tv prenos egipatskih revolucionara

Post Reply
madner

#926 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

Been wrote:. Sad možemo sa sigurnošću reći da će Hosni Mubarak, ukoliko se odmah ne povuče s vlasti, snositi punu odgovornost za otiskivanje zemlje u ponor građanskog rata. :(
Malo je ta logika klimava, ponudio je dovoljno da stisa strasti. Cinjenica je da je pobjednik proslih izbora.
madner

#927 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

elSaik wrote:Upalih CNN, kako vi razlikujete koji su koji? Ne znam za koje da navijam...
Oni na kamilima i konjima = Hosnijevi.
Been

#928 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Been »

elSaik wrote:Upalih CNN, kako vi razlikujete koji su koji? Ne znam za koje da navijam...

Ovi što se igraju diverzanata i šunjaju oko kamiona sa Mubaračani. Ovi što stoje iza dva transporteta je revolucija. Uglavnom, jasno je da je Mubarak naručio sukobe kako bi mogao reći : "Nisu to bili samo protesti protiv mene. Bilo je tu i proesta za mene".
madner

#929 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote: Mozes se sjebavat ili okrenut na crni humor.
Ne sjebajem se, uopšte.
Samo se prisjećam kako zaliježemo pred Skupštinom dok snajper puca s Holideja, pa mislim, bože, možda su se i nama smijali, negdje, u direktnom prenosu ...
Ma jok, nama su odma svi priskocili u pomoc i osigurali da ne dodje do krvoprolica. Ipak smo mi Evropljani.
Been

#930 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Been »

madner wrote:
Been wrote:. Sad možemo sa sigurnošću reći da će Hosni Mubarak, ukoliko se odmah ne povuče s vlasti, snositi punu odgovornost za otiskivanje zemlje u ponor građanskog rata. :(
Malo je ta logika klimava, ponudio je dovoljno da stisa strasti. Cinjenica je da je pobjednik proslih izbora.
Kako klimava logika. Milioni hoće da on ode, a on provocira sukobe i rat za osam mjeseci vlasti. Tako je I Čaušesku, bog da mu duši diktatorskoj da lako.
madner

#931 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

Been wrote:

Ovi što se igraju diverzanata i šunjaju oko kamiona sa Mubaračani. Ovi što stoje iza dva transporteta je revolucija. Uglavnom, jasno je da je Mubarak naručio sukobe kako bi mogao reći : "Nisu to bili samo protesti protiv mene. Bilo je tu i proesta za mene".
Prije ce biti da je vojska odlucila da je dosta i da im treba povod da ih vrate u suru. Znaci Hosni u pemziju, drugi general u akciju.
elSaik

#932 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by elSaik »

KAIRO UŽIVO: IZVEŠTAJI SA LICA MESTA [APDEJTUJE SE IZ SATA U SAT]

http://www.marks21.info/radnicka-borba- ... sata-u-sat
Last edited by elSaik on 02/02/2011 15:31, edited 1 time in total.
Static-X

#933 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Static-X »

E ovako je bolje neg se sad braca medjusobno rokaju. A mogli su kulturno rijesiti se diktatora u septembru.. :-)
bingulesku

#934 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by bingulesku »

Mubarak doveo Beduine i papke iz pustahija. Nije vrijedno pomena, zadnji trzaji
madner

#935 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

Been wrote:
madner wrote:
Kako klimava logika. Milioni hoće da on ode, a on provocira sukobe i rat za osam mjeseci vlasti. Tako je I Čaušesku, bog da mu duši diktatorskoj da lako.
Pa za njega je glasalo koliko miliona?
Nek su bili dva miliona na protestima, to nije ni blizu izborne podrske koje on ima.
elSaik

#936 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by elSaik »

14:40, sreda 2. februar: Upravo napuštam Kairo.

Jemenski predsednik se neće ponovo kandidovati, kralj Abdulah je raspustio jordanski parlament, a tuniski Ben Ali je već deo istorije. Svet se ponovo stvara. To ne čine imperijalisti koji iscrtavaju linije na mapama, od čega je ovaj region toliko propatio u prošlosti, već obični radni narod koji se bori da preživi na svoja dva dolara dnevno, dok njihovi omatoreli vladari žive u raskošnim palatama.

Predajem štafetu izveštavanja ostalim drugaricama i drugovima.

Nadam se da ćemo uskoro proslavljati pobedu Egipatske revolucije. Ali, šta god se desilo, egipatski narod je pokazao da može da ustane kao lav i zbaci okove koji su ga tako dugo držali u ropstvu.

Podne, sreda 2. februar: Tenzije rastu u gradu. Mubarakove pristalice protestuju ispred TV stanice.
Ljudi misle da će njihova revolucija biti prikazana kao nasilna, da će ih napadati i kritikovati.

Ne žele da se svete, ali hoće da odbrane svoju revoluciju.

Međutim, revolucionarni socijalista sa kojim stojim kaže mi da se plaši da će još krvi biti proliveno pre nego što se ovo završi.

Fotoreporterka Džes Hurd mi kaže da je sinoć uslikala nečiji plakat na kom jednostavno piše „Nije ovo Čile". Narod zna koji je ulog.

11:00, sreda 2. februar: Stugle su vesti o Mubarakovim plaćenicima koji napadaju demonstrante. U jednom slučaju došlo je i do pucnjave.

U bogatijim srednjeklasnim krajevima Kaira sada ima i otvorenog neprijateljstva prema demonstrantima na Trgu oslobođenja.

Vode se žustre rasprave sa lokalnim bezbedonosnim komitetima. Jedan ovdašnji socijalista je takve delove srednje klase opisao kao besne i slomljene.

Kažu da ti ljudi padaju na režimsku propagandu: Mubarak je rekao da će otići, ali ako ode odmah da će doći do haosa i da će se Egipat raspasti. Bolje je imati mirnu smenu vlasti.

Ali u radničkim krajevima širom zemlje i na Trgu oslobođenja, epicentru revolucije, ovi argumenti ne mogu da prođu. Zahtevali su od Mubaraka da ode odmah i kažu da neće otići kućama sve dok se to ne desi. Za njih je ovo borba za goli život. Aktivisti će narednih 48 sati provesti u izgradnji velike mobilizacije zakazane za petak, i u dobijanju argumenta da revolucija mora da nastavi da se razvija unapred, ako misli da postigne slobodu koju toliko ljudi želi.

1:00, sreda 2. februar: Večeras neće biti puno sna na Trgu oslobođenja. Atmosfera je električna. Na hiljade ljudi tapše uz slogane koji napadaju Mubaraka. Nekoliko demonstranata mi je reklo da ovo nije dovoljno dobro. Borimo se za slobodu. To znači da Mubarak mora da ode.
Prašina koju podižu stalni marševi daje trgu sablasan osećaj. Lutke Mubaraka njišu se na vetru sa svojih vešala ispred palmi obasjanih mesečinom.

Izvan trga tenzija je veća nego prethodnih noći. Svi su nervozni. Možda će Mubarak iskoristiti ovu noć da napadne narod. Lokalni komitet za bezbednost je porastao, a pozvano je i pojačanje u vidu volontera da bi se blokirao ulaz na trg. Lome granje i od njega sklapaju oružje. Kažu nam da se sklonimo sa ulice za slučaj da se policija vrati, za slučaj da dođe do pucnjave. Sklanjamo se.

00:00, sreda 2. februar: Na trgu je opšti bes. Kada su pristigle vesti o Mubarakovom saopštenju, mnogi su se već spremali za spavanje.
Ljudi su trčali do radija, dva TV-a i velikog bima. Drugi su otišli u obližnje domove i kafee.

Jedan čovek je rekao: „Što više pokušava da prkosi nama, narodu, više ćemo mi prkositi njemu. Ako ostane do septembra napuniće ministarstva svojim ljudima i potrošiti sav naš novac. On misli da smo mi glupi. Ali sada imamo samopouzdanje."

Narod maršira oko trga noseći portabl zvučnike na ramenima. Drugi uleću i izleću iz mase. Narod okupljen oko logorske vatre viče i raspravlja. Došli su dovde. Svojim očima su videli ljude upucane na smrt. Videli su preko milion sugrađana koji su danas marširali gradom. Nisu sve to proživeli da bi i dalje živeli pod Mubarakom.

Oni hoće da mu vide leđa i to odmah. Kažu da će otići do petka. Odlučni su.
Been

#937 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Been »

bingulesku wrote:Mubarak doveo Beduine i papke iz pustahija. Nije vrijedno pomena, zadnji trzaji
Podsjeća me na Slobu i famozne proteste obilježene onom " Volim i ja vas" :) Isto čovjek u pokušaju da zadrži vlast pokupio sve provincijalaca što ima pa doveo da pokaže mišiće.
Banksy

#938 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Banksy »

madner wrote:
Banksy wrote:
madner wrote: Mozes se sjebavat ili okrenut na crni humor.
Ne sjebajem se, uopšte.
Samo se prisjećam kako zaliježemo pred Skupštinom dok snajper puca s Holideja, pa mislim, bože, možda su se i nama smijali, negdje, u direktnom prenosu ...
Ma jok, nama su odma svi priskocili u pomoc i osigurali da ne dodje do krvoprolica. Ipak smo mi Evropljani.
O čemu pričaš? Ne govori niko o pomoći, već o ljudskom porivu da se smije i izruguje tuđoj nesreći.
Been

#939 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Been »

madner wrote: Pa za njega je glasalo koliko miliona?
Nek su bili dva miliona na protestima, to nije ni blizu izborne podrske koje on ima.
I šta ti misliš da su svi koji su glasali za njega i dalje slijepo uz njega ?! Pa nisu oni iz BiH da im je sve gore, a oni sve više vole vođe i lidere. Ljudi lijepo kažu : "Mubarak nema podršku egipatskog naroda. I zato mora otići". A i on zapeo za osam mjeseci.
madner

#940 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

Been wrote:
madner wrote: Pa za njega je glasalo koliko miliona?
I šta ti misliš da su svi koji su glasali za njega i dalje slijepo uz njega ?! Pa nisu oni iz BiH da im je sve gore, a oni sve više vole vođe i lidere. Ljudi lijepo kažu : "Mubarak nema podršku egipatskog naroda. I zato mora otići". A i on zapeo za osam mjeseci.
Naravno da nisu, ali zato sluze izbori. Nisu ga birali dok ne izadje 10% birackog tijela na ulice nego upravo na taj period do septembra.
madner

#941 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote:
Banksy wrote:
Ne sjebajem se, uopšte.
O čemu pričaš? Ne govori niko o pomoći, već o ljudskom porivu da se smije i izruguje tuđoj nesreći.
Sjo, svaku temu moras pokvariti. Opusti se, reko mi Obama sta god mi napisemo nece se nista promjeniti :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#942 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by pici »

Na pomolu građanski rat
Počeli međusobni sukobi Egipćana na ulicama Kaira
U centru Kaira, na trgu Tahrir, danas su izbili žestoki sukobi provladinih pristalica i opozicije, koji prijete da eskaliraju u građanski rat. U sukobima učestvuju i pristalice egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka na konjima i kamilama koji jašu kroz gomilu.

http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... 110202099#
ovo ne valja.....ovo je najgore što se moglo da desi Egipćanima da se naprave kontra demonstracije....najbolje je da opozicija i Mubarak sjednu za pregovarački sto i riješe na najbolji način inaće padaju glave u gradjanskom ratu.....
snaga_znanja

#943 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by snaga_znanja »

Vazda se nadje neki intelektualac da moralise sta je neko napisao o nekom dogadjaju. Kao da ja i moje rijeci na ovom forumu mogu uticati na to da oni prestanu bacati kamenje jedni na druge.

I ako ima moralnog u nemoralnom onda sam ipak ispao moralan jer su ovi Mubarakovi dobili po njonji u navedenoj situaciji :D
madner

#944 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

Kupis mu F-16, kupis mu Ambrams ali jok on na konju opet jase u boj :D
Chisum

#945 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Chisum »

Je li iko proliova kako svukose delegata sa konja... E jebo je majku i dan kad se rodio... :run:
johnny_blazze

#946 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by johnny_blazze »

Chisum wrote:Je li iko proliova kako svukose delegata sa konja... E jebo je majku i dan kad se rodio... :run:
ubise i njeg i konja xD
snaga_znanja

#947 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by snaga_znanja »

Sreca u nesreci je da se samo kamenjaju i palicama udaraju. Kazu nema ranjenih od vatrenog oruzija i nozeva. Valjda je bolnica pravo blizu ovog trga...

Ko se prvi kalasa sjeti pobjedio je... vojska ce klasicno poceti ragovati kad bude sasvim jasno da ovi Mubarakovi gube boj.. Ako dobro pogledate snimku vidi se vojnik na ovoj kuci sa narandzastim zidom bukvalno iznad Mubarakovih!
madner

#948 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by madner »

Pocelo se pucat.
Chisum

#949 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Chisum »

snaga_znanja wrote:Sreca u nesreci je da se samo kamenjaju i palicama udaraju. Kazu nema ranjenih od vatrenog oruzija i nozeva. Valjda je bolnica pravo blizu ovog trga...

Ko se prvi kalasa sjeti pobjedio je... vojska ce klasicno poceti ragovati kad bude sasvim jasno da ovi Mubarakovi gube boj.. Ako dobro pogledate snimku vidi se vojnik na ovoj kuci sa narandzastim zidom bukvalno iznad Mubarakovih!
Kamenjanje i palice su prvi talas... a onda oni koji dobiju po dupetu, ili fasuju kamen u tintaru, ne prave istu gresku, nego kuci po kalas - pa da vidimo onda koji ce to junak da ti pridje i da te sjuzi palijom.
Last edited by Chisum on 02/02/2011 15:50, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#950 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by snaga_znanja »

Topovski udari medju anti-Mubarakove... Ovdje jedan suzavac napravi stampedo sa 100 mrtvi...
Post Reply