Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
- agnostic_front
#2226 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Majko draga, ovdje se svako malo Island pominje.
1. Zašto je Island uzeo kredit od MMF-a?
2. Zašto još uvijek (7 godina od krize) nisu ukinuli kontrolu kapitala?
1. Zašto je Island uzeo kredit od MMF-a?
2. Zašto još uvijek (7 godina od krize) nisu ukinuli kontrolu kapitala?
-
PeppermintSA
#2227 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Svaka čast Grčkoj!
-
drastic
#2228 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
jel to meni upuceno?Bodkin wrote:samo ima podobrih glupana ovdje. ne kontaju da raspad eu na manje clanice znaci da cemo postati svi kineska u jako kratkom roku. ali ajd ti to objasni antiglobalistima
bankrot je ugradjen u system jer kao sto neko rece postoji novac samo za principal,ali ne I za kamatu, tako da nema teorije da se otplate dugovi.
Sta im mogu? uzeti zgrade abmasada po svijetu? Bujrum . Uostalom I banke bankrotiraju isto. Cije su pare lehman prokockali ? I ostale banke koliki je omjer depozita I novca koji dobiju od CB. Banke ga moraju negdje investirati da bi zadovoljile pohlepu. I onda se desi grcka, samo sto su se sada banke izvukle 2010 I preko svojih politickih pijuna prebacile dug na porezne obveznike. Da su grci ovo uradili 2010 propale bi njemacke I francuske banke . Sta bi tada pricao o vracanju kredita? podsjecam kada je papandreu trazio referendum odmah su ga skinuli
u svom postu priznajes da bankarska elita kontrolise svijet, zar nisi sa tim antiglobalista?
-
drastic
#2229 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Tacno tako kao I u svim ostalim drzavama I ako imaju investicije rastale se sa partnerima a samo mali dio dodje do sitne rajebosan wrote:Ne navija niko za bankare vec sam protiv kriminalne vlasti koja je bas kao i nasa . Zaduzuju se i to je jedino sto znaju , bez ikakvih programa privrednih i sl gdje bi taj ulozeni novac visestruko isplatio. U Grckoj vladi sjede babuni kao sto ovi sjede u nasoj .Uzimaju kredite za plate i penzije_BataZiv_0809 wrote:Ne kontam ove sto navijaju za bankare
-
drastic
#2230 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
on ne kaze da nece da vrate nego nece pod tim novim uslovima. Kada je rekao da ce sloziti veci porez bogatima umjesto smanjiti penzije, trojka ga je odbila.Zato je I bio referendumjefferson wrote:Tsipras je legalno izabrani Prmijer. Isto tako, zakon svake normalne drzave, pa eto i u Grckoj, kaze da svaka nova vlast mora da preuzme i ispostuje obaveze koje su napravile prijasnje vlade.Martinez_ wrote:Pitaj ND i PASOK.Bodkin wrote: sto su uzeli pare? ajde antiglobalisti dajte vise jebeni odgovor. sto su uzeli pare od tih kamatara?
O tome se nije odlučivalo na demokratskim referendumima, kao danas.
Nije Tsipras uzeo pare. A ako ti se ne sviđa Tsiprasova reakcija, izvol'te, nek okupiraju Grčku i naplate potraživanja.
-
drastic
#2231 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
pravi kapitalizamBodkin wrote:Nova definicija solidarnosti. Mi spickamo milijarde vi ih vratite. Jedan trosi ostali placaju
-
drastic
#2232 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
nema eura bice drahmi ako su se dobro pripremiliHaris.ba wrote:Može li mi neko objasniti kako to da su Grci na referendumu odbili mjere štednje, a još postoje u bankama kontrole kapitala? Zar to nije trebalo riješiti se sa referendumom?![]()
Mislim, imaju legitimitet. Kako to da nema para u bankama?
-
drastic
#2233 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
[quote="jeffersonhahahaha, znaci ti si uzeo kredit i sad ces reci: fuck you?
To se zove kriminalno djelo.
Nemos vjerovat jbt....[/quote]
o cemu ti to? To se zove poslovni rizik banke zato su I razlicite kamate na razlicite kredite
uostalom cemu sluzi kredit report?
To se zove kriminalno djelo.
Nemos vjerovat jbt....[/quote]
o cemu ti to? To se zove poslovni rizik banke zato su I razlicite kamate na razlicite kredite
uostalom cemu sluzi kredit report?
-
drastic
#2234 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
poslovni trosakvivaldi wrote:nek im je bog na pomoci
ps. ovaj dvojica djonera i experata za finansije ce sutra briselu ispostvait racun za ovo slavje veceras u atini
- It_is_a_Leclerc
#2235 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Kao i uvijek i svugdje, komunisti i tzv. socijalisti se neumjesno sramote da je poštenom svijetu malo neugodno. Čuj - slave to što misle da, nakon što su, uz dužno poštovanje, spizdili milijarde tuđih eura, neće morati da ih vrate. Klasično "socijalističko" poimanje pravednosti i jednakosti. Presmiješni su.
Na kraju će Grci, kao ona kokoš koju pijetao ganja, a ona u sebi misli ("Trčat ću još dva kruga, da ne bi mislio da sam drolja") malo se femkati, pjevati internacionale, a onda na noge Evropi da im ovi izvlače neradničke guzice iz gabule. EU treba razmisliti treba li retrogradna, neprilagođena Grčka koja dramatično opasno koketira sa zločinačkom Rusijom, uopšte biti njen dio.
Pa kad Grci dožive kolaps, kad budu usamljena rupetina na ćošku Evrope, valjda će im ovi bosanski jugonostalgičari, "anti-kapitalisti" i slični, pomoći da se izvuku iz problema.
Na kraju će Grci, kao ona kokoš koju pijetao ganja, a ona u sebi misli ("Trčat ću još dva kruga, da ne bi mislio da sam drolja") malo se femkati, pjevati internacionale, a onda na noge Evropi da im ovi izvlače neradničke guzice iz gabule. EU treba razmisliti treba li retrogradna, neprilagođena Grčka koja dramatično opasno koketira sa zločinačkom Rusijom, uopšte biti njen dio.
Pa kad Grci dožive kolaps, kad budu usamljena rupetina na ćošku Evrope, valjda će im ovi bosanski jugonostalgičari, "anti-kapitalisti" i slični, pomoći da se izvuku iz problema.
-
zavrzlama
#2236 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Sad shvatanm ko dijete izreku nasih starih ljudi"propo ko grcka" 
-
drastic
#2237 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
ja imam 20000 dm stare stednje na ljb ali znam ljude koji su imali stotine hiljada a u ratu nisu imali sta jesti. Cak znam covjeka koji je imao million dm u ljb pa kadje otisao u ljubljanu kad je zapucalo u sloveniji uhapsili su ga I sproveli na granicu sa hrvatskom sa rijecima sljedeci put kad dodjes bices bijen. Mnogi iz zenice znaju o kome se radi, ne znam dali je ikada nasao neku stelu da izvuce pare ali znam da nije vise ziv. Duboko sam se nadao da ce kurva evropa postaviti sloveniji uslov stare stednje pri ulasku u EU ali svi znamo sta se desilo. Toliko o demokratskim nacelima eu. Gdje su tada bila tvoja zgrazanja o nevracanju tudjih novacaIt_is_a_Leclerc wrote:Kao i uvijek i svugdje, komunisti i tzv. socijalisti se neumjesno sramote da je poštenom svijetu malo neugodno. Čuj - slave to što misle da, nakon što su, uz dužno poštovanje, spizdili milijarde tuđih eura, neće morati da ih vrate. Klasično "socijalističko" poimanje pravednosti i jednakosti. Presmiješni su.
Grcka je vec u kolapsu dalce se izvuci na bilo koji nacin vidjecemomo, a sto se etiketiranja tice no comment
- nosara
#2238 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ne mozes provarit da postoji neko ko ne radi bas sve po diktatu "vise sile"...It_is_a_Leclerc wrote:Kao i uvijek i svugdje, komunisti i tzv. socijalisti se neumjesno sramote da je poštenom svijetu malo neugodno. Čuj - slave to što misle da, nakon što su, uz dužno poštovanje, spizdili milijarde tuđih eura, neće morati da ih vrate. Klasično "socijalističko" poimanje pravednosti i jednakosti. Presmiješni su.
"Kako se mi povazdan saginjemo i sutimo dok nas jebu i nasi i stranjski, a vide ove nesta oni protiv, nemeres ti bit anteprotivan, aaaaaa..."
-
saja_dj
#2239 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
To što oni otkucaju da rade ne znaci da stvarno toliko rade, i naše budzetlije "odrade" uredno svoje sate.Manu wrote:Možeš misliti koji su to glupani, rade najviše na svijetu, a ništa od toga nemaju. Druge nacije upola manje, a misaona imenica su za Zorbe.
Evo ova je klasični balkanac, ovo bi očekivao npr da Bake ili Mile kažu:

Kake pare ba, daj da slavimo.
-
Bodkin
#2240 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Vidim predvidja se pad valuta ovdje i svjetskog poretka
bio je lik pod nikom ambasador 2008 koji je predvidjao zatvaranje stranaca u usa u koncentracione logore koji su trebali nastati svaki dan zbog krize
A i dobar je to savjet. Svjetske valute se raspadaju sto znaci krah monetarnog sistema ali savjet je da drzimo te bezvrijedne papire kod sebe
A i dobar je to savjet. Svjetske valute se raspadaju sto znaci krah monetarnog sistema ali savjet je da drzimo te bezvrijedne papire kod sebe
- sema911s
#2241 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Prvo plati pa tek onda zivi,.,, ko ih hebe kada nista NE proizvode, svi na budzetu,,I samo kukaju_BataZiv_0809 wrote:Prema nekim forumasima, ispade smisao drzave da vraca kredite, a ljudi nek crknu
- Kikibombona
#2242 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Jel ovo crveni Grci uzivaju podrsku francuske desnice?
Neki novi momenti ili nisam u toku.
Neki novi momenti ili nisam u toku.
- sinuhe
#2243 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
To su ti euroskeptici i frikovi svakakve vrste.Kikibombona wrote:Jel ovo crveni Grci uzivaju podrsku francuske desnice?![]()
- Kikibombona
#2244 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Sve su to goli smradovi. Politika izvlaci najgore iz covjeka.sinuhe wrote:To su ti euroskeptici i frikovi svakakve vrste.Kikibombona wrote:Jel ovo crveni Grci uzivaju podrsku francuske desnice?![]()
Koga boli kurac za sirotinjom. Nisi se rodio pametan i sposoban, nisi rastao u pogodnim okolnostima... i zato pati. Jebena prirodna selakcija. Covjek je najgora zivotinja.
Puu, mater im jebem pametnu, izrabljivacku... ljevicarima, desnicarima, kapitalistima, socijalistima....
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#2245 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Euro se usitnio, grci glasali ne, Varufakis ponudio ostavku ... Jel jos spavam?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#2246 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
JestEU i Brisel suga, ma ko da su Milosevica pitali kako treba praviti pravilnik. Cuj glasali ne i prvo pismo iz EU samo doslo Varufakisu za daljne pregoviri nisi dobrodosao, a covjek im sukne, davjem ostavku pa neki drugi dodje njegovog kalibra
Pokaziva eu svoje prravo lice. Eu bi da se jebe a da im ga niko nemoze uvaliti.
Pokaziva eu svoje prravo lice. Eu bi da se jebe a da im ga niko nemoze uvaliti.
- mO k3
#2247 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Al inklusiv čitavu noćpici wrote:jarane što su grKinje se prije neĆkale, neĆkale su se... sad za pedeset ojra ima sve funkcije da ti radikaranana wrote:uh volio bih maznuti grkinju. sad ce to postati i cjenovno prihvatljivo ako sam vas razumio.
-
saja_dj
#2248 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Pod hitno treba zamijeniti eure i dolare u dogecoinBodkin wrote:Vidim predvidja se pad valuta ovdje i svjetskog poretkabio je lik pod nikom ambasador 2008 koji je predvidjao zatvaranje stranaca u usa u koncentracione logore koji su trebali nastati svaki dan zbog krize
![]()
- mO k3
#2249 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Održa se referendum , potrošili silne pare samo da bi forafakis ima " razlog " da da ostavku 
-
palermo
#2250 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Varufakis i ostavka
Referendum od 5. jula će ostati jedinstven trenutak u istoriji kada je mali evropski narod ustao protiv dugog ropstva.
Kao i svaka borba za demokratska prava, tako i ovo istorijsko odbacivanje ultimatuma Evrogrupe od 25. juna dolazi sa velikom cenom koja mora biti plaćena. Zbog toga je od suštinske važnosti da veliki kapital koji je našoj vladi podario odgovor NE, odmah investiramo u DA na odgovarajuću odluku - do dogovora koji podrazumeva restrukturiranje duga, manje štednje, preraspodelu u korist onih koji su u nevolji i prave reforme.
Ubrzo nakon objavljivanja rezultata referenduma, bio sam upoznat sa određenim očekivanjima partnera iz Evrogrupe da “odsustvujem” sa njihovih sastanaka, ideja da premijer prosuđuje da bi mu to potencijalno bilo od pomoći da postigne dogovor. Iz tog razloga ja danas napuštam Ministarstvo finansija.
Smatram da je moja dužnost da pomogne Aleksisu Ciprasu da iskoristi, ako mu to dogovara, kapital koji nam je grčki narod dao kroz jučerašnji referendum.
A ja ću nositi prezir poverilaca sa ponosom.
Mi levičari znamo kako da postupamo kolektivno ne hajući za privilegije funkcije. Podržaću u potpunosti premijera Ciprasa, novog ministra finansija, i našu vladu.
Nadljudski napor da se ispoštuju hrabri ljudi Grčke, a čuveno OHI (NE) dato demokratama širom sveta, tek počinje."
Da zaplače čovjek nad ovim riječima
.....koja količina neodgovornosti
Referendum od 5. jula će ostati jedinstven trenutak u istoriji kada je mali evropski narod ustao protiv dugog ropstva.
Kao i svaka borba za demokratska prava, tako i ovo istorijsko odbacivanje ultimatuma Evrogrupe od 25. juna dolazi sa velikom cenom koja mora biti plaćena. Zbog toga je od suštinske važnosti da veliki kapital koji je našoj vladi podario odgovor NE, odmah investiramo u DA na odgovarajuću odluku - do dogovora koji podrazumeva restrukturiranje duga, manje štednje, preraspodelu u korist onih koji su u nevolji i prave reforme.
Ubrzo nakon objavljivanja rezultata referenduma, bio sam upoznat sa određenim očekivanjima partnera iz Evrogrupe da “odsustvujem” sa njihovih sastanaka, ideja da premijer prosuđuje da bi mu to potencijalno bilo od pomoći da postigne dogovor. Iz tog razloga ja danas napuštam Ministarstvo finansija.
Smatram da je moja dužnost da pomogne Aleksisu Ciprasu da iskoristi, ako mu to dogovara, kapital koji nam je grčki narod dao kroz jučerašnji referendum.
A ja ću nositi prezir poverilaca sa ponosom.
Mi levičari znamo kako da postupamo kolektivno ne hajući za privilegije funkcije. Podržaću u potpunosti premijera Ciprasa, novog ministra finansija, i našu vladu.
Nadljudski napor da se ispoštuju hrabri ljudi Grčke, a čuveno OHI (NE) dato demokratama širom sveta, tek počinje."
Da zaplače čovjek nad ovim riječima