mozda i nije u pravu si sjecam se da je i u slucaju iraq takođe rekao da iraq ne krsi rezolucije i ne razvija nuklearno oruzije. ali mi je cudan taj njegov nagli odlazak sa funkcije i sad se on tu nasao kao blizak narodu. bojim se da ga anamooni asimiliraliLakat Jebić wrote:ako je baradei americki spijun, sto nije prija par godina jednostavno rekao da iran pravi nuklearno oruzje, kad ga je komplet bushova administracija + izrael pritiskala da to uradio, nego je obavio inspekciju, i rekao da iran razvija nuklearni program isljucivo u energetske potrebe. tad je mogao dobit sta je htio od amerike
tv prenos egipatskih revolucionara
- BarbaDue
#201 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
- madner
#202 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Americki spijun = svako ko nije iz muslimanske brace.Lakat Jebić wrote:ako je baradei americki spijun, sto nije prija par godina jednostavno rekao da iran pravi nuklearno oruzje, kad ga je komplet bushova administracija + izrael pritiskala da to uradio, nego je obavio inspekciju, i rekao da iran razvija nuklearni program isljucivo u energetske potrebe. tad je mogao dobit sta je htio od amerike
- Lakat Jebić
#203 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
otisao je on ranije s funkcije, a jbg, osjeca se pozvanim da povede, kao najveci autoritetBarbaDue wrote:mozda i nije u pravu si sjecam se da je i u slucaju iraq takođe rekao da iraq ne krsi rezolucije i ne razvija nuklearno oruzije. ali mi je cudan taj njegov nagli odlazak sa funkcije i sad se on tu nasao kao blizak narodu. bojim se da ga anamooni asimiliraliLakat Jebić wrote:ako je baradei americki spijun, sto nije prija par godina jednostavno rekao da iran pravi nuklearno oruzje, kad ga je komplet bushova administracija + izrael pritiskala da to uradio, nego je obavio inspekciju, i rekao da iran razvija nuklearni program isljucivo u energetske potrebe. tad je mogao dobit sta je htio od amerike
-
MUNAFIK
#204 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
kamen spoticanja wrote: veseo ipak malo teze...vidis da mu bezobrazni arapi kvare raspolozenje...hoce ljudi demokratiju a jos nisu spremni(sram da ih bude)..pa mu to kvari veselje
Bit ce zadovoljan i veseo kada se instalira nekakva USA/izraelska marioneta koja ce se do guse zaduziti u MMF- i koja ce sprovest demokratiju po receptu IRAKA. I onda ce ljdi ginti, ali sta ces moci ce skupa sa djefersonom supljirati kako je to cijena koja se treba platiti za pravu slobodu
tuga me ufati kad skontam kakvi ljudi zive i pisu na ovom forumu
- kamen spoticanja
#205 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
madner wrote:Americki spijun = svako ko nije iz muslimanske brace.Lakat Jebić wrote:ako je baradei americki spijun, sto nije prija par godina jednostavno rekao da iran pravi nuklearno oruzje, kad ga je komplet bushova administracija + izrael pritiskala da to uradio, nego je obavio inspekciju, i rekao da iran razvija nuklearni program isljucivo u energetske potrebe. tad je mogao dobit sta je htio od amerike
- kamen spoticanja
#206 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
sta ces,europska skola...nije mala stvarMUNAFIK wrote:kamen spoticanja wrote: veseo ipak malo teze...vidis da mu bezobrazni arapi kvare raspolozenje...hoce ljudi demokratiju a jos nisu spremni(sram da ih bude)..pa mu to kvari veselje
Bit ce zadovoljan i veseo kada se instalira nekakva USA/izraelska marioneta koja ce se do guse zaduziti u MMF- i koja ce sprovest demokratiju po receptu IRAKA. I onda ce ljdi ginti, ali sta ces moci ce skupa sa djefersonom supljirati kako je to cijena koja se treba platiti za pravu slobodu![]()
![]()
![]()
tuga me ufati kad skontam kakvi ljudi zive i pisu na ovom forumu
al fakat je tuzno
- Jazz_Junkie
#207 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Ja mislim da ti uopce ne posjedujes mentalni kapacitet za bilo koji zakljucak iz necijih postova, jer da nije tako, znao bi da pozdravljam ovaj revolt protiv Mubaraka, ali ne i da ode u smjeru islamisticke diktature koja tebe seksualno uzbudjuje. Pitanje je sada da li postoje kompetentne politicke snage u Egiptu koje bi bile u stanju uspostaviti kakvu-takvu demokraciju bez uplitanja SAD i islamisticke prijetnje u cijoj ideologiji nema mjesta za demokraciju. Kontradiktoran si. Vidim da si i madnerov sarkazam pogresno razumio.kamen spoticanja wrote: veseo ipak malo teze...vidis da mu bezobrazni arapi kvare raspolozenje...hoce ljudi demokratiju a jos nisu spremni(sram da ih bude)..pa mu to kvari veselje
- BarbaDue
#208 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
e jbg, i ti sad pretjera...Jazz_Junkie wrote:Ja mislim da ti uopce ne posjedujes mentalni kapacitet za bilo koji zakljucak iz necijih postova, jer da nije tako, znao bi da pozdravljam ovaj revolt protiv Mubaraka, ali ne i da ode u smjeru islamisticke diktature koja tebe seksualno uzbudjuje. Pitanje je sada da li postoje kompetentne politicke snage u Egiptu koje bi bile u stanju uspostaviti kakvu-takvu demokraciju bez uplitanja SAD i islamisticke prijetnje u cijoj ideologiji nema mjesta za demokraciju. Kontradiktoran si. Vidim da si i madnerov sarkazam pogresno razumio.kamen spoticanja wrote: veseo ipak malo teze...vidis da mu bezobrazni arapi kvare raspolozenje...hoce ljudi demokratiju a jos nisu spremni(sram da ih bude)..pa mu to kvari veselje
u pravu si ti...sta bi svijet bRez amerike, nebi mi znali jesti da ih nema...svasta!
- Chisum
#209 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Ja upravo htjedoh pitati - GDJE se to u ideologijama koje se oslanjaju na koncept vjerske drzave, dakle na DOGMU i rigidne vjerske zakone, a vidim da ovdje neka, satro, braca prizivaju upravo takav rasplet i u Egiptu, nalazi demokratija? 
- Haris.ba
#210 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Đe će Ameri biti nevaljasti?
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ising.html
A vidi gdje ovaj Baradei radi?
http://www.crisisgroup.org/en/publicati ... ators.aspx
A Obama priča kako ne valja iskučiti internet?
http://www.smh.com.au/technology/securi ... -z8sf.html
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ising.html
A vidi gdje ovaj Baradei radi?
http://www.crisisgroup.org/en/publicati ... ators.aspx
A Obama priča kako ne valja iskučiti internet?
http://www.smh.com.au/technology/securi ... -z8sf.html
- Gat'Gor
#211 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
A jadna Bosna cuti. Kao uvijek. Bez muda.

- kamen spoticanja
#212 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Jazz_Junkie wrote:Ja mislim da ti uopce ne posjedujes mentalni kapacitet za bilo koji zakljucak iz necijih postova, jer da nije tako, znao bi da pozdravljam ovaj revolt protiv Mubaraka, ali ne i da ode u smjeru islamisticke diktature koja tebe seksualno uzbudjuje. Pitanje je sada da li postoje kompetentne politicke snage u Egiptu koje bi bile u stanju uspostaviti kakvu-takvu demokraciju bez uplitanja SAD i islamisticke prijetnje u cijoj ideologiji nema mjesta za demokraciju. Kontradiktoran si. Vidim da si i madnerov sarkazam pogresno razumio.kamen spoticanja wrote: veseo ipak malo teze...vidis da mu bezobrazni arapi kvare raspolozenje...hoce ljudi demokratiju a jos nisu spremni(sram da ih bude)..pa mu to kvari veselje
ti ne znas omanut...
samo mi nije jasno sto te ovoliko frustrira mubarakov pad...da nisi uplatio ljetovanje u egiptu pa sad ne mozes povuci kesh...a ne ide ti se, ako hosni ne bude tamo, da ti garantuje sigurnost
- kamen spoticanja
#213 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
revolucionari su nam u austriji ili u pokretu dosta...a takvi su sad na vlasti pa je cutanje pozeljnoGat'Gor wrote:A jadna Bosna cuti. Kao uvijek. Bez muda.![]()
![]()
- Chisum
#214 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Pa eto prilike za kontra-revoluciju. Minder revoluciju. Taman smo se poceli navikavati na zivot u 15. vijeku, kad nam se komunjare opet natovarise, jebem im sve.kamen spoticanja wrote:revolucionari su nam u austriji ili u pokretu dosta...a takvi su sad na vlasti pa je cutanje pozeljnoGat'Gor wrote:A jadna Bosna cuti. Kao uvijek. Bez muda.![]()
![]()
- kamen spoticanja
#215 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Chisum wrote:Pa eto prilike za kontra-revoluciju. Minder revoluciju. Taman smo se poceli navikavati na zivot u 15. vijeku, kad nam se komunjare opet natovarise, jebem im sve.kamen spoticanja wrote:revolucionari su nam u austriji ili u pokretu dosta...a takvi su sad na vlasti pa je cutanje pozeljnoGat'Gor wrote:A jadna Bosna cuti. Kao uvijek. Bez muda.![]()
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#216 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
za koje Džeko igra?
da i ja navijam...
da i ja navijam...
- ima´l_zime_Marinko
#217 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Mozemo li Murate pogadjati u kojoj Europskoj drzavi se nalazis ili da nam odmah kazes gdje ti se nalazi taj topli domMurat Sabanovic wrote:nemoj bosancima revoluciju spominjat(makar i na forumu) jer odziv uvijek bude slab ...
- Bosanac sa dna kace
#218 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
evo prenos uzivo:
http://english.aljazeera.net/watch_now/
kao i obicno da se ufatis za glavu kakvih komentara ima...
evo iz prve ruke, zena se javila na islambosni, nema je vise jer je Lijepi Mubarak ukino internet, vjerovatno po obaminom savjetu a more bit i po savjetu nekih boraca za ljudska prava ili kako se vec zovu ti nehljebovici
http://english.aljazeera.net/watch_now/
kao i obicno da se ufatis za glavu kakvih komentara ima...
evo iz prve ruke, zena se javila na islambosni, nema je vise jer je Lijepi Mubarak ukino internet, vjerovatno po obaminom savjetu a more bit i po savjetu nekih boraca za ljudska prava ili kako se vec zovu ti nehljebovici
« Odgovori #58 u: January 26, 2011, 12:21:54 »
evo npr. ja živim u kairu i sinoć sam bila na ovim protestima i otišla oko sat vremena prije nego što je policija počela s nasilnim rastjerivanjem protestanata
do tad je sve bilo i više nego mirno i fino, mnogi su prilazili policajcima koji su opkolili cijeli trg s protestima, razgovarali s njima, ubjeđivali ih da su protesti i za njihovo dobro na šta su se ovi zbunjeno smješkali (većina tih policajaca-pješadije su mladići koji samo rade ono što im se naredi, veze nemaju ni o čemu, niti imaju izgrađeno mišljenje o bilo čemu, neobrazovani, siromašni i služe kao mašine za ostvarivanje sredstava vladajućeg režima)
inače, bilo je poprilično impresivno, kažu najveći broj ljudi koji se okupio na protestima u ovoj zemlji od 1977. god. i što je zanimljivo, većinom su to bili obrazovani ljudi, i mlađi i stariji i vjernici i sekularni, čak mnoge javne ličnosti, poput pisaca, glumaca itd.
zanimljivo je bilo prošetati unutar protesta i vidjeti grupice od 10-20 ljudi... jedni su "cool" moderni studenti po evropskom šablonu, mladići i djevojke (bez hidžaba), druga grupa su članovi MB koji sjede u krug i pjevaju himnu MB, treća grupica mladića okupljena oko starijeg čovjeka s bijelom bradom koji drži vjersko predavanje...
dakle, tu su se okupili ljudi svih profila i najrazličitijih pogleda ujedinjeni samo s jednom idejom: smjena postojeće vlasti i mubarakovog režima
ne samo da protestanti nisu izazivali nikakve nerede, čak šta više - mnogi mladići i djevojke su kupili smeće po ulici u velike vreće - uglavnom flase od vode i papire od sendviča - dakle to nije bijesna rulja, nego sasvim civilizovan i kulturan sloj ljudi
i protesti se nastavljaju i danas širom zemlje
danas je i azharska ulema javno pozvala narod da svrgne diktatora
a to što MB nisu službeno htjeli da se uključe u proteste - razlog je taj što ih vlast već optužuje da su oni krivi za sve, a MB želi da pokaže da to nije istina i da svi mogući slojevi i profili ljudi učestvuju u ovome, EGIPAT želi promjenu, a ne samo MB i to je već dokazano nakon 1. dana protesta
« Odgovori #61 u: January 26, 2011, 12:52:36 »
da, problem je što na proteste nije izašlo više ljudi, ali problem u egiptu je taj što je ovo zemlja s ogromnim brojem ljudi, a vladajući režim je sistematski i planski doveo do toga da je društvo raslojeno na socijalnoj osnovi - postoji ogroman jaz između bogate kreme koja ima sve - od skupih automobila, vila na moru i kojima je čas posla skoknuti do evrope avionom svakih mjesec dana i onih koji nemaju bukvalno ni papuče, nego hodaju bosi po ulicama
tokom 30 godina mubarakove vladavine (možda čak i mnogo godina prije toga) - svjesno se radilo na tom raslojavanju, tako da na kraju imaju situaciju da pojedinačni slojevi u tih 84 miliona stanovnika bukvalno nemaju nekih dodirnih tačaka međusobno, nema komunikacije, nema slobodnih medija, jako je teško okupiti egipćane oko nečeg, jer ovdje ljudi imaju države u državi, svaki sloj ima svoju vlastitu realnost
nije to bosna od 2 miliončića pa svako svakog bukvalno zna, ne možeš proći ulicom u sarajevu ili bilo kojem drugom gradu, a da ne sretneš nekog poznatog i sve se odmah sazna i razglasi
ovdje je to daleko teže, pogotovo kad se uzme u obzir ogroman broj ljudi i od tog ogromnog broja skoro pola ih je ispod granice siromaštva - niti su obrazovani niti osviješteni niti imaju pojma šta se dešava
ovi ljudi koji su izašli jučer na proteste - uglavnom su informisani putem interneta (facebook itd.) - zbog toga sam u prethodnom postu naglasila profil ljudi koji su izašli na proteste
izašli su oni koji su osviješteni, a mase, milioni njih, plivaju u neznanju i neinformisanosti jer ovdje su državni mediji ko srpski mediji za vrijeme našeg rata - dostavljaju dezinformacije i laži a siromašnim su ti državni mediji jedini dostupni, kako očekivati od nekog ko hoda bos okolo da ima pojma šta se dešava na facebooku
ali je bitno da su protesti počeli, 15 000 jeste malo kad se zna da egipat ima preko 80 miliona
ali kad pogledaš kakvo im je stanje do sad bilo - tih 15 000 je mala revolucija i očekuje se da će biti još i više, ovi "informisani" i "obrazovani" su samo probili (i još probijaju) led... ostali neinformisani i dezinformisani tek će se kasnije priključiti... nakon što se informišu
a što se tiče izopačenih režimskih medija - sinoć na državnom radiju u isto vrijeme dok sam ja svojim očima vidjela mirne i miroljubive proteste - taj radio obvještava da je "nasilna i nezadovoljna rulja napala policiju i jedan policajac je pao kao ŠEHID"
dakle, mediji su im otrovni i anti-narodni, i to sve dodatno komplikuje, stvarno je nevjerovatno na šta su spremni, na kakve laži, izmišljiotine, prevare... i to dodatno otežava bilo kakvo masovno djelovanje ovog ogromnog broja ljudi
« Odgovori #71 u: January 27, 2011, 16:42:44 »
po nekoliko puta dnevno vladajući režim vrši ometanje internet komunikacije
obično su onemogućeni Facebook, google i slične stranice
prema nekim izvorima - i te komunikacijske i telefonske kompanije vode rat s vladom: vlada isključi internet pristup, a oni opet uključe, pa vlada opet isključi i tako po nekoliko puta dnevno
internet je osim al-jazeere i jedini medij koji stavlja na raspolaganje istinite informacije o onome što se dešava ovih dana u egiptu
u egiptu nema nezavisnih i objektivnih medija - svi su ili u službi vladajućeg režima ili spam mediji koji ne emituju ništa korisno (poput vijesti itd.)
na taj način mubarakov režim grčevito se bori da narod (za)drži u neznanju i dezinformisanosti i to im djelimično i polazi za rukom jer sigurno još uvijek ima ljudi do kojih nije ni doprla vijest o trenutnim dešavanjima, pa protesti još uvijek nisu ni uzeli pravog maha
organizovaniji protesti se očekuju sutra - nakon džume protesti će krenuti ispred svih džamija u zemlji
Odgovori #87 u: January 27, 2011, 18:40:34 »
najnovije vijesti:
sinajski beduini napali policijsku stanicu raketnim bacačima u mjestu Šejh Zuwaid na sjveru Sinaja
inače, ti beduini na sinaju su u totalno zapuštenom i podrđenom položaju, egipatska vlada im nikad nije davala značaj i prava, čak ne smatrajući ih egipćanima, nego "arapima" i samim tim nevažnim
i još od 2005. godine stalno su (beduini) bili u sukobima s vladom, tako da im je ovo došlo kao kec na deset da se osvete vladi
u tom istom mjestu na sinaju pala je i nova žrtva, 22-godišnji mladić, kojem je policija pucala u glavu
- madner
#219 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Hosni povlaci stari potez, za koji dan kad vrati policiju da zaustavi pljackanje napravit ce mu spomenik 
- snaga_znanja
#220 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Ako neko misli da ce sljedeci iza Mubaraka biti igrac za Egipatski narod, a ne stranih sila onda je to elementarno nepoznavanje svjetskih odnosa. Ako bi nekom palo na pamet da blokira kanal za neke interese Egipat bi bio okupiran sa svih strana. Izaberi Kina, Rusija, Ameri, Britanci i Francuzi. Prevelik je to geopoliticki uticaj...
Vojska je definitivno tu dosla da se reda uvede. I jedini nacin da se skine Mubarak je taj da vojska to uradi. Onaj goloruki narod ne moze skinuti ni predsjednika mjesne zajednice, a kamo li predsjednika.
Ove navrat na nos revolucije su mi smjesne. Bez ili sa jako malo organizacije, logistike i ORUZIJA se ne moze promjeniti vlast!
Vojska je definitivno tu dosla da se reda uvede. I jedini nacin da se skine Mubarak je taj da vojska to uradi. Onaj goloruki narod ne moze skinuti ni predsjednika mjesne zajednice, a kamo li predsjednika.
Ove navrat na nos revolucije su mi smjesne. Bez ili sa jako malo organizacije, logistike i ORUZIJA se ne moze promjeniti vlast!
- snaga_znanja
#221 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Dzekini Mubarakove podrzavajuChmoljo wrote:za koje Džeko igra?
da i ja navijam...
- psydelija
#222 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
el baradeiju je ovo treci ili cetvrti put da izigrava "opoziciju", ali se uvek pokupi i ode za bec... strah me da i ovaj put ne bude isti scenario. on je i ovaj put, kao i u nizu predhodnih pokusaja, coveka (zelja) zapada.
ps: jedina i prava opozicija vec decenijama u egiptu su muslim bruder!
ps: jedina i prava opozicija vec decenijama u egiptu su muslim bruder!
-
solar_power
#223 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Znate sta je smijesno:
Kazu ne znamo zasto Security Council nije zakazao sjednicu povodom dogadaja u Egiptu. A onda kazu trenutno predsjedava BiH, i onda ti je sve jasno. Ako budu cekali da BiH nesto zakaze proce vise vremena nego od Ramzesa drugog do sada

Kazu ne znamo zasto Security Council nije zakazao sjednicu povodom dogadaja u Egiptu. A onda kazu trenutno predsjedava BiH, i onda ti je sve jasno. Ako budu cekali da BiH nesto zakaze proce vise vremena nego od Ramzesa drugog do sada
- Gat'Gor
#224 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Da, treba mu pendrek preko glave. Hiljadu puta. Jer je u komi. Nepravi se protest kad je SVE FINO, nego bas kad NIJE.ima´l_zime_Marinko wrote:Mozemo li Murate pogadjati u kojoj Europskoj drzavi se nalazis ili da nam odmah kazes gdje ti se nalazi taj topli domMurat Sabanovic wrote:nemoj bosancima revoluciju spominjat(makar i na forumu) jer odziv uvijek bude slab ...? Nas narod svasta prosao i prolazi, e taman mu jos treba pendrek preko ledja , a to znaju ovi nasi foteljasi pa nas se i ne boje!
- snaga_znanja
#225 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Za razliku od egzoticnih diktatura ovdje se vlast skida IZBORIMA! Tako da je svako poredjenje nas i Sjeverne Afrike suludo.