Turska (all about)
- Halcyon
#151 Re: Turska (all about)
Ako je odgovor "da", kao što kažeš, o čemu vi onda ovdje raspravljate? Čini mi se da to "DA" ipak ne misliš iskreno, no dobro, možda mi se i čini.
Što se odgovora na tvoje pitanje tiče, moj odgovor je da, u slučaju Srba doduše. Dok god većinsko srpsko stanovništvo ono što se 90tih godina dešavalo na prostoru ex-Yu smatra normalnim i opravdava svoje zločine počinjene nad nedužnim stanovništvom, uvijek ću Tursku stavljati ispred njih, ma šta ti ili neko drugi mislili o tome.
Što se Hrvatske tiče, uprkos činjenici da su nam Hrvati zabili nož u leđa, Hrvatsku danas smatram prijateljskom državom, i državom sa kojom i Bošnjaci trebaju graditi prijateljski odnos. Imaj na umu i to da pravim razliku između Republike Hrvatske kao države, i bosanskih ultra-nacionalistički raspoloženih Hrvata. Naravno, taj odnos treba graditi tako da ne ide na štetu ni Bošnjaka ni Hrvata.
Što se odgovora na tvoje pitanje tiče, moj odgovor je da, u slučaju Srba doduše. Dok god većinsko srpsko stanovništvo ono što se 90tih godina dešavalo na prostoru ex-Yu smatra normalnim i opravdava svoje zločine počinjene nad nedužnim stanovništvom, uvijek ću Tursku stavljati ispred njih, ma šta ti ili neko drugi mislili o tome.
Što se Hrvatske tiče, uprkos činjenici da su nam Hrvati zabili nož u leđa, Hrvatsku danas smatram prijateljskom državom, i državom sa kojom i Bošnjaci trebaju graditi prijateljski odnos. Imaj na umu i to da pravim razliku između Republike Hrvatske kao države, i bosanskih ultra-nacionalistički raspoloženih Hrvata. Naravno, taj odnos treba graditi tako da ne ide na štetu ni Bošnjaka ni Hrvata.
-
festiç
#152 Re: Turska (all about)
kazeşmi da treba da çitam historju malo vişşe o boşnjakima a ne kazeşmi koje piso tu historiju!! kakono bi rekli stari lud je onaj koji misli daje istina şta god proçita .jasam sluşşo tu historiju od onih stari kojisu vamo preselili iz bosne oko 1900 godina a i pricalisumi zaştosu morali ostavit svoju zemlju
(nomojmise ljutit akosam pogrijeşijo jezikmije ovakki kojie oko 1900 godina seljanski) : [/quote]
Ma samo naprijed Festicu.
Ma nije seljanski nego pravi! Simpatican i drag!
Bas je fino da si se ukljucio i das svoj doprinos muhabetu.
[/quote]
fala
dragoje i meni pricat sa svojim zemljakima ali vidim promjenilise i ljudi ko i jezik
svak hiti da mırzi svoje predake svoju historju akosu tako loşe ljudi ove turci kakoja govorim
vamo svoj jezik nisam nikad bio u bosni a i babomi nije nikad bio tamo ja ne hitim da hvalim turce
ali ima usreijedi istina netrebaji garati kad vamo zivi nekolko miliona boşnjaka ko kenac u kupusu
(nomojmise ljutit akosam pogrijeşijo jezikmije ovakki kojie oko 1900 godina seljanski) : [/quote]
Ma samo naprijed Festicu.
Ma nije seljanski nego pravi! Simpatican i drag!
Bas je fino da si se ukljucio i das svoj doprinos muhabetu.
fala
dragoje i meni pricat sa svojim zemljakima ali vidim promjenilise i ljudi ko i jezik
svak hiti da mırzi svoje predake svoju historju akosu tako loşe ljudi ove turci kakoja govorim
vamo svoj jezik nisam nikad bio u bosni a i babomi nije nikad bio tamo ja ne hitim da hvalim turce
ali ima usreijedi istina netrebaji garati kad vamo zivi nekolko miliona boşnjaka ko kenac u kupusu
-
mmaar
#153 Re: Turska (all about)
Na osnovu cega tvrdis da se odnos Turske prema Bosni promijenio danas?veleno wrote: A zašto stalno miješate kruške i jabuke?
Turska prije sto godina,Turska za vrijeme Ataturka,Turska prije deset godina i Turska danas nisu isto.Turska zapravo tek danas postaje normalna država,gdje elite počinju brinuti o volji i željama običnog naroda.A želje običnog naroda u Turskoj su prijateljske,kulturne i ekonomske veze sa drugim muslimanskim narodima,što nije ništa neuobičajeno za jedan muslimanski narod.Najbolji primjer nam je nedavno stradanje muslimana u Mijanmaru i mobilizacija turskog naroda,gdje su čak turski ministar vanjskih poslova i prva dama išli u posjetu muslimanskim izbjeglicama u Bangladeš.Turska je i jedna od rijetkih država koja tom jadnom narodu šalje pomoć.
U Turskoj danas manjine doživljavaju svojevrsnu renesansu,pa tako i Bošnjaci nakon stoljeća represije napokon imaju svoja udruženja,folklorna društva,svoje emisije na turskom javnom servisu...Bošnjaci se organizuju povodom obilježavanja genocida u Srebrenici i općenito kao najmnogobrojniji narod sa Balkana danas prisutan u Turskoj imaju ogromni potencijal da utjeću na kreiranje turske politike na ovim prostorima,naravno samo ako se budu znali organizovati i ako budu imali podršku iz matice.
Turska je danas u procesu da postane normalna demokratska država a uz to i jedina takva velika muslimanska država,a i Bošnjaci su u ogromnoj većini muslimani.Dakle oni koji zagovaraju distanciranje Bošnjaka od današnje Turske ili su islamofobi,ili žele izolirati Bošnjake i svesti ih na neku folklornu regionalnu skupinu pod SH dominacijom,ili jednostavno žele uvesti dodatnu konfuziju u Bošnjački narod, a to je ovom napačenom narodu najmanje potrebno.Naravno da sa druge strane postoji bojazan da određeni dio naše populacije doživljava Erdogana kao majku koja će da donosi odluke za nas i usmjerava nas gdje i kako.E za takav naš mentalitet nisu nam krivi turci,niti zbog toga trebamo žrtvovati tursko-bosansko prijateljstvo,niti razvijati agresivnu turkofobiju,koju recimo promovišu pojedinci na ovome formu.
Današnoj Turskoj treba pružiti šansu da ispravebarem djelimično nepravde koje su nanesene muslimanskom narodu na Balkanu u protekla dva stoljeća.Ako kojim slučajem dođe do promjene kursa politike i na izborima recimo pobjedi hardcore sekularna i nacionalistička CHP,naravno da se treba distancirati.
Na osnovu konkretnih pokazatelja ili samo na osnovu slatkih rijeci i sarenih laza koje Erdogan i Davutoglu povremeno upucuju Bosnjacima, a pri tome se ne ustrucavaju na najgori nacin zloupotrebljavati Genocid i Srebrenicu, sto je, bez pretjerivanja, ravno negiranju Genocida, a sve kako bi opravdali agresiju koju vrse na Siriju, i nakon svega, jos javno svrstavati Bosnu za ciju nezavisnost je prolivena tolika krv u (neo)osmanske pokrajine. To o uvazavanju zelja turskog naroda i odrzavanjima prijateljskih veza sa drugim muslimanskim narodima moze tvrditi samo neko ko ili ne moze da objektivno vidi stvari ili nas namjerno obmanjuje. Turska je uspjela sa Erdoganom unistiti sve veze sa prijateljskim muslimanskim narodima i od prijatelja napraviti neprijatelje i za to ga otvoreno i jednoglasno optuzuje sva opozicija, bez obzira na ideoloske razlike, a da ne govorimo o "demokratizaciji" koja ukljucuje progone intelektualaca, najveci broj zatvorenih novinara na svijetu, te cistke politickih protivnika u stilu najgorih diktatura. Isto tako je smijesno pircati o "renesansi nacionalnijh manjina", pogotovo o "renesansi" kurdske manjine, ako uzmemo u obzir stvarne cinjenice, aktuelni trenutak u Turskoj i svu represiju i apartheid koja se i danas vrse nad Kurdima. Reci da "danas Bosnajci u Turskoj nakon stoljeca represije imaju pravo osnivati svoja kulturna drustva", najbolje pokazuje polozaj u kojem su se nalazili i u kojem se i danas nalaze Bosnjaci u Turskoj. Brigu Turske za druge muslimanske narode, najbolje ilustruje odnos prema Palestincima, koji je i suvisno i komentarisati s obzirom da je Turska prva muslimanska zemlja koja je priznala cionisticki rezim i danas vazi za jednog od njegovih najvaznijih saveznika, uprkos lose reziranoj predstavi posredstvom koje se Erdogan pokusao u dva slucaja pokusao nametnuti kao zastitnik Palestinaca (sada stiti Sirjice naoruzavajuci teroristicke bande i razarajuci im zemlju, po nalogu svojih politickih mentora), te tako pridobiti podrsku muslimana sirom svijeta. Taj odnos je slican onome koji je Turska imala prema BiH tokom agresije i provodjenja Genocida nad Bosnjacima. Krajnji ishod njegove politike u slucaju Palestine su prazne rijeci bez ikakvih konkretnih posljedica, izginuli ljudi na onom brodu koji je plovio u Gazu, nastavak podanickog odnosa prema onima koji su izvrsioci i direktni saucesnici (cionisticki rezim i SAD) genocida nad Palestincima i unistenjima drugih muslimanskih naroda, te u ovom momentu izvrsavanje njihovih naloga u Siriji i Iraku, sto ukljucuje hiljade mrtvih, ranjenih, prognanih i jednu potpuno unistenu i razorenu zemlju, koja je do jucer vazila kao Turskoj prijateljska zemlja. Naravno, Turska tu odlucnost kakvu sada pokazuje u Siriji nije pokazivala kada je nad nama vrsen genocid, niti je to pokazala i u jednom momentu u slucaju Palestine i drugih muslimanskih zemlja, pa cak ni kada su ubijani i ponizavani i njeni vlastiti drzavljani od strane cionista.
I optuziti nekoga da siri turkofobiju nije nikakav argument.
Jos da dodam, Bosnjaci trebaju graditi prijateljske odnose i sa Turcima kao i sa drugim narodima, sto ne uznaci i sa pojedinim rezimima kakav je recimo cionisticki rezim, ali prije svega moraju objektivno i razumno sagledavati stvari, misliti na svoj vlastiti interes i na svoje dostojanstvo, a kloniti se nasjedanja na suplju pricu i na jeftino igranje na vjerske emocije. To nigdje ne pije vode, niti je kad pilo.
- Tkd
#154 Re: Turska (all about)
Kakva Sirija jadan ne bio ?
Da, da, priznala je cionistički režim
Ja sam se pitao gdje je nestala ta enegija kao što je bila, no opet su bollji kakvih ima
Da, da, priznala je cionistički režim
Ja sam se pitao gdje je nestala ta enegija kao što je bila, no opet su bollji kakvih ima
-
mmaar
#155 Re: Turska (all about)
Da bi mogli diskutovati dalje, pokusaj to artikulisati na bar malo smisleniji nacin i uz to ponuditi neki argument, a ne samo iscudjavanje, jer ovako cini se da ni ti sam ne znas sta si htio da kazes.
Kad je u pitanju "nestala energija", ona je jos uvijek tu, samo je usmjerena na izvodjenje podradova na cionistickom projektu za Bliski i Srednji Istok. Ne zelim Turcima zlo, ali kada je u pitanju Erdogan, bojim se da ce im uskoro biti ispostavljen racun za sve njegove vanjskopoliticke aktivnosti i to sigurno nece biti ni malo prijatno za njih. O pogubnosti te katastrofalne politike po samu Tursku i opozicija u Turskoj sve glasnije govori.
Kad je u pitanju "nestala energija", ona je jos uvijek tu, samo je usmjerena na izvodjenje podradova na cionistickom projektu za Bliski i Srednji Istok. Ne zelim Turcima zlo, ali kada je u pitanju Erdogan, bojim se da ce im uskoro biti ispostavljen racun za sve njegove vanjskopoliticke aktivnosti i to sigurno nece biti ni malo prijatno za njih. O pogubnosti te katastrofalne politike po samu Tursku i opozicija u Turskoj sve glasnije govori.
- Tkd
#156 Re: Turska (all about)
Naravno da ni sam ne znam šta da kažem nakon tolikog teksta koji je malo reći žalostan.
Rekoh Sirija, odakle sada Sirija u svemu tome. Ti znaš šta oni rade u vezi Sirije ?
Pa ne zna se šta se tačno dešava tamo, a kamoli da Turska ima neke veze u vezi toga. Sve polazi od pretpostavkih. Imaš i temu Sirija pa se uključi.
Rekoh Sirija, odakle sada Sirija u svemu tome. Ti znaš šta oni rade u vezi Sirije ?
Pa ne zna se šta se tačno dešava tamo, a kamoli da Turska ima neke veze u vezi toga. Sve polazi od pretpostavkih. Imaš i temu Sirija pa se uključi.
-
veleno
#157 Re: Turska (all about)
@mmar ti si izgleda ljubitelj Bašar al Asada. 
- Tkd
#158 Re: Turska (all about)
Najveći zlobnik Turske je Ataturk
- Mrtvac Krvnik
#159 Re: Turska (all about)
da ataturka nije bilo nebi ni današnje turske bilo.Tkd wrote:
Najveći zlobnik Turske je Ataturk
- Tkd
#160 Re: Turska (all about)
Izvini drug, ali ja imam drugačiji razmišljanja u vezi toga, no ono je vezano za zakone u Turskoj koji su prije bili i koji su ukinuti nakon njega. To se tiče vjere, no ne želim se raspravljati o tome ovdje. Jednostavno ako je 90% + muslimanska zemlja zna se koja je jedini zakon u Islamu, a druga stvar je što je on ukinuo to.
Nemoj gledati na naziv benda
http://www.youtube.com/watch?v=ksXFOd0BLcw
Samo jednom preslušaj to hehe, lijepo sročeno u jednoj pjesmi.
Nemoj gledati na naziv benda
http://www.youtube.com/watch?v=ksXFOd0BLcw
Samo jednom preslušaj to hehe, lijepo sročeno u jednoj pjesmi.
-
mmaar
#161 Re: Turska (all about)
Ako su licne uvrede jedini "argument" kojim pokusavas osporiti moje tvrdnje, onda nemamo sto dalje razgovarati.veleno wrote:@mmar ti si izgleda ljubitelj Bašar al Asada.
Nisam ljubitelj Basara Al Asada, niti bilo kojeg od politicara, samo svakako da osudjujem imperijalisticko-cionisticku agresiju na Siriju, ali ima onih koji jesu bili ljubitelji Asada, cak su do jucer sa hanumama i ljetovali zajedno, a onda su naprasno promijenili misljenje i zabili noz u ledja dojucerasnjim najblizim prijateljima. To samo govori o njihovom karatkeru i o onome sto i mi mozemo ocekivati od takvih.

- zahvalan
#162 Re: Turska (all about)
Ne znam sta se raspravljate s ovim ublehasima,Turska je moj prijatelj...
Srbiju ne podnosim,Hrvatsku onako,Slovence volim jer ih mi pravimo po bausteli...
Srbiju ne podnosim,Hrvatsku onako,Slovence volim jer ih mi pravimo po bausteli...
- Mrtvac Krvnik
#163 Re: Turska (all about)
mmaar wrote:Ako su licne uvrede jedini "argument" kojim pokusavas osporiti moje tvrdnje, onda nemamo sto dalje razgovarati.veleno wrote:@mmar ti si izgleda ljubitelj Bašar al Asada.
Nisam ljubitelj Basara Al Asada, niti bilo kojeg od politicara, samo svakako da osudjujem imperijalisticko-cionisticku agresiju na Siriju, ali ima onih koji jesu bili ljubitelji Asada, cak su do jucer sa hanumama i ljetovali zajedno, a onda su naprasno promijenili misljenje i zabili noz u ledja dojucerasnjim najblizim prijateljima. To samo govori o njihovom karatkeru i o onome sto i mi mozemo ocekivati od takvih.
politika = interes ,tu prijateljstvo ne postoji .
- borcanin
#164 Re: Turska (all about)
Koji tudjin, koje svoje. Nasi su Turci a vi se lizite s kim hocete. Nasi nisu Srbi i Hrvati.mmaar wrote:Ne vidim kakve veze sad ima to, pogotovo ne kao neko opravdanje turskog odnosa prema Bosnjacima, izuzev ne razgovaramo o stalnom zatiranju i gusenju bosnjackog identiteta, historije, jezika, nacionalne svijesti, na kraju gusenja pokreta za bosansku autonomiju (znamo dobro ko je poslije sistematski nastavio s tim poslom), sto je poslije i vise nego pogodovalo da se dese stvari koje su se desile Bosnjacima od strane susjedna dva naroda.Tkd wrote:A jesu li naši susjedi (koji se deklarišu kao susjedi a žive u BiH) izvršili genocid na Bošnjacima ?
Koliko puta kroz historiju , povijest, istoriju Bošnjak "biva" napadnut u svojoj državi radi određene ideologije.
Čuj kakvo je to pitanje. Da, da, da, da, da, ubijani su masovno
Ne mogu shvatiti kako neko moze vise voljeti tudjina i tudjinsko, nego sebe i svoje.
- borcanin
#165 Re: Turska (all about)
mmaar wrote:festiç wrote: dragobimi bilo date mogu razumit %100 ida mogu odgovorit şta god mislim oko ove price..
ali date samo ovo upitam jesuli turci potjerali moje predake iz svoje zemlje u tursku
Tada direktno nisu, ali bez namjere da ti drzim pridiku, da bi razumio te kompleksne odnose, morat ces malo vise citati o historiji Bosne i Bosnjaka. Ono sto se desilo Bosnjacima u tom periodu nije doslo samo po sebi i jeste posljedica nekih drugih stvari, a dosta toga utice i na Bosnjake danas. Ako ne pomognemo sami sebi, nece nam niko drugi pomoci i u to smo se uvjerili plativsi previsoke cijene toliko puta do sad.
kazeşmi da treba da çitam historju malo vişşe o boşnjakima a ne kazeşmi koje piso tu historiju!! kakono bi rekli stari lud je onaj koji misli daje istina şta god proçita .jasam sluşşo tu historiju od onih stari kojisu vamo preselili iz bosne oko 1900 godina a i pricalisumi zaştosu morali ostavit svoju zemlju
Uspijevam te razumjeti. Postoji nesto sto se zove nauka i naucni pristup i to je jedino relevantno kada je u pitanju historija, bez obzira ko je pisao, ali ako ti je toliko bitna nacionalnost onoga ko je pisao, slobodno uzmi i bosnjacke autore, pa ces vidjeti ipak malo drugaciju i objektivniju pricu od one koju mozes dobiti iz usmenih predanja ili iz vazova kojekakvih hodza. Ipak, upozoreni smo da ne skrecemo ka historiji, iako je tesko pricati i o savremenosti bez sagledavanja proslosti, pa da to upozorenje ipak i uvazimo.[/quote]
Hajde ti historicar, ne mahnitaj. Pusti ti naseg rodju i nas, znamo mi ko je Bosnjake protjerivao u Tursku, znamo mi koliko nas vi Srbi i Hrvati volite. Festicu Rodjace pusti ovog hajvana.
- Mrtvac Krvnik
#166 Re: Turska (all about)
borcanin wrote:Koji tudjin, koje svoje. Nasi su Turci a vi se lizite s kim hocete. Nasi nisu Srbi i Hrvati.mmaar wrote:Ne vidim kakve veze sad ima to, pogotovo ne kao neko opravdanje turskog odnosa prema Bosnjacima, izuzev ne razgovaramo o stalnom zatiranju i gusenju bosnjackog identiteta, historije, jezika, nacionalne svijesti, na kraju gusenja pokreta za bosansku autonomiju (znamo dobro ko je poslije sistematski nastavio s tim poslom), sto je poslije i vise nego pogodovalo da se dese stvari koje su se desile Bosnjacima od strane susjedna dva naroda.Tkd wrote:A jesu li naši susjedi (koji se deklarišu kao susjedi a žive u BiH) izvršili genocid na Bošnjacima ?
Koliko puta kroz historiju , povijest, istoriju Bošnjak "biva" napadnut u svojoj državi radi određene ideologije.
Čuj kakvo je to pitanje. Da, da, da, da, da, ubijani su masovno
Ne mogu shvatiti kako neko moze vise voljeti tudjina i tudjinsko, nego sebe i svoje.
-
mmaar
#167 Re: Turska (all about)
Do sad nisam vidio ni jedan argument koji bi osporio tvrdnje koje sam iznio, ali dovoljno je vidjeti sposobnost argumentacije i civilizovanog vodjenja dijaloga osoba koje nekriticki prihvataju sve sto im hodza im mahale kaze, pa da covjeku bez imalo predznanja postane jasno na cemu pociva bosnjacki udes. Zatucanost, neobrazovanost, lakovjernost i nesto sto nam je izgleda vec i patoloski problem, nikakvo pamcenje i hronicni nedostatak svakog ljudskog i nacionalnog dostojanstva i samosvijesti.borcanin wrote:Hajde ti historicar, ne mahnitaj. Pusti ti naseg rodju i nas, znamo mi ko je Bosnjake protjerivao u Tursku, znamo mi koliko nas vi Srbi i Hrvati volite. Rodjak pusti ovog hajvana.
Ja nisam hajvan kako me u svojoj nemoci castis, a ovo nije ni stala da se tako ponasas.
Last edited by mmaar on 02/09/2012 15:49, edited 1 time in total.
-
shebiha_utvara
#168 Re: Turska (all about)
pa necemo valjda trcat u zagrljaj onima koji nam zele nestanak i unistenje koji su zeljeli da nas istrijebe, Hrvati i Srbi, Srbi otvoreno i direktno, Hrvati podmuklo i hinjski ...Mrtvac Krvnik wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ma nek si ti rekao svoje mišljenje
![]()
![]()
- Tkd
#169 Re: Turska (all about)
mmaar wrote:Do sad nisam vidio ni jedan argument koji bi osporio tvrdnje koje sam iznio, ali dovoljno je vidjeti sposobnost argumentacije i civilizovanog vodjenja dijaloga osoba koje nekriticki prihvataju sve sto im hodza im mahale kaze, pa da covjeku bez imalo predznanja postane jasno na cemu pociva bosnjacki udes. Zatucanost, neobrazovanost, lakovjernost i nesto sto nam je izgleda vec i patoloski problem, nikakvo pamcenje i hronicni nedostatak svakog ljudskog i nacionalnog dostojanstva i samosvijesti.borcanin wrote:Hajde ti historicar, ne mahnitaj. Pusti ti naseg rodju i nas, znamo mi ko je Bosnjake protjerivao u Tursku, znamo mi koliko nas vi Srbi i Hrvati volite. Rodjak pusti ovog hajvana.
Ja nisam hajvan kako me u svojoj nemoci castis, a ovo nije ni stala da se tako ponasas.
Šta si po struci ?
- Mrtvac Krvnik
#170 Re: Turska (all about)
pa nečete, trčite turcimashebiha_utvara wrote:pa necemo valjda trcat u zagrljaj onima koji nam zele nestanak i unistenje koji su zeljeli da nas istrijebe, Hrvati i Srbi, Srbi otvoreno i direktno, Hrvati podmuklo i hinjski ...Mrtvac Krvnik wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ma nek si ti rekao svoje mišljenje
![]()
![]()
-
shebiha_utvara
#171 Re: Turska (all about)
neki se bas pale na hodzemmaar wrote:Do sad nisam vidio ni jedan argument koji bi osporio tvrdnje koje sam iznio, ali dovoljno je vidjeti sposobnost argumentacije i civilizovanog vodjenja dijaloga osoba koje nekriticki prihvataju sve sto im hodza im mahale kaze, pa da covjeku bez imalo predznanja postane jasno na cemu pociva bosnjacki udes. Zatucanost, neobrazovanost, lakovjernost i nesto sto nam je izgleda vec i patoloski problem, nikakvo pamcenje i hronicni nedostatak svakog ljudskog i nacionalnog dostojanstva i samosvijesti.borcanin wrote:Hajde ti historicar, ne mahnitaj. Pusti ti naseg rodju i nas, znamo mi ko je Bosnjake protjerivao u Tursku, znamo mi koliko nas vi Srbi i Hrvati volite. Rodjak pusti ovog hajvana.
imaju neki hodza-fetis, sta li
-
shebiha_utvara
#172 Re: Turska (all about)
nismo mi kao Hrvati da se uvlacimo u pakas Turcima kao Hrvati Talijanima i Vatikanu..Mrtvac Krvnik wrote:pa nečete, trčite turcima![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sto bismo trcali za bilo kim ? saveznistvo i prijateljstvo, ne podanistvo niti konjusarstvo
- Tkd
#173 Re: Turska (all about)
Mrtvac Krvnik wrote:shebiha_utvara wrote:Mrtvac Krvnik wrote:
pa nečete, trčite turcima![]()
![]()
![]()
![]()
Trčite ( ko smo to "mi"). Što bi trčao iz svoje države ?
Ljudima se sudi u Haagu za njihove postupke tokom agresije na BiH.
-
shebiha_utvara
#174 Re: Turska (all about)
mozda se tip nada da se naftna kompanija PrDic & comp. ipak biti oslobodjeni u HaguTkd wrote:Ljudima se sudi u Haagu za njihove postupke tokom agresije na BiH.
- Mrtvac Krvnik
#175 Re: Turska (all about)
kakvo saveznistvo i prijateljstvo sa turcima , ti nemožeš napraviti savez sa svojim susjedima srbima i hrvatima a da praviš savez sa turcimashebiha_utvara wrote:nismo mi kao Hrvati da se uvlacimo u pakas Turcima kao Hrvati Talijanima i Vatikanu..Mrtvac Krvnik wrote:pa nečete, trčite turcima![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sto bismo trcali za bilo kim ? saveznistvo i prijateljstvo, ne podanistvo niti konjusarstvo
a u turskoj možeš proči samo kad se odrekneš svoga prezimena i bošnjaštva,ili ti več imaš turski pasoš