Poenta je da si prespavao/la zadnjih 20 godina.milaa wrote:Sa Turskom dijelimo istu vjeru, doduse ne cijela Bosna, i nista vise.
Nisu nam nista veci prijatelji od Njemacke, Austrije, ili USA.
Nisam bila u Turskoj, ali jesam u Francuskoj, Njemackoj, Svicarskoj, Austriji, Italiji...i svugdje sam na pomen Bosne i Sarajeva, dobila srdacan i topao osmijeh dobrodoslice.
Nas mentalitet i mentalitet Turaka se drasticno razlikuju. Mi smo Evropljani, oni Azijati.
Sto se susjeda-komsija tice, blizi su nam neuporedivo vise vec Turci.
Zato su mi smijesni ovi nasi Hercegovci kad nose turske zastave po Mostaru za vrijeme utakmice Hrvatska-Turska.
Gledajuci historijski, Turska je bila okupator.
Oduzih, a htjela sam samo jednu recenicu napisati.
Poenta je da ti je komsija preci od brata rodjenog!
Srbija vec skoro 200 godina nastoji na unisti Bosnu i Bosnjake i danas ne odustaje od principa Velike Srbije. Izvrsila je agresiju na ovu zemlju.
Hrvatska je svoje pokazala 93 godine. A novi im premijer bi haman balansirao...malo socijal-demokratija, malo nacional-socijalizam.
Znaci komsije/susjedi su se pokazali. The point is... bolje s onim ko te ne ugrozava.
Oni koji svrsavaju na pomen Turske su mi neki naivci ili totalno neobrazovani ljudi, koji ne znaju i nece da znaju nista o modernoj Turskoj.
Saveznike treba svugdje traziti, a prijatelji Bosne mogu biti samo patrioti ove zemlje.