Uhapšen V. V. Batko!

Post Reply
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#276 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Pera Trta »

Vidi ga na ovoj donjoj slici...pogledajte mu oči.
To je strah, ništa drugo...lijepi strah.
Mislio sam kada sam ga gledao kako se krevelji na španskoj televiziji i hvali koliko je ljudi pobio, da je to onaj filmski psihopata, koji ne poznaje ni najelementarnije emocije, pa tako ni strah.
Izgleda da sam se prevario, na sreću.
Vjerovatno je đubre tada mislilo da nema šanse da ga izruče, ili da će ga izručiti u Srbiju ili CG, pa se bio uskurčio.

Wellcome to Sarajevo!
nellington

#277 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by nellington »

Ženski Dr.Med wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100827025

Zasto je doticnog gospodina avijon koristen??
Pa mora nečiji. Naši su tražili ko će, AirPink je bio najpovoljniji.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#278 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Priorat »

dao bih brdo karamela da mi je znati sta razmislja na ovoj donjoj slici...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#279 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Pera Trta »

Priorat wrote:dao bih brdo karamela da mi je znati sta razmislja na ovoj donjoj slici...
Oči crvene, ili od nespavanja ili je na ivici plača (od straha, sigurno ne od kajanja). Nadam se da je i jedno i drugo. I da će mu tako biti svaki dan i noć, narednih sto godina.
Priorat

#280 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Priorat »

Pera Trta wrote:
Priorat wrote:dao bih brdo karamela da mi je znati sta razmislja na ovoj donjoj slici...
Oči crvene, ili od nespavanja ili je na ivici plača (od straha, sigurno ne od kajanja). Nadam se da je i jedno i drugo. I da će mu tako biti svaki dan i noć, narednih sto godina.

jebo mater svoju...
fixer

#281 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by fixer »

Ja mislim da je on nevin i da ga se treba pustiti. Apsolutno mu moramo jos platiti kartu za autobus, ali prethodno javiti raji da dodje da ga "dostojanstveno ispratimo". :-)
Bruka je da se ovakvim ljudima sudi. Ovima kazna zatvora stvarno nije kazna. :(
enco12

#282 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by enco12 »

Debil je ubio moga amidzu na Grbavici. Nasli smo ga u masovnoj grobnici '97. Ovaj trenutak cekam vec godinama. Veceras cu proslaviti....I zelim mu groznog i sporog rakonju, a i njegovoj uzoj familiji ( dragom ocu, majci i bratu/braci), u Niksicu, koja je pokupovala stanove krvavim novcem sa nase Grbavice. Ne moram spominjati da ta zgadija nije imala ni za kiflu prije rata.... nadam se da ce uzivati u jastogu..velikom i jaaaakkkkoooo sporom....kad'-tad'...svi nam se polako vracaju...rezerviracu mjesto u sudu BiH....
Znate zasto se srbi boje albanaca,jer im se kad tada osvete za njihova zlodjela?Jel svi znaju gdje mu stanuju u Niksicu ta braca i roditelji,onda ima covjek da ode tamo i da ih nadje i da im j... m....!
Priorat

#283 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Priorat »

enco12 wrote:
Debil je ubio moga amidzu na Grbavici. Nasli smo ga u masovnoj grobnici '97. Ovaj trenutak cekam vec godinama. Veceras cu proslaviti....I zelim mu groznog i sporog rakonju, a i njegovoj uzoj familiji ( dragom ocu, majci i bratu/braci), u Niksicu, koja je pokupovala stanove krvavim novcem sa nase Grbavice. Ne moram spominjati da ta zgadija nije imala ni za kiflu prije rata.... nadam se da ce uzivati u jastogu..velikom i jaaaakkkkoooo sporom....kad'-tad'...svi nam se polako vracaju...rezerviracu mjesto u sudu BiH....
Znate zasto se srbi boje albanaca,jer im se kad tada osvete za njihova zlodjela?Jel svi znaju gdje mu stanuju u Niksicu ta braca i roditelji,onda ima covjek da ode tamo i da ih nadje i da im j... m....!

ne,ne...
sve se kocke sloze kad tad...
netreba famili veca muka nego da imaju njega za sina, rodjaka....
hercegovac_pravi

#284 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by hercegovac_pravi »

Pera Trta wrote:
Vidi ga na ovoj donjoj slici...pogledajte mu oči.
To je strah, ništa drugo...lijepi strah.
Mislio sam kada sam ga gledao kako se krevelji na španskoj televiziji i hvali koliko je ljudi pobio, da je to onaj filmski psihopata, koji ne poznaje ni najelementarnije emocije, pa tako ni strah.
Izgleda da sam se prevario, na sreću.
Vjerovatno je đubre tada mislilo da nema šanse da ga izruče, ili da će ga izručiti u Srbiju ili CG, pa se bio uskurčio.

Wellcome to Sarajevo!
Ovo je pogled beznađa i očaja. Pogledajte kako je nakrivio glavu, malo prema dole i na stranu, dok mu pogled luta negdje u daljinu. Ovo je izgled skršenog čovjeka (ako se ova životinja može staviti u ljude) koji bezrječno moli za milost.
Jolpaz

#285 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Jolpaz »

ISKRENO MU ZELIM STO DUZI ZIVOT UZ STO TEZU BOLEST ZA KOJU NEMA LIJEKA NITI UMANJENJA BOLOVA!!!
IDU JEDAN PO JEDAN GDJE IM JE MJESTO...
:bih:
BSn

#286 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by BSn »

proklet bio!
JThomas

#287 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by JThomas »

šta reći o čovjeku od čijih postupaka je biljana plavšić usred rata osjetila potrebu da se ogradi.

za ovakve nema kazne.
Priorat

#288 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Priorat »

moze meni neko odgovorit kako je onaj erdemovic koji je priznao da je ubio preko 100 ljudi dobio samo 5 godina? meni je to misterija!!
sofist

#289 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by sofist »

Ovo su tipovi koji bi, da nije rata bilo, zivot proveli po birtijama na autobuskim stanicama ili periferiji grada, odvaljujuci se od alkohola uz hitove "Južnog vetra". Hvatao bi pjevaljku za dupe, sise, mlatio se stolicama u kafani, silovao kakvu nesretnu babu i na kraju bi nekog zbo nozem ili bi neko iz istog socijalnog miljea ubio njega.

Ovako mu je rat dosao kao dar s neba, da ispolji svoje sadisticke porive, da se za njega ZNA pa makar i po najmonstruoznijim djelima koje je napravio. Pi.ka koja je umislila da ima m.da ako ubije covjeka, nenaoruzanog civila, starca od 80 godina ili dijete od 7-8 godina. Za takve jednostavno nema kazne. Nijedna kazna nije adekvatna, niti je kompenzacija zrtvama. Dozivotna robija, 40 godina zatvora pa cak i smrtna kazna su nista za idiota ovakvog kalibra. Nadam se da postoji ta neka Bozija pravda koja ce mu dodijeliti kaznu kakvu je zasluzio.

A isto tako se nadam i da ce zasluzena kazna stici ljude koji su mu dali zeleno svjetlo da provodi teror po Grbavici i Vracama.
upaljac83

#290 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by upaljac83 »

Priorat wrote:moze meni neko odgovorit kako je onaj erdemovic koji je priznao da je ubio preko 100 ljudi dobio samo 5 godina? meni je to misterija!!
Covjek je prizn'o djelo, pokaj'o se, zaplak'o na sudjenju, rekao kako bi bio i sam ubijen da je odbio komandu(sto je sigurno i istina). Zbog toga je dobio 5 godina, ako je to ikakvo "opravdanje"...
BSn

#291 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by BSn »

upaljac83 wrote:
Priorat wrote:moze meni neko odgovorit kako je onaj erdemovic koji je priznao da je ubio preko 100 ljudi dobio samo 5 godina? meni je to misterija!!
Covjek je prizn'o djelo, pokaj'o se, zaplak'o na sudjenju, rekao kako bi bio i sam ubijen da je odbio komandu(sto je sigurno i istina). Zbog toga je dobio 5 godina, ako je to ikakvo "opravdanje"...

sto ne mijena cinjenicu da je on pobio te ljude. nije svjetovni sud tu da oprasta, nego da kaznjava.

gled'o sam sinoc o batku onaj prvi nastavak na netu. brzo smo zaboravili s kakvim monstrumima smo zivjeli, a mozda i sad zivimo.
Priorat

#292 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Priorat »

upaljac83 wrote:

nevjerovatno... i gdje je on sad? hoda negdje, zivotari kao da nista nije bilo...svasta...
kamen spoticanja

#293 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by kamen spoticanja »

batko ce za pocetak u CZ sarajevo...nakon sudjenja sigurno ce u zenicu na neko vrijeme jer ce u zenici samo biti mjesta za ovakav slucaj ;-) dakle najmanje pola godine...poslije sve zavisi od sposobnosti argumentiranja ministrastva pravde FBIH...
no jako je vazno da gmaz izadje pred sudije i da mu se postave pitanja...njegovi odgovori bice najbolji argument bosnjackom pobjedniku izbora, na dodikov secesionizam ;-)
sad samo treba konstatnto pumpat slucaj...ne dozvolit da se pretvori u sdamo jedno sudjenje u nizu
Kristijana

#294 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Kristijana »

enco12 wrote:
Meni je jasna tvoja ogorčenost, ali ako lično tebi nije niko nastradao pa da si slijep od bijesa, nemaš prava pozivati na ubijanje nevinih. Kao što sam juče već pisala lik je sociopata i sve da mu ubiješ najbliže ne bi ga to previše potreslo, on se brine samo o sebi, ne gaji istinske emocije za druge ljude. Ovakvih tipova imaš i u miru
( to su oni koji ubijaju svoje sopstvene familije, žene i djecu ) i narcisi su, smatraju da su oni porodični bogovi i imaju pravo oduzeti život za koga oni procijene da tako treba. Iako je velika šansa da mu je i familija zatrovana mržnjom, opet nisu oni počinili te zločine nego on. Albanska besa je morbidno romantična stvar, ali u stvarnosti to ne ide tako. Pa čak i na filmu kad lik krene u takav osvetnički pohod ide na koljača a štedi ženu i djecu
( gledati: Kolateralna šteta sa A. Švarcnegerom, Spasitelj sa Denisom Kvejdom ) jer kad bi udario na nejač bio bi isti kao ubica njegovih, potpuno isti, jer za ubistvo nejači nema opravdanja. Osveta uvijek ide onome koji čini zločin a ne srodnicima.

sofist, to je to, fin opis sociopata u mirnodopskim uslovima.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#295 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by dr.gog »

Image
jarancuga

#296 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by jarancuga »

sve kazne ovog svijeta su djecija igra u poredjenu s kaznom na ahiretu...
ovdje ce kad-tad saprat usta i riknut, a na ahiretu dozivotna... :bih:
Bosnolog

#297 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Bosnolog »

Batko isto razmislja i pravda svoje zlikovacke postupke kao sto ih sve godine pravda 99% njegovih istomisljenika u odbani zlocinacko genocidne tvorevine istim izjavama "kako su nevini o da ce pobijediti istina i pravda valjda za onu koju su se borili stvarajuci slobodarski Ausvic",....... :x :x :x
Progovorio i zlikovac Batko: Pobijedit će istina i pravda
“Istina će pokazati šta se desilo i pobijedit će pravda”, poručio je Vlahović iz zatvorske ćelije Suda BiH

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
fena/onasa 27/08/2010 14:13:00
Image

Osumnjičeni zlikovac Veselin Vlahović Batko dan nakon deportacije u Sarajevo “složio” se s Tužilaštvom BiH “da treba provesti istragu i saznati istinu o ‘dešavanjima’ na Grbavici”.

“Istina će pokazati šta se desilo i pobijedit će pravda”, poručio je Vlahović iz zatvorske ćelije Suda BiH, poručivši da želi da se brani šutnjom.

Jovan Debelica, branilac osumnjičenog, kazao je da nema primjedbi na posebne pritvorske razloge koje je istaklo Tužilaštvo BiH, ali da će tokom narednih ročišta razmotriti dokaze o počinjenom zločinu i onda će moći detaljnije obrazlagati.

Svemu je prethodio zahtjev Tužilaštva BiH, koje je zatražilo od Suda BiH da se Veselinu Vlahoviću Batku, osumnjičenom za ratni zločin počinjen protiv stanovništva na području sarajevskih naselja Grbavica i Vraca, odredi jednomjesečni pritvor, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, koje je 2008. godine otvorilo istragu protiv Vlahovića, saopćilo je da se ovom monstrumu na teret stavljaju ubistva hladnim i vatrenim oružjem, zlostavljanja, pljačkanja, nanošenje teških tjelesnih povreda i duševnih povreda, silovanja, kao i prisilna odvođenja civila iz njihovih stanova u naseljima Grbavica i Vraca, kojima se od tada gubi svaki trag.

“Od 2008. godine je došlo do proširenja istrage za Vlahovića. Osumnjičen je za desetine ubistava, silovanja, pljačkanja...odvođenje ljudi u nestanak”, kazao je tužilac Dubravko Čampara, obrazlažući razloge za pritvor.

Osim osnovane sumnje da je počinio ratni zločin, Tužilaštvo BiH zatražio je da se Vlahoviću odredi pritvor zbog toga što nije državljanin BiH, nema prebivalište, niti boravište u ovoj zemlji, zbog mogućnosti narušavanja javnog reda i mira te utjecaja na svjedoke.

“Veliki broj svjedoka, njih gotovo 95 posto su direktne žrtve Veselina Vlahovića. U izjavama ga opisuju kao “gospodara života i smrti”. Većina tih žrtava se vratila na prijeratna mjesta prebivališta gdje je Vlahović bio tokom rata. Puštanjem na slobodu bi ih mogao pronaći i uticati na njih”, kazao je Čampara.

Tužilac je istaknuo da je oko 90 posto do sada saslušanih svjedoka zatražilo da budu zaštićeni svjedoci. Uz to, tužilac ističe da osim Vlahovića postoji još saizvršilaca djela, na koje on ima motiv da utiče. Saizvršioci djela, po riječima tužioca, nisu još identifikovani, ali rade u policijskim i vojnim strukturama u neposrednoj blizini izvršenja zločina.

“Vlahović se sumnjiči za najteže oblike ratnog zločina koji su izvršeni na svirep način. Uz svu medijsku pompu koja je popratila njegovo izručenje iz Španije, smatramo da bi puštanjem na slobodu bio ugrožen javni red i mir, posebno naselja Grbavice i Vraca”, kazao je Čampara.

Određen pritvor

Sud Bosne i Hercegovine donio je danas rješenje u predmetu ''Veselin Vlahović'', kojim se Vlahoviću, osumnjičenom za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, određuje jednomjesečni pritvor, saopštio je Sud BiH.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Sud je odredio pritvor cijeneći da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog.

Također, Sud je odredio pritvor smatrajući da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu, ometao krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike, kaže se u saopštenju.

Pritvor Vlahoviću, prema ovom rješenju, može trajati do 26. septembra 2010. godine.

Vlahović u pritvoru

Bozkurt: Silovanja korištena kao način ratovanja

Europarlamentarka Emine Bozkurt iz partije Socijaldemokrata izjavila je da će izručenje Veselina Vlahovića BiH pomoći BiH da se suoči sa prošlošću.
"Sud u BiH će morati odlučiti da li je optuženi kriv za sve navedene zločine, kao što su silovanja. Najvažnije je da je proces u toku. Ovaj proces će pogotovu imati veliki značaj za žene koje su tokom rata silovane, a koje nisu bile priznate kao žrtve", kazala je ona.

Bozkurt, izvjestiteljka za Socijaldemokrate o BiH u Evropskom parlamentu, se duže vrijeme zalaže za žene koje su tokom rata bile žrtve seksualnog zlostavljanja.

Prema njenim riječima, silovanja su tokom rata u bivšoj Jugoslaviji korištena kao način ratovanja.

Desetinama hiljada žena su bile žrtve ovog čina.

"Poslije 15 godina treba doći kraj nekažnjavanju. Samo nekoliko od desetina hiljada slučajeva silovanja tokom rata su istražena i procesuirana. Sudski proces protiv Veselina Vlahovića može približiti suočenje i pomirenje s teškom prošlošću. Ali za pomirenje je pravda neophodna", naglasila je Bozkurt.
Pravda ce isplivava zlikovacko monstruozno dvonogo pseto,Bosna je odbranjena i opstala a ono za sto si ubijao nevine gradane sarajevske Grbavice dao si dodatni povod i snagu argumenta za dalje urusavanje te iste genocidne tvorevine koju si stvarao dijeleci pravdu onako kako su od tebe nalogodavci trazili zbog cega ces ostati upisan u anale crnih stranica hiljadugodinje prkosne i ponosne Bosne i Hercegovine koja je nadzivjela sve njene dvonoge hulje i rusitelje,......

Sudenje Batku ce bit jos jedno u nizu sudenja toj istoj monstruoznoj tvorevini kao dokaz kak je stvarana od desetine hiljada Karadzicevih Batki sto je samo dodatni argumenti osporavanja legitimiteta opstojnosti iste ciji temlji tonu u duboke jame izvadenih kostiju nevino pobijenih Batkinih zrtava,samo sto su bili drugaciji od njega i slicnih njemu,.....
Last edited by Bosnolog on 27/08/2010 19:25, edited 1 time in total.
muha_sa

#298 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by muha_sa »

Mnogo je još batki i batkica na slobodi----ovaj zlikovac je samo jedan od mnogih izvršioca dobro isplaniranog zlocina samo sa jednim ciljem--Stvaranja genocidne tvorevine po imenu Republika Srpska.
Nego,pamet u glavu i ne dozvolit da se zaboravi--a kolko vidim vec smo skloni tome :-)
Vazda se podsjecat--zlikovci su zlocine pravdali strahom od islama i muslimana :-) sad su promjenili plocu pa guslaju i "strahuju" od unitarne BiH a da pojma nemaju šta to znaci :-)

Zaborav jednako ZLOCIN.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#299 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by pape »

jarancuga wrote:sve kazne ovog svijeta su djecija igra u poredjenu s kaznom na ahiretu...
ovdje ce kad-tad saprat usta i riknut, a na ahiretu dozivotna... :bih:
Jarane moj, ... meni je vaznije da dzukac ovozemaljski dio ostatka svog zivota provede k`o vuk izmedju resetaka. Da za sve to mi znamo. Da znamo da ispashta, da ga bude krici njegovih zrtava, da ni trena nema mira i spokoja.
Da ga s vremena na vrijeme prebijaju i zhegaju kolege iz celije.

A gore mu se zna, .... Vrhovni Kadija ce mu sigurno odrezati po zasluzi.
hercegovac_pravi

#300 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by hercegovac_pravi »

muha_sa wrote:Mnogo je još batki i batkica na slobodi----ovaj zlikovac je samo jedan od mnogih izvršioca dobro isplaniranog zlocina samo sa jednim ciljem--Stvaranja genocidne tvorevine po imenu Republika Srpska.
Nego,pamet u glavu i ne dozvolit da se zaboravi--a kolko vidim vec smo skloni tome :-)
Vazda se podsjecat--zlikovci su zlocine pravdali strahom od islama i muslimana :-) sad su promjenili plocu pa guslaju i "strahuju" od unitarne BiH a da pojma nemaju šta to znaci :-)

Zaborav jednako ZLOCIN.
Pa nije ako slušaš ove "mozgove" iz SDA....svašta bi im sad napljuvo ali ipak nije tema za to.
Post Reply