bingulesku wrote:
Pa, od prilike, jer u suprotnom slučaju imate komentare tipa, gdje jedan kaže: Sve je to Amerika zakuhala i ćivuti, a onaj drugi kaže: Mubarak je američki i ćivutski agent, ili pak komentare: "Eno onaj ujaha na kamili", "Eno onog oboriše s konja, ja jes dobio degeneka", "Eno onog dedu šćolila kamenica u vugla", i tako dalje, i tome slično...
Na svih ovih 40 i više stranica preovladava rasprava takvog stila i načina i ako ti smatraš da je to nešto ok to je tvoja stvar, ja bome ne smatram. Misli da se vi samo brukate i bilo bi vam bolje da šutite nego da mahalate ovuda.
Boldirao si tekst,da si jos pisao velikim slovima...e tada bih se bas prepao,ovako sam na pola puta do straha.
E sad' ovako. Druze,ja razumijem tvoju nervozu,u bratskom nam Egiptu se desavaju velike stvari..znam,znam. Ali odakle tebi pravo da kazes ,i jos potvrdis vise puta,da bi se o toj teamatici trebalo raspravljati samo,i exkluzivno,u krugovima muslimana vjernika i to onih koji poznaju arapski jezik.
Bas mi nisi jasan,ako to zaista mislis. I nisi mi argumentovano objasnio zasto mislis da samo ti i takvi imaju pravo raspravljati o ovoje tematici. A ta tvoja teza da su povrsni komentari i analize ovih "drugih",aspolutno ne stoji,procitaj vecinu prijasnjih komentara. I pored ovih "opisno prikaznih" komentara,tipa:"...evo dosl su na konjima i kamilama..","...antimubarakovi su napravili barikade...","...gori zgrada sada ide live n cnn-u..."...i slicnih komentara,pa barem 80% postova na ovoj temi je o mnogo siroj refleksiji i analiticki se diskutuje ,barem se pokusava u tome.
Da budem konkretan i bez okolisanja,jednostavno nisu u pravu