Uhapšen Božidar Vučurević
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#1 Uhapšen Božidar Vučurević
Konačno je dolijao i ovaj četnički zlikovac iz 'Ercegovine, kamiondžija koji htjede napraviti "ljepši i stariji" Dubrovnik.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110404094
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
svi dođu na red...prije il kasnije pa i guslar Božo
- LBVIEW
#3 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Nemoj tako Pera, zar on nije, kako kaze sunarodnik mu Majstorina, spasio Arslanagica most u Trebinju?Pera Trta wrote:Konačno je dolijao i ovaj četnički zlikovac iz 'Ercegovine, kamiondžija koji htjede napraviti "ljepši i stariji" Dubrovnik.
Sto su usput, za vrijeme njegovog "mandata",sve dzamije odletjele u zrak, a vecina Bosnjaka u progonstvo,naravno nije njegova krivica.
- nellington
#4 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Traži za muštuluk šta želiš 
- Banksy
#5 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Odlično
Njega su uhapsili pripadnici MUP-a Srbije, na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisala Hrvatska.
Jesmo li mi šta raspisali? Za njim, za bilo kim?
I bi li Srbija hapsila prema našim potjernicama?
I možemo li mi bilo šta raspisati bez amina iz Republike Srpske?
Njega su uhapsili pripadnici MUP-a Srbije, na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisala Hrvatska.
Jesmo li mi šta raspisali? Za njim, za bilo kim?
I bi li Srbija hapsila prema našim potjernicama?
I možemo li mi bilo šta raspisati bez amina iz Republike Srpske?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Kolike su sanse da ga Srbja isporuci Hrvatskoj?
- amrica
#7 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
kasno, kasno....
malo wiki:
"Božidar Vučurević je bosanskohercegovački političar srpske nacionalnosti. Prije prvih višestranačkih izbora u BiH bio je profesionalni vozač kamiona. Godine 1990. priključio se Srpskoj demokratskoj stranci i bio izabran za gradonačelnika Trebinja. Na toj je dužnosti imao važnu ulogu u ratu u Hrvatskoj, s obzirom da je Trebinje bilo logistička baza snaga JNA koje su opsjedale Dubrovnik. Kasnije je bio jedan od osnivača tzv. SAO Istočna Hercegovina, koja je kasnije postala dio Republike Srpske. Za vrijeme muslimansko-hrvatskog sukoba u Konjicu, obezbijedio je nesmetan prolazak Hrvatima kroz istočnu Hercegovinu u zamjenu za cisterne nafte.
Poznat je i po izjavi: "Ako bude trebalo, napravićemo još ljepši i stariji Dubrovnik"."
malo wiki:
"Božidar Vučurević je bosanskohercegovački političar srpske nacionalnosti. Prije prvih višestranačkih izbora u BiH bio je profesionalni vozač kamiona. Godine 1990. priključio se Srpskoj demokratskoj stranci i bio izabran za gradonačelnika Trebinja. Na toj je dužnosti imao važnu ulogu u ratu u Hrvatskoj, s obzirom da je Trebinje bilo logistička baza snaga JNA koje su opsjedale Dubrovnik. Kasnije je bio jedan od osnivača tzv. SAO Istočna Hercegovina, koja je kasnije postala dio Republike Srpske. Za vrijeme muslimansko-hrvatskog sukoba u Konjicu, obezbijedio je nesmetan prolazak Hrvatima kroz istočnu Hercegovinu u zamjenu za cisterne nafte.
Poznat je i po izjavi: "Ako bude trebalo, napravićemo još ljepši i stariji Dubrovnik"."
-
IHAVEDREAM
#8 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
LBVIEW wrote:Nemoj tako Pera, zar on nije, kako kaze sunarodnik mu Majstorina, spasio Arslanagica most u Trebinju?Pera Trta wrote:Konačno je dolijao i ovaj četnički zlikovac iz 'Ercegovine, kamiondžija koji htjede napraviti "ljepši i stariji" Dubrovnik.
Sto su usput, za vrijeme njegovog "mandata",sve dzamije odletjele u zrak, a vecina Bosnjaka u progonstvo,naravno nije njegova krivica.
Ako ti iz ovog posta mozes da doneses takav zakljucak.......Tad sam pohađao školu u Trebinju.Ludo vrijeme.Božo je u cilju spašavanja mosta lansirao ublehu,(navodno da bi sprječio neke budale koje su namjeravale dignuti most u hariju)kako Arslanagići potiču od Perovića i prozvao ga Perovića most.Ako laže on,lažem i ja.
Kako je nacionalizam utočište hulja i glupaka,ljudskog taloga koji o svom narodu zna samo onoliko koliko su mu kreatori ludila servirali,tako su idioti koji su vandalski minirali onu veću Džamiju u Starom gradu minirali i česmu koju je podigao Jovan Dučić zato što se nalazilase nalazila u blizini bogomolje jer su utripovali da je to "Turska vodopoja"
-
drinjanin
#9 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Interesantno je da Vucurevic istice da je u Trebinju "samo" protjerano nesrpsko zivlje i da nije bilo masovnih ubojstava, sto je inace karakteristicno za mnoge opcine u BiH-sto je inace temelj za danasnju RS. Interesira me da li je to istina, odnosno da li je to uopce zavisilo od njega???
-
michio
#10 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Dosta je to zavisilo od opstinskih organa. To nas dovodi i do pitanja koliko je uopste nacelnika opstina zavrsilo na sudu.
- LBVIEW
#11 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
1. Da li si ti Majstorina? Hebi ga, ne bi bilo prvi put da ljudi koriste par nickova.IHAVEDREAM wrote:LBVIEW wrote:Nemoj tako Pera, zar on nije, kako kaze sunarodnik mu Majstorina, spasio Arslanagica most u Trebinju?Pera Trta wrote:Konačno je dolijao i ovaj četnički zlikovac iz 'Ercegovine, kamiondžija koji htjede napraviti "ljepši i stariji" Dubrovnik.
Sto su usput, za vrijeme njegovog "mandata",sve dzamije odletjele u zrak, a vecina Bosnjaka u progonstvo,naravno nije njegova krivica.Ako ti iz ovog posta mozes da doneses takav zakljucak.......Tad sam pohađao školu u Trebinju.Ludo vrijeme.Božo je u cilju spašavanja mosta lansirao ublehu,(navodno da bi sprječio neke budale koje su namjeravale dignuti most u hariju)kako Arslanagići potiču od Perovića i prozvao ga Perovića most.Ako laže on,lažem i ja.
Kako je nacionalizam utočište hulja i glupaka,ljudskog taloga koji o svom narodu zna samo onoliko koliko su mu kreatori ludila servirali,tako su idioti koji su vandalski minirali onu veću Džamiju u Starom gradu minirali i česmu koju je podigao Jovan Dučić zato što se nalazilase nalazila u blizini bogomolje jer su utripovali da je to "Turska vodopoja"![]()
![]()
zadrzi ga za sebe..!
2. Zar doticni ne tvrdi kako je upravo "Bozo lansirao ublehu..."?
- nellington
#12 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Je li se ono Božo svojevremeno hvalio da je jedini visokorangirani funkcioner SDSa protiv kojeg nije podignuta optužnica? Eto, sad se nema čime više ni hvaliti...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#13 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Menščini da se on samo na ovaj način preko Srbije predao po osnovu tužbe iz Hrvatske za koju je znao.nellington wrote:Je li se ono Božo svojevremeno hvalio da je jedini visokorangirani funkcioner SDSa protiv kojeg nije podignuta optužnica? Eto, sad se nema čime više ni hvaliti...
Vidio sam ga putem tv. kako kaže da se ''priprema za odbranu na sudu''.
Ništa se slučajno ne dešava u vezi sa tužbama i ratnim zločincima.
Jedino rješenje je tužiti sve po spisku, ali preko Španije, Turske, Izraela (Naravno, advokate platiti privatno skupljenim parama).
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#14 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
kolateralna steta na relaciji ZG i BG
a sta cemo mi
a sta cemo mi
- cyprus
- Hemel
#16 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Sjecam se kako u jednom intervuu izjavljuje kako mu Muslimani trebaju biti zahvalni jer im je pomagao da ''bezbjedno napuste'' Trebinje.
Hulja...
Hulja...
-
palermo
#17 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Moram reći da ovo hapšenje u meni nije izazvalo gotovo nikakve emocije, više mi liči na neki dogovoreni srpsko-hrvatski cirkus nego neka sad kao poruka.
-
hercegovac_pravi
#18 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
A ja se sjećam jednog njegovog intervjua kada kaže da se u hercegovini ništa nije moglo desiti prije već što on i Mate Boban zajednički ne usaglase strategiju...svaki put, kad mi nešto podsjeti na ovakve likove, padne mi napamet kako su nas "braća" Hrvati podržavali i pomagali..Hemel wrote:Sjecam se kako u jednom intervuu izjavljuje kako mu Muslimani trebaju biti zahvalni jer im je pomagao da ''bezbjedno napuste'' Trebinje.
Hulja...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#19 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
BOSIĆ: IZA OVOG HAPŠENJA STOЈI POLITIKA
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je za Srnu da iza hapšenja Božidara Vučurevića stoji politika i da je evidentno da je njegova sudbina vezana za proces Јovanu Divjaku.
"Ukoliko Divjak bude oslobođen iz zatvora u Beču, onda bi `kobajagi` puštanje Vučurevića trebalo da predstavlja kompenzaciju u očima političke javnosti. Neprihvatljivo je da se tako neko poigrava sa sudbinama Srba iz RS. Neshvatljivo je i da Vučurevića uhapsi policija Srbije na graničnom prelazu, iako je on do sada bezbroj puta prelazio i u Srbiju i u Crnu Goru, što nedvosmisleno upućuje na to da je to politički nalog", ocijenio je Bosić.
Prema njegovim riječima, SDS traži od vlasti Srbije da odmah oslobode Vučurevića i da prekinu sa hapšenjem nevinih Srba po potjernicama Hrvatske koja sopstvene zločine i etničko čišćenje Srba pokušava sakriti montiranjem optužnica protiv onih koji su od njih branili srpski narod.
SDS očekuje od predsjednika RS Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, predsjedavajućeg Savjeta ministara Nikole Špirića i zamjenika ministra inostranih poslova BiH Ane Trišić-Babić da odmah reaguju i od Beograda ultimativno zatraže oslobađanje Vučurevića, te da mu obezbijede pravnu i finansijsku logistiku kako bi bio što prije oslobođen.
- Ridjobrki
#20 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Haj' ga ti znaj, morebit da ga je safatalo da bi ga odlikovalo...
- GandalfSivi
#21 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Koliki god cetnik on bio, vjerovatno i zlocinac (ima tu dosta materijala), ovo je vise manje istina. U to doba je imao premekan stomak da se pobiju dojucerasnje komsije i isao je na to da se "samo" protjeraju (usput potpisujuci dokumente da im opstina uzima imovinudrinjanin wrote:Interesantno je da Vucurevic istice da je u Trebinju "samo" protjerano nesrpsko zivlje i da nije bilo masovnih ubojstava, sto je inace karakteristicno za mnoge opcine u BiH-sto je inace temelj za danasnju RS. Interesira me da li je to istina, odnosno da li je to uopce zavisilo od njega???
- kiky
#22 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
ah, bože ...
da je krišto otišla u begiš kao predsjednica savjeta ministara, tadić bi odmah uhvatio i mladića ...

da je krišto otišla u begiš kao predsjednica savjeta ministara, tadić bi odmah uhvatio i mladića ...
-
michio
#23 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Ne spada bas u prvu ligu zlocinaca. Ono sto me je uvijek cudilo je paznja koju mu mediji posvecuju a sirovina dugog jezika u tome uziva.
- Bosnolog
#24 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Dolio Vucko sofer,poznati Karadzicev i SDS-ov istocnohercegovacki zlocinacki smrad,.....
Da li sadilo o dogovoru oko ove farse hapsenja za radi vecih ciljeva,.....bum vidjeli,.......
Da li sadilo o dogovoru oko ove farse hapsenja za radi vecih ciljeva,.....bum vidjeli,.......
-
hercegovac_pravi
#25 Re: Uhapšen Božidar Vučurević
Pogledaj ti ovog politikanstva...ovaj četnik povezuje sudbinu Jovana Divjaka sa sudbinom retarda (primitivne seljačine) koji je izdao naredbu za granatiranje Dubrovnika...samo izopačeni četnički um može napraviti ovakvu banalnu konstrukciju..plain vanilla wrote:BOSIĆ: IZA OVOG HAPŠENJA STOЈI POLITIKA
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je za Srnu da iza hapšenja Božidara Vučurevića stoji politika i da je evidentno da je njegova sudbina vezana za proces Јovanu Divjaku.
"Ukoliko Divjak bude oslobođen iz zatvora u Beču, onda bi `kobajagi` puštanje Vučurevića trebalo da predstavlja kompenzaciju u očima političke javnosti. Neprihvatljivo je da se tako neko poigrava sa sudbinama Srba iz RS. Neshvatljivo je i da Vučurevića uhapsi policija Srbije na graničnom prelazu, iako je on do sada bezbroj puta prelazio i u Srbiju i u Crnu Goru, što nedvosmisleno upućuje na to da je to politički nalog", ocijenio je Bosić.
Prema njegovim riječima, SDS traži od vlasti Srbije da odmah oslobode Vučurevića i da prekinu sa hapšenjem nevinih Srba po potjernicama Hrvatske koja sopstvene zločine i etničko čišćenje Srba pokušava sakriti montiranjem optužnica protiv onih koji su od njih branili srpski narod.
SDS očekuje od predsjednika RS Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, predsjedavajućeg Savjeta ministara Nikole Špirića i zamjenika ministra inostranih poslova BiH Ane Trišić-Babić da odmah reaguju i od Beograda ultimativno zatraže oslobađanje Vučurevića, te da mu obezbijede pravnu i finansijsku logistiku kako bi bio što prije oslobođen.