Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post Reply
Platformas

#451 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Platformas »

Ja ne znam šta se digla frka, treba im dat taj treći kanal. Bio je prije koliko se sjećam FTV2 kanal pa isto smeće bilo ko i sada.
Namjerno su bacili tu kost narodu da se bori oko nje dok prave probleme, sve veće siromaštvo ne žele niti mogu više riješiti.
HM 2011

#452 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by HM 2011 »

Onda hoćemo kanal na isključivo Bosanskom jeziku - svi imaju i mi smo primorani.

i ja ne vidim što se digla frka :-) - ovi što him ne daju baš su čudni, mora da su Njemačkoj rat proveli....
Last edited by HM 2011 on 14/01/2013 17:55, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#453 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by sarajevoxxxx »

korisnik.1 wrote:ktlzi se davno pozdravi sa nama, a još uvijek pišeš :D

Nego, evo da razmotrimo ovu činjenicu/argument/prijedlog. Bosanski Hrvati smatraju da je FTV Bošnjačka televizija i da nema dovoljno sadržaja prilagođenog bosanskim Hrvatima. Eh sad oni žele svoj kanal. Uredu, može. Samo pazi sl činjenicu:
sami bosanski Hrvati se "hvale" kako ne plaćaju niti će kad plaćati pretplatu jer to nije njihova televizija niti njihovo šta god.
Idemo dalje. Pošto oni smatraju da nemaju svoju televiziju, i pošto oni ne plaćaju pretplatu, valjda bi bilo logično da naprave svoju televiziju koju bi oni plaćali. Takvu televiziju onda pripojiti JS RTV BiH, ali ostaviti razgraničene budžete.
I vuk sit i ovce na broju. Jer pomalo nije logično ovo što se sad želi, hoću televiziju ali neću da je plaćam.
Pa naravno da nije. I sasvim logično da je ne plaćaju. Bi li Bošnjaci plaćali TV taksu za televiziju za koju se bori Čović i Lijanović.

Uostalom, gdje to piše da Hrvati ne plaćaju TV taksu. I ja znam koliko hoćeš Bošnjaka ne pada im na pamet da plaćaju taksu za FTV.

Napravi Treći kanal, pa ćeš vidjeti kako se plaća rtv taksa. Sve dok njega nema, nema smisla ni govoriti o finansiranju i naplaćivanju rtv taksi.
udrch

#454 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by udrch »

ja mislim da bi za ovu zemlju najbolje bilo da se Hrvatima ukine konstitutivnost..oni su potpuno nekooperativni i ako ovako nastave mislim da je najbolje rješenje uraditi što su oni uradili Srbima 1990. u matici..
HM 2011

#455 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by HM 2011 »

udrch wrote:ja mislim da bi za ovu zemlju najbolje bilo da se Hrvatima ukine konstitutivnost..oni su potpuno nekooperativni i ako ovako nastave mislim da je najbolje rješenje uraditi što su oni uradili Srbima 1990. u matici..
oni traže ono što srbi već imaju..... izgleda da im federacija kao pojam ne odgovara..... znaš ono svaka ptica svome jatu leti - a mi smo na ovim terenima valjda jako različite ptice....

Ništa posebno uzimajući u obzir naše prilike, ali krajnje opasno po društveno uređenje....

Čović i Dodik uvezaše zastave boreći se protiv "apsolutne dominacije" Tihića na političkoj sceni - a u svojoj suštini radi se o razaranju društvenog uređenja - čekajući valjda neku obećanu korist ili nešto drugo.....

Podršku li ti ga potporu imaju od glasačke baze, a glasačka baza ne čita klix - jer ih to ne interesuje - interesira, a vjerovatno - vjerojatno i da pročitaju šta - što pametno - smatraju da nemaju dati glas kome.....

I kažu gradi državu - s kim da je gradim...... Sam sa sobom što bi rekli Živiničani a prenosi jedan ugledni prof..
Frtalj_Duše

#456 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Frtalj_Duše »

HM 2011 wrote:Onda hoćemo kanal na isključivo Bosanskom jeziku - svi imaju i mi smo primorani.

i ja ne vidim što se digla frka :-) - ovi što him ne daju baš su čudni, mora da su Njemačkoj rat proveli....
Mogu li i ja dobiti jedan kanal na šatrovačkom!? :mrgreen:
HM 2011

#457 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by HM 2011 »

Frtalj_Duše wrote:
HM 2011 wrote:Onda hoćemo kanal na isključivo Bosanskom jeziku - svi imaju i mi smo primorani.

Možda možeš ako dobiješ status konstitutivnog naroda....

vidiš da su tv kanali (Javni RTV servisi) samo za njih.... :mrgreen:
Frtalj_Duše

#458 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Frtalj_Duše »

HM 2011 wrote:
Frtalj_Duše wrote:

Možda možeš ako dobiješ status konstitutivnog naroda....

vidiš da su tv kanali samo za njih.... :mrgreen:
Nea' frke, registrujem se kao pripadnik "mahalaca", porijeklom iz "mahale"! :mrgreen:
HM 2011

#459 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by HM 2011 »

Frtalj_Duše wrote:

Nea' frke, registrujem se kao pripadnik "mahalaca", porijeklom iz "mahale"! :mrgreen:
Mora Vas biti jako puno da bi dobili taj status....

predlažem da se prikloniš nekom od konstitutivnih koji konstitutišu konstituciju već odavno.....
sarajevoxxxx

#460 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by sarajevoxxxx »

udrch wrote:ja mislim da bi za ovu zemlju najbolje bilo da se Hrvatima ukine konstitutivnost..oni su potpuno nekooperativni i ako ovako nastave mislim da je najbolje rješenje uraditi što su oni uradili Srbima 1990. u matici..

Najbolje je Hrvatima dati sve ono što imaju i Srbi. Sve im dati što traže. Ako su Bošnjaci sebe doveli u ovu glupu poziciju dejtonskim mirovnim sporazumom, neka bar ne krive druge i neka ih ne zadržavaju u ovoj luđačkoj košulji.

Neka puste ljude da žive, ha ja.
korisnik.1

#461 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by korisnik.1 »

sarajevoxxxx wrote:Pa naravno da nije. I sasvim logično da je ne plaćaju. Bi li Bošnjaci plaćali TV taksu za televiziju za koju se bori Čović i Lijanović.

Uostalom, gdje to piše da Hrvati ne plaćaju TV taksu. I ja znam koliko hoćeš Bošnjaka ne pada im na pamet da plaćaju taksu za FTV.

Napravi Treći kanal, pa ćeš vidjeti kako se plaća rtv taksa. Sve dok njega nema, nema smisla ni govoriti o finansiranju i naplaćivanju rtv taksi.
Prvo se skontaj je li mlijeko bijelo ili je crno, pa da onda pričamo. :lol: :lol: Sam sebe pobijaš u tvrdnjama bolan. :D

Evo ja dajem konkretan prijedlog, već sam ga gore naveo. Preformulisati FTV da bude samo Bošnjačka sa nazivom BFTV, i stvoriti HFTV odnosno Hrvatska Federalna Televizija.
Ta HFTV bi u početku imala svoj sopstveni budžet (čime bi se podstaknuli bosanski Hrvati na plaćanje takse), a ukoliko bi se nakon izvjesnog vremena uvidjelo da je televizija uspješna i da građani plaćaju pretplatu, priključuje se budžetu JS RTV BiH u koji bi onda uplaćivali pretplatu. Jer svi radimo u korist države a samim time i JS RTV BiH, a ne nas samih, jel tako ?

sarajevoxxxx
Evo i ja se slažem sa sobom Hrvatima dati isto što i Srbima, i to bi bilo najpravednije. Samo otkuda Bosni i Hercegovini još 49% teritorije ? Da nam neće susjedne CG, SRB i HR posudit možda ?
sarajevoxxxx

#462 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by sarajevoxxxx »

korisnik.1 wrote:
Prvo se skontaj je li mlijeko bijelo ili je crno, pa da onda pričamo. :lol: :lol: Sam sebe pobijaš u tvrdnjama bolan. :D

Evo ja dajem konkretan prijedlog, već sam ga gore naveo. Preformulisati FTV da bude samo Bošnjačka sa nazivom BFTV, i stvoriti HFTV odnosno Hrvatska Federalna Televizija.
Ta HFTV bi u početku imala svoj sopstveni budžet (čime bi se podstaknuli bosanski Hrvati na plaćanje takse), a ukoliko bi se nakon izvjesnog vremena uvidjelo da je televizija uspješna i da građani plaćaju pretplatu, priključuje se budžetu JS RTV BiH u koji bi onda uplaćivali pretplatu. Jer svi radimo u korist države a samim time i JS RTV BiH, a ne nas samih, jel tako ?
Kažem da ne vjerujem da svi Hrvati bojkotuju FTV, i po čemu je to kontradiktorno sa prvom tvrdnjom ?
korisnik.1 wrote: sarajevoxxxx
Evo i ja se slažem sa sobom Hrvatima dati isto što i Srbima, i to bi bilo najpravednije. Samo otkuda Bosni i Hercegovini još 49% teritorije ? Da nam neće susjedne CG, SRB i HR posudit možda
Ti sve bukvalno shvataš ?
palermo

#463 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by palermo »

Evo i ja se slažem sa sobom Hrvatima dati isto što i Srbima, i to bi bilo najpravednije. Samo otkuda Bosni i Hercegovini još 49% teritorije ? Da nam neće susjedne CG, SRB i HR posudit možda ?
Kako otkuda ???? Slabo tebi ide matematika. Pa 51 je više od 49, zar nije ?? Dakle, ako Srbi maju 49 sada, ostaje još 51, sasvim dovoljno da se Hrvatima da njihovih 49....i ostaje taman i za Bošnjake nešto.
Dobrih 2 % šućur dragom Allahu
AliceInChains

#464 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by AliceInChains »

sarajevoxxxx wrote:

Najbolje je Hrvatima dati sve ono što imaju i Srbi. Sve im dati što traže. Ako su Bošnjaci sebe doveli u ovu glupu poziciju dejtonskim mirovnim sporazumom, neka bar ne krive druge i neka ih ne zadržavaju u ovoj luđačkoj košulji.

Korektnije bi bilo sljedece :mrgreen: :

Najbolje je Hrvatima ne dati ništa više, osim dobijenog u Dejtonskom sporazumu. Ništa više nisu ni zasluzili. Ako su Hrvati sebe doveli u ovu glupu poziciju dejtonskim mirovnim sporazumom, neka bar ne krive druge, nego popišaju grob Franje Tudmana i dalje zale za Hrvatskim predstavnicima u Hagu radi onoga, šta bi htjeli....a to je Treci za one, sa trecinom mozga :mrgreen:

Oprosti mi, ako nisi sve razumio, ipak ne znam na Hrvatski :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 14/01/2013 19:11, edited 1 time in total.
korisnik.1

#465 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by korisnik.1 »

sarajevoxxxx wrote:Kažem da ne vjerujem da svi Hrvati bojkotuju FTV, i po čemu je to kontradiktorno sa prvom tvrdnjom ?

Ti sve bukvalno shvataš ?
Pa prvo si napisao da je sasvim logično da ne plaćaju, zatim da nigdje ne piše da bosanski Hrvati ne plaćaju taksu, pa si to onda betonirao izjavom da nema smisla plaćati sve dok se ne uvede novi kanal. Šta tu nije kontradiktorno :S
I da li bi ti odgovarao ovakav prijedlog ubacivanja i stvaranja novog kanala ?

Bukvalno ili ne to je moj komentar na tu konstataciju.
palermo wrote:Kako otkuda ???? Slabo tebi ide matematika. Pa 51 je više od 49, zar nije ?? Dakle, ako Srbi maju 49 sada, ostaje još 51, sasvim dovoljno da se Hrvatima da njihovih 49....i ostaje taman i za Bošnjake nešto.
Taman 2% gore oko čuvenog Lilium Bosniacum, jel :lol:
mO k3

#466 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by mO k3 »

palermo wrote:
Kako otkuda ???? Slabo tebi ide matematika. Pa 51 je više od 49, zar nije ?? Dakle, ako Srbi maju 49 sada, ostaje još 51, sasvim dovoljno da se Hrvatima da njihovih 49....i ostaje taman i za Bošnjake nešto.
:thumbup: i jos im uz to reci hvala svjema sto ste nam dali i ovo 2 % teritorije,ali ako vam nije dovoljno evo vam i ovih 2% samo radi hebenog bosnjackog merhameta :x
palermo

#467 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by palermo »

Ženski Dr.Med wrote: :thumbup: i jos im uz to reci hvala svjema sto ste nam dali i ovo 2 % teritorije,ali ako vam nije dovoljno evo vam i ovih 2% samo radi hebenog bosnjackog merhameta :x
E vallahi billahi, ne bih dao ta 2% pa makar se i zaratilo.

Daš li im i ta dva posto, misliš da bi im bilo dovoljno. Mora jednom da se kaže dosta. nema teorije da bi im pustili ta 2 %
AliceInChains

#468 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by AliceInChains »

Vrijedi ovo ponoviti šupcima...
AliceInChains

#469 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by AliceInChains »

Nego malo ozbiljnija tema:

Nadam se, da ce nakon ovoliko vremena sljedci gradonacelnok Mostara konacno biti Bosnjak. Da ta majorizacija vec jednom prestane....
julisiz es grant

#470 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by julisiz es grant »

AliceInChains wrote:
Vrijedi ovo ponoviti šupcima...
Jes' vala! Mi smo jedina zemlja koja izgleda ne smije imati nacionalne manjine! Nema ih 15%, a ista bi prava kao i ostali (da ne bude zabune, ne mislim o ljudskim pravima nego političkim, kao što su udio u vlasti i sve ovo što traže).
palermo

#471 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by palermo »

AliceInChains wrote:Nego malo ozbiljnija tema:

Nadam se, da ce nakon ovoliko vremena sljedci gradonacelnok Mostara konacno biti Bosnjak. Da ta majorizacija vec jednom prestane....
Iskreno govoreći to je baš onako nevažno pitanje. Najmanje što bih volio je da na simboličkoj razini imaš gradonačelnika Bošnjaka, a u stvarnosti sve manje Bosne i Hercegovine u Mostaru.
Ono špo bih ja volio je da konačno bošnjačka politička i svaka druga elita pronađe i dogovori minimum ispod kojeg se ne ide. Ni u Mostaru, a ni u Bosni i Hercegovini
sarajevoxxxx

#472 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by sarajevoxxxx »

AliceInChains wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Najbolje je Hrvatima ne dati ništa više, osim dobijenog u Dejtonskom sporazumu. Ništa više nisu ni zasluzili. Ako su Hrvati sebe doveli u ovu glupu poziciju dejtonskim mirovnim sporazumom, neka bar ne krive druge, nego popišaju grob Franje Tudmana i dalje zale za Hrvatskim predstavnicima u Hagu radi onoga, šta bi htjeli....a to je Treci za one, sa trecinom mozga :mrgreen:

Sa Dejtonom imaju problema isključivo Bošnjaci. Hrvatima je dao mnogo više nego što misliš. Nezadovoljstva i frustracija ima, ali ni deseti dio kao kod Bošnjaka.

Bošnjaci su toliko zavaljeni i nokautirani (a najviše od strane svojih političara), svim ovim političkim igrama zadnje dvije decenije da im neprirodno stanje i luđačka košulja dođe nešto kao svećano odijelo.

Očigledno neki ne pristaju na tu vrstu perverzije, i samo kažem pustite ljude da žive i ništa više.
AliceInChains

#473 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by AliceInChains »

sarajevoxxxx wrote:
AliceInChains wrote:

Sa Dejtonom imaju problema isključivo Bošnjaci. Hrvatima je dao mnogo više nego što misliš. Nezadovoljstva i frustracija ima, ali ni deseti dio kao kod Bošnjaka.

Bošnjaci su toliko zavaljeni i nokautirani (a najviše od strane svojih političara), svim ovim političkim igrama zadnje dvije decenije da im neprirodno stanje i luđačka košulja dođe nešto kao svećano odijelo.

Očigledno neki ne pristaju na tu vrstu perverzije, i samo kažem pustite ljude da žive i ništa više.
Ako je Hrvatima dao više, nego što mislim onda bi trebali biti zadovoljni zar ne? Ko im brani, da zive? Bosanski zrak i Bosansko nebo? :mrgreen:
Najbolje je Hrvatima dati sve ono što imaju i Srbi. Sve im dati što traže.
Neki ovdje misle, da si kontradiktoran. To su vrlo optimisticni i ljubazni ljudi, koji pokusavaju pronaci dobru dusu u tebi. :mrgreen:
heckler

#474 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by heckler »

tvrtko69 wrote:
AliceInChains wrote: Najbolje je Hrvatima ne dati ništa više, osim dobijenog u Dejtonskom sporazumu. Ništa više nisu ni zasluzili. Ako su Hrvati sebe doveli u ovu glupu poziciju dejtonskim mirovnim sporazumom, neka bar ne krive druge, nego popišaju grob Franje Tudmana i dalje zale za Hrvatskim predstavnicima u Hagu radi onoga, šta bi htjeli....a to je Treci za one, sa trecinom mozga :mrgreen:

Svaki narod dobije otprilike sto je i zasluzio pa tako i hrvati.A bogami i bosnjaci :)
Uslov za Dejtonski sporazum bio je Wasingtonski sporazum gdje su hrvati dobili konfederaciju sa maticom.
I pogledaj kartu koju su objavili rusi i ameri sa prognozama za evropu u narednih 25 godina i puno ceti se reci
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... odine.html

Jeli moguce da je ocaj herceg-cetnika toliki da se i za ovakve stvari hvataju kao izvor nade? Eki pogledaj kartu. Pogledaj TI kartu. Na toj karti pise da Hrvatska u kojoj ce do 2035 biti tek malo vise od 3 miliona hrvata dobiti jos 2 miliona Bosnjaka i bar 500 000 srba :lol: :lol:

Ja sam apsolutno ZA. Da vas malo majoriziram i u po Zagreba. Zagreb treci entitet, a Istra cetvrti :dance:
AliceInChains

#475 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by AliceInChains »

tvrtko69 wrote:
AliceInChains wrote: Najbolje je Hrvatima ne dati ništa više, osim dobijenog u Dejtonskom sporazumu. Ništa više nisu ni zasluzili. Ako su Hrvati sebe doveli u ovu glupu poziciju dejtonskim mirovnim sporazumom, neka bar ne krive druge, nego popišaju grob Franje Tudmana i dalje zale za Hrvatskim predstavnicima u Hagu radi onoga, šta bi htjeli....a to je Treci za one, sa trecinom mozga :mrgreen:

Svaki narod dobije otprilike sto je i zasluzio pa tako i hrvati.A bogami i bosnjaci :)
Uslov za Dejtonski sporazum bio je Wasingtonski sporazum gdje su hrvati dobili konfederaciju sa maticom.
I pogledaj kartu koju su objavili rusi i ameri sa prognozama za evropu u narednih 25 godina i puno ceti se reci
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... odine.html
Ja tu prognozu uzimam vrlo za ozbiljno. Eno sam vec ostavio komentar na posvecenoj temi, koja to potvrduje :mrgreen:
Post Reply