Raličito smo gledali na bratstvo i jedinstvo u Jugi....kao i danas..cupkoba wrote:kakvo jedinstvo i bratstvo.ako ste htjeli bratstvo i jednistvo što newebby-x wrote:Ovime se ruši zajedništvo naših naroda i narodnosti.nicaze_072 wrote:Neka meni neko objasni zasto je osnivanje ovog kanala povreda vitalnog nacionalnog interesa? Ono polako...
ostadoste u Jugi
Kakve vi gluposti pričate
![]()
![]()
Tzv. treći kanal JS RTV BiH
- Paranoid
#526 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
-
cupkoba
#527 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Ja sam ne znam ko ovdje nekome nešto ne da i ko od koga treba tražiti dozvolu za nešto.It_is_a_Leclerc wrote:Gledajte, kolega..Telemah wrote:Ne znam gdje je problem. Dobiva se novi kanal, znači još više obogaćuje postojeći program, a ovdje čitava drama.
Ako ga hoćeš gledati - gledaj, ako nećeš - doviđento. ima daljinski i bila stvar.
E drugo je što dobivanje takvog kanala netko shvaća kao nekakvu ''poruku'' ili čak i tragediju. Ni blizu. Narod bez svog TV kanala je ko vnogo na kiši.
Od 1997. godine do danas, Bošnjaci jačaju državu. Prenijeli smo preko 100 nadležnosti sa kantona i entiteta na državu, ujedinili vojsku, integrisali sportska takmičenja, formirali na desetke državnih agencija, itd.
Mi nećemo dozvoliti da se država i naš trud na njenoj izgradnji pokuša razvodniti uvođenjem nekog trećeg kanala. Federacija je jedan entitet i treba imati jednog javnog emitera.
U toem i jeste problem što se koristi ....Mi nećemo dozvoliti da se država ....
Kad bude na FTV (osobno je ne gledam ) zastupljen Tompson kao Merlin ,kad se bude o Božiću gledalo emitovao program 24 h /7 dana( kao i o Bajramu) ,onda mozete pričati protiv Hr programa .A do tada nemojmo se praviti kao da je sve u redu
-
hercegovac_pravi
#528 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Pa Tompson nije popularan koliko Merlin. Ljudi ne bi gledali, opala bi gledanost i naša zajednićka TV kuća bi bankrotirala. Bolje vako, nek prikazuju ono što gledateljstvo hoće da gleda..cupkoba wrote:Ja sam ne znam ko ovdje nekome nešto ne da i ko od koga treba tražiti dozvolu za nešto.It_is_a_Leclerc wrote:Gledajte, kolega..Telemah wrote:Ne znam gdje je problem. Dobiva se novi kanal, znači još više obogaćuje postojeći program, a ovdje čitava drama.
Ako ga hoćeš gledati - gledaj, ako nećeš - doviđento. ima daljinski i bila stvar.
E drugo je što dobivanje takvog kanala netko shvaća kao nekakvu ''poruku'' ili čak i tragediju. Ni blizu. Narod bez svog TV kanala je ko vnogo na kiši.
Od 1997. godine do danas, Bošnjaci jačaju državu. Prenijeli smo preko 100 nadležnosti sa kantona i entiteta na državu, ujedinili vojsku, integrisali sportska takmičenja, formirali na desetke državnih agencija, itd.
Mi nećemo dozvoliti da se država i naš trud na njenoj izgradnji pokuša razvodniti uvođenjem nekog trećeg kanala. Federacija je jedan entitet i treba imati jednog javnog emitera.
Kad bude na FTV (osobno je ne gledam ) zastupljen Tompson kao Merlin ,kad se bude o Božiću gledalo emitovao program 24 h /7 dana( kao i o Bajramu) ,onda mozete pričati protiv Hr programa .A do tada nemojmo se praviti kao da je sve u redu
-
Jovanović
#529 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Ne vidim šta je toliki problem da Hrvati dobiju svoj kanal,oni i ovako FTV kao ni BHT ne gledaju i ne smatraju svojim već gledaju uglavnom kanale iz Hrvatske,mislim ovim svime se Hrvati još više udaljuju od BiH,a ne približuju.
- heckler
#530 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Odakle vise ovi pacijenti ispadaju ko iz skole!?
Hajde sad jos jednom da nacrtam.
NEMA DALJNJE ETNICKE PODJELE DRZAVE NI PO KOJEM PARAMETRU.
A vi gledajte, ili ne gledajte, priblizujte se ili se udaljite ko vas ba vise hebe i vase separatisticke frustracije.
A vi gledajte, ili ne gledajte, priblizujte se ili se udaljite ko vas ba vise hebe i vase separatisticke frustracije.
- mO k3
#531 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
ev dacu ti ja ,samo prestanite kukakti vise .... ovo kukanje mi se popelo vise na zivceJovanović wrote:Ne vidim šta je toliki problem da Hrvati dobiju svoj kanal,oni i ovako FTV kao ni BHT ne gledaju i ne smatraju svojim već gledaju uglavnom kanale iz Hrvatske,mislim ovim svime se Hrvati još više udaljuju od BiH,a ne približuju.
-
udrch
#532 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
pa kako znaš šta se emituje ako ne gledaš?cupkoba wrote:Ja sam ne znam ko ovdje nekome nešto ne da i ko od koga treba tražiti dozvolu za nešto.It_is_a_Leclerc wrote:Gledajte, kolega..Telemah wrote:Ne znam gdje je problem. Dobiva se novi kanal, znači još više obogaćuje postojeći program, a ovdje čitava drama.
kanal će te inače dobiti sutra..
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#533 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Jasno Moon(everheckler wrote:Odakle vise ovi pacijenti ispadaju ko iz skole!?
je već u pitanju?
- Dozer
#534 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Da budemo nacisto - prica o uspostavljanju jos jednog etnickog kanala nema nikakve veze sa stvarnom voljom hrvatskog naroda u BiH, pri cemu se misli na obicne gradjane. To je iskljucivo politicko pitanje kojim se zeli dobiti jos jedan prostor u nekom od par hiljada budzeta, a u konkretnom slucaju se radi o budzetu za javne servise.
To nije nista drugo nego pokusavanje da se i HR politicka komponenta u BiH prikaci na jos jednu budzetsku sisu. Naravno, to bi im omogucilo i da emituju ono sto zele.
Kako se zna da svaki javni RTV servis u BiH ima "svoju" publiku, naravno bazirano na etnickim i vjerskim premisama, sasvim je onda jasno koja publika je ciljana grupa i za jos jedan javni RTV servis za hrvatsku komponentu.
Ovo sto danas imamo u javnom RTV prostoru je ionako nakarada, i to preskupa. I umjesto da se razmislja o tome kako da se ti troskovi smanje, ovdje svi razmisljaju u totalno pogresnom pravcu, odnosno svi samo kontaju kako da se sve cak i poveca, poskupi i onda lijepo podijeli na troje. Sranje na kvadrat.
Da neko u ovoj drzavi zaista zeli razmisljati pozitivno, onda bi se stvar sa javnim RTV servisima mogla rijesiti na vrlo jednostavan nacin, a to znaci - ukinuti postojece FTV i RTRS, kao blentitetska "glasila", i uvesti dodatna 2 programa na BHT. Te dodatne programe sadrzajno prilagoditi kako treba, odnosno tada bismo imali BHT1, BHT2 i BHT3, ili, ako se nekome vise svidja drugacije - BHT-B, BHT-H i BHT-S.
Svaki od ovih kanala bi onda imao obavezne programske sadrzaje edukativnog, informativnog, kulturnog i zabavnog karaktera, s tim sto bi se svaki "odvijao" na jednom od 3 jezika - bosanski, hrvatski i i srpski.
Kada su vjerski praznici u pitanju, odgovarajuci kanal bi takve sadrzaje i emitovao. Pa ko voli da gleda, neka gleda.
Ovime se troskovi ne bi smanjili, jer RTV pretplata bi se i dalje placala ali bi se sve to slijevalo u jednu kucu, i onda bilo ravnomjerno rasporedjivano na 3 kanala/programa.
E, ali ovo ovako - ne moze. A ne moze jer se onda ne bi moglo manipulisati sadrzajima, ne bi se moglo klepati iz tih budzeta posto bi se onda odmah jasno vidjelo ko i koliko klepa, politicarski upliv i manipulacija bi imali malo suzeniji prostor, itd.
To nije nista drugo nego pokusavanje da se i HR politicka komponenta u BiH prikaci na jos jednu budzetsku sisu. Naravno, to bi im omogucilo i da emituju ono sto zele.
Kako se zna da svaki javni RTV servis u BiH ima "svoju" publiku, naravno bazirano na etnickim i vjerskim premisama, sasvim je onda jasno koja publika je ciljana grupa i za jos jedan javni RTV servis za hrvatsku komponentu.
Ovo sto danas imamo u javnom RTV prostoru je ionako nakarada, i to preskupa. I umjesto da se razmislja o tome kako da se ti troskovi smanje, ovdje svi razmisljaju u totalno pogresnom pravcu, odnosno svi samo kontaju kako da se sve cak i poveca, poskupi i onda lijepo podijeli na troje. Sranje na kvadrat.
Da neko u ovoj drzavi zaista zeli razmisljati pozitivno, onda bi se stvar sa javnim RTV servisima mogla rijesiti na vrlo jednostavan nacin, a to znaci - ukinuti postojece FTV i RTRS, kao blentitetska "glasila", i uvesti dodatna 2 programa na BHT. Te dodatne programe sadrzajno prilagoditi kako treba, odnosno tada bismo imali BHT1, BHT2 i BHT3, ili, ako se nekome vise svidja drugacije - BHT-B, BHT-H i BHT-S.
Svaki od ovih kanala bi onda imao obavezne programske sadrzaje edukativnog, informativnog, kulturnog i zabavnog karaktera, s tim sto bi se svaki "odvijao" na jednom od 3 jezika - bosanski, hrvatski i i srpski.
Kada su vjerski praznici u pitanju, odgovarajuci kanal bi takve sadrzaje i emitovao. Pa ko voli da gleda, neka gleda.
Ovime se troskovi ne bi smanjili, jer RTV pretplata bi se i dalje placala ali bi se sve to slijevalo u jednu kucu, i onda bilo ravnomjerno rasporedjivano na 3 kanala/programa.
E, ali ovo ovako - ne moze. A ne moze jer se onda ne bi moglo manipulisati sadrzajima, ne bi se moglo klepati iz tih budzeta posto bi se onda odmah jasno vidjelo ko i koliko klepa, politicarski upliv i manipulacija bi imali malo suzeniji prostor, itd.
-
AkHolic
#535 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Građane a na neki način i narode zastupaju političari koji su dobili povjerenje na izborima.Dozer wrote:Da budemo nacisto - prica o uspostavljanju jos jednog etnickog kanala nema nikakve veze sa stvarnom voljom hrvatskog naroda u BiH, pri cemu se misli na obicne gradjane.To je iskljucivo politicko pitanje
Gdje vidiš interes manjeg entiteta da se odrekne svoje televizije ?Dozer wrote: neko u ovoj drzavi zaista zeli razmisljati pozitivno, onda bi se stvar sa javnim RTV servisima mogla rijesiti na vrlo jednostavan nacin, a to znaci - ukinuti postojece FTV i RTRS, kao blentitetska "glasila", i uvesti dodatna 2 programa na BHT.
- Dozer
#536 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Ako se pogleda izlaznost glasaca, a onda i broj osvojenih glasova pojedinacno po partijama, legitimitet svih njih zajedno koji su "izabrani" vise je nego upitan....Građane a na neki način i narode zastupaju političari koji su dobili povjerenje na izborima.
Nigdje. Zato i pise "Da neko u ovoj drzavi zaista zeli razmisljati pozitivno".Gdje vidiš interes manjeg entiteta da se odrekne svoje televizije ?
Ali, ukidanjem RTRS-a i uvodjenjem BHT-S, oni ni ne bi izgubili svoj kanal, zar ne?
- T-Rexx
#537 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
SDP je Covicu obcao hrvatski kanal, al u javnosti to nece da priznaju.
-
lafony
#538 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
bas ce Srbi pristat , pisi nesto sto je relano.Dozer wrote:Ako se pogleda izlaznost glasaca, a onda i broj osvojenih glasova pojedinacno po partijama, legitimitet svih njih zajedno koji su "izabrani" vise je nego upitan....Građane a na neki način i narode zastupaju političari koji su dobili povjerenje na izborima.
Nigdje. Zato i pise "Da neko u ovoj drzavi zaista zeli razmisljati pozitivno".Gdje vidiš interes manjeg entiteta da se odrekne svoje televizije ?
Ali, ukidanjem RTRS-a i uvodjenjem BHT-S, oni ni ne bi izgubili svoj kanal, zar ne?
- kockica_kockica
#539 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Nek si ti nama rekao i registrirao se samo radi toga...Krema za salatu wrote:za raju koja razumiju: sluzbeno je sluzbeno, nauicno je naucno. Naucno kolodvor ne moze bit poseban jezik.
Tvoje rijeci su ogledalo naseg danasnjeg (ne)drustva
-
mmaar
#540 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Da ne ulazim dalje u raspravu, samo lud moze ocekivati da Bosnjaci placaju i ekskluzivni kradezeovski kanal, a ionako se pretplata na prostoru FBiH ubire iskljucivo od Bosnjaka i time se finasira sva ona novohrvastina na FTV-u , dok procenat ubiranja takse na prostorima gdje su vecinski Hrvati sigurno ne prelazi ni 1%. Otidjite u Zapadnu Hercegovinu, pa cete vidjeti gdje cete dobiti fiskalni racun, a onda uzmite u obzir sve one silne podsticaje koji su iz entitetske i drzavne kase otisli dole.
- Dozer
#541 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Naravno. A jos jedan kanal, ovaj put "hrvatski", samo bi bio dodatni teret na postojecu kolicinu naplacene RTV takse, jer se ta masa ne bi povecala, ali bi se zato dijelila na vise dijelova.
Medjutim, kako uvijek za sve postoji rjesenje, tako bi se digitalizacijom koja je u planu moglo vrlo lako stati u kraj i neplacanju, posto se digitalni signal moze bez problema kontrolisati u smislu kome se isporucuje. Ali, tu onda dolazimo do sljedeceg problema, a to je da bi se svi odmah skinuli s tih kanala jer nece da ih placaju, a ionako ti kanali nista ne nude.
I onda bi se svi ti kanali automatski ugasili, tj. JRTVS BiH vise ne bi ni postojao.
A vala, ovakav nam i ne treba. Ni jedan.
Medjutim, kako uvijek za sve postoji rjesenje, tako bi se digitalizacijom koja je u planu moglo vrlo lako stati u kraj i neplacanju, posto se digitalni signal moze bez problema kontrolisati u smislu kome se isporucuje. Ali, tu onda dolazimo do sljedeceg problema, a to je da bi se svi odmah skinuli s tih kanala jer nece da ih placaju, a ionako ti kanali nista ne nude.
I onda bi se svi ti kanali automatski ugasili, tj. JRTVS BiH vise ne bi ni postojao.
A vala, ovakav nam i ne treba. Ni jedan.
- vee-jay
#542 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Pa nek Covic to onda "prizna".T-Rexx wrote:SDP je Covicu obcao hrvatski kanal, al u javnosti to nece da priznaju.
- It_is_a_Leclerc
#543 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Evo, dragi majorizirani sudržavljani...Da riješimo tu dilemu oko tog kanala. Kratko i jasno :
NE MOŽE !
Toliko.
NE MOŽE !
Toliko.
- Astronomer
- Location: Nekad moraš otići visoko da shvatiš koliko si mali.
#544 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Zar Hrvati nemaju već svoje hrvatske kanale HRT1, HRT2, HRT3 i HRT4
Postoji za takvo stanje izreka - gladne oči
Postoji za takvo stanje izreka - gladne oči
-
smijesni_ste
#545 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Zar Sandžaklije nemaju svoju državu Srbiju? 
-
Cloud-Xz
#546 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Ako se vi commando-formurasi pitate onda stvarno,latini nista vam od kanalaIt_is_a_Leclerc wrote:Evo, dragi majorizirani sudržavljani...Da riješimo tu dilemu oko tog kanala. Kratko i jasno :
NE MOŽE !
Toliko.
- It_is_a_Leclerc
#547 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Ne forumaši, nego mi Bošnjaci, kao jedan od tri konstitutivna naroda bez čije saglasnosti nema izmjene ničeg !Cloud-Xz wrote:Ako se vi commando-formurasi pitate onda stvarno,latini nista vam od kanalaIt_is_a_Leclerc wrote:Evo, dragi majorizirani sudržavljani...Da riješimo tu dilemu oko tog kanala. Kratko i jasno :
NE MOŽE !
Toliko.![]()
-
Cloud-Xz
#548 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Care moj niste se ni pitali oce li biti RS pa biJIt_is_a_Leclerc wrote:Ne forumaši, nego mi Bošnjaci, kao jedan od tri konstitutivna naroda bez čije saglasnosti nema izmjene ničeg !Cloud-Xz wrote:Ako se vi commando-formurasi pitate onda stvarno,latini nista vam od kanalaIt_is_a_Leclerc wrote:Evo, dragi majorizirani sudržavljani...Da riješimo tu dilemu oko tog kanala. Kratko i jasno :
NE MOŽE !
Toliko.![]()
Last edited by Anonymous on 21/01/2013 19:41, edited 1 time in total.
Reason: banned!
Reason: banned!
-
jimbonda
#549 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Baš češ ti odlučivati o tomeheckler wrote:
- karanana
#550 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH
Naravno da je ovo dogovoreno u platformi hdz-sdp, samo je odglumljeno kao sdp-ovci se protive ovom, a toliko je ocigledno i vidljivo da je ovo dogovoreno da ide ovako.