Tužba protiv Nikolića i Vučića..

DoZeN

#51 Re: Tužba protiv Nikolića i Vučića..

Post by DoZeN »

CSKA wrote:Dobro to su dvije razlicite price Sanadera i Nikolica&Vucica i razlozi moguceg hapsenja.

Trebalo je dosta to ranije da se uradi,ali valjda tada nisu bili interesatni dok su bili opozicija.

Sve u svemu njima je evropa aminovala proslost,i ako bi ih volio da vidim kako odgovaraju zbog nje.
Nije mi ga ni malo zao,sto ga sada zezaju sa ovim :-) zasluzio je :izet:
Ovo oko Nasera i Mehonjica je prestava za nepismene
Danguba

#52 Re: Tužba protiv Nikolića i Vučića..

Post by Danguba »

CSKA wrote:Dobro to su dvije razlicite price Sanadera i Nikolica&Vucica i razlozi moguceg hapsenja.

Trebalo je dosta to ranije da se uradi,ali valjda tada nisu bili interesatni dok su bili opozicija.

Sve u svemu njima je evropa aminovala proslost,i ako bi ih volio da vidim kako odgovaraju zbog nje.
...i Milosevica je ta Europa predstavljala koa mirotvorca pa znamo kako je zavrsio.
Ova dvojica trebaju Europi da zavrse posao oko Kosova sto su ovi i ucinili a do kada ce im JOS trebati, vidjet cemo.
CSKA

#53 Re: Tužba protiv Nikolića i Vučića..

Post by CSKA »

Mislim da Seselj otplacuje grijehe SRS(tako i ove dvojice),i da ce se na tome zavrsiti.

Da je BiH jedinstvena zemlja,svakako bi se moglo nesto uciniti,pa makar to bilo cimanje i zadrzavanje na nekom aerodromu kao u slucajevima Divjaka i Ganica.

Medjutim kada Hrvatska nece nista da radi po tom pitanju,koja je i jedinstvena i clanica EU znam koliko je sati.Ipak ostaje nada da jednog dana kada se zavrsi saga oko Kosova da bi mogli da odgovaraju.
Paranoid

#54 Re: Tužba protiv Nikolića i Vučića..

Post by Paranoid »

CSKA wrote: Da je BiH jedinstvena zemlja,svakako bi se moglo nesto uciniti,pa makar to bilo cimanje i zadrzavanje na nekom aerodromu kao u slucajevima Divjaka i Ganica.
Da je BiH jedinstvena, Srbija bi izbore imala svakih 6 mjeseci.. Svi koji su na listama stranaka/partija, a koji su stariji od 40 godina su imali veze sa ratom u HR, BiH i Kosovu..neki su to radili "mačem", a neki moralnom podrškom..
detroit-mercy

#55 Re: Tužba protiv Nikolića i Vučića..

Post by detroit-mercy »

CSKA wrote:Mislim da Seselj otplacuje grijehe SRS(tako i ove dvojice),i da ce se na tome zavrsiti.

Da je BiH jedinstvena zemlja,svakako bi se moglo nesto uciniti,pa makar to bilo cimanje i zadrzavanje na nekom aerodromu kao u slucajevima Divjaka i Ganica.

Medjutim kada Hrvatska nece nista da radi po tom pitanju,koja je i jedinstvena i clanica EU znam koliko je sati.Ipak ostaje nada da jednog dana kada se zavrsi saga oko Kosova da bi mogli da odgovaraju.
A zasto bi Hrvatska ista cinila po tom pitanju. Eto usporedi Gotovinu i Orica, obojica bili u Hagu i Hag ih oslobodio. Srbiji ne pada na pamet da dize optuznicu protiv Gotovine ali zato dize protiv Orica :mrgreen: , sto mislis zasto?
U mom komsiluku bi ovo sublimiralin jednostavnom narodnom filozofijom; " Na slaba insana i zec karinu ostri." :mrgreen:
Johnzy

#56 Re: Tužba protiv Nikolića i Vučića..

Post by Johnzy »

Paranoid wrote: Da je BiH jedinstvena, Srbija bi izbore imala svakih 6 mjeseci.. Svi koji su na listama stranaka/partija, a koji su stariji od 40 godina su imali veze sa ratom u HR, BiH i Kosovu..neki su to radili "mačem", a neki moralnom podrškom..
I da su Srbiju uspeli vojno da slome i okupiraju HR, BiH i Kokosovo. Ovako, mrka kapa.
Paranoid

#57 Re: Tužba protiv Nikolića i Vučića..

Post by Paranoid »

Johnzy wrote:
Paranoid wrote: Da je BiH jedinstvena, Srbija bi izbore imala svakih 6 mjeseci.. Svi koji su na listama stranaka/partija, a koji su stariji od 40 godina su imali veze sa ratom u HR, BiH i Kosovu..neki su to radili "mačem", a neki moralnom podrškom..
I da su Srbiju uspeli vojno da slome i okupiraju HR, BiH i Kokosovo. Ovako, mrka kapa.
Nisam razumio šta si htio reći sa ovim postom. Zna se jako dobro da Srbija ima 400 000 veterana koji su na budzetu i koji s pravom tuže Srbiju zbog obećane materijalne podrške. Zna se takodje ko je sve prošao kroz Haag i ko leži po zatvorima, kao i dokumenti koje je Tadić objelodanio nakon hapšenja Mladića i Karadzića...

Srbija je slomljena i to je činjenica, a oni koji misle da će izbjeći procesuiranje time što će pokušavati sa podvalama na račun drugih, samo sebi prave zamku, a ogromnu štetu nanose Srbiji..
Johnzy

#58 Re: Tužba protiv Nikolića i Vučića..

Post by Johnzy »

Paranoid wrote:
Johnzy wrote:
Paranoid wrote: Nisam razumio šta si htio reći sa ovim postom. Zna se jako dobro da Srbija ima 400 000 veterana koji su na budzetu i koji s pravom tuže Srbiju zbog obećane materijalne podrške. Zna se takodje ko je sve prošao kroz Haag i ko leži po zatvorima, kao i dokumenti koje je Tadić objelodanio nakon hapšenja Mladića i Karadzića...

Srbija je slomljena i to je činjenica, a oni koji misle da će izbjeći procesuiranje time što će pokušavati sa podvalama na račun drugih, samo sebi prave zamku, a ogromnu štetu nanose Srbiji..
KAŽEM da neće odgovarati niko, osim onih koji su u Hagu, i još nekolicine nebitnih likova, kojima će se suditi za krupne zločine, a nalogodavcima i kreatorima neće. Kažem da, kada Hrvatska ne može da postigne to što ti želiš, Bosna tek ne može. Kažem da je prošlo dvadeset godina i da nema poluge da se Srbija natera da uhapsi 400 000 ljudi jer većina nema veze sa zločinima, a odgovorni su se davnih dana izvukli. Kažem da je ovo sve zamlaćivanje i gubljenje vremena, jer nema izgleda na uspeh, nažalost.
CSKA

#59 Re: Tužba protiv Nikolića i Vučića..

Post by CSKA »

detroit-mercy wrote:
CSKA wrote:Mislim da Seselj otplacuje grijehe SRS(tako i ove dvojice),i da ce se na tome zavrsiti.

A zasto bi Hrvatska ista cinila po tom pitanju. Eto usporedi Gotovinu i Orica, obojica bili u Hagu i Hag ih oslobodio. Srbiji ne pada na pamet da dize optuznicu protiv Gotovine ali zato dize protiv Orica :mrgreen: , sto mislis zasto?
U mom komsiluku bi ovo sublimiralin jednostavnom narodnom filozofijom; " Na slaba insana i zec karinu ostri." :mrgreen:
Pa zasto ne bi Hrvatska nesto uradila,pogotovo jer je ovaj dvojac krenuo bas iz Hrvatske u ratnu avanturu,a i sam Nikolic se vec sumnjicio za ratni zlocin u Hrvatskoj.
Cudi me takvo ponasanje od hrvata iskreno,ili je na sceni onaj tajni pakt o nekocenju evropskim integracijama.

Sto se tice Gotovine,Orica,pa sta je to cudno.Kada je proglasena nezavisnot Kosova,nisu tjerali amere,njemce,francuze,vec koga ono makedonskog i crnogorskog ambasadora...jednostavno Srbiji se ne isplati ulaziti u bilo kakav sukob sa Hrvatskom,a sa Bosnom se moze uvijek zezati.
Aspekt

#60 Re: Tužba protiv Nikolića i Vučića..

Post by Aspekt »

Alfons Kauders wrote:sve tuzla :D nedaj boze da se neko u sarajevu sjeti :D
Nemaju vremena , rade ! Rade da se krade :-D
detroit-mercy

#61 Re: Tužba protiv Nikolića i Vučića..

Post by detroit-mercy »

CSKA wrote:
detroit-mercy wrote:

Pa zasto ne bi Hrvatska nesto uradila,pogotovo jer je ovaj dvojac krenuo bas iz Hrvatske u ratnu avanturu,a i sam Nikolic se vec sumnjicio za ratni zlocin u Hrvatskoj.
Cudi me takvo ponasanje od hrvata iskreno,ili je na sceni onaj tajni pakt o nekocenju evropskim integracijama.

Sto se tice Gotovine,Orica,pa sta je to cudno.Kada je proglasena nezavisnot Kosova,nisu tjerali amere,njemce,francuze,vec koga ono makedonskog i crnogorskog ambasadora...jednostavno Srbiji se ne isplati ulaziti u bilo kakav sukob sa Hrvatskom,a sa Bosnom se moze uvijek zezati.
Za boldano si debelo u pravu i to je ono sto sam i ja npisao "Na slaba insana i zec....", plus Hrvatska je u EU i moze malo i prikociti EU put Srbije, plus kao clanica EUa imas cijelu EU iza sebe :mrgreen: .
A glede uloge Nikolica u Hrvatskoj :mrgreen: to ti je sve uzajamna ljubav, Nikolic nece puno zatezati oko progona Srba iz Hrvatske i dr stvari a Hrvatska ce zaboraviti da je Toma Grobar malo ratovao po lijepoj nasoj.
Post Reply