U slucaju novog rata
-
emin5
#1 U slucaju novog rata
Molim za ozbiljne odgovore!
U slucaju da bih novi rat izbio u Bosni.. koliko raje mislite da bi iz dijaspore dosli da se bore??
Neki dan smo ja i drug bas o tome razgovarali, on misli da bi doslo u maksimum 2000 hiljade. Dok ja sdruge strane mislim da bi doslo puno vise nego to. Ipak ima 1.200 000 bosanaca u dijaspori, a i znamo koliko oni tamo vole glumiti patriote. Dosta njih glume, ali fakat dosta od njih i jesu bas patrioti.. Ipak mislim da bih se probudilo nesto u njima i da bi veliki broj dosli.. Sta vi mislite??
U slucaju da bih novi rat izbio u Bosni.. koliko raje mislite da bi iz dijaspore dosli da se bore??
Neki dan smo ja i drug bas o tome razgovarali, on misli da bi doslo u maksimum 2000 hiljade. Dok ja sdruge strane mislim da bi doslo puno vise nego to. Ipak ima 1.200 000 bosanaca u dijaspori, a i znamo koliko oni tamo vole glumiti patriote. Dosta njih glume, ali fakat dosta od njih i jesu bas patrioti.. Ipak mislim da bih se probudilo nesto u njima i da bi veliki broj dosli.. Sta vi mislite??
-
racionalista
#2 Re: U slucaju novog rata
šta ce nam dijaspora, mozemo mi sami ovdje sto nas je cetnike pomlatiti
-
gimnazijalka:)
#3 Re: U slucaju novog rata
Zašto bi neko ugrozio svoj život radi ljudi koji od dosade ne znaju šta da rade pa se igraju tata-rata?

- smasma
#4 Re: U slucaju novog rata
ja znam ko bi prvi odavde otisao 
- branimir stulic
#5 Re: U slucaju novog rata
Pedala majka... pasos u dzep i laganini... Ne da mi postenje da se opet lomim za neciji privatni interes. Ovo sada je tako ispalo. A sto se novih heroja tice stasala je nova generacija - poput Zlatka Salke i SUlejmana Tihica koji bi sada dobio priliku da konacno ispali poneki metak. A vjencavati mogu i zene....
-
sandokann
#6 Re: U slucaju novog rata
Kao neBosnjak sam uzeo pusku da branim onu Bosnu, davne '92. Bili smo mladi i raja, poslije sam uvidio da niti se Bosna branila, niti se drzava gradila. Prebacili su me u jednu lijepu Skandinavsku zemlju krajem '93. Zena mi Sarajka, pa se vratismo... Sad, sta ce neko napasti i sta drugi trebaju braniti je najbolje formulisano pitanje?
- green man
#7 Re: U slucaju novog rata
Kao prvo rata neće biti. amerima i "civilizovanoj" evropi je pun qrac sranja u vezi nas, s toga vjerujem da bi usijane glave sa svih strana dobile upozorenje u obliku bombardovanja, čisto da nas podsjete da im je pun qrac nas balkanaca.
Kao drugo, ovim cyber ratnicima i dijasporskim dobrovoljcima bih hitno preporučio paintball, pa nek se sa svojim istomišljnicima ganjaju koliko hoće, svak pod svojom zastavom.
I kao zadnje za nedaj bože, ako bi rata i bilo, pitanje nije koliko bi ih došlo iz dijaspore, već koliko bi ih otišlo u dijasporu...
Kao drugo, ovim cyber ratnicima i dijasporskim dobrovoljcima bih hitno preporučio paintball, pa nek se sa svojim istomišljnicima ganjaju koliko hoće, svak pod svojom zastavom.
I kao zadnje za nedaj bože, ako bi rata i bilo, pitanje nije koliko bi ih došlo iz dijaspore, već koliko bi ih otišlo u dijasporu...
- dust in the wind
#8 Re: U slucaju novog rata
ja mislim da je glupost ocekivati da iko dodje da nas brani... i da je sebicno. ostani ti ovdje, ja i eto...branit cemo.
- branimir stulic
#9 Re: U slucaju novog rata
green man..

-
otsam
#10 Re: U slucaju novog rata
kakvog ba novog rata, jesi normalan 
- zambaklija
#11 Re: U slucaju novog rata
ja sam se zaprepastio kada mi je haver pokazao punu ratnu opremu,bez oružja veli to je dole,čojeku 40st i kusur i inače je o sebi i prisebi al et....ja nako pa što će ti to,veli kada opet krene,šta krene?veli još će mo se ćerati
nedo bog,nikom 
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#12 Re: U slucaju novog rata
"Od rata do rata,od vrata do vrata,prestaju da budu,i mama i tata." 
-
otsam
#13 Re: U slucaju novog rata
zambaklija wrote:ja sam se zaprepastio kada mi je haver pokazao punu ratnu opremu,bez oružja veli to je dole,čojeku 40st i kusur i inače je o sebi i prisebi al et....ja nako pa što će ti to,veli kada opet krene,šta krene?veli još će mo se ćerati![]()
nedo bog,nikom
gdje ti živi haver
- hrastov žižak
#14 Re: U slucaju novog rata
ovdje se rat čeka ko antihrist, svakim danom je bliži njegov dolazak. sam što ne proglase rat prirodnom nepogodom, ono kao najezda skakavaca ili miševa svakih x godinazambaklija wrote:ja sam se zaprepastio kada mi je haver pokazao punu ratnu opremu,bez oružja veli to je dole,čojeku 40st i kusur i inače je o sebi i prisebi al et....ja nako pa što će ti to,veli kada opet krene,šta krene?veli još će mo se ćerati![]()
nedo bog,nikom
-
aladin
#15 Re: U slucaju novog rata
Rata ce biti.
Samo je pitanje kada.
Mi mozemo zatvarati oci i govoriti kao nas "vrli" prijesjednik za rat je potrebno dvoje , ali treba sagledati istini u oci.
drugi dio BiH samo ceka momenat za odcijepljenje. da li ce se desiti danas ili za deset godina kada budu uslovi za njih najpovoljniji je pitanje ko ce ponovo otvoriti pandorinu kutiju.
pitanje je za koga vrijeme radi a ne da li biti rata ili ne.
Samo je pitanje kada.
Mi mozemo zatvarati oci i govoriti kao nas "vrli" prijesjednik za rat je potrebno dvoje , ali treba sagledati istini u oci.
drugi dio BiH samo ceka momenat za odcijepljenje. da li ce se desiti danas ili za deset godina kada budu uslovi za njih najpovoljniji je pitanje ko ce ponovo otvoriti pandorinu kutiju.
-
otsam
#16 Re: U slucaju novog rata
hrastov zizak wrote:ovdje se rat čeka ko antihrist, svakim danom je bliži njegov dolazak. sam što ne proglase rat prirodnom nepogodom, ono kao najezda skakavaca ili miševa svakih x godinazambaklija wrote:ja sam se zaprepastio kada mi je haver pokazao punu ratnu opremu,bez oružja veli to je dole,čojeku 40st i kusur i inače je o sebi i prisebi al et....ja nako pa što će ti to,veli kada opet krene,šta krene?veli još će mo se ćerati![]()
nedo bog,nikom
joj šta sve čitam ovdje ne mogu da vjerujem, odakle ste vi ljudi
- hrastov žižak
#17 Re: U slucaju novog rata
to i ti čekaš rat?otsam wrote:hrastov zizak wrote:ovdje se rat čeka ko antihrist, svakim danom je bliži njegov dolazak. sam što ne proglase rat prirodnom nepogodom, ono kao najezda skakavaca ili miševa svakih x godinazambaklija wrote:ja sam se zaprepastio kada mi je haver pokazao punu ratnu opremu,bez oružja veli to je dole,čojeku 40st i kusur i inače je o sebi i prisebi al et....ja nako pa što će ti to,veli kada opet krene,šta krene?veli još će mo se ćerati![]()
nedo bog,nikom
joj šta sve čitam ovdje ne mogu da vjerujem, odakle ste vi ljudi![]()
-
otsam
#18 Re: U slucaju novog rata
ne čekam hvala kurcu, dosta mi je onaj prošli, a tebi??hrastov zizak wrote: to i ti čekaš rat?
- Kemal Malovčić
#19 Re: U slucaju novog rata
kog onda smisla balkan ima ako rata neće biti
- hrastov žižak
#20 Re: U slucaju novog rata
pa zar nisam bio dovoljno jasan u svom postu?otsam wrote:ne čekam hvala kurcu, dosta mi je onaj prošli, a tebi??hrastov zizak wrote: to i ti čekaš rat?
- Joker88
#21 Re: U slucaju novog rata
ma kome se da ratovat,sve ti je ovo lijeno, mi necemo dozivljetialadin wrote:Rata ce biti.
Samo je pitanje kada.
- Kemal Malovčić
#22 Re: U slucaju novog rata
realno, ko od dijasporaca ne dođe na rat-dernek - pička
-
otsam
#23 Re: U slucaju novog rata
al realno ti ćeš prviKemal Malovčić wrote:realno, ko od dijasporaca ne dođe na rat-dernek - pička
- cyprus
#24 Re: U slucaju novog rata
Jes, treba ga odjebat iz rajeKemal Malovčić wrote:realno, ko od dijasporaca ne dođe na rat-dernek - pička
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#25 Re: U slucaju novog rata
Kemal Malovčić wrote: kog onda smisla balkan ima ako rata neće biti![]()
![]()
This!