Pa ako je do spiskova, što je u pritvoru do 18 marta, heeeejjjjjj 18 marta. Meni je Ahmetović djeolovao neuko....i da sad epitete ne dijelim. I on takav kakav je, koliko ja čuh spomenu neke difuzne optužnice,koje idu od države ka državi.Hemel wrote:jesam li ja ovo dobro razumio ili ne kontam dobroHemel wrote:cuj, nije uhapsen po interpolovoj potjernici...
nije uhapsen po ICTY-ovoj potjernici...
uhapsen je po nekom sigurnosnom spisku EU koji nije popravljan od 2009. god. ja predpostavljam da je tada interpol rekao da se nece baviti osobama sa spiska za ratne zlocine a to nije popravio sigurnosni komitet EU
to sam ja shvatio da rece ambasador.
zasto onda petljati srbiju i zasto srbija treba da se izjasnjava po ovom hapsenju.
sta vi mislite...niko nista ne pise pa reko da nisam sta pogresno razumio posto vi opet po svome ''srbija, interpol...''
za ovo ako je tacno, kriva je EU koja nije azurirala spiskove i sada treba vrsiti pritisak na austrijske institucije da cim prije isprave gresku i oslobode generala divjaka
Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!
-
palermo
#826 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
- Gat'Gor
#827 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
pa nije u genima, ali takvi ljudi jesu vec 100 godina odgojeni na istim bolesnim idejama....ultima_palabra wrote:Jel' i Jovanu Divjaku to u genima?Prekinite s genetikom, spuštate se na nivo babe Bilje
ima razlog zasto Srbi kao Divjak su velika manjima u BiH...
-
Only1
#828 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Trebamo pod hitno prekinuti sve veze sa Srbijom i njihovom ambasadoru dati nogu.
- spreca
#829 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Srbija ce zbog svojih gluposti jos jednom popusiti veliku ciKaru
ali se svjedno nece opametiti i tako ce produziti dok im neko iz Velikh ne kaze da prestanu sa svojim fasistickim metodama.
- suncica24
#830 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ne mogu da vjerujem! U svemu ovome, cika Jovo, LJUDINA, se nama izvinjava i opravdava!"Iskreno se izvinjavam svim prijateljima, porodici i građanima BiH što sam ih doveo u ovo stanje neizvjesnosti. Ne osjećam se krivim za Dobrovoljačku ulicu i uradio sam tada sve da ne dođe do nesreće. Uvjeren sam da će ovoga puta istina i pravda pobijediti"
Sarajevo, da vidimo znas li sutra na ovo odgovoriti!!!
Last edited by suncica24 on 04/03/2011 20:27, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#831 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Tipično za Generalasuncica24 wrote:Ne mogu da vjerujem! U svemu ovome, cika Jovo, LJUDINA, se nama izvinjava i opravdava!"Iskreno se izvinjavam svim prijateljima, porodici i građanima BiH što sam ih doveo u ovo stanje neizvjesnosti. Ne osjećam se krivim za Dobrovoljačku ulicu i uradio sam tada sve da ne dođe do nesreće. Uvjeren sam da će ovoga puta istina i pravda pobijediti"
Sarajevo, da vidimo imas li sutra na ovo odgovor!!!
-
Princeton
#832 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Kaži slobodno: Djelovao je MUTAVO! Pa šta drugo očekivati za čovjeka koji je našao za shodno da ode na proslavu 100 godina MUP-a Srbije, u čijim su regularnim redovima djelovali Škorpioni, Knindže i slični!palermo wrote:Pa ako je do spiskova, što je u pritvoru do 18 marta, heeeejjjjjj 18 marta. Meni je Ahmetović djeolovao neuko....i da sad epitete ne dijelim. I on takav kakav je, koliko ja čuh spomenu neke difuzne optužnice,koje idu od države ka državi.Hemel wrote:jesam li ja ovo dobro razumio ili ne kontam dobroHemel wrote:cuj, nije uhapsen po interpolovoj potjernici...
nije uhapsen po ICTY-ovoj potjernici...
uhapsen je po nekom sigurnosnom spisku EU koji nije popravljan od 2009. god. ja predpostavljam da je tada interpol rekao da se nece baviti osobama sa spiska za ratne zlocine a to nije popravio sigurnosni komitet EU
to sam ja shvatio da rece ambasador.
zasto onda petljati srbiju i zasto srbija treba da se izjasnjava po ovom hapsenju.
sta vi mislite...niko nista ne pise pa reko da nisam sta pogresno razumio posto vi opet po svome ''srbija, interpol...''
za ovo ako je tacno, kriva je EU koja nije azurirala spiskove i sada treba vrsiti pritisak na austrijske institucije da cim prije isprave gresku i oslobode generala divjaka
- Corto Maltese
#833 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
[/quote]palermo wrote:Kaži slobodno: Djelovao je MUTAVO! Pa šta drugo očekivati za čovjeka koji je našao za shodno da ode na proslavu 100 godina MUP-a Srbije, u čijim su regularnim redovima djelovali Škorpioni, Knindže i slični!Hemel wrote:
Pa ako je do spiskova, što je u pritvoru do 18 marta, heeeejjjjjj 18 marta. Meni je Ahmetović djeolovao neuko....i da sad epitete ne dijelim. I on takav kakav je, koliko ja čuh spomenu neke difuzne optužnice,koje idu od države ka državi.
Nije problem što je išao u Beograd. Problem je što vrijeme pokazuje da ta posjeta nije dala rezultate. A ministri su tu radi rezultata, a ne radi slikanja.
Last edited by Corto Maltese on 04/03/2011 20:51, edited 1 time in total.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#834 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Sadik zvani "blue thunder"!!!
A bas je lijepo ispao na slici!!!!!
- Anti-Depresiv
#835 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
"GENERALE " Sarajevska ljudino i legendo izdrzi i nedaj se ,jer znam da si i mnogo teze bitke dobijao i zato sto je ogromna vecina bosanaca i hercegovaca postuje tvoju borbu protiv fasizma i nacionalizma u svim mogucim oblicima.....a nama ne preostaje sada nista drugo , nego sutra i buducim danima na sve moguce nacine pomoci proteste i druge vidove borbe za tvoje oslobadjanje......
SMRT FASIZMU
SMRT FASIZMU
- bogoljub
#836 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Na Fejsu preko 10.000 ljudi za generala Jovu!
s preporukom sutra smo na protestima dodji te nas pohapsi te!
Dobro je ako se odazove svaki deseti! 1000 duša to je sila!
Treba apelirati! svakome poslati SMS ove, svi mi svako svome, treba početi odmah!
s preporukom sutra smo na protestima dodji te nas pohapsi te!
Treba apelirati! svakome poslati SMS ove, svi mi svako svome, treba početi odmah!
- Hemel
#837 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Corto Maltese wrote:Nije problem što je išao u Beograd. Problem je što vrijeme pokazuje da ta posjeta nije dala rezultate. A ministri su tu radi rezultata, a ne radi slikanja.Princeton wrote:Kaži slobodno: Djelovao je MUTAVO! Pa šta drugo očekivati za čovjeka koji je našao za shodno da ode na proslavu 100 godina MUP-a Srbije, u čijim su regularnim redovima djelovali Škorpioni, Knindže i slični!palermo wrote:
Pa ako je do spiskova, što je u pritvoru do 18 marta, heeeejjjjjj 18 marta. Meni je Ahmetović djeolovao neuko....i da sad epitete ne dijelim. I on takav kakav je, koliko ja čuh spomenu neke difuzne optužnice,koje idu od države ka državi.
lose si citirao...
Last edited by Hemel on 04/03/2011 20:55, edited 1 time in total.
-
Princeton
-
milan matic
#839 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
mi smo pravoslavni narod koji se zove srbi,a taj vaš ekabular ostavite za male azijeReal Khan wrote:...treba biti ili žestoko dobro plaćen ili gadno bolestan pa trolati na ovakvu temu... ali neka gamadi kao podsjetnik starijim i upozorenje mlađim generacijama na temu "KO JE BOSNI I HERCEGOVINI DUŠMANIN"...Chmoljo wrote:iz Šumskeultima_palabra wrote: Odakle više izlazite... jesi čuo možda za Divjakovo udruženje "Obrazovanje gradi BiH" koje je iškolovalo stotinjak djece bez roditelja?
Ali ne zanima to tebe, jer si vjerovatno četnički provokator.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#840 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
maksuz se registrovao da kazesmilan matic wrote:mi smo pravoslavni narod koji se zove srbi,a taj vaš ekabular ostavite za male azijeReal Khan wrote:...treba biti ili žestoko dobro plaćen ili gadno bolestan pa trolati na ovakvu temu... ali neka gamadi kao podsjetnik starijim i upozorenje mlađim generacijama na temu "KO JE BOSNI I HERCEGOVINI DUŠMANIN"...Chmoljo wrote:
iz Šumske
- muha_sa
#841 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
i ne dozvolit ni jedan i najmanji incident--dusmani ove zemlje-a mnogo ih je-sto susjedi sto vecina u kurvanjskoj evropi bi jedva docekali da se mirni protesti pretvore u haosbogoljub wrote:Na Fejsu preko 10.000 ljudi za generala Jovu!![]()
s preporukom sutra smo na protestima dodji te nas pohapsi te!![]()
vjerujem da ce bit ubacenih klosara koji ce pokusat bacit ljagu na skup a samim tim i na grad i drzavu.
- muha_sa
#842 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
i trebate bit zahvalni generalu,ljudini-moralnoj velicini Divjaku sto je spasio bar djelic obraza tom istom narodu.milan matic wrote: mi smo pravoslavni narod koji se zove srbi,a taj vaš ekabular ostavite za male azije
al
- spreca
#843 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
pa prvo se pozdravi kad se dodje,gdje kultura milanemilan matic wrote:mi smo pravoslavni narod koji se zove srbi,a taj vaš ekabular ostavite za male azije
- plain vanilla
#844 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
ignore ga, vidis da mu to prvi post..sto ti je reci maksuzijamuha_sa wrote:i trebate bit zahvalni generalu,ljudini-moralnoj velicini Divjaku sto je spasio bar djelic obraza tom istom narodu.milan matic wrote: mi smo pravoslavni narod koji se zove srbi,a taj vaš ekabular ostavite za male azije
altesko ces ti to skontat jer si doso samo da trolas na ovoj temi.
- Drvosjeca iz Dejcica
#845 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Hoce to u nocnoj, svakakve prikaze se ukazuju.zoom66 wrote: a po baksuzluku, i meni prvi u nocnoj
- valterbranisarajevo
#846 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Oni za 24 sata nisu čak uspjeli ustanoviti zbog čega je čovjek uhapšen.
Oni nagađaju i pretpostavljaju.
Oni čitav dan obavljaju razgovore sa "ovim i "onim".
Oni su obični paraziti i nesposobnjakovići.
Ambasador ne zna dati običan kratki intervju nego čita sa papira. Ahmetović se ponaša kao "uvrijeđena mlada" kada mu voditelj postavi neko škakljivije pitanje. Oni čekaju nekog austrijskog ministra koji će doći sljedeće sedmice u Sarajevo i saopštiti o čemu se radi..
Od njih, po njihovim riječima, trebamo očekivati da će izvući čovjeka iz zatvora.
Prosto me strah.. 
Ambasador ne zna dati običan kratki intervju nego čita sa papira. Ahmetović se ponaša kao "uvrijeđena mlada" kada mu voditelj postavi neko škakljivije pitanje. Oni čekaju nekog austrijskog ministra koji će doći sljedeće sedmice u Sarajevo i saopštiti o čemu se radi..
Od njih, po njihovim riječima, trebamo očekivati da će izvući čovjeka iz zatvora.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#847 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
OK
Hapsenje po medjunarodnoj tjeralici koju je "lansirala" Srbija je pokusaj mijenjanja povijesti.
Opet na svoj nacin dokazuju svoju ispravnost .
prosjecni gradjanin Srbije ne zna sto se je dogadjalo u ratovima 91-95.
neki dan istrazivanje misljenja u Srbiji
i jedno od pitanja Tko je koga ubijao na Ovcari ??
Ako se "dobro sjecam "jedno 25 % je odgovorili Hrvati Srbe!!!!!!!!!
Bilo je pitanje tko je drzao Sarajevo u opsadi ??
barem par postotaka je odgovorilo Muslimani tj. Bosnjaci !!!!!!!!!!
Hapsenje po medjunarodnoj tjeralici koju je "lansirala" Srbija je pokusaj mijenjanja povijesti.
Opet na svoj nacin dokazuju svoju ispravnost .
prosjecni gradjanin Srbije ne zna sto se je dogadjalo u ratovima 91-95.
neki dan istrazivanje misljenja u Srbiji
i jedno od pitanja Tko je koga ubijao na Ovcari ??
Ako se "dobro sjecam "jedno 25 % je odgovorili Hrvati Srbe!!!!!!!!!
Bilo je pitanje tko je drzao Sarajevo u opsadi ??
barem par postotaka je odgovorilo Muslimani tj. Bosnjaci !!!!!!!!!!
-
convict
#848 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
ma ništa, pokrenuti ponovo tužbu protiv srbije. ovaj put naći sposobne pravnike, valjda se iškolovalo naših ljudi po svijetu, iskoristiti onaj papir sa suđenja ganiću gdje priznaju da su ratovali u bih i eto... pa i ako ne uspije tužba, bitno je pokazati zube i odgovoriti ravnom mjerom
- plain vanilla
#849 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
seftedzija odmah..samo da te ne krenezoom66 wrote:a po baksuzluku, i meni prvi u nocnojplain vanilla wrote: ignore ga, vidis da mu to prvi post..sto ti je reci maksuzija
- and
#850 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
protesti trebaju biti upućeni onima koji ovaj slučaj nisu obradili i procesuirali teroriste koji su oteli predsjednika države i nemilosrdno ubijali građane sarajeva.