Uhapsen Goran Hadzic !

ivannn

#26 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by ivannn »

prljavi Hare wrote:Pošto je pao i magacioner Hadžić,sada je na redu priznanje Kosova,gašenje četnita,Vojvodina,Sandžak,
Preševo i Bujanovac........i eto euroatlanskih integracija! ;-)
definitivno se znalo da će dobiti status kandidata i kada su uhitili i mladića, no negdje je zapelo s datumom početka pregovora pa tadić je izvukao hadžića iz šešira
Ko to tamo peva

#27 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by Ko to tamo peva »

prljavi Hare wrote:Pošto je pao i magacioner Hadžić,sada je na redu priznanje Kosova,gašenje četnita,Vojvodina,Sandžak,
Zaboravio si dodat i one dvije Bugarske opstine na istoku Srbije.
arzuhal

#28 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by arzuhal »

Ko to tamo peva wrote:
Zaboravio si dodat i one dvije Bugarske opstine na istoku Srbije.
Mi podržavamo sve što se dogovore narodi u Srbiji: Srbijanci, Vojvođani, Sandžaklije, Mađari, Bugari, Albanci...Mi se nećemo miješati u unutrašnje poslove Srbije, to je davno prošlo vrijeme. I želimo vidjeti Srbiju u EU i NATO-u, u što skorije vrijeme. Podržao bih potpisivanje specijalnih odnosa, ne samo sa Srbijom, nego i sa Vojvodinom, Sandžakom...
Ko to tamo peva

#29 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by Ko to tamo peva »

arzuhal wrote: Mi podržavamo sve što se dogovore narodi u Srbiji: Srbijanci, Vojvođani, Sandžaklije, Mađari, Bugari, Albanci...Mi se nećemo miješati u unutrašnje poslove Srbije, to je davno prošlo vrijeme. I želimo vidjeti Srbiju u EU i NATO-u, u što skorije vrijeme. Podržao bih potpisivanje specijalnih odnosa, ne samo sa Srbijom, nego i sa Vojvodinom, Sandžakom...
Ne terebamo imati specijalne odnose sa ovakvom Srbijom,koja hapsi one koji su branili BiH i ta Srbija u svojim medijima prikazuje RS kao nezavisnu drzavu svojim gradjanima,a ne kao dio drzave BiH.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#30 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by plain vanilla »

jel ko gledao obracanje Tadica? Place li?
amrica

#31 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by amrica »

plain vanilla wrote:jel ko gledao obracanje Tadica? Place li?

Malo suplje price, malo ne cuje novinare, pa onda na engleskom supljiranje... klasika...
dječak sa šibicama

#32 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by dječak sa šibicama »

Kako da ne, malo vi potcjenjujete beogradsku politiku.

Dace Kosovo i ukinuti RS, plus dati sandzaku autonomiju :-) jos neka muzicka?

Inace, u Vojvodini su na vlasti Radikali, tako da... ne znam o kakvoj autonomiji se govori, Srbi su sada u Vojvodini nadmocna vecina, pros`o voz.

Dobit ce oni za Mladica i Hadzica puno, samo me zanima sta. Cisto sumnjam da je ulazak u EU jedina nagrada. Da mi ne budemo neugodno iznenadjeni uskoro.
amrica

#33 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by amrica »

amrica wrote:

Malo suplje price, malo ne cuje novinare, pa onda na engleskom supljiranje... klasika...
utros u 08:24 sata uhićen je Goran Hadžić u regiji Fruške gore. Srbija je time završila najteže poglavlje u suradnji s Haagom. Uhićenjem Hadžića, izvršena je naša zakonska obaveza i moralna dužnost', rekao je Tadić. Demantirao je navode da je Hadžić uhićen na području između vojnog objekta i manastira Krušedol i odbacio insinuacije u povezanosti države i skrivanju bjegunca.

Predsjednik Srbije naglasio je kako su se nakon uhićenja Mladića pojavile špekulacije da mu je država pomogla u skrivanju pa s toga ne želi da se isto dogodi u slučaju Hadžića. 'Srbija nije znala gdje se nalazi Hadžić. Naši timovi izvršavali su svoje obave u skladu sa zakonom i svima čestitam i želim demantirati, unaprijed, sve moguće špekulacije koje su se pojavile i prije ove konferencije za novinare', rekao je.

Nije želio odavati detaljnije informacije o uhićenju Hadžića pa je javnost ostala zakinuta za detalj je li se opirao uhićenju ili se dobrovoljno predao.

Tadić se prisjetio kako je suradnja s Haagom prošlih godina bila problem, no nakon formiranja Savjeta za nacionalnu sigurnost, uhićen je Karadžić, Mladić te danas i Hadžić. Čestitao je svim članovima tima na dobro obavljenom poslu.

Predsjednik Srbije poručio je kako do uhićenja kako zadnjeg, tako i svih ratnih bjegunaca nije došlo na temelju pritisaka na Srbiju iz Europske unije, odnosno, međunarodne zajednice. 'Pritisci su bili beznačajni, nas je u suradnji s Haagom vodio moralni razlog i naše zakonske obaveze. Pritisci nemaju djelotvornost, mi ne funkcioniramo pod pritiskom', rekao je.
plain vanilla

#34 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by plain vanilla »

amrica wrote:

sta reci, osim Srbija do 'aga :D

znam kako je bio potresen kad je uhicen Mladic, pa da vidim kako je :D
Laus

#35 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by Laus »

Meni vise izgleda kao ljuti. Spominje obecanja kolega iz EU i nekakvu prijetnju miru ako Srbija odnosno cijeli zapadni Blakan ne bude prihvacen na putu prema EU. :?

Zavrsetak hvatanja haskih optuzenika je svakako pozitivna vijest i veliko olaksanje za Srbiju i RS ali ne izgleda mi optimistican nastup Tadica.
casa_vode

#36 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by casa_vode »

Laus wrote:
Meni vise izgleda kao ljuti. Spominje obecanja kolega iz EU i nekakvu prijetnju miru ako Srbija odnosno cijeli zapadni Blakan ne bude prihvacen na putu prema EU. :?

Zavrsetak hvatanja haskih optuzenika je svakako pozitivna vijest i veliko olaksanje za Srbiju i RS ali ne izgleda mi optimistican nastup Tadica.
jesil ti ljut ?
Skijaš

#37 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by Skijaš »

Laus wrote:

Koperejšn vit d kort in Hag iz not inaf, Srbija vil olso hev tu rekognajz independenc ov Kosovo :-D so det vi ken hev pis in d riđn
Laus

#38 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by Laus »

Skijaš wrote:
Laus wrote:

Koperejšn vit d kort in Hag iz not inaf, Srbija vil olso hev tu rekognajz independenc ov Kosovo :-D so det vi ken hev pis in d riđn
aaaa yes yes to, zablokirao mi brejn na minut.
Laus

#39 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by Laus »

casa_vode wrote:
Laus wrote:

jesil ti ljut ?
Kad me vidis da postavljam slike, smajlice i smijem se, znaj da sam ljut.
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#40 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by Privatna poruka »

Evo kaze voditeljica i neki lik na B92 - 'treba jasno reci gledaocima da nikakvo obecanje od strane EU nije doslo da cemo dobiti status kandidata ako uhapsimo haske optuzenike...to je samo jedan od preduslova a njih je jako mnogo...'

Nek je vala vise i on rijesen! :bih:
plain vanilla

#41 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by plain vanilla »

Laus wrote:

pa kako nece biti ljut..Srbija sve manja, u 'agu sve vise junaka..do kraja njegovog mandata samo ce BG ostati :D
casa_vode

#42 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by casa_vode »

Laus wrote:

hocel biti demonstracije u pc'u ? ozbiljno pitam
Laus

#43 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by Laus »

casa_vode wrote:
Laus wrote:

Ma jok, nema Hadzic veze sa RS. On je iz RSK. Slabo njega ljudi ovdje znaju.
casa_vode

#44 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by casa_vode »

Laus wrote:
casa_vode wrote:
Laus wrote:

Ma jok, nema Hadzic veze sa RS. On je iz RSK. Slabo njega ljudi ovdje znaju.
dobro je, znaci nista od onog ; tadic prodo naciju za veceru itd.
casa_vode

#45 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by casa_vode »

plain vanilla wrote:
pa kako nece biti ljut..Srbija sve manja, u 'agu sve vise junaka..do kraja njegovog mandata samo ce BG ostati :D
:D
Marilyn

#46 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by Marilyn »

Tadića neko dobro plaća da sjebe Srbiju. :)
doshljo

#47 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by doshljo »

Uskoro ćemo saznati rezultate igranke oko hapšenja i ovog krvoloka...
Možda je Tadić prejako zagrizao, pa skonto da se preletio... Kojeg li će sad asa izvlačiti iz rukava kad mu zafali za odlazak u EU integracije? :roll:
Marilyn

#48 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by Marilyn »

pa sada će priznati kosovo, zatim slijede sandžak, pa bugarski dio.... ne znam da li rumuni traže nešto
Henry Chinaski

#49 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by Henry Chinaski »

Marilyn wrote:Tadića neko dobro plaća da sjebe Srbiju. :)
Mislim da ga neko plaća da sjebe nas. Šta bi oni sa ova dva jadnika? Ovo ti je kao da prodaš stan na Aneksu po 4000 km/m2. Onda odjednom Aneks postane popularan, a stanovima u centru padne cijena na 500 km/m2. Zna on šta radi ali mi ne znamo iskoristiti svoj stan u centru, dok vrijedi.
plain vanilla

#50 Re: Uhapsen Goran Hadzic !

Post by plain vanilla »

Henry Chinaski wrote:
Marilyn wrote:Tadića neko dobro plaća da sjebe Srbiju. :)
Mislim da ga neko plaća da sjebe nas. Šta bi oni sa ova dva jadnika? Ovo ti je kao da prodaš stan na Aneksu po 4000 km/m2. Onda odjednom Aneks postane popularan, a stanovima u centru padne cijena na 500 km/m2. Zna on šta radi ali mi ne znamo iskoristiti svoj stan u centru, dok vrijedi.
Koga nas? I zasto?

Oni hoce u Europu i ovo nema veze ni s nama, ni s herojima/zlocincima.. Cekali su da im poraste cijena, sad ih unovcili, i to je to, cista trgovina.
Post Reply