Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
stari grad Visegrad

#1676 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by stari grad Visegrad »

minjonja wrote:
ROTOR 9 wrote:Ima konkretno pitanje., molim odgovor ..
Moze li se krenut u stampanje i distribuciju letaka., bojkot., odlucno NE proizvodima iz srbije i lijepiti ih na svakom cosku., pogotovo pred trznm centrima., iste i djelit naravno.. :?: Sta mislite ..
druze, iskreno, ja ne vidim smisao u tome. nista postici neces osim sto ce se tenzije jos vise dizati jer pola drzave cini republika srpska koja sigurno nece nista bojkotovati.
druze mnjonja u cemu ti vidis smisao?. Najbolje je tebi druze minjonja da sjednes u cosak i sutis.
Od sutnje i nerada nema nista.
Zasto ne dizati tenzije? Ko je to srbija da cini on-stpo agresju dok mi sutimo??
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1677 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

hercegovac_pravi wrote:
Ne znam. ako čovjek kritički razmisli dođe u dilemu da li je bolje postupiti ovako ili onako. U svakom slučaju vidim dobru stranu onog što si napisala. Međutim, moje lično mišljenje je da čak i takav proces ne bi ništa promijenio. Dakle, bezpotrebno se "posipamo pepelom"...ali u svakom slučaju pokušat ću razgovarati sa "malo" pametnijim od moje malenkosti, baš da vidim kakav je razlog za ovakav postupak. Siguran sam da postoji nešto više od čiste aljkavosti. Sama činjenica da se digla medijska kampanja o ovome slučaju ukazuje da "ovi pametniji" nebi rizikovali ovakvu hajku bez nekog razloga. Vidjet ćemo...natipkat ću ako išta uspijem iščeprkati. Do tada ostaje mi da nagađam.
Nije to posipanje nikakvo
Nakon lišenja slobode Jovana Divjaka u Austriji, Tužilaštvo BiH je putem Ministarstva pravde BiH uputilo prijedlog za donošenje molbe za izručenje Divjaka pravosuđu BiH s obzirom na to da je Tužilaštvo BiH nadležno za procesuiranje krivičnih djela ratnih zločina počinjenih na teritoriji BiH za koja su osumnjičeni državljani BiH, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Ovaj zahtjev temelji se na činjenicama da je u Tužilaštvu BiH, u Posebnom odjelu za ratne zločine, u radu predmet koji se odnosi na događaje u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, da je u tom predmetu donesena naredba o provođenju istrage protiv više osumnjičenih, te da su predmeti ratnih zločina koji su se desili u BiH i gdje su osumnjičeni državljani BiH u nadležnosti pravosuđa BiH.
Ako je pokrenuta istraga, onda je treba i zavrsiti. Ustanoviti tacno sta se odigralo, koliki je broj poginulih, je li bilo zlocina..i ako jeste, ko je odgovoran
To je jedini nacin da se zavrsi sa spekulacijama..ako trazimo istinu i pravdu, ovo je pravi put
hercegovac_pravi

#1678 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by hercegovac_pravi »

uroborus wrote:
hercegovac_pravi wrote: Ne znam. ako čovjek kritički razmisli dođe u dilemu da li je bolje postupiti ovako ili onako. U svakom slučaju vidim dobru stranu onog što si napisala. Međutim, moje lično mišljenje je da čak i takav proces ne bi ništa promijenio. Dakle, bezpotrebno se "posipamo pepelom"...ali u svakom slučaju pokušat ću razgovarati sa "malo" pametnijim od moje malenkosti, baš da vidim kakav je razlog za ovakav postupak. Siguran sam da postoji nešto više od čiste aljkavosti. Sama činjenica da se digla medijska kampanja o ovome slučaju ukazuje da "ovi pametniji" nebi rizikovali ovakvu hajku bez nekog razloga. Vidjet ćemo...natipkat ću ako išta uspijem iščeprkati. Do tada ostaje mi da nagađam.
Božiji čovjeće, sve što prije Dobrovoljačka dobije svoj sudski epilog, to je sve manje argumenta u rukama srbijanske strane. Nama to nikave veze sa revizijom historije, jer većina Srba u BiH, nikada neće ni prihvatiti, koliko sa našom kolektivnom obavezom (ovdje mislim na sve one kojima su oni početini ideali iz 1992 god. na srcu,a njih nije utjelovljenje Ejup Ganić, već Jovan Divjak) da ostanemo čiste savjesti, narodski rečeno-bez repova, za slijedeća pokoljenja.
Zemljaski čovjeće, sudski epilog na sudu u BiH neće promijeniti ništa. Pa pogledaj kako i zbog čega su ove srbijanske potjernice još uvjek važeće, bez obzira na postojeći dogovor koji ih eliminiše (odnosno eliminiše njihovu jednu stranu dok druga zjapi otvorena na vjetrometini). Ista stvar bi ti se desila i sa sudskim procesom.
Pogledaj izvještaj iz Haškog tribunala, pogledaj presudu Britanskog tužilaštva, pogledaj oslobađajuću presudu samog Srbijanskog tužilaštva u slučaju Jurišić. I da li je to išta promijenilo? Nije niti će.
Dokle god im se ne vrati istom mjerom kroz istu "rupicu" u interpolovom procesu možeš bola sprovesti stotinu sudskih ročišta. Ništa, ama baš ništa se neće promijeniti.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1679 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Pera Trta »

Imaš dovoljno godina da se ne zavaravaš da će "nagađanja" sa srpske strane ikada prestati.
Oni jednostavno žive od mitova već stoljećima, "Dobrovoljačka" postaje jedan od njih, i nikakvi argumenti to neće promijeniti.
Biznis

#1680 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Biznis »

DObrovoljacka? Jel to ono kad su do zuba naoruzani, zli i prepredeni muslimansli sledbenici Alije Izetbegovica u satu streljali 680 nevinih i nenaoruzanih srpskih mladica koje su majke poslale da odsluzenje vojnog roka?
hercegovac_pravi

#1681 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by hercegovac_pravi »

plain vanilla wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Ne znam. ako čovjek kritički razmisli dođe u dilemu da li je bolje postupiti ovako ili onako. U svakom slučaju vidim dobru stranu onog što si napisala. Međutim, moje lično mišljenje je da čak i takav proces ne bi ništa promijenio. Dakle, bezpotrebno se "posipamo pepelom"...ali u svakom slučaju pokušat ću razgovarati sa "malo" pametnijim od moje malenkosti, baš da vidim kakav je razlog za ovakav postupak. Siguran sam da postoji nešto više od čiste aljkavosti. Sama činjenica da se digla medijska kampanja o ovome slučaju ukazuje da "ovi pametniji" nebi rizikovali ovakvu hajku bez nekog razloga. Vidjet ćemo...natipkat ću ako išta uspijem iščeprkati. Do tada ostaje mi da nagađam.
Nije to posipanje nikakvo
Nakon lišenja slobode Jovana Divjaka u Austriji, Tužilaštvo BiH je putem Ministarstva pravde BiH uputilo prijedlog za donošenje molbe za izručenje Divjaka pravosuđu BiH s obzirom na to da je Tužilaštvo BiH nadležno za procesuiranje krivičnih djela ratnih zločina počinjenih na teritoriji BiH za koja su osumnjičeni državljani BiH, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Ovaj zahtjev temelji se na činjenicama da je u Tužilaštvu BiH, u Posebnom odjelu za ratne zločine, u radu predmet koji se odnosi na događaje u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, da je u tom predmetu donesena naredba o provođenju istrage protiv više osumnjičenih, te da su predmeti ratnih zločina koji su se desili u BiH i gdje su osumnjičeni državljani BiH u nadležnosti pravosuđa BiH.
Ako je pokrenuta istraga, onda je treba i zavrsiti. Ustanoviti tacno sta se odigralo, koliki je broj poginulih, je li bilo zlocina..i ako jeste, ko je odgovoran
To je jedini nacin da se zavrsi sa spekulacijama..ako trazimo istinu i pravdu, ovo je pravi put
Kad kažem "posipanje pepelom" mislim na mišljenje da bi "sudski epilog" nešto promijenio i da se ovakve stvari nebi dešavale. Čisto sumnjam ali eto vidjet ćemo šta će biti nakon sudskog epiloga.
Gledajući to sa malo generalnije strane, sa ovim prihvatnjem (odnosno nametanjem sudskog epiloga od strane Srbije) onda dolazimo u situaciju da Srbija odlučuje o tome kome će se suditi u zemlji koju je baš ta Srbija razorila?..ispravi me ako griješim. Npr. Srboji padne napamet iz bilo kakvog razloga da digne optužnicu eto recimo protiv tebe, dostavi je Interpolu. Ti kreneš u npr. Njemačku da obiđeš rodbinu (hipotetički) budeš uhapšena i izručena nazad u BiH i moraš čekati "sudski epilog" zato što je Srbiji to palo na pamet...ne, ipak mislim da se ovdje stvari moraju odvijati nekim drugim putem. Ovaj je očigledno nefunkcionalan.
kamen spoticanja

#1682 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by kamen spoticanja »

ROTOR 9 wrote:Ima konkretno pitanje., molim odgovor ..
Moze li se krenut u stampanje i distribuciju letaka., bojkot., odlucno NE proizvodima iz srbije i lijepiti ih na svakom cosku., pogotovo pred trznm centrima., iste i djelit naravno.. :?: Sta mislite ..
prava stvar :thumbup:
stari grad Visegrad

#1683 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by stari grad Visegrad »

Biznis wrote:DObrovoljacka? Jel to ono kad su do zuba naoruzani, zli i prepredeni muslimansli sledbenici Alije Izetbegovica u satu streljali 680 nevinih i nenaoruzanih srpskih mladica koje su majke poslale da odsluzenje vojnog roka?
Ne vjerujem u mitske price 1990-tih. Prije su se mogle prepricavati price. A danas imas presude i dokumente, slke i video klipove. Ne moze se kao prije pricati price. Doduse mozese lagati na vijestima o lavovima, ali tako pravis cijelo drustvo glupim i neobavjestenim.
kamen spoticanja

#1684 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by kamen spoticanja »

ev hare the lepi rece na tv1 kao ekskluzivu da po njegovim saznanjima divjak je na slobodi do kraja sedmice...
plain vanilla

#1685 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

hercegovac_pravi wrote:
Kad kažem "posipanje pepelom" mislim na mišljenje da bi "sudski epilog" nešto promijenio i da se ovakve stvari nebi dešavale. Čisto sumnjam ali eto vidjet ćemo šta će biti nakon sudskog epiloga.
Gledajući to sa malo generalnije strane, sa ovim prihvatnjem (odnosno nametanjem sudskog epiloga od strane Srbije) onda dolazimo u situaciju da Srbija odlučuje o tome kome će se suditi u zemlji koju je baš ta Srbija razorila?..ispravi me ako griješim. Npr. Srboji padne napamet iz bilo kakvog razloga da digne optužnicu eto recimo protiv tebe, dostavi je Interpolu. Ti kreneš u npr. Njemačku da obiđeš rodbinu (hipotetički) budeš uhapšena i izručena nazad u BiH i moraš čekati "sudski epilog" zato što je Srbiji to palo na pamet...ne, ipak mislim da se ovdje stvari moraju odvijati nekim drugim putem. Ovaj je očigledno nefunkcionalan.
Ne mislim da Tuziteljstvo treba raditi kako se Srbiji digne..i tacno znam na sta aludiras..to sam i ja danas rekla..znaci imaju pravo svakoga uhititi i drzati u zatvoru (kao Iliju)..a mi cemo se snalaziti tako sto necemo prelaziti granicu? Skroz razumijem sta si htio reci..Sto kaze Fra Petar Jelec, ponasaju se kao da smo mi rusili srpske gradove, a ne oni nase :-)

Ali ovaj slucaj je vec u nasem Tuziteljstvu, i kad se govori o Dobrovoljackoj, treba ga i zavrsiti..
super_zena

#1686 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by super_zena »

Najnovije informacije o razvoju situacije u slučaju penzionisanog generala Armije RBiH Jovana Divjaka za TV1 otkrio je dr. Haris Silajdžić, predsjednik Stranke za BiH. Silajdžić je u izjavi za TV1 rekao: “ Prema mojim saznanjima general Divjak trebao bi da bude na slobodi do kraja sedmice.“
Biznis

#1687 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Biznis »

stari grad Visegrad wrote:Nije duhovito kao sto predstavljas vec je glupo. Ako srbi ne priznaju Evropske sudove sto ce ulaziti u EU? Sami sebe vuku za rep.
meni jeste duhovito. ne mogu da vjerujem sta su sve ljudi spremni da izmisle smao da bi odbranili zlocine koje su cinili.
sto ne priznaju ICTY i sto zele biti dio EU trebas pitati njih a ne mene.
valterbranisarajevo

#1688 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by valterbranisarajevo »

Pera Trta wrote:
valterbranisarajevo wrote:kako je dogovoren? Tako što je Alija okružen stotinama vojnika vojske SRJ u kasarni u Lukavici rekao Kukanjcu i Đurđevcu, zabrinut za svoj život i život svoje kćerke, da će sve biti u redu? Ili postoji neki pisani dogovor? Volio bih da znam.
On i tvoj sadašnji predsjednik bili su dva najviša državna funkcionera koji su držani kao taoci strane vojske u svojoj zemlji.
U ta dva dana riješila se sudbina Sarajeva i BiH, jer je prvi i najdirektniji pokušaj JNA da okupira glavni grad propao.
Ako ti imaš problema s tim, izvoli se pridružiti "mirnoj šetnji" naših dragih "komšija" u Dobrovoljačkoj, za koju sam siguran da će se i ovog 2.maja desiti.
Pero ne budi bezobrazan! Ja veoma dobro znam šta se dešavalo 2 i 3 maja, nisam ta dva dana bio ispod mamine suknje kao mnogi....Ja sam deset puta na ovoj temi tvrdio da nije postojao nikakav dogovor o povlačenju komande i samo sam tražio da me neko demantuje ako može..Skrati malo tu jezičinu, ako si to bio pripadnik ARBiH bio sam i ja od aprila 1992 (pa i 2 i 3 maja 1992).. i neću ti dozvoliti da me vrijeđaš na taj način...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1689 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

po kratkom postupku pobrisano zadnjih par stranica. ne pravite igraonicu od teme...
BHCluster

#1690 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by BHCluster »

Image
valterbranisarajevo

#1691 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Položeno cvijeće u znak sjećanja na poginule uposlenike Doma mladih

T. C. 02/05/2010 20:55:00

SARAJEVO - Delegacija rukovodstva Centra Skenderija i tadašnji uposlenici Doma mladih u Sarajevu položili su danas cvijeće ispred zgrade Doma mladih, u blizini mjesta na kojem su 2. maja 1992. godine poginula dva uposlenika te institucije. Na današnji dan prije 18 godina u neposrednoj blizini zgrade Doma mladih poginuli su uposlenici te institucije Marko Starčević i Esad Alispahić, a ranjen je Predrag Novković koji i danas radi u "Skenderiji". To se dogodilo u njihovom pokušaju da, iz borbe koja se tad vodila na potezu oko zgrade Predsjedništva i institucija RBiH, spasu ranjenu osobu za koju se kasnije ispostavilo da je Marko Labudović, komandant jedinice JA.

U blizini tog mjesta danas su cvijeće položili generalni direktor Centra Skenderija Suad Džindo, Predrag Novković i Ruždija Metanović, koji je u to vrijeme također bio uposlenik Doma mladih.

Obilježavanje toga događaja organizirao je Centar Skenderija, a planom vanjskog uređenja tog prostora planirana je i ploča sjećanja na poginule uposlenike.

Kao vid sjećanja na taj datum neki autori su uradili i tekstove koji će biti sabrani u knjigu "Drugi maj". Tako su u toj knjizi sjećanjaIbrahima Spahića, Zdravka Grebe, Nedžada Begovića i mnogih drugih.

(Vijesti.ba/Fena)

Građani sarajeva su i u tim teškim trenucima pokazali svoju humanost. Pokušali su da izvuku ranjenog kapetana Marka Labudovića komandanta diverzantskog voda sa Skenderije. Labudović se inače vodi kao da je poginuo u Dobrovoljačkoj ....Kakav apsurd i bestidna laž... :oops:
psydelija

#1692 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by psydelija »

Pera Trta wrote:Imaš dovoljno godina da se ne zavaravaš da će "nagađanja" sa srpske strane ikada prestati.
Oni (srbi/velika vecina) jednostavno žive od mitova već stoljećima, "Dobrovoljačka" postaje jedan od njih, i nikakvi argumenti to neće promijeniti.
:dance: pero, nazalost, mudro zboris!
smoki_choko

#1693 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by smoki_choko »

sad gledam na youtubeu neku emisiju sa jovom kad rece da je 1937. godiste. :shock: pa nisam ni znao da je jovo toliko star, dobro nam se drzi jovo sa 74 godine a valjda ce se drzati i izdrzati dok nam se opet ne vrati u sarajevo
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1694 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PipiDugaDevetka »

valterbranisarajevo wrote:Položeno cvijeće u znak sjećanja na poginule uposlenike Doma mladih

T. C. 02/05/2010 20:55:00

SARAJEVO - Delegacija rukovodstva Centra Skenderija i tadašnji uposlenici Doma mladih u Sarajevu položili su danas cvijeće ispred zgrade Doma mladih, u blizini mjesta na kojem su 2. maja 1992. godine poginula dva uposlenika te institucije. Na današnji dan prije 18 godina u neposrednoj blizini zgrade Doma mladih poginuli su uposlenici te institucije Marko Starčević i Esad Alispahić, a ranjen je Predrag Novković koji i danas radi u "Skenderiji". To se dogodilo u njihovom pokušaju da, iz borbe koja se tad vodila na potezu oko zgrade Predsjedništva i institucija RBiH, spasu ranjenu osobu za koju se kasnije ispostavilo da je Marko Labudović, komandant jedinice JA.

U blizini tog mjesta danas su cvijeće položili generalni direktor Centra Skenderija Suad Džindo, Predrag Novković i Ruždija Metanović, koji je u to vrijeme također bio uposlenik Doma mladih.

Obilježavanje toga događaja organizirao je Centar Skenderija, a planom vanjskog uređenja tog prostora planirana je i ploča sjećanja na poginule uposlenike.

Kao vid sjećanja na taj datum neki autori su uradili i tekstove koji će biti sabrani u knjigu "Drugi maj". Tako su u toj knjizi sjećanjaIbrahima Spahića, Zdravka Grebe, Nedžada Begovića i mnogih drugih.

(Vijesti.ba/Fena)

Građani sarajeva su i u tim teškim trenucima pokazali svoju humanost. Pokušali su da izvuku ranjenog kapetana Marka Labudovića komandanta diverzantskog voda sa Skenderije. Labudović se inače vodi kao da je poginuo u Dobrovoljačkoj ....Kakav apsurd i bestidna laž... :oops:
Istraživački novinari, gdje ste, da ste, htio bih da znam,...pa da pronadjete ovog Labudovića da ispriča šta mu se desilo.
valterbranisarajevo

#1695 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Pipi on je mrtav, ali su živi ljudi iz KSC Skenderija koji su ga spašavali i koji mogu posvjedočiti.U stvari, negdje sam pročitao da se poslije ranjavanja sam ubio....
plain vanilla

#1696 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

smoki_choko wrote:sad gledam na youtubeu neku emisiju sa jovom kad rece da je 1937. godiste. :shock: pa nisam ni znao da je jovo toliko star, dobro nam se drzi jovo sa 74 godine a valjda ce se drzati i izdrzati dok nam se opet ne vrati u sarajevo
sad ce mu rodjendan, aBd
11.03. ako sam dobro upamtila
smoki_choko

#1697 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by smoki_choko »

plain vanilla wrote:
smoki_choko wrote:sad gledam na youtubeu neku emisiju sa jovom kad rece da je 1937. godiste. :shock: pa nisam ni znao da je jovo toliko star, dobro nam se drzi jovo sa 74 godine a valjda ce se drzati i izdrzati dok nam se opet ne vrati u sarajevo
sad ce mu rodjendan, aBd
11.03. ako sam dobro upamtila
kad bi ga docekao u sarajevu pa onda bi to bilo slavlje, da izadje na rodjendan i dodje na aerodrom. bio bi mu najbolji poklon
haubica_i_to_teshka

#1698 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by haubica_i_to_teshka »

Da li ikada podignuta optuzba ili shta vec treba (nisam pravno-kvalifikovan, ne znam strucne termine,oprostite mi :-D ) protiv svih tih vojnika koji su bili u kasarnama iz koji su pucali snajperi...ko zna shta vec ne ?

Zivio sam blizu "marshalke" i bila je "lutrija" proci pored iste. Vjerovatno je slicno bilo i tamo. Imaju spiskovi uhapshenih, pa polako sve na sud, nek' se oni cupaju...

Nisu samo regularni vojnici bili u kasarnama .

Neko ko mi je BIO rod :x ( sa par prijatelja) pocetak rata docekao je u kasarni na OTOCI (ne znam kako se zvala).
Sve je pocelo od njegove posjete Gazimestanu I naprasnog druzenja sa jadovanovom kcerkom (zajedno su studirali medicinu. Nije jedini slucaj, znam ih podosta sa istim ili slicnim iskustvima :mrgreen:

Ima li pravne osnove za tako neshto ?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1699 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Pera Trta »

haubica_i_to_teshka wrote:Da li ikada podignuta optuzba ili shta vec treba (nisam pravno-kvalifikovan, ne znam strucne termine,oprostite mi :-D ) protiv svih tih vojnika koji su bili u kasarnama iz koji su pucali snajperi...ko zna shta vec ne ?

Zivio sam blizu "marshalke" i bila je "lutrija" proci pored iste. Vjerovatno je slicno bilo i tamo. Imaju spiskovi uhapshenih, pa polako sve na sud, nek' se oni cupaju...

Nisu samo regularni vojnici bili u kasarnama .

Neko ko mi je BIO rod :x ( sa par prijatelja) pocetak rata docekao je u kasarni na OTOCI (ne znam kako se zvala).
Sve je pocelo od njegove posjete Gazimestanu I naprasnog druzenja sa jadovanovom kcerkom (zajedno su studirali medicinu. Nije jedini slucaj, znam ih podosta sa istim ili slicnim iskustvima :mrgreen:

Ima li pravne osnove za tako neshto ?
Bravo.
Kada je ko pozvan na odgovornost za npr.ubistvo dr Silve Rizvanbegović iz Hitne pomoći, kada su ti golobradi mladići iz Kasarne Maršal Tito pucali na sanitetsko vozilo, kao što je poznato legitiman vojni cilj. :roll:
Niko to i ne spominje, niko i ne zna. Da se desilo na suprotnoj strani, danas bi to bila srpska mučenica i još jedan mit. A mi k'o mi, nas boli patka... :sad:
nestasna

#1700 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by nestasna »

pirmin wrote:
zagazaga wrote:
bh.tornjak wrote:Sad se vratio sa mitinga podrske g. Divjaku kojeg je organizovalo drustvo za ugrozene narode u Becu...
po mojoj procjeni bilo je oko 200 osoba....malo sam razocaran slabim odzivom ali imajuci u vidu da mnogi rade do 17 ili 18 h.....mnogo vise nije bilo ni za ocekivati...sve u svemu i danas se cuo glas podrske g. Divjaku.....
napravio sam i neke fotke..ali nisu nekog kvaliteta ...ako koga zanima postavit cu neke.....
bh.tornjak wrote:Image
samo postavljaj.....još jednom BRAVO za BEČ :thumbup: :bih: :bih:
Bravo samo za onih 150(bilo je 200 al`sa murijom i radnicima ministarstva) koji su se mrzli na onom vjetru i zimi.

A ostalima je izgleda trebalo dovesti Seku Aleksic, Halida ili mozda Cecu pa da pokrenu zicugu. :oops:

Sramotno malo ljudi!
(mada ne cudi znajuci nas)
Mene vise cudi sto u nedjelju nije bilo vise ljudi, ipak zaista dosta ljudi radi, ja licno do 18:00 iako sam izasla ranije pola sata da bih otisla na proteste. Ali vjerovatno se ti silni studenti nedjeljom trijezne od subote!
Post Reply