U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Locked
Pietje_Bel

#76 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Pietje_Bel »

Ovi sto ovdje masu Turskim zastavama ce za manje od godinu dana mahati sa ljiljanima na nekoj od utakmica reprezentacije BiH:

Ako ovo nije hebo lud zbunjenog onda ni ja ne znam sta jeste. :D

Image
"Mi nismo niciji. Uvijek smo na nekoj medji, uvijek neciji miraz. Stoljecima mi se trazimo i prepoznajemo, uskoro necemo znati ko smo. Zivimo na razmedju svjetova, na granici naroda, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije kao na grebenu.
Otrgnuti smo, a neprihvaceni. Ko rukavac sto ga je bujica odvojila od majke pa nema vise ni toka, ni usca, suvise malen da bude jezero, suvise velik da ga zemlja upije.
Drugi nam cine cast da idemo pod njihovom zastavom jer svoju nemamo. Mame nas kad smo potrebni, a odbacuju kad odsluzimo. Nesreca je sto smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i necemo iz nje, a sve se placa pa i ova ljubav.
Svako misli da ce nadmudriti sve ostale i u tome je nasa nesreca. Kakvi su ljudi Bosanci? To su najzamrseniji ljudi na svijetu, ni s kim se historija nije tako posalila kao sa Bosnom. Juce smo bili ono sto danas zelimo da zaboravimo, a nismo postali ni nesto drugo. S nejasnim osjecajem stida zbog krivice i otpadnistva, necemo da gledamo unazad, a nemamo kad da gledamo unaprijed..."

Mesa Selimovic
Last edited by Pietje_Bel on 21/06/2008 07:53, edited 2 times in total.
Crvena Tifoza

#77 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Crvena Tifoza »

Da su Bog d'o ovakve kolone bile kad je trebalo protestovat protiv NSBiH, i da su ovakvi "kršni" momci došli pred
savez onaj dan kad ona djeca dobiše po bubrezima.
Jadni smo ti mi a i naši prvi susjedi pa se kitimo tudjim uspjesima, a nas nema pa nema.
Ehhhh zemljo otvori se. :( :roll:
paratrooper

#78 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by paratrooper »

neka navija kako ko hoce za koga. Sta se ima vrsit pritisak na bilo koga za koga treba navijat.

Imaju ljudi pravo navijat za koga hoce, i (vecina) BH hrvata bi navijalo za hrvatsku kad bi igrala protiv BIH i sta sad ?
luciferino

#79 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by luciferino »

Crvena Tifoza wrote:Da su Bog d'o ovakve kolone bile kad je trebalo protestovat protiv NSBiH, i da su ovakvi "kršni" momci došli pred
savez onaj dan kad ona djeca dobiše po bubrezima.
Jadni smo ti mi a i naši prvi susjedi pa se kitimo tudjim uspjesima, a nas nema pa nema.
Ehhhh zemljo otvori se. :( :roll:
Neka je samo hljeba i igara.
Kakvi crni protesti...nama je dobro, nama je dobro, nama je dobro...ima se, može se...nama je dobro...samo ponavljaj, možda na kraju i povjeruješ.

E da mi je samo jednom osjetiti tu sreću kada pobjede naši...ma da se samo hoće kvalifikovati, pa da i ja malo svirnem. Nadam se da ću do tada zbaviti kakav autić na kredit. :bih:
mo_ne_ra

#80 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by mo_ne_ra »

Najveći promlem svega jeste što vi dragi bošnjaci ne znate ko i što ste??? Mi smo hrvati i ponosni smo na to, i bit ćemo hrvati i kada igramo protiv Turske i protiv BiH i protiv Njemačke i Brazila. Sva vaša sinoćnja euforija zasniva se na mržnji prema hrvatima i svejedno sa kim da Hrtatska igra vi bi bili za tu reprezentaciju i mahali njihovim zastavama. Rat je bio i prošao, shvatam da još ima mržnje, ali ono što i kako vi provodite graniči sa najvećom gluposti. Svaka čast na komentarima, i svaka čast vašoj reprezentaciji na pobjedi, možda nekada i vaša prava ili rezervna reprezentacija uspije doći na veliko takmičenje. Mala Hrvatska je nogometna velesila sa svojim navijačima ma gdje se nelazili. A ovo sinoć i proteklih dana je samo znalk da se ne može skupa, žalim što je to tako ali jeste.
kEN0

#81 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by kEN0 »

shabanica..
pike

#82 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by pike »

mo_ne_ra wrote:Najveći promlem svega jeste što vi dragi bošnjaci ne znate ko i što ste??? Mi smo hrvati i ponosni smo na to, i bit ćemo hrvati i kada igramo protiv Turske i protiv BiH i protiv Njemačke i Brazila. Sva vaša sinoćnja euforija zasniva se na mržnji prema hrvatima i svejedno sa kim da Hrtatska igra vi bi bili za tu reprezentaciju i mahali njihovim zastavama. Rat je bio i prošao, shvatam da još ima mržnje, ali ono što i kako vi provodite graniči sa najvećom gluposti. Svaka čast na komentarima, i svaka čast vašoj reprezentaciji na pobjedi, možda nekada i vaša prava ili rezervna reprezentacija uspije doći na veliko takmičenje. Mala Hrvatska je nogometna velesila sa svojim navijačima ma gdje se nelazili. A ovo sinoć i proteklih dana je samo znalk da se ne može skupa, žalim što je to tako ali jeste.
Zalosno ali istinito :(
dnaxy

#83 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by dnaxy »

mo_ne_ra wrote:Najveći promlem svega jeste što vi dragi bošnjaci ne znate ko i što ste??? Mi smo hrvati i ponosni smo na to, i bit ćemo hrvati i kada igramo protiv Turske i protiv BiH i protiv Njemačke i Brazila. Sva vaša sinoćnja euforija zasniva se na mržnji prema hrvatima i svejedno sa kim da Hrtatska igra vi bi bili za tu reprezentaciju i mahali njihovim zastavama. Rat je bio i prošao, shvatam da još ima mržnje, ali ono što i kako vi provodite graniči sa najvećom gluposti. Svaka čast na komentarima, i svaka čast vašoj reprezentaciji na pobjedi, možda nekada i vaša prava ili rezervna reprezentacija uspije doći na veliko takmičenje. Mala Hrvatska je nogometna velesila sa svojim navijačima ma gdje se nelazili. A ovo sinoć i proteklih dana je samo znalk da se ne može skupa, žalim što je to tako ali jeste.
1.Odkud ti pravo da odredjujes sta smo mi? Ja sam BOSANAC..
2.Ne slazem se sa tobom po pitanju toga da ste ponosni Hrvati.Par prijatelja mojih,Hrvata,po svojoj prici vole i Bosnu kao i Hrvatsku..:) sad necu da ulazim u to koliko je to istina.ali kazu to..
3.Ne mrzim nikoga,posebno ne Hrvate,u protivnom druzim se sa njima.Samo mi licno ide ono furkanje na onu stvar.Najbolji smo, niko kao mi.Engleska,Njemacka..bla bla bla..
4.Na stranu sve,ali Ne mogu ja Turcima volit ko sto volim Hrvatskoj,ipak sa Hrvatima imam vise zajednickog nego sa Turcima.Ali furkanje to kvari mnogo toga..
5.Razlog da se moze skupa vidi pod brojem 3.
6.Nikad necu moc razumit,kako se u jednoj zemlji moze "zivit" a "za drugu zivit".Po cijenu i loseg standarda u svojoj zemlji.samo da bi se dokazalo da ne mozemo skupa?mozemo ako bog da, i cvrsto sam uvjeren da ce jednog dana doc sve na svoje. :bih:
SiSaJuMe

#84 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by SiSaJuMe »

Cestitam CERICU ispio si ih ubijedit u maticnu Tursku, je da je okupator istog tog naroda al nema veze. Vecerasnja proslava je rekla sve....
Fair Life

#85 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Fair Life »

Image

Jedna od glavnih pjesama im je bila 'Daj nam kebab da se igramo'...

:lol: :lol:

Prejeli se....

:lol: :lol:
pitarozder

#86 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by pitarozder »

zoka213 wrote:Eto glavni grad nam je ponos, mjesto gdje se prekidaju međunarodne utakmice, mjesto gdje se barikade prave poslije tekme pa ljude inčuju misleći da su došli za srbiju navijati, i onda kakav je Mostar. Taj grad je metropola za Sarajevo, barem ljudi se ne stide reći za koga navijaju, kako jedni tako i drugi. Eto slike Sarajeva i Tuzle bogami obiđoše evropske internet portale i ljudi se smiju. Hahhaha metropola.

a ti fino ufati se noge pa u tisucljetnju kulturu ili preko drine ... sto ste se qurcili , qurcili ste se , sarajevo nije nicija prcija od vas kretena sto ste ga rusili ... zivoti su dati da vas vise ne bude ... moze svak navijat za svoje samo mi nemamo pravo ni za koga ... mogu bosanski katolici i pravoslavci navijat i srbe i hrvate i njihovi politicari to javno isticat a nama se slovo drzi o ponasanju ... a vi admini svaka vam cast ... od ovog sajta ste napravili srpsko i hrvatsko sjelo ... ti pape i dalje brisi sve da ne bi neko uvrijedo ustase ne do bog ... sram vas bilo onih sto leze na lavu i kovacima ... postali ste jad jadni ... fuuuuj
pike

#87 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by pike »

SiSaJuMe wrote:Cestitam CERICU ispio si ih ubijedit u maticnu Tursku, je da je okupator istog tog naroda al nema veze. Vecerasnja proslava je rekla sve....
Ma ceric odlicno ispunjava sve zadatke velikosrba, sta rekose, turke treba istrjebit iz BiH za 10 godina dodje ceric i podvrdi jasno i glasno da su turci.... dodik kaze da je Sarajevo Teheran a ceric i IZ punom parom rade da to i potvrde izgradnjom dzamija svaki 100m. Sta li ce biti sljedeci zadatak?
paratrooper

#88 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by paratrooper »

zasto vam je to toliko krivo sto su mnogi navijali za Tursku kada je evidentno da su mnogi navijali i za Hrvatsku. Eto ti , SiSaJuMe , ti si prvi navijao za Hrvatsku i drzis nekom lekcije za koga treba navijat. Evo recimo ja sam navijao za Hrvatsku ali kad citam ove postove bude mi pravo krivo sto sam navijao za Hrvatsku.

Odakle vam pravo da ditirate za koga treba navijat ?

Sumnjam da cu ubuduce navijat za Hrvatsku.
Pietje_Bel

#89 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Pietje_Bel »

pitarozder wrote:
zoka213 wrote:Eto glavni grad nam je ponos, mjesto gdje se prekidaju međunarodne utakmice, mjesto gdje se barikade prave poslije tekme pa ljude inčuju misleći da su došli za srbiju navijati, i onda kakav je Mostar. Taj grad je metropola za Sarajevo, barem ljudi se ne stide reći za koga navijaju, kako jedni tako i drugi. Eto slike Sarajeva i Tuzle bogami obiđoše evropske internet portale i ljudi se smiju. Hahhaha metropola.

a ti fino ufati se noge pa u tisucljetnju kulturu ili preko drine ... sto ste se qurcili , qurcili ste se , sarajevo nije nicija prcija od vas kretena sto ste ga rusili ... zivoti su dati da vas vise ne bude ... moze svak navijat za svoje samo mi nemamo pravo ni za koga ... mogu bosanski katolici i pravoslavci navijat i srbe i hrvate i njihovi politicari to javno isticat a nama se slovo drzi o ponasanju ... a vi admini svaka vam cast ... od ovog sajta ste napravili srpsko i hrvatsko sjelo ... ti pape i dalje brisi sve da ne bi neko uvrijedo ustase ne do bog ... sram vas bilo onih sto leze na lavu i kovacima ... postali ste jad jadni ... fuuuuj
Zbog ovakvih komentara ovaj forum gubi svoju vrijednost. :run:
Zux

#90 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Zux »

Zasto si ponosan? Ponosis se cime? Sta si to postigao pa se ponosis, rodio se? Ponos samim time kakav si rodjen, malo zvuci kao nacizam, zar ne? Tipicno. Jesi li ponosan zbog navijaca koji prave kukasti krst na tribinama? Jesi li ponosan slikama sa Thompsonovog koncerta, gdje je sve prshtalo od slova U? Hoces li jos da nabrajam razloge za tvoj ponos? Da krenem unazad do NDH? Bas ima puno razloga za ponos. Kazes Bosnjaci ne znaju ko su i sta su? Ko ste vi? Sta ste? Zivite u BiH, a zovete se Hrvatima, i volite drugu drzavu dok svoju mrzite. Malo obrces teze decko, ko ovdje ne zna ko je i sta je. Bosnjaci savrseno znaju ko su i sta su. Znaju gdje su rodjeni, koja je njihova jedina drzava i gdje pripadaju. Ono sinocnje slavlje, trubljenje i pretjerivanje nema nikave veze sa mrznjom, ali ga ne odobrava niko ko normalno razmislja. Ali isto tako to je samo odraz i inat naspram svih onih sranja koja su priredili hrvatski navijaci po Hercegovini zadnjih 10-tak godina. Moze se skupa itekako, normalni ljudi uvijek mogu skupa, samo je pitanje koliko je normalnih na kojoj strani.
A sad malo o fudbalu. Po cemu ste vi to velesila? Po tome sto ste igrali bunker sa Austrijom? Sto ste pobijedili strashnu Poljsku? Ili Nijemce koji su vas podcijenili? Uzdigli ste se, da ste prejaki da vam niko nista ne moze i to vam se obilo o glavu. Mozda ste velesila zato sto vam je uvijek trecina igraca iz BiH (kao i istocnim susjedima)?
Vodenjak

#91 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Vodenjak »

kicky wrote:znači...evo me u zagrebu. gledao utakmicu i šta! u zagrebu mirno, ljudi se zabavljaju po klubovima i kafićima - obični petak. Da, Zagreb - glavni grad Hrvatske - one iste Hrvatske što je popušila utakmicu u zadnjoj minuti - i sve normala. Ali ne, kod nas, preko granice, žive najveće Rvatine koje oće da glume neki kurac...Straaaaaaašno. Ma jad, bijeda...rekao sam da više nikad neću davat komentare na ovakve teme još prije dvije godine kad se desio brazil i kad sam se zadesdio u mostaru...i neću. Ovo je slika države i odnosa u njoj. Države u kojoj jedni navijaju za susjede jače i više nego za svoju državu, koji demoliraju svoj rodni grad jer je susjedna država izgubila na nekom tamo prvenstvu. Ovo je grad, država u kojoj neki drugi navijaju za Tursku kao da je njihova država, a kako ne bi kojim slučajem navijali za svoje susjede koji su im puno bliži nego neka Turska. Ovo je država poremećenih odnosa, neizlječenih kompleksa...država Nijemaca, Turaka i Rusa :-)
Napokon neko do kraja - NORMALAN! :thumbup:
Svaka ti dala... :-) :)
Vodenjak

#92 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Vodenjak »

pike wrote:
Zalosno ali istinito :(
BAS TAKO! :(
Pietje_Bel

#93 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Pietje_Bel »

paratrooper wrote:zasto vam je to toliko krivo sto su mnogi navijali za Tursku kada je evidentno da su mnogi navijali i za Hrvatsku. Eto ti , SiSaJuMe , ti si prvi navijao za Hrvatsku i drzis nekom lekcije za koga treba navijat. Evo recimo ja sam navijao za Hrvatsku ali kad citam ove postove bude mi pravo krivo sto sam navijao za Hrvatsku.

Jesi li ti zdrav covjece? Pa u Bosni zive i Hrvati. Oni su konstutivan narod. Valjda je logicno da ce oni navijati za Hrvatsku ako ne igra BiH. Ma i ako igra BiH u ovakvoj BiH opet je logicno da navijaju za Hrvatsku. Respect za njih. Oni znaju sta su i ko su. Mi to ne znamo. Kakvi god da su Hrvati oni znaju da su Hrvati. Sta smo mi? Bosnjaci? Sta je to? :) Jesu li to poturice? Ja ne znam a ti meni objasni pa da mi bude lakse jer nakon jucerasnje utakmice ja sam se razocarao poprilicno u mnogo toga a nije bas da sam bio totalni pesimista.

Drugo je navijati za nekoga pred tv-om, simpatizirati neki tim koji nije tvoj, a drugo je kad se cijela jedna drzava digne na noge da slavi pobjedu neke drzave koja se nalzi 800 kilometara od njih i sa kojima ama bas nemaju nikakve slicnosti ni u mentalitetu, jeziku itd.

:cry:
turban

#94 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by turban »

...i treba se zapitati kako dalje?!U zemlji Bosni uvjek ce biti razloga za belaj.To je jedina istina,bolna,tuzna i zastrasujuca.I sam sam prinudjen da se svrstam negdje,dali sam na dobroj strani?!Vrjeme razvrstavanja je u zavrsnoj fazi.Opasna proslost razadire sadasnjost a buducnost je neizvjesna.Biti ili ne biti,normalan,biti ili ne biti ono sto trebas biti?!A sta je to?!
Last edited by turban on 21/06/2008 09:21, edited 1 time in total.
SiSaJuMe

#95 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by SiSaJuMe »

paratrooper wrote:zasto vam je to toliko krivo sto su mnogi navijali za Tursku kada je evidentno da su mnogi navijali i za Hrvatsku. Eto ti , SiSaJuMe , ti si prvi navijao za Hrvatsku i drzis nekom lekcije za koga treba navijat. Evo recimo ja sam navijao za Hrvatsku ali kad citam ove postove bude mi pravo krivo sto sam navijao za Hrvatsku.

Navio sam za Hrvatsko , ali nisam iz PAKOSTI preba drugima, nego sto mi se njihov tim svidja. Cisto sportski. Mada navijam za SVE ama bas SVE drzavice bivse YUGE. Da su Makedonci,Crnogorci,Srbi,Slovenci,Bosanci i Hercegovci igrali NAVIO BIH za NJIH. (za BIH repku igrao je moj rodjak sto daje POSEBNU RADOST i cast kad BIH pobjedi)
Navijati za drugi tim nije problem, no kad to cinis na ovakav nacin ko vecerasnje urlanje po BIH gdje su muslimani u vecini ipak dokazuje nasu MALOUMNOST tj IDIOTIZAM. Veceras je Ceric pobjedio i JAVNO je rodjena matica TURSKA, BIH postade drzava Turaka,Srba i Hrvata.
laku noć

#96 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by laku noć »

Hrvati navijali za Hrvatsku,Bošnjaci za Tursku a Srbi za "kavgu" poslije meča :lol: :lol: :lol:
Fair Life

#97 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Fair Life »

paratrooper wrote:...
...
Nesto slicno je i Dodik svojevremeno pitao...
suncica24

#98 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by suncica24 »

Probudih se jutros, protegnuh i pomislih... HEBOTE GDJE JA ZIVIM :roll:
:( :( :(
bhxxl

#99 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by bhxxl »

ja sam navijao za tusku svim svojim srcem . odem u bg na tekmu tamo urlaju da sam turcin i za njih sam turcin odem u siroki na tekmu i oni kazu i misle da sam turcin u bl ista stvar . JA SVAKU SVOJU TITULU NOSIM DOSTOJANSTVENO .
dugacki

#100 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by dugacki »

Pietje_Bel wrote:

Valjda je logicno da ce oni navijati za Hrvatsku ako ne igra BiH. Ma i ako igra BiH u ovakvoj BiH opet je logicno da navijaju za Hrvatsku.

:cry:
E pa jarane, u ovome i jeste problem. Zasto bi bilo logicno da navijaju za Hrvatsku?
Locked