To je razlika u odnosu na proslogodisnji budzet. Piše ti primarni suficit 201 mil., a kada se dodaju izdaci za otplate dugova imas deficit koji moras refinancirati novim kreditima. Trenutno zbog otkazivanja MMF-a o kojem se govori, nedostaje min. 200 mil. tako u septembru vjerovatno slijede "okupljanja".JoseMujica wrote:ček dole u zadnjoj piše -141 i nešto miliona
Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
-
statixx
#1401 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
- JohnnyS
#1402 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
nosara wrote:Hrvatska nije problematicna...?triiksa wrote:Pumpali su i evropljani da bi pokrili gubitke svojih banaka http://goo.gl/XctSCR.Bodkin wrote:
Pa to je evropski odgovor bio. Americki i japanski je pumpanje love i QE, a evropski je stednja. Njemacki mentalitet. I onda skontali nakon 5 godina da ne moze tako i sad pumpanje love i sistem
Sve mi se čini da Njemačka počinje sa projektom "održive" EU po njihovoj mjeri gdje će južna granica biti Hrvatska a ostale mediteranske (problematične zemlje) svaka u nekom trenutku biti dovedena u poziciju Grčke sa zadnjom ponudom "ili po našem ili mrš iz unije".
eu mora poklopit Srbiju...
Ta priča o Hrvatskoj kao južnoj granici njemačke EU mi zvuči ili kao mokri san hrvatskog nacionaliste s podaničkim Danke dojčland mentalitetom ili kao srpska paranoja vatikansko-nemačko-ustaške urote gde Nemačka spašava svog starog saveznika.
I ja sam stava da EU mora primiti i Srbiju, a i nas jadne i uboge, ako ništa drugo onda jer neće znati što uraditi s nama.
- madner
#1403 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Grcka je granica, Bugarska je granica, levo od granice se prica Njemacki. 
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1404 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Kakve sad veze imaju Poljaci ? Ne kazem da je Staljin bezgrijesan ali da je znao kako treba sa Njemcima (i Njemicama) znao jeJohnnyS wrote:UnscarD wrote:Salonski ljevicar ovaj Tsipras ...sa Njemcima je jedino Staljin znao da pregovara.
Poljaci to najbolje znaju.
- Opetja033
#1405 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
UnscarD wrote:Kakve sad veze imaju Poljaci ? Ne kazem da je Staljin bezgrijesan ali da je znao kako treba sa Njemcima (i Njemicama) znao jeJohnnyS wrote:UnscarD wrote:Salonski ljevicar ovaj Tsipras ...sa Njemcima je jedino Staljin znao da pregovara.
Poljaci to najbolje znaju.![]()
![]()
Fuj!
Saloncima i njihovim idolima samo da je masovnih silovanja. Valjda u normalnim okolnostima suha k.... hodaju.
-
Bodkin
#1406 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Al je zato zajebancija o srpkinjama i setanju cipela kad aga dodje ok jelde
-
triiksa
#1407 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Jedno je sta bih ja licno volio (a to sigurno nije ostajanje BiH i Srbije van EU), a sasvim drugo realno stanje stvari. Rezonovanje da ce nas primiti zato sto ne znaju sta ce sa nama (ko biva ljudi filantropi, sto da ne pomognu sirotinji) me's cini ne pije vode for now. Bitan je interes, a njega u ovom trenutku ja ne vidim. Rusija je odsjecena od Jadrana, novonastale balkanske drzavice su suvise mizerne, male i nebitne da bi izazvale bilo kakav kurcslus za EU.JohnnyS wrote:nosara wrote:
Hrvatska nije problematicna...?
eu mora poklopit Srbiju...
Ta priča o Hrvatskoj kao južnoj granici njemačke EU mi zvuči ili kao mokri san hrvatskog nacionaliste s podaničkim Danke dojčland mentalitetom ili kao srpska paranoja vatikansko-nemačko-ustaške urote gde Nemačka spašava svog starog saveznika.
I ja sam stava da EU mora primiti i Srbiju, a i nas jadne i uboge, ako ništa drugo onda jer neće znati što uraditi s nama.
I iskreno se nadam da grijesim, da se ne lazemo.
- agnostic_front
#1408 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Jesu li javili Obami da je Tsipras srušio imperijalizam? Šta kaže RT?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1409 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
GRČKA ne može tiskati drahme jer su "tiskare uništene", izjavio je u četvrtak grčki ministar financija Janis Varufakis za kojeg to pitanje i ne postoji jer, kako je istaknuo, "mi očajnički želimo ostati u eurozoni".
"Nemamo kapaciteta za tiskanje drahme", kazao je Varufakis za australski radio ABC. Objasnio je da je 2000. godine, godinu dana prije nego se Grčka pridružila eurozoni, "jedna od mjera koje smo poduzeli bila da se riješimo svih naših tiskara".
"Monetarna unija je nepovratna", poručio je ministar.
- madner
#1410 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Covjek je samo teski pragmatik. Ako uvedu svoju valutu, sljedi inflacija, hiperinflacija i neredi.
No dok imaju Euro, ostale clanice jamce za stabilnost istog.
Veliki su mandovi, da su bili prije pet godina, cijeli dug bi im morali odpisat.
Veliki su mandovi, da su bili prije pet godina, cijeli dug bi im morali odpisat.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1411 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Lutka moja gadljiva sto se nasekiralaOpetja033 wrote:UnscarD wrote:
Kakve sad veze imaju Poljaci ? Ne kazem da je Staljin bezgrijesan ali da je znao kako treba sa Njemcima (i Njemicama) znao je![]()
![]()
Fuj!
Saloncima i njihovim idolima samo da je masovnih silovanja. Valjda u normalnim okolnostima suha k.... hodaju.
- Maharadza
#1412 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ovo gore kao da su guardiana pitali za savjet!JoseMujica wrote:GRČKA ne može tiskati drahme jer su "tiskare uništene", izjavio je u četvrtak grčki ministar financija Janis Varufakis za kojeg to pitanje i ne postoji jer, kako je istaknuo, "mi očajnički želimo ostati u eurozoni".
"Nemamo kapaciteta za tiskanje drahme", kazao je Varufakis za australski radio ABC. Objasnio je da je 2000. godine, godinu dana prije nego se Grčka pridružila eurozoni, "jedna od mjera koje smo poduzeli bila da se riješimo svih naših tiskara".
"Monetarna unija je nepovratna", poručio je ministar.![]()
![]()
![]()
bote koji genijalci
Pa i za to su sve banke krive i stranci! Inače grci radišan i skroman narod koji nikad' ne bi dozvolio tolike penzije!tandmand wrote:Dnevnik.hr 01.07.2015.
SVIJET SE ZGRAŽA Grčke mirovine veće su i od onih u Njemačkoj
No, iako su u krizi, Grci imaju veće mirovine nego neke bogatije zemlje Europske unije. Tako će umirovljenik u Grčkoj prosječno mjesečno od države dobiti 882 eura, dok će onaj u Njemačkoj dobiti 760. Uz to, minimalna plaća u Grčkoj veća je nego u nekim siromašnijim zemljama. Primjerice, Grk će mjesečno u prosjeku zaraditi 683 eura, a Slovak 380. Zemlje s manjim plaćama do sada su također nosile teret grčke krize, no više ne žele.
-
Bodkin
#1413 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Cuj dozvolio
joj kakve gluposti ljudi valjaju
- SmokingMan
-
RtrnOfSalisbury
#1415 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
balasevic je davno opiso eu i prije neg je nastala: soliter koji je zamisljen monumentalno
eee moj helmute, tolki covjek je moro imat i veci mozak. mora da je helmut razmisljo: sta god da se desi mi pobjedjujemo. uzo feta i buzuki kontra asbaha, virsli i truba pa ko koga ...
- DrugaGimnazija
#1416 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Plan im je pravo solidan...JoseMujica wrote:GRČKA ne može tiskati drahme jer su "tiskare uništene", izjavio je u četvrtak grčki ministar financija Janis Varufakis za kojeg to pitanje i ne postoji jer, kako je istaknuo, "mi očajnički želimo ostati u eurozoni".
"Monetarna unija je nepovratna", poručio je ministar.![]()
![]()
![]()
bote koji genijalci
Doduse, ne znam sto moraju imati stamparije. Ni BiH svoj novac ne stampa u zemlji.
- Danguba
#1417 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
je li na aparatima? 
-
sportman1
#1418 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
madner wrote:Covjek je samo teski pragmatik. Ako uvedu svoju valutu, sljedi inflacija, hiperinflacija i neredi.
dok su u euru ne mogu bankrotirat,mogu samo izac iz eura,a to nece.
- Gojeni H
#1419 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Vele da je pobijelio od soka.agnostic_front wrote:Jesu li javili Obami da je Tsipras srušio imperijalizam? Šta kaže RT?
- Edin H.
#1420 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Kad moze Montenegro, mogu i Grcisportman1 wrote:madner wrote:Covjek je samo teski pragmatik. Ako uvedu svoju valutu, sljedi inflacija, hiperinflacija i neredi.
dok su u euru ne mogu bankrotirat,mogu samo izac iz eura,a to nece.
Ma sta ih briga, uzeli su EU lopatom, neka se oni znoje.
Ovo je slicno kao kad se neko zavali recimo na kreditnoj na Zapadu, na kraju je daj, sta das, ostalo oproste, ne mogu te krivicno goniti.
- kamen spoticanja
#1421 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Aljazeera upravo...sjajno
- Manu
#1422 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Grcki plan je odlican, O-DLI-CAN! I dalje samo posudjivati lovu, puno love i ne raditi nista produktivno u zivotu.
I kada za pola godine budu morali otpustiti pola ljudi iz državnih službi opet će bjezanija prema Njemačkoj. Bice im u drzavi kao nama sada: "ili štela ili bauštela". Tada im neće smetati njemački nacisti, okupatori i kako ih sve ne zovu...
I kada za pola godine budu morali otpustiti pola ljudi iz državnih službi opet će bjezanija prema Njemačkoj. Bice im u drzavi kao nama sada: "ili štela ili bauštela". Tada im neće smetati njemački nacisti, okupatori i kako ih sve ne zovu...
- sinuhe
#1423 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Gore im je nego u istocnoj Evropi 1990.
Imaju svakako malu privredu, velicine Finske a duplo vise stanovnika a izvoz daleko manji. Cak i da upumpaju pare u Grcku ne znam da bi ista bilo drugacije za nekoliko godina.
Imaju svakako malu privredu, velicine Finske a duplo vise stanovnika a izvoz daleko manji. Cak i da upumpaju pare u Grcku ne znam da bi ista bilo drugacije za nekoliko godina.
- Maharadza
#1424 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ma ukratko: proleterska utopija!Manu wrote:Grcki plan je odlican, O-DLI-CAN! I dalje samo posudjivati lovu, puno love i ne raditi nista produktivno u zivotu.![]()
-
klixo
#1425 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Otidji u Hellas garantujem ti da ima vise super auta nego kompletna Njemacka. Nehljebari i guzovani... Vise kod nas u Konzumu domacih proizvoda nego kod njih u bilo kojem marketu.Cybernetic wrote:Dobro, nemaju svi sluganski mentalitet kao prosjecni Bosnjo. Da li je moguce da nigdje u Evropi ljudi ne puse ovu neoliberalnu demagogiju o grckim ljencugama koji se samo suncaju i jedu fetu dok Svabe rade za cijelu Evropu?:
Neko je spomenuo industrija=nema turizma ...
Niko nije rekao da tope zeljezo vec da imaju svoje osnovne stvari(koje manje vise ne zagadjuju okolis) , oni jos samo hljeb nisu poceli uvoziti.
Svabe rade za cijelu Europu ? Ne postoji proizvod na svijetu koji se ne proizvodi u Njemackoj.
Kod njih su svjetla po zgradama u 10 sati pogasena i ustaje se u 4-5 ujutro dok Grci izlaze mortus pjani iz kafane.