udruzenje boraca subnora

Post Reply
ramoni_sa

#1 udruzenje boraca subnora

Post by ramoni_sa »

http://sabnor41-45.com.ba/ - to im je stranica. Baš su se ljepo zabavili ima i video sekcija, nisu znali ni link postaviti.
Zanima me šta moji sugrađani misle o ovakvim udruženjima i njihovim obilježavanjem komunističkih praznika i dan danas, znam da je to tekovina demokratije, al demokratija mi nije jača strana :roll: eto samo toliko za sad :bih:
Innovation

#2 Re: udruzenje boraca subnora

Post by Innovation »

Nemam nista protiv /to su i nasi praznici/, ali ovo za g. Kljujica je cista provala /sjetili se sad, neko ih nagovori garant/. Zasto ne reaguju na ovo obiljezavanje 67. god. od hapsenja draze i cetnicko setanje po Visegradu.
sinuhe

#3 Re: udruzenje boraca subnora

Post by sinuhe »

To su kuriri :D Moj dido davno umro.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4 Re: udruzenje boraca subnora

Post by JoseMujica »

zar i ove mumije zaslužuju temu?
dječak sa šibicama

#5 Re: udruzenje boraca subnora

Post by dječak sa šibicama »

Ma jok, nikako ovaj proglas protiv Kljujica, nije napisan u centrali SDP-a :roll:
hAZNADAR

#6 Re: udruzenje boraca subnora

Post by hAZNADAR »

To je jedan SUBNOR - bez Srba.

Srpski clanovi nakada jedinstvenog SUBNOR-a su istupili iz organizacije jer postuje drzavnost BiH - pa su osnovali svoj srpski SUBNOR koji postuje samo RS i danas obiljezavaju svetkovine zajedno sa cetnicima koji se danas tumace kao antifasisti.

To je surova realnost danasnjice.
Paranoid

#7 Re: udruzenje boraca subnora

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:zar i ove mumije zaslužuju temu?
Oni imaju toliko godina, ali nemaju bore koje to dokazuju... 8-)
Morales

#8 Re: udruzenje boraca subnora

Post by Morales »

Procitajte "Transkripti o podjeli Bosne" pa ce vam biti jasno ko je i sta S. Kljujić.....ne mogu da vjerujem da su ljudi ovako glupi i naivni ovi sto ga podrzavaju
muzicar_iz_parka

#9 Re: udruzenje boraca subnora

Post by muzicar_iz_parka »

Prošlo 67 godina od kraja rata, većina boraca je morala imati preko 20 godina 1945, kladim se da živih nema ni par hiljada u čitavoj BiH.
Samo da ne bude kao u HR gdje imaju oko 40 000 partizanskih boraca među penzionerima. :lol:
ramoni_sa

#10 Re: udruzenje boraca subnora

Post by ramoni_sa »

hahahaha :thumbup: :bih: joj cvjetaju udruženja bit će da je proljeće :d HEHE meni dedo bio domobran :bih:
Scopio

#11 Re: udruzenje boraca subnora

Post by Scopio »

Meni fakat nije jasno kako još uvijek ima živućih toliko boraca SUBNOR-a
Inače, moj pokojni dida uvijek kad bi na TV vidio nekog penzionera guste sijede kose, rekao bi za njega borac SUBNORA :D
ramoni_sa

#12 Re: udruzenje boraca subnora

Post by ramoni_sa »

šuti. dobro je dok pare ne traže :lol:
Nesta Marley

#13 Re: udruzenje boraca subnora

Post by Nesta Marley »

ramoni_sa wrote:http://sabnor41-45.com.ba/ - to im je stranica. Baš su se ljepo zabavili ima i video sekcija, nisu znali ni link postaviti.
Zanima me šta moji sugrađani misle o ovakvim udruženjima i njihovim obilježavanjem komunističkih praznika i dan danas, znam da je to tekovina demokratije, al demokratija mi nije jača strana :roll: eto samo toliko za sad :bih:
Mislim da bi komunjare mogle početi malo cijeniti to što imaju sva prava koja su oni 46 godina uskraćivali svakom ko nije mislio kao oni, što ih niko ne hapsi zbog ispričanog vica itd.

Nego, ne reče mi na koji sabnor misliš, onaj partizanski ili onaj četnički?
mirnisan

#14 Re: udruzenje boraca subnora

Post by mirnisan »

ne mogu da shvatim pojedince koji podrzavaju ovog prodavaca knjiga. nakaza politicka-to je kljujic
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15 Re: udruzenje boraca subnora

Post by KatarinaKosaca »

Pitanje je uopće koliko partizana može biti biološki živo... i ko sve tamo sjedi :roll: Zatim je pitanje zašto se nikad ne oglašavaju na nalete otvorenog fašizma. I naravno, pitanje, zašto baš sad i to povodom jednog kandidata za gradonačelnika, pa me to jako podsjeća na neke nevladine, proteste i ostalo.
MuaDib

#16 Re: udruzenje boraca subnora

Post by MuaDib »

Evo malo prisjećanja na Kljujića i njegove laprdancije:
MuaDib

#17 Re: udruzenje boraca subnora

Post by MuaDib »

I njegovih partijskih frendova:
sinuhe

#18 Re: udruzenje boraca subnora

Post by sinuhe »

Boze dragi kako je smijesna politicka scena u BiH. :lol:
Ova Kljuiceva prica iz 90-te nije ni za djecu a odrasli ljudi glasali za njega.
MuaDib

#19 Re: udruzenje boraca subnora

Post by MuaDib »

sinuhe wrote:Boze dragi kako je smijesna politicka scena u BiH. :lol:
Ova Kljuiceva prica iz 90-te nije ni za djecu a odrasli ljudi glasali za njega.
A pogledaj ove demokrate:

Da nije ovog što je bilo, bilo bi smješno :-?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20 Re: udruzenje boraca subnora

Post by KatarinaKosaca »

Umjesto da se skonta sa kim će u vlast a sa kim ne, već treću godinu, SDP nam se dao u kampanju za (mlađahnog i bez zasluga) gradonačelnika :D
slucajni prolaznik

#21 Re: udruzenje boraca subnora

Post by slucajni prolaznik »

ramoni_sa wrote:http://sabnor41-45.com.ba/ - to im je stranica. Baš su se ljepo zabavili ima i video sekcija, nisu znali ni link postaviti.

Umjesto sto otvoris ovako provokativnu i tendecioznu temu i pobjegnes, vrati se i odgovori na pitanje o kojim komunistickim praznicima mislis kad ih spominjes u obiljezavanju u organizaciji ovog "subnora"?
karanana

#22 Re: udruzenje boraca subnora

Post by karanana »

dobro neko rece gore, znaju metuzalemi srati protiv kljujica, a to sto im se par stotina metara od grada postrojavaju cetnici ili sto se u visegradu slavi chicha, ne ocituju se.
dječak sa šibicama

#23 Re: udruzenje boraca subnora

Post by dječak sa šibicama »

Ma ovo je vise ofirno, Kljujic protukandidat SDP-ovom pulenu, i sad izvukli ove metuzaleme iz naftalina, kao oni nesto... ista prica ko sa Dostasima, to su "neutralni" po narudzbi.

Prljava politika.

Hajde da SDP izlazi sa nekim kandidatom aman zaman, nego jos jedan Zlajin prirepak, zlatna SDP mladez. Gomila iskompleksiranih klinaca.
Paranoid

#24 Re: udruzenje boraca subnora

Post by Paranoid »

KatarinaKosaca wrote:Umjesto da se skonta sa kim će u vlast a sa kim ne, već treću godinu, SDP nam se dao u kampanju za (mlađahnog i bez zasluga) gradonačelnika :D
Nepostoji formula koja bi SDP mogla da vrati na pravi put, onaj put, koji je Tuzla svojom socijaldemokratijom pokazivala prije rata, u ratu i nakon rata i čijom se multikulturom dičio svaki gradjanin i kao takva Tuzla je bila bastion normalnog političkog javnog mišljenja...
Nažalost, sarajevski politički vožd "slučajni prolaznik" i njegova banda poput (za)ostalog Damira H. ili BHNoleta su unakazili socijaldemokrtasko opredjeljenje svojih glasača kako u glavnom gradu tako i u svim gradovima BiH...
Post Reply