U Ambasadu BiH u Rusiji stiglo pismo prijetećeg sadržaja
- Drvosjeca iz Dejcica
Ma to Bosnajci opet sami sebi salju prijeteca pismao k'o i granate. 
-
Umjetnik a
prije sam imao visoko mišljenje o rusiji
sad skroz opali
sad skroz opali
-
basta sljezove boje
sta li su tek dobile ambasade drzava koje su priznale Kosovo? 
- Maraschino
Kakve veze mi imamo sa Kosovom.
Niti smo priznali neovisnost niti planiramo...zasto onda pismo.
- suncokret13
rusija i

Živio Hitler i znak Kukasti krst
-
nocna_mora1001_noci
a Hitler prvo napao BeogradEdin H. wrote:suncokret13 wrote:rusija iŽivio Hitler i znak Kukasti krst
![]()
![]()
![]()
![]()
Drevni simbol carske Rusije![]()
![]()
- suncokret13
nocna_mora1001_noci wrote:a Hitler prvo napao BeogradEdin H. wrote:suncokret13 wrote:rusija i
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zar nije bio ANSLUZ ( kursluz) s Austrijom ? pa poljska,pa....
- lady midnight
ma bila je i chehoslovachka prije... i belgija, i francuska, i engleska, i skandinavija... al nema veze, nismo mi ovdje tako sitnichavisuncokret13 wrote:nocna_mora1001_noci wrote:a Hitler prvo napao BeogradEdin H. wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
meni je zaista interesantno vidjeti kakva nesvakidashnja koalicija se okuplja oko podrshke srbiji.... od neonacista, fashista i ostalih desnicharskih grupacija, do ekstremnih ljevichara, uvijek i iznova jako zabavno (a priznajem, i otuzhno) perzonificiranim u pomahnitalom peteru handkeu...
inace, pojava neonacizma u rusiji i ostalim zemljama bivsheg istochnog bloka nije nimalo zachudjujuca.
kao prvo, proces demokratizacije i nije bio toliko dubok da bi u potpunosti iskorijenio totalitaristichke obrasce razmishljanja.
kao drugo, komunistichke zemlje istochnog bloka su sve redom nakon shto su se oprostile od internacionalizma njegovale jak drzhavni nacionalizam, zasnovan na dominaciji jedne nacije, a u multietnichkom SSSRu to je definitvno bila ruska nacija.
kao trece, pogotovo omladina je pogodjena procesima tranzicije i siromashtvom, a u takvim okolnostima desnicharski radikalizam cvjeta.
dalje, u rusiji se putin odavno pobrinuo za to da se kao dominantna drzhavna ideologija promovira mjeshavina staljinistichkog kulta lichnosti i ruskog patriotizma.
a inache - desnicharske ideologije se zasnivaju na "konceptu" krvi i tla... i taj koncept je konstanta, i upravo zato se ruski desnichari chiji su se preci napatili pod hitlerom mogu bez ikakve kontradikcije pozivati upravo na njega, kao shto to rade i srpski neonacisti, jer mu se dive zbog "dosljednosti" sa kojom je tu ideologiju sprovodio u praksu ...
a "sastojci" kojim ce se popuniti ta mustra su varijable.
u rusiji su to trenutno pravoslavlje i slavenstvo kao glavne okosnice, a islam, muslimani te ljudi druge boje kozhe su glavni "neprijatelji".... tako da im muslimani iz BiH dodju kao idealna meta...hem muslimani, hem "izdajice roda svoga"...
bash me interesuje hoce li iko od ruskih zvanichnika reagovati na ovo i na koji nachin.
-
Nihad_27
Rusija je raj za naciste. Tamo imaju svoje milicije i to svakodnevno demonstriraju. Godisnje se desi na desetine ubistava ljudi neruskog porijekla.Edin H. wrote:suncokret13 wrote:rusija iŽivio Hitler i znak Kukasti krst
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=r1uR95pQhsM
http://www.youtube.com/watch?v=j59BiLwdNO8
A mali rusi imitiraju svoju bratiju
http://www.youtube.com/watch?v=RK9by4G0QiA
-
osoba
il' sam ja luda il meni ovo ni malo nije smijesno. navelo me da se se vratim na ratni period kad nismo znali hocemo li biti sutra. a sad nekako smo vraceni u normalnu nenormalnost bosanske svakodnevnice i smijemo se kojekakvim prijetecim porukama. koja bi se drzava smijala tome na svijetu?
nasekirah se ziva, valjda sto sam ratno dijete...

nasekirah se ziva, valjda sto sam ratno dijete...
-
paratrooper
e neka te bas opaliUmjetnik a wrote:prije sam imao visoko mišljenje o rusiji
sad skroz opali
-
Abacija
Ja ne mogu da pojmim to pozivanje na Hitlera a pretci im stradali od istog. Da li bi mogla da to malo opsirnije pojasnis? Unaprijed hvala.lady midnight wrote:ma bila je i chehoslovachka prije... i belgija, i francuska, i engleska, i skandinavija... al nema veze, nismo mi ovdje tako sitnichavisuncokret13 wrote:nocna_mora1001_noci wrote: a Hitler prvo napao Beograd![]()
![]()
![]()
![]()
meni je zaista interesantno vidjeti kakva nesvakidashnja koalicija se okuplja oko podrshke srbiji.... od neonacista, fashista i ostalih desnicharskih grupacija, do ekstremnih ljevichara, uvijek i iznova jako zabavno (a priznajem, i otuzhno) perzonificiranim u pomahnitalom peteru handkeu...
inace, pojava neonacizma u rusiji i ostalim zemljama bivsheg istochnog bloka nije nimalo zachudjujuca.
kao prvo, proces demokratizacije i nije bio toliko dubok da bi u potpunosti iskorijenio totalitaristichke obrasce razmishljanja.
kao drugo, komunistichke zemlje istochnog bloka su sve redom nakon shto su se oprostile od internacionalizma njegovale jak drzhavni nacionalizam, zasnovan na dominaciji jedne nacije, a u multietnichkom SSSRu to je definitvno bila ruska nacija.
kao trece, pogotovo omladina je pogodjena procesima tranzicije i siromashtvom, a u takvim okolnostima desnicharski radikalizam cvjeta.
dalje, u rusiji se putin odavno pobrinuo za to da se kao dominantna drzhavna ideologija promovira mjeshavina staljinistichkog kulta lichnosti i ruskog patriotizma.
a inache - desnicharske ideologije se zasnivaju na "konceptu" krvi i tla... i taj koncept je konstanta, i upravo zato se ruski desnichari chiji su se preci napatili pod hitlerom mogu bez ikakve kontradikcije pozivati upravo na njega, kao shto to rade i srpski neonacisti, jer mu se dive zbog "dosljednosti" sa kojom je tu ideologiju sprovodio u praksu ...
a "sastojci" kojim ce se popuniti ta mustra su varijable.
u rusiji su to trenutno pravoslavlje i slavenstvo kao glavne okosnice, a islam, muslimani te ljudi druge boje kozhe su glavni "neprijatelji".... tako da im muslimani iz BiH dodju kao idealna meta...hem muslimani, hem "izdajice roda svoga"...![]()
bash me interesuje hoce li iko od ruskih zvanichnika reagovati na ovo i na koji nachin.
-
budala_mahnita
Najgore je kad padnes u njegovim ocimaUmjetnik a wrote:prije sam imao visoko mišljenje o rusiji
sad skroz opali
-
Umjetnik a
ni meni nije jasnosuncokret13 wrote:rusija iŽivio Hitler i znak Kukasti krst
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Umjetnik a
budala_mahnita wrote:Najgore je kad padnes u njegovim ocimaUmjetnik a wrote:prije sam imao visoko mišljenje o rusiji
sad skroz opali
ne nije to najgore
- Bosanac sa dna kace
tako strasne prijetnje upucene, a niko ni da mrdne prstom niko da ih nazove terorisitima, hriscanskim teroristima, hriscanskom Al Kaidom itd....
strasno, strasno, jos se pojedinci smiju tome
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
pa mora biti smijesno zato sto je zalosnoBosanac sa dna kace wrote:tako strasne prijetnje upucene, a niko ni da mrdne prstom niko da ih nazove terorisitima, hriscanskim teroristima, hriscanskom Al Kaidom itd....
Zna se zasto je u Rusiji nacizam i fasizam u usponu.Pad jedne super sile poput CCCP,je strmoglavo probudio nacionalizam u majcici Rusiji.Zasto se uzimaju nacisti kao primjer,pa zna se sta je Hitler znacio za Njemacku i Njemce i kako je posrnulu Njemacku digao iz pepela u super silu od koje su drhtale tadasnje pobjednice IWW.U Rusiji se sada javljaju pod "naci" okriljem upravo snage koje zele povrat CCCP,ali ne komunistickoga vec fasistickoga.
Jednom rijecu Paradoks.
- Pasiflora
Tacno je da mi nemamo nikakve veze sa Kosovom, ali ko kaze da BIH nece priznati Kosovo?Maraschino wrote:Kakve veze mi imamo sa Kosovom.![]()
I jos nesto: pismo sigurno nisu poslali rusi nego srbi, to je bar jasno.
- Maraschino
To isto Kosovo, priznat ce i Srbija kao sto je priznala i BiH, CG,...( nema vise takozvana BiH, nece biti ni lazna drzava Kosovo) pa zasto je nebi priznala i BiH.sitno wrote:Tacno je da mi nemamo nikakve veze sa Kosovom, ali ko kaze da BIH nece priznati Kosovo? I jos nesto: pismo sigurno nisu poslali rusi nego srbi, to je bar jasno.Maraschino wrote:Kakve veze mi imamo sa Kosovom.![]()
Za ovo drugo si u pravu. Nezna bacuska od votke ni gdje je Kosovo a jos pisma da pise.