odjedanput dobar....![]()
![]()
![]()
cekam samo neku odluku koja ce da ide "protiv" bosnjackog vidjenja bosne pa da opet ospe internetska paljba.......![]()
![]()
![]()
al dobro je dok je internet u pitanju....i nek ostane na tome![]()
![]()
- Drug Član
I koliko onda nacija u BiH imamo? Srsku,hrvatsku,bosansku,bosanskohercegovačku i inu naciju...Ali to i nije najveći problem, jer u svim državama svijeta žive pripadnici raznih nacija, ali uvijek imaš da tako kažem ustavotvornu naciju. Tako u Njemačkoj imaš pripadnike i turske i srpske i ine nacije, ali su najbrojiniji Nijemci. Kod nas bi najbrojniji trebalo da su bosanci i hercegovci koji su stvorili ovu zemlju (u krvi ali nećemo u detalje), a ne da svak vuče na svoju stranu. Npr.vraga ću ja kao Srbin, koji se više osjeća Hercegovcem nego Srbinom, reći da sam pripadnik bosanske nacije, a to nije dobro, kužiš ali odošmo....a odoh i ja polako...illuminated wrote: Problem? Ja ne vidim problem, da se neko ko je gradjanin BiH, cija je to domovina, a taj neko nije ni Bosnjak ni Hrvat ni Srbin, recimo da vjeruje u kipove, po svim ovozemaljskim demokratskim standardima izrazi kao Bosnac i Hercegovac.