Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post Reply
Bodkin

#2401 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

Sta kaze grci ce slomiti mmf i razbucati eurozonu :lol:
nosara

#2402 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

Na kraju konferencije na kojoj se susreo s čelnikom euroskupine Jeroenom Dijsselbloemom, Varufakis je rekao što misli: "S ovim nevješto sastavljenim odborom nemamo namjeru surađivati. Hvala vam".

Tijekom odlaska i rukovanja, Dijsselbloem je Varufakisu navodno šapnuo: "Upravo ste ubili Trojku" na što mu je grčki ministar odgovorio: "Vau!".

Image
asurbanipal

#2403 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote: Uz bitnu napomenu: Evropa je, također, grčka imenica.

:wink:

Porijeklom iz Azije... :lol:
It_is_a_Leclerc

#2404 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by It_is_a_Leclerc »

nosara wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kao i uvijek i svugdje, komunisti i tzv. socijalisti se neumjesno sramote da je poštenom svijetu malo neugodno. Čuj - slave to što misle da, nakon što su, uz dužno poštovanje, spizdili milijarde tuđih eura, neće morati da ih vrate. Klasično "socijalističko" poimanje pravednosti i jednakosti. Presmiješni su.

Na kraju će Grci, kao ona kokoš koju pijetao ganja, a ona u sebi misli ("Trčat ću još dva kruga, da ne bi mislio da sam drolja") malo se femkati, pjevati internacionale, a onda na noge Evropi da im ovi izvlače neradničke guzice iz gabule. EU treba razmisliti treba li retrogradna, neprilagođena Grčka koja dramatično opasno koketira sa zločinačkom Rusijom, uopšte biti njen dio.

Pa kad Grci dožive kolaps, kad budu usamljena rupetina na ćošku Evrope, valjda će im ovi bosanski jugonostalgičari, "anti-kapitalisti" i slični, pomoći da se izvuku iz problema.
Ne mozes provarit da postoji neko ko ne radi bas sve po diktatu "vise sile"... :lol:

"Kako se mi povazdan saginjemo i sutimo dok nas jebu i nasi i stranjski, a vide ove nesta oni protiv, nemeres ti bit anteprotivan, aaaaaa..." :bih:
Više mi se čini da si ti taj koji je nesretan i ne može provariti neke stvari. NAprimjer, kako to da slavna, pravdoljubiva, crvena kao makovi sa Kozare, Siriza, ne zna ništa i ući će u historiju kao stranka koja je Grčku po 9. put odvela u bankrot.

Gdje li su vam lijevi, anti-kapitalistički principi bili kad su Grci uzimali milijarde od malih zemalja, od Malte, Slovenije, Irske ? Što tad nisu pokazali otpor višoj sili ?!

Evo, čak im je i ministar Varufakis, presmiješni ljevičar i paradni ekonomist, podnio ostavku. Klasični komunist. Čim treba priznati poraz - odmah "bježite noge, pos**ala vas guzica".
nosara

#2405 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

It_is_a_Leclerc wrote:
nosara wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kao i uvijek i svugdje, komunisti i tzv. socijalisti se neumjesno sramote da je poštenom svijetu malo neugodno. Čuj - slave to što misle da, nakon što su, uz dužno poštovanje, spizdili milijarde tuđih eura, neće morati da ih vrate. Klasično "socijalističko" poimanje pravednosti i jednakosti. Presmiješni su.

Na kraju će Grci, kao ona kokoš koju pijetao ganja, a ona u sebi misli ("Trčat ću još dva kruga, da ne bi mislio da sam drolja") malo se femkati, pjevati internacionale, a onda na noge Evropi da im ovi izvlače neradničke guzice iz gabule. EU treba razmisliti treba li retrogradna, neprilagođena Grčka koja dramatično opasno koketira sa zločinačkom Rusijom, uopšte biti njen dio.

Pa kad Grci dožive kolaps, kad budu usamljena rupetina na ćošku Evrope, valjda će im ovi bosanski jugonostalgičari, "anti-kapitalisti" i slični, pomoći da se izvuku iz problema.
Ne mozes provarit da postoji neko ko ne radi bas sve po diktatu "vise sile"... :lol:

"Kako se mi povazdan saginjemo i sutimo dok nas jebu i nasi i stranjski, a vide ove nesta oni protiv, nemeres ti bit anteprotivan, aaaaaa..." :bih:
Više mi se čini da si ti taj koji je nesretan i ne može provariti neke stvari. NAprimjer, kako to da slavna, pravdoljubiva, crvena kao makovi sa Kozare, Siriza, ne zna ništa i ući će u historiju kao stranka koja je Grčku po 9. put odvela u bankrot.

Gdje li su vam lijevi, anti-kapitalistički principi bili kad su Grci uzimali milijarde od malih zemalja, od Malte, Slovenije, Irske ? Što tad nisu pokazali otpor višoj sili ?!

Evo, čak im je i ministar Varufakis, presmiješni ljevičar i paradni ekonomist, podnio ostavku. Klasični komunist. Čim treba priznati poraz - odmah "bježite noge, pos**ala vas guzica".
Strpi se, sad ce ti visoki predstavnik napravit drzavu, ti ne trebas nista radit... :D
McMoy

#2406 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by McMoy »

Ne znam je li bio:

Nije istina da je u Grčkoj pobijedilo NE.
Čekaju se glasovi iz Mostara.

:mrgreen:
vryzas

#2407 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by vryzas »

McMoy wrote:Ne znam je li bio:

Nije istina da je u Grčkoj pobijedilo NE.
Čekaju se glasovi iz Mostara.

:mrgreen:

:lol: :lol: :thumbup:
sema911s

#2409 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by sema911s »

Bodkin wrote:Sta kaze grci ce slomiti mmf i razbucati eurozonu :lol:
Uz pomoc brace rusa, crvenih kmera I serva CE da uniste euro, kapitaliste porodicu rotschild, rokenfelere, kraljicu Elizabetu,.,,

I himna CE da bude ona" bice amerika zemlja proleterska"
moa

#2410 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by moa »

Ovi grci su fasisti, podrzavali su i slali svoje dobrovoljce da pucaju po mom gradu, moje roditelje, moje prijatelj, komsije, sugradjane..
McMoy

#2411 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by McMoy »

moa wrote:Ovi grci su fasisti, podrzavali su i slali svoje dobrovoljce da pucaju po mom gradu, moje roditelje, moje prijatelj, komsije, sugradjane..

Stoji to sve i bilo bi lijepo gledati kako propadaju.
Samo da mi nismo u još goroj situaciji.
hladan.preminger

#2412 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by hladan.preminger »

"Jebem ti kapitalizam.... Daj nam kredita". Grci.... :D

Ovdje na temi se nakupilo kvalitetnih komunjara u zavjeraša... :D :D :D
sema911s

#2413 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by sema911s »

breuer wrote:
sema911s wrote:Biste Li im vi oprostili dug, Il po svaku cijenu isli u naplatu,, dok Su grci pjevali skakali obicni svabo je rinoto po 10h,
ma jes' :zzzz:

Ovdje gdje radim sve Su svabe domorodci.,, I radni Dan pocinje u 07:30 zavrsava oko18h

A plata je min. 5k I vise obrazovanje minimumum vss
breuer

#2414 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by breuer »

sema911s wrote:Ovdje gdje radim sve Su svabe domorodci.,, I radni Dan pocinje u 07:30 zavrsava oko18h

Meni sestra koja živi i radi u Štutgartu kaže da joj kolegice ne čekaju ni sekund nakon što navrši 5h.

Al' ni sekund!

Jes da su produktivni, odnosno posvećeni tome što obavljaju, al dužina radnog vremena im je debelo ispod naše i bilo čije.
sinuhe

#2415 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by sinuhe »

Tačno je za radnike na nižim pozicijama zahvaljujući jakim sindikatima. Zato šefovi moraju prekovremeno. Mada ne znam za Njemačku.
sema911s

#2416 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by sema911s »

breuer wrote:
sema911s wrote:Ovdje gdje radim sve Su svabe domorodci.,, I radni Dan pocinje u 07:30 zavrsava oko18h

Meni sestra koja živi i radi u Štutgartu kaže da joj kolegice ne čekaju ni sekund nakon što navrši 5h.

Al' ni sekund!

Jes da su produktivni, odnosno posvećeni tome što obavljaju, al dužina radnog vremena im je debelo ispod naše i bilo čije.
Ako radi u fabrici kada zazvoni svi idu kuci I drugi dolaze, kada posao nazove nema nemogu doci, mene Su skontali u po sata koliko mi treba iz sarajeva do staherske, tempiraju me u min.,

kod nas i grka vazi ona jebes posao nece pobjec
prog321

#2417 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by prog321 »

sema911s wrote:

Ovdje gdje radim sve Su svabe domorodci.,, I radni Dan pocinje u 07:30 zavrsava oko18h

'
Gdje radis ?
U rudniku dijamanata ?

Ta plata je izvan svih prosjeka.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2418 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by mali_milojica »

Ovo je sansa za BiH.
Ove godine ce sijenu i travi cijena da poraste,jer ce to Grci jedino jesti. Samo moramo zapeti i pokositi i cekati povoljan trenutak.
Preporucujem i mala pakovanja od 100,250,500 i 1000 hr zbog veceg profita.
nosara

#2419 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

prog321 wrote:
sema911s wrote:

'
Gdje radis ?
U rudniku dijamanata ?

Ta plata je izvan svih prosjeka.
Lupa, po obicaju... Belo, sta li... :D
mali_milojica

#2420 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by mali_milojica »

Rodjak radi kao inzinjer masinstva u Mercedesu. Gore skolu zavrsio. Vise svabo nego nas covjek. Plata 3.5k € na ruke,netto.
Last edited by mali_milojica on 06/07/2015 14:33, edited 1 time in total.
vryzas

#2422 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by vryzas »

Kakav pokeras :shock: :izet: ...vadi frajko i drugog keca iz rukava. :D
madner

#2423 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by madner »

mali_milojica wrote:Rodjak radi kao inzinjer masinstva u Mercedesu. Gore skolu zavrsio. Vise svabo nego nas covjek. Plata 3.5k € na ruke,netto.
Pa to je plata 6k ako bi pitao Njemca koliko zaradjuje.
nosara

#2424 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

vryzas wrote:Kakav pokeras :shock: :izet: ...vadi frajko i drugog keca iz rukava. :D
Dogovaraju nacin transporta svjeze nastancanih drahmica... Mislim da bi merkel i pici umrli na mjestu... :D
mali_milojica

#2425 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by mali_milojica »

kamen spoticanja wrote:To aleksise...to.ciprase... :D

http://m.klix.ba/vijesti/svijet/grcka-s ... /150706074
Platio je Putin Olimpijadu 50 milijardi zbog meraka.
Platit ce i SP u fudbalu toliko.
Dace i Grcima toliko samo da gleda ove iz EU kako se koprcaju
Post Reply