BarbaDue wrote:detroit-mercy zna, on ce nam reci informacije iz prve ruke_BaD_BoY wrote:sumnjam da bi trebalo biti zategnutih odnosa izmedju normalnih brcaka..imam kolegu na faxu i ne zali se na srbe i hrvate u brckom. po njegovoj prici etnicki odnos je pola-pola..jel ima neko mozda pouzdani podatak o stanovnistvu brckog?
U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#176 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
-
elSaik
#177 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Nas ima više._BaD_BoY wrote:sumnjam da bi trebalo biti zategnutih odnosa izmedju normalnih brcaka..imam kolegu na faxu i ne zali se na srbe i hrvate u brckom. po njegovoj prici etnicki odnos je pola-pola..jel ima neko mozda pouzdani podatak o stanovnistvu brckog?
- kiky
#178 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
nije problem u brčacima ...
srbi uvijek dovlače mraku sa strane ... iz okolnih sela, bijeljine i sličnih rupa i vrtača ...
srbi uvijek dovlače mraku sa strane ... iz okolnih sela, bijeljine i sličnih rupa i vrtača ...
- nives_
#179 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Evo jedne procjene sa Vikipedije...elSaik wrote:Nas ima više._BaD_BoY wrote:sumnjam da bi trebalo biti zategnutih odnosa izmedju normalnih brcaka..imam kolegu na faxu i ne zali se na srbe i hrvate u brckom. po njegovoj prici etnicki odnos je pola-pola..jel ima neko mozda pouzdani podatak o stanovnistvu brckog?
Prema procjenama Branka Damjanaca, premijera Brčko distrikta, danas otprilike 35% stanovništva distrikta čine Bošnjaci i Hrvati, a Srbi oko 65%. No, bez zvaničnog popisa, teško je reći koliko ljudi danas živi u samom gradu.
- Jazz_Junkie
#180 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Da je Damjanac govorio o gradu, ta bi procjena bila makar diskutabilna, ali u slucaju distrikta (bivse opcine) je previse pretjerao. Inace u Brckom vise nema problema, cak ni sa pridoslim Srbima. Po zadnjem popisu iz 1991. godine je u gradu zivjelo 55,53% Bosnjaka, 19,93% Srba, 12,58% Jugoslavena, 6,98% Hrvata, i 4,98% ostalih. Posto Srba u gradu ipak nije bilo toliko mnogo, siguran sam da je danas u gradu vise pridoslih Srba nego domacih i opet nema vecih problema.
- felipe kajetano
#181 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Zar SDP nije multinacionalna stranka
?
-
Lug
#182 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Jasta nego je! Pa on i misli nas-multinacionalnih, ali svejedno i oni su vasi neprijatelji ko i "oni drugi" tako dodje mu na isto.felipe kajetano wrote:Zar SDP nije multinacionalna stranka?
- felipe kajetano
#183 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Aha...to on mislio vise figurativnoLug wrote:Jasta nego je! Pa on i misli nas-multinacionalnih, ali svejedno i oni su vasi neprijatelji ko i "oni drugi" tako dodje mu na isto.felipe kajetano wrote:Zar SDP nije multinacionalna stranka?
- kiky
#184 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
još samo da te utakmice prođu bez problema pa da ovu temu ostavimo iza sebe ...
navijam za reprezentaciju moje zemlje ... ( kakva god ta zemlja bila ) ...

navijam za reprezentaciju moje zemlje ... ( kakva god ta zemlja bila ) ...
-
zavrzlama
#185 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Evo jedne procjene sa Vikipedije...
[quote]Prema procjenama Branka Damjanaca, premijera Brčko distrikta, danas otprilike 35% stanovništva distrikta čine Bošnjaci i Hrvati, a Srbi oko 65%. No, bez zvaničnog popisa, teško je reći koliko ljudi danas živi u samom gradu.[/[/b]i][/quote][/quote]
za ovu gnusnu laz bi ti ja dao dozivotni ban....malo se sluzis prepravljanjem
...prosla su vremena kad su popise po bivsoj SFRJ pravili SANU operativci
http://sh.wikipedia.org/wiki/Br%C4%8Dko_distrikt
[quote]Prema procjenama Branka Damjanaca, premijera Brčko distrikta, danas otprilike 35% stanovništva distrikta čine Bošnjaci i Hrvati, a Srbi oko 65%. No, bez zvaničnog popisa, teško je reći koliko ljudi danas živi u samom gradu.[/[/b]i][/quote][/quote]
za ovu gnusnu laz bi ti ja dao dozivotni ban....malo se sluzis prepravljanjem
[/quote]Nakon rata procjenjuje se da u gradu živi oko 55% Bošnjaka i Hrvata, te 45% Srba, ali je etnička formula koju je utemeljio Robert Farrand i po kojoj se prima u državne organe uprave na tom području 40:40:20 (Srb : Bos : Hrv).
Bosnjacke stranke:
SDPBiH 9579
SBiH 3599
SDA 2104
SDA EBiH 1065
BSS 578
Mirsada Ahmetbašić 195
BOSS 77
DSITuzla 15
SDU-BDI 462
17674 40,49%
Srpske stranke:
SDS-DNS-PDP-SRS RS 8389
SNSD 5860
NDS-DSS 2734
SP-PSRS 1963
SRSVŠ 333
SDS1990-PokSrb 224
ZP-NS-PPP-SPORS 200
19703 45,14%
Hrvatske stranke:
HDZ 1990-HSS-NHI-HSP 2508
HDZ BiH 3444
NSRzB 316
6268 14,36%
Ipak za kraj postoji procena Branka Damjanca koja je mozda najbliza istini:
према речима бившег градоначелника Бранка Дамјанца Дистрикт има око 80.000 становника, само насеље Брчко 38.479 и Срби чине око 45% становништва дистрикта, док Бошњаци и Хрвати заједно чине 55%.
http://sh.wikipedia.org/wiki/Br%C4%8Dko_distrikt
-
zavrzlama
#186 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Halleluhwah wrote:Wikipedia?![]()
nije poenta u wikipedia...poenta je sto je doticna salonasica izmijenila clanak iz wikipedije da izkonstruise laz kako je srba 65% u distriktu....
-
elSaik
#187 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Nevjerovatno je koliko je SDP jači od SDA u Brčkom. 
edit: Šta znači SDA EBiH?
- Vodenjak
#188 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Ljudi moji, drzave i prdačine!bijelo_dugme wrote:Sramota, sve gore i gore...Da se ne dešava u Bosni i Hercegovini, rekli bismo "nevjerovatno"! Ovako, teško nas još nešto može iznenaditi. Naime, čini se da je u Brčkom, gradu na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine vlast zabranila kolektivno gledanje utakmice reprezentacije BiH kako bi navijači klubova iz susjedne države mogli neometano i bez problema odigrati prijateljsku utakmicu, a onda gledati utakmicu neke druge reprezentacije?!
Uz sve to, inicijativa stiže upravo od onih koji bi trebali braniti integritet i zakone ove zemlje - policije.
Policija Brčko distrikta uputila je jučer zahtjev prema Vladi Brčko distritka BiH da donesu odluku o zabrani rada ugostiteljski objekata u subotu od 15h do sutra dan, tačnije u vrijeme kada se odigrava utakmice Estonija - BiH, javljaju kolege sa portala infobrcko.com. Obralažući zahtjev kazali su da je to iz sigurnosnihi razloga, jer će navijači Delije (Crvena zvezda, Beograd, Srbija) i Grobari (Partizan, Beograd, Srbija) taj dan odirgati na Blatuši utakmicu, te nakon toga gledati utakmicu reprezentacije susjedne Srbije.
Ovaj put navijači u Brčkom neće imati organizovano gledanje utakmice svoje reprezentacije. Tokom Današnjeg dana Vlada Brčko distrikta BiH je razmatrala navedeni zahtjev, te je odluka odložena za četvrtak kada će se znati hoće li biti zabranjen rad ugostiteljski objekata u navedem periodu na čitavom dijelu Brčko distritka ili će se poslati jasna poruka: Brčaci mogu gledati svoju reprezentaciju, kao i svi ostali Bosanci i Hercegovci, ali vjerovatni i svi građani ostatka svijeta.
Odana počast preminulom navijaču Sarajeva
Grupa građana i navijača njih oko 100 okupilo se danas na Trgu mladih u centru Brčkog kako bi ukazali na ubistvo navijača Vedrana Puljića u Širkom Brijegu.
"Inicjativa je spontana i očekivana, u večinih bh. gradova treba da se osudi ubistvo navijača iz vaternog oružja. Također mi smo ovde postavili i knjigu žalosti u kojoj se mogu upisati svi. Trenutno je prikupljeno preko 250 potpisa.", kazao je jedan od inicjatora današnjih mirnih protesta na trgu.
Inicjatori su danas na trgu i postavili transparent sa Vedranovim imenom, godina rođenja i ubistva.
- nives_
#189 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Greška je što sam rekla Vikipedija, a u stvari je Wapedia. Izvoli izvor:zavrzlama wrote:Halleluhwah wrote:Wikipedia?![]()
nije poenta u wikipedia...poenta je sto je doticna salonasica izmijenila clanak iz wikipedije da izkonstruise laz kako je srba 65% u distriktu....
http://wapedia.mobi/sh/Br%C4%8Dko
Nego zavrzlama, da te pitam...Jel tebe neko plaća da huškaš na rat
Milion puta si napisao na ovom forumu da je rat neizbježan. Pišeš danju noću sve isto, samo štancaš...
Proizvodiš paniku i samo o ratu pišeš... Oladi čovječe, smaraš.
-
zavrzlama
#190 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
wapedia ili wikipedija....zadnji izbori su pokopali laz da je srba 65% u distriktu....a ti onako bas slucajno izaberes od dvije izjave Damjanca onu koju tebi srcu lezi..i sama vidis da dva izvora pisu od istog autora(damjanca)dvije razlicite price o %....znaci do tebe je,jer kao potvrdu istinosti dva razlicita tumacenja od Damjanca ne uzimas u obzir tacne i oficijelne podatke izbora od prije godinu dana(2008)nego siris propagandu koja tebi odgovara,kontajuci da su drugi naivni...to jedno..nives_ wrote:Greška je što sam rekla Vikipedija, a u stvari je Wapedia. Izvoli izvor:zavrzlama wrote:Halleluhwah wrote:Wikipedia?![]()
http://wapedia.mobi/sh/Br%C4%8Dko
Nego zavrzlama, da te pitam...Jel tebe neko plaća da huškaš na rat![]()
Milion puta si napisao na ovom forumu da je rat neizbježan. Pišeš danju noću sve isto, samo štancaš...
Proizvodiš paniku i samo o ratu pišeš... Oladi čovječe, smaraš.
drugo... ja ne prizivam rat nego upozoravam na rat kao mogucnost, jer velikosrpska politika na putu secesije jedino ima to kao preostalo oruzje u ostvarenju svojih ciljeva...ja ne prozvodim paniku nego se zafrkavam sa jalovim pokusajima nekih(velikosrba) da sebi pridaju znacaj i prave od sebe neki faktor koji moze da destabilizuje BIH i okruzenje..e vidis ne mogu...a tebi to malo ko krivo
- kiky
#191 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
nije mi jasno zašto uzimate damjanca za mjerodavnog ...
čovjek je osvjedočeni poslijeratni kriminalac i lopov ...
bio je kratko gradonačelnik, izrazito korumpiran i upleten u svakojake bljuvotine ...
izraziti nacionalista ...
ili đubre od čovjeka ...
čovjek je osvjedočeni poslijeratni kriminalac i lopov ...
bio je kratko gradonačelnik, izrazito korumpiran i upleten u svakojake bljuvotine ...
izraziti nacionalista ...
ili đubre od čovjeka ...
- Jazz_Junkie
#192 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Nego, sto bi sinoc? Je li se ipak organizovano gledala utakmica?
-
detroit-mercy
#193 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Utakmice su se gledale u Brckom i nije bilo niti jednog problema, iako su pojedine prdonje najavljivale nake horde, i klanja, i ubijanja po kucama. Skoro pa gradjanski rat u Brckom. Sada, da sam na njihovom mjestu (analiticara svih zbivanja u BiH), ja bih se dobro pokrio i ne bih progovarao niti jedne.
Sto se tice stanovnistva, doslo je do odredjenih pomjeranja. Dosta Brcaka je otislo u trece zemlje ali bukvalno svih i Bosnjaka, Hrvata, i Srba. Srbi su pokusali da nasele veci broj izbjeglica iz Jajca, Sarajeva, Ilijasa u Brckom. Jedan broj njih je ostao, ali veliki broj je i otisao dalje nakon vracanja privatne imovine prijeratnim vlasnicima. Procentualno, jedno 45 % Srba iako i to pod velikim upitnikom. Licno mislim da Srba nema vise od 40%, tako da nema sekiracije za distrikt.
Sto se tice stanovnistva, doslo je do odredjenih pomjeranja. Dosta Brcaka je otislo u trece zemlje ali bukvalno svih i Bosnjaka, Hrvata, i Srba. Srbi su pokusali da nasele veci broj izbjeglica iz Jajca, Sarajeva, Ilijasa u Brckom. Jedan broj njih je ostao, ali veliki broj je i otisao dalje nakon vracanja privatne imovine prijeratnim vlasnicima. Procentualno, jedno 45 % Srba iako i to pod velikim upitnikom. Licno mislim da Srba nema vise od 40%, tako da nema sekiracije za distrikt.
-
detroit-mercy
#194 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
SDA u Brckom nikada nije imala jako uporiste. Prije rata u Brckom je pobijedio SDP ali sveto trojstvo SDA, HDZ, SDS je oformilo vlast. Definitivnu tacku na status SDA u Brckom su stavili kada su sa istim receptom ponovo pokusali (mislim da su prvi izbori nako uspostave distrikta) da uspostave vlast, odnosno da koaliraju sa SDSom odmah nakon kraja rata i da podrze SDSovg gradonacelnika umjesto Mirsada Djape iz SDPa. Nakon ovoga za Brcake je SDA postala maltene pa kvislinska stranka, i to sto dobace do jednog poslanika, dobace zahvaljujuci glasovima sa sela. U gradu, stranka SDA je definitivno mrtva stranka.elSaik wrote:Nevjerovatno je koliko je SDP jači od SDA u Brčkom.
- Real Khan
#195 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Pa da nisu "prdonje" i "analitičari svih zbivanja u BiH" pisali o MOGUĆEM incidentu u Brčkom, i da nisu svojim pisanjem alarmirali javnost, incidenti bi se svakako i desili... Meni je iskreno drago što sam na vrijeme reagirao na terenu i odvratio policiju od nepromišljenog čina. Tako se policija Brčko Distrikta na vrijeme okanula ćorava posla i povukli su svoj zahtjev prema Skupštini Distrikta u kojoj su tražili "ZABRANU RADA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA" (u kojima bi se gledala utakmica Estonija - BiH) jer su već ranije izdali raznim NVO "DOZVOLU JAVNOG PRAĆENJA UTAKMICE SRBIJA - RUMUNIJA" na stadionu Blatuša... Raspitaj se malo u policiji i Skupštini ZAŠTO se odustalo i šta je mogla takva zabrana isprovocirati...Da ne pominjem kakav bi bio epilog da je jedna ili obje reprezentacije pretrpile poraz...detroit-mercy wrote:Utakmice su se gledale u Brckom i nije bilo niti jednog problema, iako su pojedine prdonje najavljivale nake horde, i klanja, i ubijanja po kucama. Skoro pa gradjanski rat u Brckom. Sada, da sam na njihovom mjestu (analiticara svih zbivanja u BiH), ja bih se dobro pokrio i ne bih progovarao niti jedne.
I da završim raspravu s tobom, ODAKLE ti čovječe pravo da bilo koga ovdje ućutkuješ i nazivaš "prdonjama"? Pa jesmo li na FORUMU ili u tvojoj kući? Ja ipak mislim da smo na forumu gdje svako ima pravo pričati o čemu hoće u skladu sa pravilima...Kada i ako neko počne "prditi" po tvojoj kući, onda mu to zabrani, pasha moj solidni...ovdje samo @zoom66 ima pravo reći "Ko to tamo p... (peva
-
Abacija
#196 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Ne samo da cu se pokriti nego se mogu i samobanirati sa foruma u trajanju od 7 dana. Meni je drago da nije doslo do incidenta. Da li je moje "prdenje" na forumu uticalo da ne dodje do sukoba ja to ne znam i to nije vazno, ali meni je drago da se nikome nista lose nije desilo.detroit-mercy wrote:Utakmice su se gledale u Brckom i nije bilo niti jednog problema, iako su pojedine prdonje najavljivale nake horde, i klanja, i ubijanja po kucama. Skoro pa gradjanski rat u Brckom. Sada, da sam na njihovom mjestu (analiticara svih zbivanja u BiH), ja bih se dobro pokrio i ne bih progovarao niti jedne.
-
detroit-mercy
#197 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Izgleda da je snaga ovoga foruma tako velika, da kada su oni koji su mislili da izazovu medjunacionalne sukobe sirih razmjera pod uticajem stranih obavjestajnih agencija uvidjeli koja im prijetnja dolazi od forumasa odlucnih da brane ustavni poredak, do zadnje tipke na tastaturi ,odlucili da svoje zle namjere odloze za neki drugi puta.
Hvala svim forumasima koji su uticali da ne dodje do medujunacionalnih sukoba sirih razmjera i do rusenja ustavnog poretka. Isto tako da se zahvalim svim forumasima zbog kojih stotine navijaca iz Srbije nisu imale dovoljno hrabrosti da se upute na megdan cuvarima ustvnog poretka preko kompe.
Jos jednom su snage dobra trijumfovale nad snagama zla, koristim priliku da vam jos jednom cestitam i pozelim jos vise ovako uspijesnih akcija.
Hvala svim forumasima koji su uticali da ne dodje do medujunacionalnih sukoba sirih razmjera i do rusenja ustavnog poretka. Isto tako da se zahvalim svim forumasima zbog kojih stotine navijaca iz Srbije nisu imale dovoljno hrabrosti da se upute na megdan cuvarima ustvnog poretka preko kompe.
Jos jednom su snage dobra trijumfovale nad snagama zla, koristim priliku da vam jos jednom cestitam i pozelim jos vise ovako uspijesnih akcija.
- kiky
#198 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
samo da javim kolegama da je do kontakta navijača ipak došlo na šetalištu pored brke ... ( bilo je tuče, al je policija uspjela da spriječi )
lokali su, silom, zatvarani oko 23.00h ( oni gradski, domači ) dok srpske nisu mogli zatvorit jer to ovi, jednostavno, nisu htjeli ...
šta je stvarno bilo opet če se saznat za par dana jer gradska vlast, opet, kao i dosad, šuti radi mira u kuči ...
ostavljam kolegama da pogađaju pitanje za milion: ............. ko je pravio sranje? ...
lokali su, silom, zatvarani oko 23.00h ( oni gradski, domači ) dok srpske nisu mogli zatvorit jer to ovi, jednostavno, nisu htjeli ...
šta je stvarno bilo opet če se saznat za par dana jer gradska vlast, opet, kao i dosad, šuti radi mira u kuči ...
ostavljam kolegama da pogađaju pitanje za milion: ............. ko je pravio sranje? ...
-
googi
#199 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
iz navedenog-nikokiky wrote:samo da javim kolegama da je do kontakta navijača ipak došlo na šetalištu pored brke ... ( bilo je tuče, al je policija uspjela da spriječi )