Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1876 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PipiDugaDevetka »

Alfons Kauders wrote:evo divjak ispostova pipija na ftv-u... :D

pipiiii maaajstoooreeee :D sa-x je uz tebe... :D
Odavno ja znam da se gen. Jovo izjašnjava kao Bosanac, pa se nadam da će
gen. Jovo oprostiti i meni, i autoru teksta parole: @Corti Malteseu.

Image

Samo da ponovim ono što neko napisa:
"Kopanja Srbine, čaršija je uz tebe!"

@HAVANA,
Komšija je organ bez uniforme, pa prema tome, imam načina da riješim sve na miran način.
Naime, i ja sam bio organ, ali Titin.
Sa_u_srcu

#1877 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Sa_u_srcu »

Austrijske vlasti ce se ocitovati o zahtjevu za izrucenje tek za mjesec dana.

Do tada, Jovo ce odsjedati u hotelu sa pet zvjezdica, uzivati u carima Beca sa Bosanskim iseljenicima, a mozda ode i na skijanje. Voli covjek planine, provjereno. Pocetkom aprila lijepo ce sjesti na avion i nazad u Sarajevo, gdje ce ga docekati pola grada.

I sve ovo u aranzmanu Vukcevic Toursa, o trosku poreskih obveznika Republike Srbije.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1878 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Pera Trta »

Sa_u_srcu wrote:Austrijske vlasti ce se ocitovati o zahtjevu za izrucenje tek za mjesec dana.

Do tada, Jovo ce odsjedati u hotelu sa pet zvjezdica, uzivati u carima Beca sa Bosanskim iseljenicima, a mozda ode i na skijanje. Voli covjek planine, provjereno. Pocetkom aprila lijepo ce sjesti na avion i nazad u Sarajevo, gdje ce ga docekati pola grada.

I sve ovo u aranzmanu Vukcevic Toursa, o trosku poreskih obveznika Republike Srbije.
Ajmo još malo patetike...
Kao da je čovjek otišao na odmor. :roll:
jefferson

#1879 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by jefferson »

Nisam bas neki pristalica teorija zavjere kao sto znate, ali:
Nastavak agonije
Rendić ni danas nije pušten iz zatvora u Srbiji
Ambasador BiH u Srbiji Boriša Arnaut rekao je Srni da državljanin BiH Jasmin Rendić ni danas nije pušten iz ekstradicionog pritvora u Sremskoj Mitrovici, u kojem se nalazi od aprila prošle godine.

Jasmin Rendić"Ja sam cijeli dan bio u kontaktu sa advokatima. Oni su zvali Ministarstvo pravde, nisu nikoga mogli dobiti izuzev referenata, koji su rekli da još čekaju, tako da ni danas Rendić nije pušten", rekao je Arnaut.

Mediji u BiH javili su prošle sedmice da je ministar pravde Srbije Snežana Malović donijela odluku o puštanju na slobodu Rendića, čije izručenje traži Avganistan.

Policija u Srbiji uhapsila je Randića u aprilu prošle godine na graničnom prelazu Sremska Rača, na osnovu potjernice Interpola iz Kabula, gdje ga očekuje završni krivični postupak zbog krivičnog djela prevare.
Nemojmo ni ovog covjeka zaboraviti, ipak je drzavljanin BiH!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1880 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PipiDugaDevetka »

Atom bomb wrote:Pozdrav , koliko god da volimo Austriju i mrzimo srbiju, to treba dokazati i na terenu.
OD IZUZETNE JE VAZNOSTI BOJKOT srbijanske ROBE.DA VAS NAPOMENEM , ONI NE KUPIJU NISTA NASE , TAMO NEMA NASIH NOVINA , NASE TELEVIZIJE, ONI TOTALNO ZAVISE OD NAS.MI GUBIMO OKO 100 MIL KM MJESECNO U KUPOVINI srpske robe.TO MORA PRESTATI HITNO, GARANTUJEM VAM ZIVOTOM DA CE BANKROTIRATI DO KRAJA GODINE I rs i srbija AKO BUDEMO BOJKOTOVALI NJIHOVU ROBU. ONI NEMAJU KVALITET ZA IZVOZ NA ZAPAD.KRADU NAM STRUJU IZ HIDROELEKTRANE VISEGRAD KOJA JE 350 MEGAVATA. BEZ NASE STRUJE POLA SRBIJE BI BILO U MRAKU. NAVODNO rs VRACA RATNI DUG srbiji!?
ZEMLJA KOJA TRENUTNO NAJVISE UVOZI OD NAS JE NJEMACKA. ZATO AKO NESTO TREBATE STO MI SLUCAJNO NE PROIZVODIMO POTRAZITE NA POLICAMA NJEMACKI ZAMJENSKI PROIZVOD.

HVALA VAM STO KUPUJETE DOMACE
Hoću li kupovati UPI supe iz Republike srpske-gradić Janja sa prilično velikim brojem Bošnjaka povratnika?
Naravno da hoću jer im je TARHANA za desetke!
karanana

#1881 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by karanana »

da li je srbija platila ili joj je naredjeno da plati ganiceve troskove?
JThomas

#1882 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by JThomas »

nezvanično, ja sam čuo da jeste, i to vrlo veliku cifru. ali pošto kupio, po to i prod'o.
pirmin

#1883 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by pirmin »

Sarajevo-x se citira i na najposecenijem portalu Austrije

http://www.krone.at/Oesterreich/Bosnisc ... ory-249887

:D

U komentarima dominiraju klasicne zrtve srpske propagande sa komentarima "Jovo-ratni zlocinac", "Ne damo Ratka",
"50 zrtava u Dobrovoljackoj" itd...pa ako ima voljnih koji vladaju njemackim da im stanemo na crtu :bih: ...jer k`o sto neko rece, za istinu(koju u ovom slucaju cita masa stranaca) se valja boriti, nema nista od patetike. :wink:
Država

#1884 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Država »

Žao mi je što ne govorim njemački...
Alfons Kauders

#1885 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Alfons Kauders »

PipiDugaDevetka wrote:
Alfons Kauders wrote:evo divjak ispostova pipija na ftv-u... :D

pipiiii maaajstoooreeee :D sa-x je uz tebe... :D
ma nije zahaterio, tu je parolu prvu pomenuo... bezbeli s osmjehom na licu... :D
Alfons Kauders

#1886 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:nezvanično, ja sam čuo da jeste, i to vrlo veliku cifru. ali pošto kupio, po to i prod'o.
?

cudi me... jer da jeste, to bi se davno objavilo u svim medijima...

da vidi malo narod koliko ih vukceviceva zajebancija zapravo kosta...

jurisica su sjebali, samo je ponistena presude, tako da nema pravo na odstetu...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1887 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
?

jurisica su sjebali, samo je ponistena presude, tako da nema pravo na odstetu...
zašto te čudi? jedino ako Pera Luković dođe do cifre i provjeren informacije može objaviti...
Alfons Kauders

#1888 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:
?

zašto te čudi? jedino ako Pera Luković dođe do cifre i provjeren informacije može objaviti...
ma iscurilo bi to dosad u javnost... nema tu povjerljivosti informacija, sve ide javno na sud... zato sumnjam da je placeno... ne znam ni sta je ganic napravio, govorio je da ce traziti ogromnu odstetu, ali nisam cuo da je uopste pokrenuta neka parnica
karanana

#1889 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by karanana »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:
?

pa sto nam ejup ne kaze ako jesu.
JThomas

#1890 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by JThomas »

jebiga, ganić je imao pare za skupe advokate, a jurišić nije. kažem, nezvanično, al' dobar mi je izvor. naravno da ganiću nije u interesu da se zna da je dobio pare, a srbijanskoj vladi naročito...
Alfons Kauders

#1891 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:jebiga, ganić je imao pare za skupe advokate, a jurišić nije. kažem, nezvanično, al' dobar mi je izvor. naravno da ganiću nije u interesu da se zna da je dobio pare, a srbijanskoj vladi naročito...
u interesu je nasoj javnosti... :D da mozemo podjebavat srpsku javnost :D

gane je imao preko pola miliona funti troskova, minimum... neki su mediji navodili i dosta vece cifre... tako da je komotno mogao klepiti i 750 hiljada, ako ne i milioncic... :D
Sa_u_srcu

#1892 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Sa_u_srcu »

karanana wrote:da li je srbija platila ili joj je naredjeno da plati ganiceve troskove?

jeste, naravno da jeste, i morat ce platiti i Divjakove, strana koja izgubi proces, duzna je namiriti sve troskove obje strane, plus kamate, smijestaj i sve ostalo, zato sam i napisao, Jovin boravak ce platiti porezni obveznici republike Srbije...
JThomas

#1893 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by JThomas »

jebiga, svi opravdani troškovi koje si imao u sporu se moraju nadoknaditi. u stvarnosti, da bi to izganjao, opet ti trebaju advokati i moraš učiniti još troškova, al' u svakom slučaju ti pripada. ja sam čuo iz izvora kojem vjerujem da je gane već naplatio i da je suma oko miliončića GBP. i nije mi to teško za povjerovati, jer je imao i dovoljno svojih para da to izganja i podršku države.

za razliku od nesretnog jurišića...
Alfons Kauders

#1894 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:jebiga, svi opravdani troškovi koje si imao u sporu se moraju nadoknaditi. u stvarnosti, da bi to izganjao, opet ti trebaju advokati i moraš učiniti još troškova, al' u svakom slučaju ti pripada. ja sam čuo iz izvora kojem vjerujem da je gane već naplatio i da je suma oko miliončića GBP. i nije mi to teško za povjerovati, jer je imao i dovoljno svojih para da to izganja i podršku države.

ma cudi me da to nije vec otislo u javnost... cisto radi srbije... nekako ne vjerujem da se taj podatak moze lako sakriti...

doduse, nikog mozda nije ni zanimalo... ali kad bi znali na kojem je sudu ganjao odstetu, siguran sam da bi mogli naci i presudu
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1895 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

JThomas wrote:jebiga, svi opravdani troškovi koje si imao u sporu se moraju nadoknaditi. u stvarnosti, da bi to izganjao, opet ti trebaju advokati i moraš učiniti još troškova, al' u svakom slučaju ti pripada. ja sam čuo iz izvora kojem vjerujem da je gane već naplatio i da je suma oko miliončića GBP. i nije mi to teško za povjerovati, jer je imao i dovoljno svojih para da to izganja i podršku države.

koji niti je imao svojih para, niti su se plaho zauzimali za njega

bez uvrede, ali vise ljudi se brinulo sta ce biti s Purde nego s Jurisica
JThomas

#1896 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by JThomas »

nema nikakve uvrede, to je činjenica.

nažalost.
ratata

#1897 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by ratata »

plain vanilla wrote:

koji niti je imao svojih para, niti su se plaho zauzimali za njega

:thumbup:
Alfons Kauders

#1898 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Alfons Kauders »

20 December 2010
Ejup Ganic: Public Finance

Mr Whittingdale: To ask the Secretary of State for Justice what the total cost to the public purse was of the case brought against Ejup Ganic; and how much has been so spent on (a) counsel, (b) solicitors, including staff time, (c) all relevant court hearings, (d) the Director of Public Prosecutions and the Crown Prosecution Service, (e) Ejup Gain's costs awarded out of public funds and (f) any other relevant costs to be met from public funds. [30677]

Nick Herbert: With regard to the total costs to the public purse of the extradition request for Dr Ejup Ganic, I refer my hon. Friend to my previous reply of 8 November 2010, Official Report, column 118W.

The following information on costs is available.

The cost to the Home Office of counsel employed on the Ganic case was £1,597.24.

I understand from the Crown Prosecution Service (CPS) that the total cost of administration and in-house advocates relating to the case was £34,511. The cost to the CPS of counsel employed on the case was £76,400.

I understand from HM Courts Service that the cost of the hearings involving Dr Ganic at city of Westminster magistrates court is estimated at £7,630. This is based on the estimated national average daily marginal costs for a district judge sitting in the magistrates court. The cost of the hearings at the High Court are estimated at £2,340, again based on average costs.

Dr Ganic did not receive legal aid; a defence costs order has been made to reimburse his legal costs from central funds. However, records show that no money has been paid to date.
e sad, ovo je samo dio price... direktni troskovi... ali za troskove odbrane, troskove nastale hapsenjem itd. se ide na parnicu
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1899 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

plain vanilla wrote: koji niti je imao svojih para, niti su se plaho zauzimali za njega

pa Purda je certificiran :skoljka:
JThomas

#1900 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by JThomas »

čini mi se da su to samo sudski troškovi, bez advokatskih i naknade što je ležao u pritvoru.

predmeti te vrste i složenosti i u nas koštaju više od toga kod pravih advokata specijalizovanih za to. a u britaniji...boga oca :D
Post Reply