Stvarno, kako ne voljeti likove koji su do jucer skupa sa ortodoksnom bracom klali po Istocnoj Bosni?Martinez_ wrote:madner wrote:Tcipiripi vuce jake poteze.
Na stranu to sto mrzim Grke, mora mu se priznati da zna igrat pokera.
A zašto iko ima razloga da mrzi Grke?
Haj da razumem nekako Hrvate jer ovi imaju lepšu obalu od njih
PS. slažem se u oceni Ciprasa, ima taj još karata
Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
-
Fudo387
#2351 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
-
sumirprimus
#2352 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
ima i alternativa,desanka ljevica._BataZiv_0809 wrote:Ma znam lafe, ali kad te ubijede da nemas alternativu, rob si, makar zivio u parlamentarnoj demokratijisumirprimus wrote: moj bato, bRez nje nema priĆe...
- nosara
#2353 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Rekoh, zalud sam crtao...Fudo387 wrote:Pises gluposti, izgradjena je uz pomoc Marshalovog plana kojeg i danas placaju. Qrac su im otpisali.nosara wrote:Dug je dug, oprost je oprost... Nacisti su sami sprzili svoju zemlju, a izgradjena je tudjim parama, kako sam ti vec nacrtao, izgleda zalud...Fudo387 wrote:Njemci su od sprzene zemlje napravili ekonomsku imperiju, isplatili su milijarde i milijarde maraka ratne odstete, pola partizanskih firmi je napravljeno od tih para...i dovoditi njih u isti kontest sa ovim ublehasima koji su sprzili 300 milijardi tudjih para u nista je zesca glupost.
Sukus...Fudo387 wrote: Stvarno, kako ne voljeti likove koji su do jucer skupa sa ortodoksnom bracom klali po Istocnoj Bosni?
- madner
#2354 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
1. 1948 su izdali najveceg sina. Dosli sa Makedoncima pred Atinu, nasamarali ove turske kepece sa juga i onda, ma joj volimo mi vise Staljina.sumirprimus wrote:definisi sve.madner wrote:Cuj sto, pamtim sve.
osim dragovoljaca.
2. 2004 su igali takav antifudbal da nisam mogao pratiti 2006 ko covjek.
Mislim da je ovo sasvim dovoljno uz ovo tvoje.
- Thorgerson
#2355 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Jesi dosadan vise s tim. Ko mrzi grke jebali te oni. Po tom pitanju onda mrzim i ove iz irske, portugala jer i oni idu njihovim stopama. Mrzim onda i same nas jer i mi idemo tim putem.Martinez_ wrote:madner wrote:Tcipiripi vuce jake poteze.
Znaci ako sam na strani eu, mrzim grke. Pa onda evo i 40% grka sami sebe mrze...
Ti shvatas da ce grci vratit pare? Ok, nece na ovaj nacin, ali na drugi hoce. Lako se Ciprasu igrat, nece on najebat. Najebat ce obican narod grcke, koji vuce tu zemlju i hrpu lezihljebova u njoj.
-
Fudo387
#2356 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Zaviri u zeljezaru i ostruzi prasinu sa masina, vidjeceh da na vecini i dan danas stoji Deutschland uber alles._BataZiv_0809 wrote:Nikad im se marke duga nije otpisaloFudo387 wrote:Njemci su od sprzene zemlje napravili ekonomsku imperiju, isplatili su milijarde i milijarde maraka ratne odstete, pola partizanskih firmi je napravljeno od tih para...i dovoditi njih u isti kontest sa ovim ublehasima koji su sprzili 300 milijardi tudjih para u nista je zesca glupost.
- sinuhe
#2357 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Na cijoj su strani popovi u Grckoj?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2358 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Solidarnost sa Grčkom je isto ko i solidarnost za vladom Pederacije ili Šumske
gledamo svakodnevno LIVE prenapućeni sistem na izdisaju i jedini potez struĆnjaka na vlasti je daj nam kredita.....na kraju dođu izbori i ti isti struĆnjaci pobjeđuju
znaći li to da za nekih 10 godina trebamo svi graktati kako je MMF kriv za sve i kakiti o zlim kapitalistima itd. ?
vjerujte, što neko prije napisa, bolji odnos prema državi i veću odgovornost pokazuju stranci nego domaći
gledamo svakodnevno LIVE prenapućeni sistem na izdisaju i jedini potez struĆnjaka na vlasti je daj nam kredita.....na kraju dođu izbori i ti isti struĆnjaci pobjeđuju
znaći li to da za nekih 10 godina trebamo svi graktati kako je MMF kriv za sve i kakiti o zlim kapitalistima itd. ?
vjerujte, što neko prije napisa, bolji odnos prema državi i veću odgovornost pokazuju stranci nego domaći
- nosara
#2359 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Nije isto u roku pet i pedeset godina + otpis kamata... Dakle, nece niko najebat...Thorgerson wrote:Jesi dosadan vise s tim. Ko mrzi grke jebali te oni. Po tom pitanju onda mrzim i ove iz irske, portugala jer i oni idu njihovim stopama. Mrzim onda i same nas jer i mi idemo tim putem.Martinez_ wrote:madner wrote:Tcipiripi vuce jake poteze.
Znaci ako sam na strani eu, mrzim grke. Pa onda evo i 40% grka sami sebe mrze...
![]()
Ti shvatas da ce grci vratit pare? Ok, nece na ovaj nacin, ali na drugi hoce. Lako se Ciprasu igrat, nece on najebat. Najebat ce obican narod grcke, koji vuce tu zemlju i hrpu lezihljebova u njoj.
-
sumirprimus
#2360 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
bozjojsinuhe wrote:Na cijoj su strani popovi u Grckoj?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2361 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ja volim ljevicu jer je skoro ko tudjasumirprimus wrote: ima i alternativa,desanka ljevica.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2362 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Pod vodstvom Nijemca Rehagelamadner wrote: 1. 1948 su izdali najveceg sina. Dosli sa Makedoncima pred Atinu, nasamarali ove turske kepece sa juga i onda, ma joj volimo mi vise Staljina.
2. 2004 su igali takav antifudbal da nisam mogao pratiti 2006 ko covjek.
Mislim da je ovo sasvim dovoljno uz ovo tvoje.
Smrt fudbala
- Co0l
#2363 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Dobro ga ti provalivivaldi wrote:
problem je sto nijedna narod na planeti nije kompetentan da o ovoj temi odlucuje na refenredumu. narod naprosto nema toliko strucno znanje, a ovaj smjesko im sfuserio referendum u 3 dana.
ovi su ih naveli da glasaju tako kako su glasali. cak je i prvi ponudjeni odgovor na listicu bio ne.
narod je glasao protiv mjera stednja, ali znaju li za sta su glasali?
zna li narod kad ce banke biti otvorene?
mislim da ce brod prvi napustit varufakis uskoro, njemu je zena neka bogatasica i on ce se lako pedale ufatit (smislice neki razlog za neopozivu ostavku), a ne znam sta ce ovaj glavni smjesko skontat.
-
sumirprimus
#2364 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
nijedna ljevica ko moja!_BataZiv_0809 wrote:Ja volim ljevicu jer je skoro ko tudjasumirprimus wrote: ima i alternativa,desanka ljevica.
parola ko za izbore.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2365 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Jest ali DDRFudo387 wrote:
Zaviri u zeljezaru i ostruzi prasinu sa masina, vidjeceh da na vecini i dan danas stoji Deutschland uber alles.
- Thorgerson
#2366 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Nije isto u roku pet i pedeset godina + otpis kamata... Dakle, nece niko najebat...[/quote]nosara wrote: Jesi dosadan vise s tim. Ko mrzi grke jebali te oni. Po tom pitanju onda mrzim i ove iz irske, portugala jer i oni idu njihovim stopama. Mrzim onda i same nas jer i mi idemo tim putem.
![]()
Dakle, vratit ce ih. Kako sam i napisao.
A za tih 50 godina kako ti kazes oni ce se zaduzit jos 500 milijardi.
-
Fudo387
#2367 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Kakav DDR, to nije imalo za kifle. Ni danas se nisu oporavili od ruske vizije ekonomije._BataZiv_0809 wrote:Jest ali DDRFudo387 wrote:
Zaviri u zeljezaru i ostruzi prasinu sa masina, vidjeceh da na vecini i dan danas stoji Deutschland uber alles.
- Gojeni H
#2368 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Zviz da nema pojma?!?Thorgerson wrote:Drug, ako nemas pojma o ekonomiji, makroekonomiji, trzistu, eu institucijama itd, zasto onda dolazis na ovakve teme i blamiras se?Zviz wrote:Ja ocekujem da svaka drzava ima svoju valutu pa fino kad ides u banku kazes daj mi toliko njemackih maraka, austriskih silinga, slovenackih tolara... A usput cu do italije daj nesto lira pa i svicarskih franaka, a posto cu ici preko belgije i holandije daj malo belgiskih franaka i nizozemskih guldena. To su vremena bila. I tako treba opet biti.
Zviz znaaaa. Zviz je Borg foruma. Svaki tvoj otpor je uzaludan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2369 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Fudo387 wrote:
Kakav DDR, to nije imalo za kifle. Ni danas se nisu oporavili od ruske vizije ekonomije.
A da malo istrazis ko je platio vecinu ratne reparacije, a kome su se brisali dugovi
-
Fudo387
#2370 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Bezveze, nosari se ne cudim i donekle ga razumijem. Covjek je zivio lijepo u nekom svom cudnom filmu za vrijeme partizanije, u svemu izlapio i danas je izgubljen u vremenu i prostoru._BataZiv_0809 wrote:Fudo387 wrote:
Kakav DDR, to nije imalo za kifle. Ni danas se nisu oporavili od ruske vizije ekonomije.![]()
A da malo istrazis ko je platio vecinu ratne reparacije, a kome su se brisali dugovi
Al' sta tebi koji se ni ne sjecas svih tih bezvezarija bude?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2371 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Pusti ti mene. Lupio si glupost, ja te uputio da malo istrazis i to je toFudo387 wrote:
Bezveze, nosari se ne cudim i donekle ga razumijem. Covjek je zivio lijepo u nekom svom cudnom filmu za vrijeme partizanije, u svemu izlapio i danas je izgubljen u vremenu i prostoru.
-
Fudo387
#2372 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Kakvu glupost?_BataZiv_0809 wrote:Pusti ti mene. Lupio si glupost, ja te uputio da malo istrazis i to je toFudo387 wrote:
Bezveze, nosari se ne cudim i donekle ga razumijem. Covjek je zivio lijepo u nekom svom cudnom filmu za vrijeme partizanije, u svemu izlapio i danas je izgubljen u vremenu i prostoru.
Ti tvrdis da su zapadnoj njemackoj oprosteni dugovi i da nije placala ratnu reparaciju, i da je ddr sve to namirio?
jesi ti, matere ti, zdrav?
-
vryzas
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2374 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ne tvrdim. Bolje da prijetis da ces me prebiti, ozbiljnije zvucisFudo387 wrote:
Kakvu glupost?
Ti tvrdis da su zapadnoj njemackoj oprosteni dugovi i da nije placala ratnu reparaciju, i da je ddr sve to namirio?
- nosara
#2375 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
fudo, gore ti je nacrtano, sve debele, lijepe linije... Nisi zar disleksican...?Fudo387 wrote:Kakvu glupost?_BataZiv_0809 wrote:Pusti ti mene. Lupio si glupost, ja te uputio da malo istrazis i to je toFudo387 wrote:
Evo opet, samo za tebe...
Kako bi se Njemačkoj, odnosno njenom zapadnom dijelu, olakšao oporavak i ekonomski razvitak, 1953. godine u glavnom grad Engleske potpisan je tzv. Londonski sporazum o dugu.
U njemu se nalazi 20-ak potpisa predstavnika svjetskih država među kojima su Sjedinjene Američke Države, Francuska, Kanada, Švedska i Grčka. Njihovim odobrenjem Zapadnoj Njemačkoj oprošteno je oko 50 posto duga u iznosu od tadašnjih 15 milijardi maraka.
Dug koji je svoje porijeklo vukao još od Versajskog sporazuma na kraju Prvog svjetskog rata potpisima u Londonu "razvučen" je na 30 godina otplate, mada je Berlin i 2010. godine isplatio dio duga u iznosu od oko 70 miliona eura.
Sporazum je bio vrlo značajan za dalji oporavak Njemačke privrede koja je za nekoliko decenija postala vodeća ekonomija Evrope.
Oprost 50 posto duga potpisala je i Jugoslavija koju je predstavljao Jakša Petrić, dok je u ime Grčke Berlinu oprostio Leon Melas.
15 dolara iz 1953. je kao danas 133... Odnos 15 milijardi maraka u eurima danas, pojma nemam, a zanima me... Znali iko...?
Last edited by nosara on 06/07/2015 11:35, edited 1 time in total.