Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post Reply
karanana

#201 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by karanana »

katamaran101 wrote:Genocid je takva vrsta zločina koja nikad ne zastarjeva. Tužbu je moguće uvijek podnijeti, ukoliko postoje novi dokazi, a oni nisu još nisu ugledali svjetlo dana. Dakle, do nove runde.

Ko kaže da se postavlja nekakav rok (10 g. i sl.) obmanjuje sebe i druge.
svakome kome postavim ovo pitanje, nema odgovor. ali hajde da opet probam:

kako je moguce ponovo podici tuzbu pa cak i da imas snimke milosevica kako hoda s mladicem po srebrenici, kada ti za ponovno podizanje tuzbe treba koncenzus predsjednistva BiH?
Maraschino

#202 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Maraschino »

katamaran101 wrote:Genocid je takva vrsta zločina koja nikad ne zastarjeva. Tužbu je moguće uvijek podnijeti, ukoliko postoje novi dokazi, a oni nisu još nisu ugledali svjetlo dana. Dakle, do nove runde.

ja kako znam i kako sam cuo, po ovoj tuzbi odnosno presudi moze se uloziti prigovor odnosno reaktivirati tuzbu u roku od 10 god. ako se nadju valjani dokazi za to...
za ovo nam nije potrebna neka nova saglasnost bilo koga jer se to racuna kao stari predmet...

posle 10.god. ako bi neko htio da pokrene novi postupak sa novim dokazima, trebala bi i ''nacionalna'' saglasnost
karanana

#203 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by karanana »

a ko bi ispred bosne i hercegovine poslao zahtjev za obnovom starog predmeta? da li ministar vanjskih poslova, predsjednik predsjednistva, ambasador bih u holandiji, sakib sake......?
Last edited by karanana on 03/04/2010 00:21, edited 1 time in total.
Topla voda

#204 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Topla voda »

jel ovo predizborna?
Maraschino

#205 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Maraschino »

karanana wrote:a ko bi ispred bosne i hercegovine poslao zahtjev za novim postupkom? da li ministar vanjskih poslova, predsjednik predsjednistva, ambasador bih u holandiji, sakib sake......?
onaj ko je i do sada...moze bilo ko od gore nabrojanih ako mu je u interesu (naravno uz dogovor ali ne nacionalni)
to je tamo deponovano, vodi se u protokolu pod tim brojem, ovlastene osobe za zastupanje itd...znaci, reaktivirati postupak...oni su nam ostavili 10god. za nove prihvatljive dokaze...
kost_u_grlu

#206 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by kost_u_grlu »

Maraschino wrote:
karanana wrote:a ko bi ispred bosne i hercegovine poslao zahtjev za novim postupkom? da li ministar vanjskih poslova, predsjednik predsjednistva, ambasador bih u holandiji, sakib sake......?
onaj ko je i do sada...moze bilo ko od gore nabrojanih ako mu je u interesu (naravno uz dogovor ali ne nacionalni)
to je tamo deponovano, vodi se u protokolu pod tim brojem, ovlastene osobe za zastupanje itd...znaci, reaktivirati postupak...oni su nam ostavili 10god. za nove prihvatljive dokaze...
Nema od toga nista, niti se MZ-u da opet se petljati u sudske sporove, niti ce bilo ko u Bosni spremati ponovo optuznicu.

Sto vise prolazi vreme sve mi je jasnije da SDA sa Tihicem na celu uopste vise nema nameru da se svadja sa Srbijom, ali ne sme ni mnogo da joj se priblizi da ne bi gubio glasove...bice zanimljivi izbori u oktobru...
and

#207 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by and »

pa nekad je izgledalo nemoguće da će srbija,nakon svega što je uradila,pokazati prstom na rs i reći oni su počinili genocid.možda baš neko iz rs bude zainteresovan da se sazna istina?
draganbl

#208 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by draganbl »

Forum je takav medij da postovi nikad ne zastarjevaju. Post se uvijek može poslati, ukoliko se novi forumaš registruje na forum, a on još nije ugledao svjetlo dana. Dakle, do novog posta.

Ko kaže da će se ponovo podići tužba, obmanjuje sebe i druge.
Last edited by draganbl on 03/04/2010 01:04, edited 1 time in total.
Bosnolog

#209 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Bosnolog »

kost_u_grlu wrote:
Maraschino wrote:
Nema od toga nista, niti se MZ-u da opet se petljati u sudske sporove, niti ce bilo ko u Bosni spremati ponovo optuznicu.

Sto vise prolazi vreme sve mi je jasnije da SDA sa Tihicem na celu uopste vise nema nameru da se svadja sa Srbijom, ali ne sme ni mnogo da joj se priblizi da ne bi gubio glasove...bice zanimljivi izbori u oktobru...
Jony!

Kao da imate strah sa suocavanje i revizijom postojece presude a na koju imamo pravo, koja ce da slijedi nakon presude Karadzicu uz sve dodatne dokaze i presude,......a cuj mu utjehe u SDA i Tihicu ,...... :lol: :lol: :lol: .Jes da je on prvu tuzbu sabotiorao preko Softica mucavoga ne izvodeci niti jednog svjedoka u dokaznom postupku vec je samo koristio Haske presude,.....Paloka Jony, nemoj da se zanosis od ushicenja,... Tihic nece biti na celu stranke koja je ssda svima jasno anti BH i vasa filijala a Tihic vas dokazani agent i izdajni,. kojeg ceka oktobarski potop,.. a najbolja ti je ta kakao se MZ nece vise petljati u taj spor,... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ko nas zavadi bre, Jony pa nismo na Cacanskoj ili Niskoj pijaci bre,....

Eno Jevreji i danas proganjaju Vatikan i traze da otvore sefove zbog pokradenog zlata.E moj Jony nece moci tako kako mastate ipak se morati rijesiti ova velikosrpska avantura jednom i zauvijek,nema vise merhameta za klanje,progone,zlocine i genocide.

Idu masovne tuzbe i protiv genocidno zlocinacke tvorevine ali i protiv Srbije nakon revizije iste a i sam znas da ratni zlocini ne zastarijevaju,....Cerat ce mo se jos,... ne samo da ce te moliti za mnoge stvari koje sve ove godine niste zelejli ni pomisliti da rijesimo od ukidanja zlocinacko genocidnog ceda vec i svega sto su nacinili uz vasu pomoc i logistiku ,Jos ce te rezolucija o genocidu usvajatia u raspamecenom parlamentu Srbije,to jest ono sto ostane od nje,...Sve ce doci na svoje Jony mnogo ste zla nanijeli da bi presli olako preko svega,...... :wink:
kost_u_grlu

#210 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by kost_u_grlu »

Bosnolog wrote:
Jony!

Kao da imate strah sa suocavanje i revizijom postojece presude a na koju imamo pravo, koja ce da slijedi nakon presude Karadzicu uz sve dodatne dokaze i presude,......a cuj mu utjehe u SDA i Tihicu ,...... :lol: :lol: :lol: .Jes da je on prvu tuzbu sabotiorao preko Softica mucavoga ne izvodeci niti jednog svjedoka u dokaznom postupku vec je samo koristio Haske presude,.....Paloka Jony, nemoj da se zanosis od ushicenja,... Tihic nece biti na celu stranke koja je ssda svima jasno anti BH i vasa filijala a Tihic vas dokazani agent i izdajni,. kojeg ceka oktobarski potop,.. a najbolja ti je ta kakao se MZ nece vise petljati u taj spor,... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ko nas zavadi bre, Jony pa nismo na Cacanskoj ili Niskoj pijaci bre,....

Eno Jevreji i danas proganjaju Vatikan i traze da otvore sefove zbog pokradenog zlata.E moj Jony nece moci tako kako mastate ipak se morati rijesiti ova velikosrpska avantura jednom i zauvijek,nema vise merhameta za klanje,progone,zlocine i genocide.

Idu masovne tuzbe i protiv genocidno zlocinacke tvorevine ali i protiv Srbije nakon revizije iste a i sam znas da ratni zlocini ne zastarijevaju,....Cerat ce mo se jos,... ne samo da ce te moliti za mnoge stvari koje sve ove godine niste zelejli ni pomisliti da rijesimo od ukidanja zlocinacko genocidnog ceda vec i svega sto su nacinili uz vasu pomoc i logistiku ,Jos ce te rezolucija o genocidu usvajatia u raspamecenom parlamentu Srbije,to jest ono sto ostane od nje,...Sve ce doci na svoje Jony mnogo ste zla nanijeli da bi presli olako preko svega,...... :wink:
E sad si mi uterao strah u kosti, a ta kost mi je u grlu ;-)

Meni ni iz dzepa ni u dzep, samo sam rekao da od toga nema nista, a i ako bude...nek sud radi posao, ako opet presude da Srbija nije direktno odgovorna za genocid, opet ce se javiti neko koji tvrdi da ima fore 10 godina za jos jednu tuzbu...i da osude Srbiju za genocid opet se nece nista promeniti, svet ide onako kako mocnici kazu, a oni nece da se vracaju na price iz 20 veka bez preke potrebe...da su zeleli da uniste Srbiju mogli su to odavno, nije im to cilj, i sa tim moras da se pomiris.
Bosnolog

#211 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Bosnolog »

kost_u_grlu wrote:
Bosnolog wrote:
Jony!

E sad si mi uterao strah u kosti, a ta kost mi je u grlu ;-)

Meni ni iz dzepa ni u dzep, samo sam rekao da od toga nema nista, a i ako bude...nek sud radi posao, ako opet presude da Srbija nije direktno odgovorna za genocid, opet ce se javiti neko koji tvrdi da ima fore 10 godina za jos jednu tuzbu...i da osude Srbiju za genocid opet se nece nista promeniti, svet ide onako kako mocnici kazu, a oni nece da se vracaju na price iz 20 veka bez preke potrebe...da su zeleli da uniste Srbiju mogli su to odavno, nije im to cilj, i sa tim moras da se pomiris.
Ma saamo se ti Jony opusti tocak prirode je cudo a bumerang proslosti jos uvijek leti,kazu da se uvijek vrati odakle ga posaljes,...Samo se nadaj a lijepo je zivjeti u njoj,ona poslednja umire,... :wink:
Bosnolog

#212 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Bosnolog »

vidra99 wrote:
Bosnolog wrote: tocak prirode je cudo a bumerang proslosti jos uvijek leti
Prevazišao si samog sebe!

Tko leti vrijedi -tko ne leti ne vrijedi :D
:!: :sax: :!:
Neki su letjeli visoko pa sada se traze u blatu ,zbog bumeranga proslosti neki ce kredite placati,novcanike izgubiti a moza i pamaet sa glavama ,. :wink:
behavac

#213 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by behavac »

Bosnolog wrote: Kao da imate strah sa suocavanje i revizijom postojece presude a na koju imamo pravo, koja ce da slijedi nakon presude Karadzicu uz sve dodatne dokaze i presude,......a cuj mu utjehe u SDA i Tihicu ,...... :lol: :lol: :lol: .Jes da je on prvu tuzbu sabotiorao preko Softica mucavoga ne izvodeci niti jednog svjedoka u dokaznom postupku vec je samo koristio Haske presude,.....Paloka Jony, nemoj da se zanosis od ushicenja,... Tihic nece biti na celu stranke koja je ssda svima jasno anti BH i vasa filijala a Tihic vas dokazani agent i izdajni,. kojeg ceka oktobarski potop,.. a najbolja ti je ta kakao se MZ nece vise petljati u taj spor,... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ko nas zavadi bre, Jony pa nismo na Cacanskoj ili Niskoj pijaci bre,....
Nema niko strah...ali se varas ako mislis da je moguce to sto pricas...
Cak i da se pokrene nova tuzba prosla bi isto kao stara medjutim poenta je sto se ni ne moze pokrenuti.
Bilo da se dize nova il se reaktivira stara to ne moze privatno lice uraditi vec iskljucivo odgovarajuca institucija BIHa gdje se odlucuje koncezusom a toga nema.
Tako da je potpuno nebitno ko je na celu 'BH' stranke...ne moze nista promjeniti...

Ovo ti dodje isto kao da si ti tuzio mog brata, izgubio, i sad oces opet al ti treba i moja saglasnost.
E pa mene ne zanima sta ti mislis o njegovoj krivici ali logicno je da se ja necu sloziti da saljem brata da se vuce po sudu, pogotovo jer je vec jednom bio i dobio.

Mislim da se razumijemo a ti sad nastavi kao i inace o genocidu i cetnicko-bjelosvjetsko-vatikanskoj zavjeri protiv neduznog Bosnjackog naroda zbog islamske vjere u hriscanskoj Evropi...bla bla bla :P
Sto standardno nema veze s temom... :dance:
sumirprimus

#214 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by sumirprimus »

behavac wrote:
Bosnolog wrote: Kao da imate strah sa suocavanje i revizijom postojece presude a na koju imamo pravo, koja ce da slijedi nakon presude Karadzicu uz sve dodatne dokaze i presude,......a cuj mu utjehe u SDA i Tihicu ,...... :lol: :lol: :lol: .Jes da je on prvu tuzbu sabotiorao preko Softica mucavoga ne izvodeci niti jednog svjedoka u dokaznom postupku vec je samo koristio Haske presude,.....Paloka Jony, nemoj da se zanosis od ushicenja,... Tihic nece biti na celu stranke koja je ssda svima jasno anti BH i vasa filijala a Tihic vas dokazani agent i izdajni,. kojeg ceka oktobarski potop,.. a najbolja ti je ta kakao se MZ nece vise petljati u taj spor,... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ko nas zavadi bre, Jony pa nismo na Cacanskoj ili Niskoj pijaci bre,....
Cak i da se pokrene nova tuzba prosla bi isto kao stara medjutim poenta je sto se ni ne moze pokrenuti.
Bilo da se dize nova il se reaktivira stara to ne moze privatno lice uraditi vec iskljucivo odgovarajuca institucija BIHa gdje se odlucuje koncezusom a toga nema.
Tako da je potpuno nebitno ko je na celu 'BH' stranke...ne moze nista promjeniti...

Ovo ti dodje isto kao da si ti tuzio mog brata, izgubio, i sad oces opet al ti treba i moja saglasnost.
E pa mene ne zanima sta ti mislis o njegovoj krivici ali logicno je da se ja necu sloziti da saljem brata da se vuce po sudu, pogotovo jer je vec jednom bio i dobio.

Mislim da se razumijemo a ti sad nastavi kao i inace o genocidu i cetnicko-bjelosvjetsko-vatikanskoj zavjeri protiv neduznog Bosnjackog naroda zbog islamske vjere u hriscanskoj Evropi...bla bla bla :P
Oces da kazes da nije bilo tako?
kiky

#215 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by kiky »

tužit srbiju ponovo ...
nego šta ...
:D
Bosnolog

#216 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Bosnolog »

behavac wrote:

Grdno se varas behavac,da se postojecom presudom ne moze pokrenuti proces revizije u zakonskom roku na koju imamo pravo,pa zar i prosli pu,to jest postojecu presudu i tadasnju tuzbu pritiv SCG/SRJ .Srbije i Crne Gore, velikosrpski agenti u institucijama BiH nisu pokusali blokirati i osporiti ,citava ona dreka kako ona nije izraz volje srpskog bratskog naroda u BiH i da nece moci biti procesuirana u Hagu uz zalbu Srbije kako ona nie bila clanica UN-a dok je cinila zlodjela i agresiju protiv BiH,... i sta bi?????,....sud u Hagu je sve to ignorisao i nastavio proces do presude koju je izdajnik Tihic saboirao preko mucavca i propuh prvnika Softica bez izvodenja svjedoka i neinsistiranja na dokazima koje je Srbija sakrila uz pomoc Karle Del Ponte.Samo se ti behavac nadaj tim mokrim snovima i zeljama kako ce te uspijeti blokirati reviziju postojece presude,....

Vase nocne more ce se pojacavati kako se vrijeme revizije postojece tuzbe bude priblizavalo.Cuj mu poredenja sa bracom, :lol: :lol: :lol: :lol: pa nekad se i vlastita brace medusobno tuze a ovdje se radi o udruzenoj zlocinackoj braci s obje strane Drine koji zu planski i sistematski bili dio iste ideologije u zlocinacko divljacko genocidnoj nakani rusenja i nestanka mednarodno priznat drzave RBIH kao i najavljenog komsijskog biloskog strijebljenja,....Sada imamo na desetine udruzenja i milionsku dijasporu koja radi na pripremama za nadolazecu reviziju tuzbe,koja zasigurno slijedi a vi nastavite baliti i dreciti,od te dreka se jedino mozete unerediti,.... :wink:

Revizija postojece presude je ono na sto imamo pravo i nije potrebna nikakva nova tuzba.Takode trebas znati za druge tuzbe gradana ,logorasa kao i instiucija ukljucujuci IZ kao dodatni sudski proces koji ce ici peko domacih sudova u BiH po tuzbama protiv opstina u kojima je nacinjeno zlo i tuzbama prema sudu u Strazburu,.....Behavac sam znas da ratni zlocin ne zastarjeva,ubijanje genocino zlocinacke zvijeri Karadzicevog Ausvica ce potrajati a ratna odsteta koju ce majcica Srbija isplacivati ce biti vase generacijsko gutanje knedli.

Polako behavac upravo stizu generacije dijece koje zavrsavaju prestizne svijetake univerzitete u Americi i Evropi kao pravnivici medunarodnog prava a cije roditelje su veikosrpski zlikovci pobli ili protjerali iz danasnje zlocinacko genocidne tvorevine,Republike Sumsk,Jevrejska skola je odlican primjer jer je sudnima bosnjackog naroda i jevrejskog bila indeticna i sa jevrejskim udruzenjima Amerike bosnjacka udruzenja uspostavljaju sve tijesnje veze i medusobu saradnju ,od zajednickih druzenja veceri Sevdaha do upoznavanaj gradova i oficijelnih zvanicnika unutar Amerike koji na nivou svakog Stejta/fedralne drzave unutar SAD donose posebne rezolucije o pocinjenom genocidu i zlocinima nad Bosnajcima Srebrenice i BiH od strane velikosrpskih ideologa i sljedbenika zla.Sva ta lobiranja idu preko senatora i guvernera istih u saradnji sa obadvije stranke na vlasti Republikancima i Demokratama / http://www.baacbh.org/site/en/?action=bosnianCaucus kao i drugih bosnajckih udruzenja Amerike http://www.bosniak.org/ kao i svijetskog saveza bosnjacke dijaspore koji saraduju na istim prijektima organizovane bosnjacke dijaspore http://www.bihdijaspora.com/prva.htm , :wink: .....dugo ce da boli suocavanje sa posljedicama velikosrbizma a ta skola opamecivanja velikosrpstva ce bit naucena zauvijek da se brljopijama,guslarima i palikucama zauvijek mozak razbistri,i buduce generacije postede novih zlocinacko genocidnih pokolja i novih genocida koji su generacijski ponavljane iz proslosti nad Bosnjacko muslimanskim narodom jos od vremen Nacartanija,........
Last edited by Bosnolog on 04/04/2010 00:46, edited 1 time in total.
katamaran101

#217 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by katamaran101 »

Ne radi se o strahu, uništavanju nekoga, pa ni željama onoga, ko bi šta htio.
Radi se o zločinu.
Radi se o krivici koja ne zastarjeva!!!

Od čega bi svi ti svjetski advokati i političari živjeli?
Naravno, od lobiranja.

Njima se plaćaju veliki novci, da tužbu oduže što više.
Ali, kao što svi znaju, jednom mora doći račun na naplatu.

Trauma će doći, možda ne roditeljima kojima je još stalo da za njihova života lijepo prožive i pjevaju pjesme o nevinosti, račun će da plate njihova djeca ili unuci. To je jasno kao dan, a to što mnogi smatraju da su u nekakvoj prednosti, ako ne priznaju genocid, ako kriju zločin i zločince, ne treba dalje govoriti o kakvim ljudima, sistemu, narodu je riječ. Čast izuzecima.
Gdje je tu zakon, vjera i kakva vjera, vrijednosti, hrabrost, junaštvo, odgoj, kultura, etika???

O čemu pričamo?
Goran_35

#218 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Goran_35 »

Iskoristiti postojecu presudu o genocidu u Srebrenici i sa novim dokazima koji ce uskoro ugledati svjetlost dana pokrenuti novu tuzbu!Tuzbu mogu pokrenuti gradjani BiH,udruzenja gradjana,privatna lica!Uopste to ne mora da radi drzava niti (ne)saglasnost pojedinih srpskih politicara u BiH moze zakochiti ovaj proces
Bosnolog

#220 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Bosnolog »

Sve ce doci na svoje,istina i pravda nakon revizije tuzbe protiv Srbije,....Ja pricah da se priprema revizija tuzbe i da se slaze mozaik novim dokazima :wink:
Sir Geoffrey Nice
"Srbija skriva još dokaza o zločinu u Srebrenici"

Bivši tužilac Haškog tribunala u predmetu protiv Slobodana Miloševića, u ekskluzivnom intervjuu za web portal Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike izjavio je kako je bilo sasvim dovoljno dokaza da se Miloševića osudi, da nije došlo do njegove iznenadne smrti. Uprkos brojnim dokazima kojima je Tužilaštvo imalo pristupa, on tvrdi da postoji dosta dokumenata koje zvanični Beograd još uvijek krije, a koji ga inkriminiraju, posebno u pogledu genocida u Srebrenici.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100407043
-Romeo-

#221 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by -Romeo- »

karanana wrote:

svakome kome postavim ovo pitanje, nema odgovor. ali hajde da opet probam:

kako je moguce ponovo podici tuzbu pa cak i da imas snimke milosevica kako hoda s mladicem po srebrenici, kada ti za ponovno podizanje tuzbe treba koncenzus predsjednistva BiH?
ne znam je li ti neko već odgovorio, ali koliko ja znam konsenzus nije potreban, ne radi se o ponovnom podizanju tužbe već o pravnom lijeku. obzirom da advokat već ima saglasnost za vođenje postupka ima i za pravne lijekove.
nokia6170

#222 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by nokia6170 »

behavac wrote:

Ti si ziv :) welcome back

Moram da se neslozim sa tobom po ovom pitanju, jer to sve sto si ti gore naveo je Zivko Radisic, predsjedavajuci predsjednistva BiH, 1999. godine istakao pred Medj. sudom pravde u pogledu legaliteta tuzbe nakon stupanja na snagu Dejt. mir. sporazuma. Upravo je Zivko isticao to da je tuzba nakon potpisivanja Dejt. mir. sporazuma morala biti revidirana u Predsjednistvu i proci proceduru predvidjenu Ustavom BiH.

Medj. sud pravde je odbacio njegov prigovor u pogledu aktivne legitimacije same tuzbe, odnosno njenog legaliteta i nastavio voditi postupak po tuzbi iz 1993. godine.

Pravno gledajuci, dovoljno je da zastupnik Bosne i Hercegovine u ovom predmetu podnese zahtjev za preispitivanje i po tom zahtjevu bi se nastavio voditi postupak.

Medjutim, ja licno mislim da od revidiranja nema nista (ne zato sto nije pravno moguce), vec zato sto nije real-politicki moguce....a izmedju ostalog Sakib Softic je majstorski odradio posao za Srbiju u toj mjeri da je dobio stan u samom centru Sarajeva, a takodjer je imenovan od strane Spirica za sudiju:

Saopćenja ( 31.01.2008 )
Završena 38. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva pravde, imenovalo je Tadiju Bubalovića i Dušana Kalembera za pomirioce, Sakiba Softića za sudiju, a Vojislava Dimitrijevića za zamjenika sudije pred OSCE-ovim sudom za pomirenje i arbitražu u Ženevi, čime Bosna i Hercegovina, ispunjava obaveze članstva u Konvenciji o pomirenju i arbitraži.

Kao u dobra stara komunisticka vremena....sto si losije vodio neku firmu ili obnasano neku pol. funkciju, imao si vecu mogucnost da napredujes u karijeri.
kiky

#223 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by kiky »

bit če, bit če ....
skupljaju se dokazi ...
a ima još fore ...
:D
katamaran101

#224 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by katamaran101 »

Meni se sve nekako čini, da svi ovi koji žure da se Tužba sakrije, obustavi, podere, da su na umoru.
Vjerovatno se radi o staronjama, pa nemaju vremana. Da još šta obave prije nego :run:

Mi mladji, imamo vremena i tek počesmo. Malo ćemo da ohanemo, pa opet. Kome to smeta, ne znam i čemu sva ta žurba…padaju sve jedan po jedan, zar to nije divota…i to je neka pravda, pa bila ona i Božija…bolest, samoubistva, svi neki razvaljeni, sjede po tamnicama svijeta, doduše dođe i pokoja torta, prijevremeno puštanje, al’ zločinac ostaje zločinac. TO ostaje zapisano, a neka oni tamo i vamo, pišu o svojim herojima. Taka im sva istorija. Nigdje nema jednog da je pobjegao, ko onaj, kako mu ime, onaj što pobježe na Kosovu poLju…Šteta, ne mogu da se sjetim. :lol:

Jašta, već Tužba, ko će sve ovo platit’? :lol:

Konobar, račun molim… :D
behavac

#225 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by behavac »

nokia6170 wrote:
Ti si ziv :) welcome back

Moram da se neslozim sa tobom po ovom pitanju, jer to sve sto si ti gore naveo je Zivko Radisic, predsjedavajuci predsjednistva BiH, 1999. godine istakao pred Medj. sudom pravde u pogledu legaliteta tuzbe nakon stupanja na snagu Dejt. mir. sporazuma. Upravo je Zivko isticao to da je tuzba nakon potpisivanja Dejt. mir. sporazuma morala biti revidirana u Predsjednistvu i proci proceduru predvidjenu Ustavom BiH.

Medj. sud pravde je odbacio njegov prigovor u pogledu aktivne legitimacije same tuzbe, odnosno njenog legaliteta i nastavio voditi postupak po tuzbi iz 1993. godine.

Pravno gledajuci, dovoljno je da zastupnik Bosne i Hercegovine u ovom predmetu podnese zahtjev za preispitivanje i po tom zahtjevu bi se nastavio voditi postupak.

Medjutim, ja licno mislim da od revidiranja nema nista (ne zato sto nije pravno moguce), vec zato sto nije real-politicki moguce....a izmedju ostalog Sakib Softic je majstorski odradio posao za Srbiju u toj mjeri da je dobio stan u samom centru Sarajeva, a takodjer je imenovan od strane Spirica za sudiju:

Kao u dobra stara komunisticka vremena....sto si losije vodio neku firmu ili obnasano neku pol. funkciju, imao si vecu mogucnost da napredujes u karijeri.
Sto ne bih bio ziv...:)

1999 je bilo drugacije jer tuzba je vec bila podnesena i na dnevnom redu...pa se tad islo sa apelacijom sudu da je ne razmatra jer nije bilo koncezusa pri podnosenju niti je poslije potvrdjena.
Sud je rekao da ga tad ne zanima nacin podnosenja jer je vec u proceduri i presudjeno je.

Danas pak vise nije moguce raditi bez koncezusa i iako jeste dovoljno da zastupnih BIH podnese zahtjev za reviziju ipak taj zastupnik nije bilo koji gradjanin koje radi sta mu se cefne vec osoba koji ce odrediti savjet ministara il predsjednisto i dati mu taj zadatak a to sad nije moguce bez koncezusa.

Zato mislim da nema nista od revizije ni pravno a jos manje politicki sto si i sam rekao, pa samo imamo jos jednu suvisnu diskusiju...
Post Reply