U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
- pustopoljina
#176 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
slazem se 100% (callmethebreeze)
istanjilo mi se celo od lupanja glavom pitajuci se -kako da se svi skupa dozovemo pameti?
istanjilo mi se celo od lupanja glavom pitajuci se -kako da se svi skupa dozovemo pameti?
-
fixer
#177 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
komeba, svako treba da osudi svoj radikalizam ,a ne da mu pronalazi utociste u radikalizmu drugih. pusti da se nas par hrvata obracunava sa nashim drustvenim talogom. to je jedini nachin da se ovo rijesi.
-
belissima
#178 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
meni je sto puta logicnije da hrvati iz bosne navijaju za hrvatsku nego sto bosnjaci iz sarajeva navijaju za tursku. isti su narod, govore isti jezik, svjetkovine su im iste. sta mi imamo s turcima?
E da ti odgovorim callmethebreeze...uostalom ovo vec znas samo se pravis da ne znas...
Vojska Republike Hrvatske je izvrsila agresiju na Drzavu Bosnu i Hercegovinu...izvrsila masovna pogubljenja civilnog stanovnistva Bosne i Hercegovina...drzala zatocenim BiH civile po mnogobrojnim logorima na pragu 21.vijeka
...
Turska drzava je pomagala BiH na sve moguce nacine...cujes li...NA SVE MOGUCE NACINE....
ZATO NAVIJAM ZA TURSKU...ZATO CU UVIJEK NAVIJATI PROTIV NJIH I OSTALIH KOJI SU NAM NANIJELI TOLIKO BOLI I PATNJE...IMAM PRAVO NA TO...IMAMO PRAVO NA TO...
DO VIDJENJA!!!!!!!
E da ti odgovorim callmethebreeze...uostalom ovo vec znas samo se pravis da ne znas...
Vojska Republike Hrvatske je izvrsila agresiju na Drzavu Bosnu i Hercegovinu...izvrsila masovna pogubljenja civilnog stanovnistva Bosne i Hercegovina...drzala zatocenim BiH civile po mnogobrojnim logorima na pragu 21.vijeka
Turska drzava je pomagala BiH na sve moguce nacine...cujes li...NA SVE MOGUCE NACINE....
ZATO NAVIJAM ZA TURSKU...ZATO CU UVIJEK NAVIJATI PROTIV NJIH I OSTALIH KOJI SU NAM NANIJELI TOLIKO BOLI I PATNJE...IMAM PRAVO NA TO...IMAMO PRAVO NA TO...
DO VIDJENJA!!!!!!!
- Mikado
#179 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
Najveci krivci za sve ovo su novinari televizije koju pod hitno treba ukinut, FTV-a. Konstantno bombardovanje prilozima o slavlju "hrvatskih navijaca" u bh gradovima izazvali su revolt vecine bosanaca i hercegovaca i pobjeda Turske je to pokazala. Svi su izasli u inat da proslave tursku pobjedu i da naprave ogromno slavlje, prizemljavajuci ove domace "kvazihrvate".
FTV je najveci krivac za sve ovo !!
FTV je najveci krivac za sve ovo !!
-
Shingen
#180 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
mo_ne_ra wrote:Najveći promlem svega jeste što vi dragi bošnjaci ne znate ko i što ste??? Mi smo hrvati i ponosni smo na to, i bit ćemo hrvati i kada igramo protiv Turske i protiv BiH i protiv Njemačke i Brazila. Sva vaša sinoćnja euforija zasniva se na mržnji prema hrvatima i svejedno sa kim da Hrtatska igra vi bi bili za tu reprezentaciju i mahali njihovim zastavama. Rat je bio i prošao, shvatam da još ima mržnje, ali ono što i kako vi provodite graniči sa najvećom gluposti. Svaka čast na komentarima, i svaka čast vašoj reprezentaciji na pobjedi, možda nekada i vaša prava ili rezervna reprezentacija uspije doći na veliko takmičenje. Mala Hrvatska je nogometna velesila sa svojim navijačima ma gdje se nelazili. A ovo sinoć i proteklih dana je samo znalk da se ne može skupa, žalim što je to tako ali jeste.
Majstore sta si ti kad u Zagreb odes, ako si ikad isao tj? Hercegovac ili Bosanac? Ne znam kome se kome se tamo vise "obraduju" Bosancima ili Hercegovcima... Vi ste sirocad prijatelju. Ja znam za slucaj decka cijeg su oca pitali u osnovnoj skoli u Zg jeli mali Hercegovac kad je htio da se upise, da im odmah vrate papire nazad ako jeste. Tako razmisli malo...
-
klixober
#181 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
E vidis,sve je to "moj" radikalizam..i ovaj u Sarajevu i u Mostaru i u Banja Luci.Ja to sve smatram svojim radikalizmom jer je to sve moja drzava i moja avlija,a ne samo Sarajevo.fixer wrote:komeba, svako treba da osudi svoj radikalizam ,a ne da mu pronalazi utociste u radikalizmu drugih. pusti da se nas par hrvata obracunava sa nashim drustvenim talogom. to je jedini nachin da se ovo rijesi.
-
Shingen
#182 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
Nema 'vake drzave na kugli zemaljskoj! Majko draga!
-
paratrooper
#183 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
ne znam koliko je Turska pomagala , vjerovatno je i Hrvatska pomagala u nekim fazama rata, ali ne bitno , ono sto je bitno jeste tvoje individualno pravo da se osjecas kako zelis, i nema niko pravo da kritikuje to kako se osjecas ili zasto si navijala za Tursku.belissima wrote:Turska drzava je pomagala BiH na sve moguce nacine...cujes li...NA SVE MOGUCE NACINE....
DO VIDJENJA!!!!!!!
-
The 51st State
#184 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
ne lici ni nasta, samo mi mojne te price o ekvivaleniciji krivice, a to sto se tice podjele pa bujrum, ionako teze od 92', samo je spil ovaj put malo drukcije podijeljen.Pietje_Bel wrote:Sta tebi u toj drzavi lici na drzavu? Tu nema ni D od drzave. Sinoc smo definitivno mogli vidijeti da je ta ideja porazena u polovini 1993. Imamo protektorat na aparatima i cekamo na signal Medunarodne Zajednice da se podjelimo fino po ovim linijama koje su tu zacrtane. Turci, Hrvati i Srbi su pobjedili Bosance ako mene pitas. Ko je kriv ja ne znam ali da su pobjedili je jasno vec duze vrijeme ali danas cak ni sami sebe nemozemo vise lagati oko toga uz najveci trud.bogami ja ne tetosih nikoga, rekoh ranije, kada pokazu elementarno postovanje prema drzavi bih, imacu razumjevanja i za njihove emocije prema susjednim drzavama, dotad cemo se kuhati u ovom bosanskom loncu, pa ko bude bolja zaba neka pobijedi.
-
belissima
#185 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
[quote="Shingen"][quote="mo_ne_ra"]Najveći promlem svega jeste što vi dragi bošnjaci ne znate ko i što ste??? Mi smo hrvati i ponosni smo na to, i bit ćemo hrvati i kada igramo protiv Turske i protiv BiH i protiv Njemačke i Brazila. Sva vaša sinoćnja euforija zasniva se na mržnji prema hrvatima i svejedno sa kim da Hrtatska igra vi bi bili za tu reprezentaciju i mahali njihovim zastavama. Rat je bio i prošao, shvatam da još ima mržnje, ali ono što i kako vi provodite graniči sa najvećom gluposti. Svaka čast na komentarima, i svaka čast vašoj reprezentaciji na pobjedi, možda nekada i vaša prava ili rezervna reprezentacija uspije doći na veliko takmičenje. Mala Hrvatska je nogometna velesila sa svojim navijačima ma gdje se nelazili. A ovo sinoć i proteklih dana je samo znalk da se ne može skupa, žalim što je to tako ali jeste.[/quote]
Halo bosanski katoliku...ti uopste nisi svjestan sta pises...tebe i ostale slicne tebi,boli sto si bosanski katolik...
Volio bi ti da si Hrvat...ali takav ti grah pao...građani Hrvatske vas smatraju seljacima,primitivcima...a vi se njima ulizujete...jadni ste,smijesni ste...
Halo bosanski katoliku...ti uopste nisi svjestan sta pises...tebe i ostale slicne tebi,boli sto si bosanski katolik...
Volio bi ti da si Hrvat...ali takav ti grah pao...građani Hrvatske vas smatraju seljacima,primitivcima...a vi se njima ulizujete...jadni ste,smijesni ste...
- mrs. zurbrigen
#186 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
ja ovo stvarno vise ne razumijem, niti zelim razumijeti, nit mi se svidja. moze biti, da sam previse nostalgicna, moze biti, da nisam u trendu. ali nikad ne bih dosla na ideju iz nekog inata navijati za protivnika hrvatske ili bosanske ekipe, u bilo kom sportu. i ako bi to bile najjadnije ekipe, moje su. i ako igraju jedni protiv drugih - fine for me - moji mogu samo pobijediti.
a ovo koristenje sporta za neki politicki statement je strasno primitivno. i sa jedne, i sa druge strane. stvarno zalosno.
a ovo koristenje sporta za neki politicki statement je strasno primitivno. i sa jedne, i sa druge strane. stvarno zalosno.
-
hali gali halid
#187 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
Ja navijam za Obalacu Slonova...
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#188 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
Naravno. Jedino skandiranje koje sam cula je bilo 'Volim te Bosno'.komeba wrote: ALI...reci cu sta je ipak pozitivno i sta Sarajevo nije ucinilo sovinistickom vukojebinom kao sto su Mostar i BL:
-nikada ni u jednom trenutku se nije culo "gazi ustase" ili bilo sta slicno
-nikome nije palo na pamet da napadne,pogodi,zapali,crkvu,Napredak,HR ambasadu
-nikome nije palo na pamet da napadne navijace Hrvatske,a bilo ih je
Last edited by Latina on 21/06/2008 11:31, edited 2 times in total.
-
mo_ne_ra
#189 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
Prvo i prvo ja ne idem u Zagreb da bi netko pitao ko sam i što sam. Hrvat sam koji živi u BiH, dakle pripadnik konstuktivnog naroda koji je takav na papiru samo. Hrvatska je naša matica i nemam ništa protiv BiH, ali imam protiv ovakve u kojoj postajem manjina. Siroče nisam znam tko sam i tko su mi preci, možda jesam siroče što radim za bijednu platu u državnoj firmi koja je pod vašom kontrolom.Shingen wrote: Majstore sta si ti kad u Zagreb odes, ako si ikad isao tj? Hercegovac ili Bosanac? Ne znam kome se kome se tamo vise "obraduju" Bosancima ili Hercegovcima... Vi ste sirocad prijatelju. Ja znam za slucaj decka cijeg su oca pitali u osnovnoj skoli u Zg jeli mali Hercegovac kad je htio da se upise, da im odmah vrate papire nazad ako jeste. Tako razmisli malo...
-
fixer
#190 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
nije to sve tvoj, tvoj je onaj koji dolazi iz tvoje stale i bori se protiv njega, a ne diraj ti druge jer je to kontraproduktivno. odma kaze ante iz mostara sta mi ti imash govoriti kad navijas za tursku, a ako mu stipe kaze da ne smije razvaljivati svoju drzavu bosnu zbog pobjede hrvatske, onda je to jedino postenoi jedino to moze rijesiti problem. u feralu o zlocinima hrvata pise hrvat, o zlocinima srba srbin.....komeba wrote:E vidis,sve je to "moj" radikalizam..i ovaj u Sarajevu i u Mostaru i u Banja Luci.Ja to sve smatram svojim radikalizmom jer je to sve moja drzava i moja avlija,a ne samo Sarajevo.fixer wrote:komeba, svako treba da osudi svoj radikalizam ,a ne da mu pronalazi utociste u radikalizmu drugih. pusti da se nas par hrvata obracunava sa nashim drustvenim talogom. to je jedini nachin da se ovo rijesi.
- pustopoljina
#191 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
bas slusam...pa mi nesto dodje...posvecujem ovu pjesmu konfuznom odnosu gradjana bosne (i hercegovine) prema istoimenoj:
Games, changes and fears
When will they go from here
When will they stop
I believe that fate has brought us here
And we should be together
But wer,e not
I play it off but I'm dreamin of you
I'll keep it cool but I'm fiendin.
I try to say goodbye and I choke
I try to walk away and I stumble
Though I try to hide it it's clear
My world crumbles when you are not near
Goodbye and I choke
Though I try to hide it, it's clear
I may appear to be free
But I'm just a prisoner of your love
I may seem alright and smile when you leave
But my smiles are just a front
I'll keep my cool but I'm fiendin
Here is my confession
May I be your possesion
Boy I need your touch
Your love kisses and such
With all my might I try
But this I can't deny
I play it off but im dreamin of you
I try to say good bye and I choke
Games, changes and fears
When will they go from here
When will they stop
I believe that fate has brought us here
And we should be together
But wer,e not
I'll keep it cool but I'm fiendin.
Goodbye and I choke
Though I try to hide it, it's clear
I may appear to be free
But I'm just a prisoner of your love
I may seem alright and smile when you leave
But my smiles are just a front
Here is my confession
May I be your possesion
Boy I need your touch
Your love kisses and such
With all my might I try
But this I can't deny
I play it off but im dreamin of you
I try to say good bye and I choke
- Prpa.ba
#192 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
Ne znam sto mi Bosanci brinemo o misljenju vecine Hrvata i Srba o nama. Ionako smo mi njima, sta god uradili, kako god se ponasali, samo hrpa Turaka odvojenih od matice, neki malo nacionalno svjesniji, neki komunjare itd.. Ponavljam: sta god radili, kako god se ponasali. Vidjeli su Turke i naoruzane mudzahedine 1991/92. kada ih NIJE bilo ni u naznakama. E sad su ih dobili.
Last edited by Prpa.ba on 21/06/2008 11:32, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#194 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
razumijemo te tesko ti je, zaista sramota sta ti te balije od mog naroda rade..., a i ti turci supci ne pomogose nimalo sinoc da za mrvu vise postujes/volis drzavu u kojoj hljeb jedes.mo_ne_ra wrote:Prvo i prvo ja ne idem u Zagreb da bi netko pitao ko sam i što sam. Hrvat sam koji živi u BiH, dakle pripadnik konstuktivnog naroda koji je takav na papiru samo. Hrvatska je naša matica i nemam ništa protiv BiH, ali imam protiv ovakve u kojoj postajem manjina. Siroče nisam znam tko sam i tko su mi preci, možda jesam siroče što radim za bijednu platu u državnoj firmi koja je pod vašom kontrolom.Shingen wrote: Majstore sta si ti kad u Zagreb odes, ako si ikad isao tj? Hercegovac ili Bosanac? Ne znam kome se kome se tamo vise "obraduju" Bosancima ili Hercegovcima... Vi ste sirocad prijatelju. Ja znam za slucaj decka cijeg su oca pitali u osnovnoj skoli u Zg jeli mali Hercegovac kad je htio da se upise, da im odmah vrate papire nazad ako jeste. Tako razmisli malo...
-
belissima
#195 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
[quote="paratrooper"][quote="belissima"]Turska drzava je pomagala BiH na sve moguce nacine...cujes li...NA SVE MOGUCE NACINE....
DO VIDJENJA!!!!!!![/quote]
ne znam koliko je Turska pomagala , vjerovatno je i Hrvatska pomagala u nekim fazama rata, ali ne bitno , ono sto je bitno jeste tvoje individualno pravo da se osjecas kako zelis, i nema niko pravo da kritikuje to kako se osjecas ili zasto si navijala za Tursku.[/quote]
Pomagala je Turska npr. saljuci ogromne kolicine hrane,a npr.HV je skidala tu hranu,uzimala sebi,nije dozvoljavala konvojima da dodju do odredista....Turska nam je slala oruzje i municiju,a napr.HV je slala nama municiju po civilnom stanovnistvu,djeci,starcima i i svima ostalima....
STA SE PRAVITE VISE DA NE ZNATE...KAKO VAS NIJE STID NEDUZNIH KOJI SU DALI ZIVOTE....
KAKO VAS NIJE STID NEDUZNIH CIVILA KOJI SU UBIJENII OD GRAĐANA REPUBLIKE HRVATSKE....
IMATE LI DUSU...IMATE LI SVOJE NAJMILIJE....
STID I SRAM VAS BILO!!!!!!!
DO VIDJENJA!!!!!!![/quote]
ne znam koliko je Turska pomagala , vjerovatno je i Hrvatska pomagala u nekim fazama rata, ali ne bitno , ono sto je bitno jeste tvoje individualno pravo da se osjecas kako zelis, i nema niko pravo da kritikuje to kako se osjecas ili zasto si navijala za Tursku.[/quote]
Pomagala je Turska npr. saljuci ogromne kolicine hrane,a npr.HV je skidala tu hranu,uzimala sebi,nije dozvoljavala konvojima da dodju do odredista....Turska nam je slala oruzje i municiju,a napr.HV je slala nama municiju po civilnom stanovnistvu,djeci,starcima i i svima ostalima....
STA SE PRAVITE VISE DA NE ZNATE...KAKO VAS NIJE STID NEDUZNIH KOJI SU DALI ZIVOTE....
KAKO VAS NIJE STID NEDUZNIH CIVILA KOJI SU UBIJENII OD GRAĐANA REPUBLIKE HRVATSKE....
IMATE LI DUSU...IMATE LI SVOJE NAJMILIJE....
STID I SRAM VAS BILO!!!!!!!
- Mikado
#196 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
BiH je moja domovina, a na turke gledam kao bratski narod.
- Pietje_Bel
#197 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
I onako ce teze?The 51st State wrote:ne lici ni nasta, samo mi mojne te price o ekvivaleniciji krivice, a to sto se tice podjele pa bujrum, ionako teze od 92', samo je spil ovaj put malo drukcije podijeljen.Pietje_Bel wrote:Sta tebi u toj drzavi lici na drzavu? Tu nema ni D od drzave. Sinoc smo definitivno mogli vidijeti da je ta ideja porazena u polovini 1993. Imamo protektorat na aparatima i cekamo na signal Medunarodne Zajednice da se podjelimo fino po ovim linijama koje su tu zacrtane. Turci, Hrvati i Srbi su pobjedili Bosance ako mene pitas. Ko je kriv ja ne znam ali da su pobjedili je jasno vec duze vrijeme ali danas cak ni sami sebe nemozemo vise lagati oko toga uz najveci trud.bogami ja ne tetosih nikoga, rekoh ranije, kada pokazu elementarno postovanje prema drzavi bih, imacu razumjevanja i za njihove emocije prema susjednim drzavama, dotad cemo se kuhati u ovom bosanskom loncu, pa ko bude bolja zaba neka pobijedi.
-
delightful
#198 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
tema se zakljucava do daljnjeg. molimo vas da ne otvarate slicne teme, ova ce se otvoriti kasnije.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#199 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao
pitarozder wrote:zoka213 wrote:Eto glavni grad nam je ponos, mjesto gdje se prekidaju međunarodne utakmice, mjesto gdje se barikade prave poslije tekme pa ljude inčuju misleći da su došli za srbiju navijati, i onda kakav je Mostar. Taj grad je metropola za Sarajevo, barem ljudi se ne stide reći za koga navijaju, kako jedni tako i drugi. Eto slike Sarajeva i Tuzle bogami obiđoše evropske internet portale i ljudi se smiju. Hahhaha metropola.
a ti fino ufati se noge pa u tisucljetnju kulturu ili preko drine ... sto ste se qurcili , qurcili ste se , sarajevo nije nicija prcija od vas kretena sto ste ga rusili ... zivoti su dati da vas vise ne bude ... moze svak navijat za svoje samo mi nemamo pravo ni za koga ... mogu bosanski katolici i pravoslavci navijat i srbe i hrvate i njihovi politicari to javno isticat a nama se slovo drzi o ponasanju ... a vi admini svaka vam cast ... od ovog sajta ste napravili srpsko i hrvatsko sjelo ... ti pape i dalje brisi sve da ne bi neko uvrijedo ustase ne do bog ... sram vas bilo onih sto leze na lavu i kovacima ... postali ste jad jadni ... fuuuuj
Za razliku od tebe, nisam se borio za nestanak Srba i Hrvata sa ovih prostora. Isto tako nisam se borio za ekskluzivnu Bosnjacku drzavu, jer ... BiH kao takva ne moze postojati.
Borio sam se protiv srpsko-hrvatskog nacionalizma, ... protiv smrdljivih cetnicko-ustaskih fasistickih ideja, ... ni slucajno protiv Srba i Hrvata.
Ako zelim da ostanem principijelan i istrajan sa idejom koja me u tom smislu vodi kroz zivot, ... duznost mi je da se istom snagom borim i protiv bosnjackih sovinisticko-nacionalistickih bljuvotina, ... jer su na isti nacin i u istoj mjeri pogubne po BiH kao i ustastvo i cetnistvo.