Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post Reply
harell

#26 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by harell »

Tayyip wrote:a na ciganskom? pirav mange korkoro, kaj sem devla ćororo :sad:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kralju :mrgreen:
nicaze_072

#27 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by nicaze_072 »

heckler wrote:
nicaze_072 wrote:
heckler wrote:
Provocira se vecinski narod ove drzave cijem je najosnovnijem nacionalnom interesu da blokira svaki daljni pokusaj etnicke podjele ove drzave. Vi ako se ne budete mogli prilagoditi funckionisanju u tim okvirima slijedi vam jedno razocarenje za drugim.

HDZ tu kravu muze vec 3-4 izbrona ciklusa, mislis da ce taj izvor dati jos neke rezultate koje do sad nije?

Veci je problem HDZu kako da ne izgubi vise od 20 000 potencijalnih glasaca izmedju 2 izborna ciklusa a ne zakon o TVu, ali to je vec druga prica.
A mora biti kako vecinski narod kaze?

Dok god ne ugrozava necija osnovna ljudska prava onda naravno da. Hoces zivjeti u demokratiji a ne postovati volju vecine :?

Pusku u sake i odcepi se. Birvaktile je i erceg - Bosna i na Zenicu oko bacala. Eto malo to pade u vodu ali daj da se spasi sto se spasiti da :-?
Zanimljivo mi je to tvoje vidjenje situacije. Neodoljivo me ovo tvoje "vecinsko" razmisljanje podsjeca na govor jedne osobe...

Pazljivo saslusaj!

https://www.youtube.com/watch?v=ACHkmW8NGJU
Abid Sakalaš

#28 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Abid Sakalaš »

Asamoah Gyan wrote:super vijest, odmah onog borisa bilića letvu i vladu marića poslati na taj kanal da ne moram više gledati mongoloide :thumbup:
I Ivanu Vidmar, kako je iritantna da Bog sačuva. J.ebo je onaj ko je dovede u naš sportski studio.
heckler

#29 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by heckler »

nicaze_072 wrote:
heckler wrote:
nicaze_072 wrote:
A mora biti kako vecinski narod kaze?

Dok god ne ugrozava necija osnovna ljudska prava onda naravno da. Hoces zivjeti u demokratiji a ne postovati volju vecine :?

Pusku u sake i odcepi se. Birvaktile je i erceg - Bosna i na Zenicu oko bacala. Eto malo to pade u vodu ali daj da se spasi sto se spasiti da :-?
Zanimljivo mi je to tvoje vidjenje situacije. Neodoljivo me ovo tvoje "vecinsko" razmisljanje podsjeca na govor jedne osobe...

Pazljivo saslusaj!

https://www.youtube.com/watch?v=ACHkmW8NGJU

Moze biti da ti je promakao dio o ne ugrozovanju ljudskih prava manjinskih naroda :shock: A genocid i nestanak su ipak malo protiv interesa nekog naroda cini mi se :cry:

I to nije nikakvo "moje vidjenje situacije", to je najosnovniji postulat na kojem svaka parlamentarna demokratija na svijetu funkcionise.
giovanni galli

#30 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by giovanni galli »

probosanski politicari treba malo da stisnu muda konacno i kazu ovo sto kosvari govore srbima, kakva platforma, kakvi pregovori, kosovo je nezavisno, tu nema pregovora, isto je ovde, jasno treba da se kaze, nema kanala na hrvatskom jeziku i tacka, fino privatno pa nek placa sta hoce, ali da im ga ja placam nema sanse. dosta je trivijalnih stvari, treba se okrenut ekonomiji, a sve one koji nece izbacivat na sve legalne nacine iz vlasti, ove dvostruke igre vise nemaju smisla, treba jasno otvorenih karata reci, nema kanala, nema odvajanja, samo jacanje drzave, ko hoce bujrum ko nece, nek se skloni.
detroit-mercy

#31 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by detroit-mercy »

VjecitiStudent wrote:Nije valjda da nema novih kostiju narodu za glođanje, već ćemo opet godinu dana o trećem kanalu?
Kad god Bošnjaci preglasaju Hrvate, Dragan naruči novo krilo za vilu.
Ponestalo tema raji za lozione, zato Dodile malo izmisli vanjske i unutrasnje neprijatelje u Pederaciji ponovo otvore pitanje treceg kanala i ozezi :mrgreen: raja se gloze oko toga a vamo se jamlja i to ne lopatama vec kamionima jarane :mrgreen: . To sto cemo docekati ulazak Hrvatske u EU i fakat EU na nasim granicama bez kako treba granicnih prijelaza sto ce osjetiti najvise poljoprivrednici koji i onako jedva prezivljavaju koga briga. Ipak je od zivotnog znacaja rasprava i prepucavanje o tamo nekom kanalu a ne pritisak na vlast da se vidi sta i kako dalje od 1 Jula :mrgreen: . Ma bitno je da se derneci.
nicaze_072

#32 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by nicaze_072 »

@heckler

Poenta je da u Bosni i Hercegovini kad neko odluci ponasati se "vecinski" nastane zlo i pakao! U tom je caka. Ovaj zlotvor je to prvi ocigledno primjetio.

Narodi u BiH su konstitutivni i ravnopravni. Sto ce ti ga reci da Hrvati imaju na ista prava kao i Bosnjaci i Srbi bez obzira na broj.

Vecina je relativan pojam na balkanu. Lako se postigne da jedan narod dominira drugim na odredjenom podrucju. Kako su Bosnjaci vecina u BiH, tako su i protiv svoje volje postali manjina na teritorijama gdje su Hrvati i Srbi vecina. Sama struktura Bosne i Hercegovine zahtjeva konsenzus za sva politicka pitanja pa tako i ova.

A odgovor dragancetu na pitanje televizije moze biti vrlo jednostavan. FTV je radio televizija Federacije, dakle i Hrvata kao ravnopravnog partnera. Medjutim fino bi ga bilo pitati ko i zasto je prijetio novinarima iz Hercegovine kad se FTV formirala da ce glavom platiti ako predju na nju...

Sa druge strane Hrvati mogu biti nezadovljni FTV-om jednako koliko i Bosnjaci. Partijski zagadjen javni emiter nikome ne odgovara. I u tome je caka. FTV treba listi svakog vida propagande koja je ovom momentu na dobrom putu da postane kao emiter u S. Koreji.
Last edited by nicaze_072 on 11/01/2013 18:18, edited 1 time in total.
nosara

#33 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by nosara »

Ovo je jos jedna kost koju zloya i ostala bagra na vlasti bacaju svojim glasacima...

I opet upali foluska... :-)
palermo

#34 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by palermo »

detroit-mercy wrote:
VjecitiStudent wrote:Nije valjda da nema novih kostiju narodu za glođanje, već ćemo opet godinu dana o trećem kanalu?
Kad god Bošnjaci preglasaju Hrvate, Dragan naruči novo krilo za vilu.
Ponestalo tema raji za lozione, zato Dodile malo izmisli vanjske i unutrasnje neprijatelje u Pederaciji ponovo otvore pitanje treceg kanala i ozezi :mrgreen: raja se gloze oko toga a vamo se jamlja i to ne lopatama vec kamionima jarane :mrgreen: . To sto cemo docekati ulazak Hrvatske u EU i fakat EU na nasim granicama bez kako treba granicnih prijelaza sto ce osjetiti najvise poljoprivrednici koji i onako jedva prezivljavaju koga briga. Ipak je od zivotnog znacaja rasprava i prepucavanje o tamo nekom kanalu a ne pritisak na vlast da se vidi sta i kako dalje od 1 Jula :mrgreen: . Ma bitno je da se derneci.
Ok je to, ali šta predlažeš. da se ne prepucajemo, da ne postoji glas javnosti, i da se jednostavno pusti da rade kako im se hoće....sve zato da bi pokazali kako smo cool i iznad toga...
Alfons Kauders

#35 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Alfons Kauders »

Odavno ne placam pretplatu jer nemam namjeru finansirati propagandne medijske kuce poput FTV i RTRS. Stoga me zaboli, niti placam niti gledam. Da se mene pita, ukinuo bi i postojece kanale i preusmjerio lovu u nesto pametnije (a bila bi bolje iskoristena da je lozimo u TE Kakanj)
XI JINPING

#36 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by XI JINPING »

giovanni galli wrote:probosanski politicari treba malo da stisnu muda konacno i kazu ovo sto kosvari govore srbima, kakva platforma, kakvi pregovori, kosovo je nezavisno, tu nema pregovora, isto je ovde, jasno treba da se kaze, nema kanala na hrvatskom jeziku i tacka, fino privatno pa nek placa sta hoce, ali da im ga ja placam nema sanse. dosta je trivijalnih stvari, treba se okrenut ekonomiji, a sve one koji nece izbacivat na sve legalne nacine iz vlasti, ove dvostruke igre vise nemaju smisla, treba jasno otvorenih karata reci, nema kanala, nema odvajanja, samo jacanje drzave, ko hoce bujrum ko nece, nek se skloni.
Ne govore to Kosovari,to "priča" NATO.Kad NATO bude stajao iza Bošnjaka kao što stoji iza Kosovara...
heckler

#37 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by heckler »

nosara wrote:Ovo je jos jedna kost koju zloya i ostala bagra na vlasti bacaju svojim glasacima...

Kojim to Zlajinim glasacima :lol: Jel' ostao jos koji osim uze familija i budzetskih sisara?
nicaze_072

#38 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by nicaze_072 »

heckler wrote:
nosara wrote:Ovo je jos jedna kost koju zloya i ostala bagra na vlasti bacaju svojim glasacima...

Kojim to Zlajinim glasacima :lol: Jel' ostao jos koji osim uze familija i budzetskih sisara?
Cekaj izbore da se potvrdi... Do izbora je legitiman.. :D
nicaze_072

#39 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by nicaze_072 »

XI JINPING wrote:
giovanni galli wrote:probosanski politicari treba malo da stisnu muda konacno i kazu ovo sto kosvari govore srbima, kakva platforma, kakvi pregovori, kosovo je nezavisno, tu nema pregovora, isto je ovde, jasno treba da se kaze, nema kanala na hrvatskom jeziku i tacka, fino privatno pa nek placa sta hoce, ali da im ga ja placam nema sanse. dosta je trivijalnih stvari, treba se okrenut ekonomiji, a sve one koji nece izbacivat na sve legalne nacine iz vlasti, ove dvostruke igre vise nemaju smisla, treba jasno otvorenih karata reci, nema kanala, nema odvajanja, samo jacanje drzave, ko hoce bujrum ko nece, nek se skloni.
Ne govore to Kosovari,to "priča" NATO.Kad NATO bude stajao iza Bošnjaka kao što stoji iza Kosovara...
Mislis ona organizacija u kojoj su Hrvati ravnopravan clan?
Scopio

#40 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Scopio »

Pa ovo se moglo tako lagano izvesti, prvo recimo da je stoka uradila digitalizaciju onda bi gledatelj mogao kod kuce birati prijevod dokumentarnog/serijskog/ filmskog programa a informativni program, jedan dan nek budu hr spikrei i da se sav materijal cita na hr a drugi dan na bosanskom

drugo nije mi jasno kad je osnivana FTV, zar nisu tad bila 2 programa (FTV1, FTV2) i mogli su prakticki proizvoditi isti program titlovan na dva jezika i kraj price!

Mislim da se ovom odlukom najvise veseli Mladež HDZ koja studira novinarstvo na mostarskom sveučilištu jer eto konacno uhljebljenja!

Sad cemo bi bosanski hrvati najebati od hercehgovackog naglaska!

Sta ce biti sa Vladom, Dariom, Antonijom? :D :D
Joker88

#41 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Joker88 »

Kako se odjaviti sa pretplate?
Jel samo fiksni da ukinem??
Iliii???

:D :D
Alfons Kauders

#42 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Alfons Kauders »

heckler wrote:

Zaboravio si uposlenike Revicona. :D
Alfons Kauders

#43 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Alfons Kauders »

Joker88 wrote:Kako se odjaviti sa pretplate?
Jel samo fiksni da ukinem??
Iliii???

:D :D
Da. Mislim da mozes sacuvati ADSL ako ti bas treba (s telecomom deveram godinama, tako da sam i to odjebo)... A fiksni... Ne pamtim kad sam ga zadnji put imao u stanu.
Ponosan

#44 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Ponosan »

heckler wrote:Lijepa ilustracija kako cetnici i ustase na svakoj instanci gdje to mogu preglasati Bosnjace to pravo i iskoriste. Ja ih podrzavam u toj raboti :thumbup:

Samo neka ne cmizdre kad ih Bosnjaci preglasaju tamo gdje mogu takodjer 8-)

Ovaj ce zakon proci u parlamentu kad na vrbi rodi grozde :zzzz:
a kako znas da ovo preglasavanje niej bilo u dogovoru sa Zlajom i Fahrom!??? naravno da je ovo sve dobro isplanirano,ovi ce se ko fol buniti,a na kraju kanal ce biti usvojen....o ovom planu se govorilo nakon sporazuma Covic-Lagumdzija i Cova je odmah rekao da je dogovoren hrvatski kanal,prema tome,ove reakcije SDP-a i SBB su za malu djecu!...
XI JINPING

#45 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by XI JINPING »

nicaze_072 wrote:
XI JINPING wrote:
Mislis ona organizacija u kojoj su Hrvati ravnopravan clan?
Pogrešno sam se izrazio,umjesto NATO trebao sam napisati SAD
heckler

#46 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by heckler »

Alfons Kauders wrote:
heckler wrote:

Zaboravio si uposlenike Revicona. :D
Pa to je samo proxy-sisar :lol:
Banksy

#47 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Banksy »

Čović odbio MZ, slijedi zaoštravanje, blokade i patnja do 2014. ...
nicaze_072

#48 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by nicaze_072 »

XI JINPING wrote: Pogrešno sam se izrazio,umjesto NATO trebao sam napisati SAD
To je vec druga prica... Dok oni ne pocnu ozbiljno da djeluju u BiH ukupno nece biti napretka...
CungaLunga

#49 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by CungaLunga »

Hoce li krugovalna postaja herceg bosne da emituje reprize Sulejmana velicanstvenog?
Ili makar utakmice Hajduka, kad su ukinuli signal HRT2 taman pred utakmicu sa Barcelonom, kakav je to belaj bio :sad:
Alfons Kauders

#50 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Alfons Kauders »

heckler wrote: Pa to je samo proxy-sisar :lol:
Nemoj tako. To su fini ljudi, ekonomisti. Sta bi mi bez njih? Mi pravnici bi bili najgora govna u zemlji, al srecom tu su revizori i racunovodje.
Post Reply