"Trojka"

Post Reply
Styling

#2851 Re: "Trojka"

Post by Styling »

1Dante1 wrote: 04/12/2024 14:33
A_A_AKCIJA wrote: 04/12/2024 14:20
1Dante1 wrote: 04/12/2024 13:19 Sta fali? Možda se Trojkaši onda uoziblje i shvate da mogu dobiti nogu u dupe kao što je i sda?
Ma bravo majstore

Stavio ti doktor gips, a ti misliš da je loše stavio, pa ćeš namjerno slomiti nogu opet, da njega zajebeš

Samo u Bosni :thumbup:
Jedan od glavnih razloga zato će koncept trojke propasti je taj sto ne dozvoljavate kritiku, a pravdate se odmah da je neko za sda ako uputi kritiku.

Da ste uzeli i 5% kritika i proradili na njima bilo bi dosta bolji i imali bi vise povjerenja da tih 5% možete pretvoriti u 50% za x godina, pa onda ići na maksimum.
Na kvalitetne i svrsishodne kritike se odgovara i nerjetko djeluje, ali na blebetanja svake suse kojoj se nesto ne svidja se ne moze bas reagovati.
DonieBrasco

#2852 Re: "Trojka"

Post by DonieBrasco »

Politicari, stranke i kritike ?

:lol:

Jos nas ubjedite da se SDA promjenila za DF i SBiH, NES da su ih prihvatili - kritike.
Dimu1927

#2853 Re: "Trojka"

Post by Dimu1927 »

Styling wrote: 04/12/2024 14:37

Ma bravo majstore

Stavio ti doktor gips, a ti misliš da je loše stavio, pa ćeš namjerno slomiti nogu opet, da njega zajebeš

Jedan od glavnih razloga zato će koncept trojke propasti je taj sto ne dozvoljavate kritiku, a pravdate se odmah da je neko za sda ako uputi kritiku.

Da ste uzeli i 5% kritika i proradili na njima bilo bi dosta bolji i imali bi vise povjerenja da tih 5% možete pretvoriti u 50% za x godina, pa onda ići na maksimum.
Na kvalitetne i svrsishodne kritike se odgovara i nerjetko djeluje, ali na blebetanja svake suse kojoj se nesto ne svidja se ne moze bas reagovati.
prijetnjama objavom zdravstvenog kartona npr ?
kakabanja213

#2854 Re: "Trojka"

Post by kakabanja213 »

1Dante1 wrote: 04/12/2024 13:19 Sta fali? Možda se Trojkaši onda uoziblje i shvate da mogu dobiti nogu u dupe kao što je i sda?
Ma bravo majstore

Ovo nije stil Rambo Amadeusa, ovo je vise stil opisivanja onog Zukorlica.
Hakiz

#2855 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

Ma bravo majstore

Naravno, koja kritika je kvalitetna i svrsishodna odlučuje kritikovani, onako nepristrasno :-D
basicm

#2856 Re: "Trojka"

Post by basicm »

Ma bravo majstore

Sad i suse, a kad treba glas…
1Dante1

#2857 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

Naravno, samo kako i ko odredjuje koja je kritika bitna?

Da li je ona smusenost sa zeljeznicom, mosotm, smjenom, imenovanjem, smjenom - svrsishodna kritika kako kazes?

Da se vratimo u KS i subvenciju. Da li je opravdana krtika nesposobnost onoga ko je pripremio konkurs i ubacio da Meho iz Svecke bez dana u KS moze dobiti podsticaj?

Da li je nesto uradjeno po tom pitanju, da li je neko odgovarao za propust?

Da li je opravdana kritika gdje se Uku ili Konakovicu spocitava sto je obecavao da ce neko dobiti 10k, iako ga to ne sljeduje. Taj nesposobni pisac konkursa je napisao DO 10K i to je jeidno dobro sto je uradio.

Zasto se obecavala uplata/isplata razlike do 10k iako nema uporista za to?

Na kraju, zasto se nije izaslo i jasno informisala javnost da 2024 prvi put nakon 10g nema subvencije za mlade (nebitan razlog, los sistem podsticaja, nema para etc). Ovako su svi ostavljeni u mraku.
nivla

#2858 Re: "Trojka"

Post by nivla »

nisam bas siguran da je 10 godina, bice da je koja godina manje
Prpa.ba

#2859 Re: "Trojka"

Post by Prpa.ba »

Osnovane kritike za Trojku su iskljucivo u formatu: kako uspijevate biti tako dobri i bolji od SDA, umorni smo od napretka, dajte da odmorimo. :oops:

Lik ovdje mrtav hladan proziva ekipu da su botovi i da se pricaju suplje price, i onda podastre dokaz kako je smanjen vanjski dug, istovremeno i ne zna da ukupni raste i da se vanjski pokriva obveznicama sa sve vecim kamatnim stopama. :run:
Hakiz

#2860 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote: 04/12/2024 15:08 Osnovane kritike za Trojku su iskljucivo u formatu: kako uspijevate biti tako dobri i bolji od SDA, umorni smo od napretka, dajte da odmorimo. :oops:

Lik ovdje mrtav hladan proziva ekipu da su botovi i da se pricaju suplje price, i onda podastre dokaz kako je smanjen vanjski dug, istovremeno i ne zna da ukupni raste i da se vanjski pokriva obveznicama sa sve vecim kamatnim stopama. :run:
Recite nešto šta mislite da kod Vas nije dobro, pita intervjuista.

Intervjuisani odgovara:

Pa, znate, previše radim, preemotivno pritupam poslu, ne znam kada mi rad prestaje i počinje privatno vrijeme, porodica zbog toga trpi, ne podnosim loš rad, nepravdu, korupciju pa mi borba protiv tih pojava izaziva stres na poslu i utiče na zdravlje, takve stvari.

Kritika, par ekselans, što bi izet rekao.

U nivou čuvene "Preuzet ćemo odgovornost koju su nam građani nametnuli za voženje države". Jadni, žrtve.
Styling

#2861 Re: "Trojka"

Post by Styling »

1Dante1 wrote: 04/12/2024 14:56
Naravno, samo kako i ko odredjuje koja je kritika bitna?

Da li je ona smusenost sa zeljeznicom, mosotm, smjenom, imenovanjem, smjenom - svrsishodna kritika kako kazes?

Da se vratimo u KS i subvenciju. Da li je opravdana krtika nesposobnost onoga ko je pripremio konkurs i ubacio da Meho iz Svecke bez dana u KS moze dobiti podsticaj?

Da li je opravdana kritika gdje se Uku ili Konakovicu spocitava sto je obecavao da ce neko dobiti 10k, iako ga to ne sljeduje. Taj nesposobni pisac konkursa je napisao DO 10K i to je jeidno dobro sto je uradio.

Zasto se obecavala uplata/isplata razlike do 10k iako nema uporista za to?

Na kraju, zasto se nije izaslo i jasno informisala javnost da 2024 prvi put nakon 10g nema subvencije za mlade (nebitan razlog, los sistem podsticaja, nema para etc). Ovako su svi ostavljeni u mraku.
Kada bi se dokumenti citali s razumijevanjem bilo bi mnogo manje nejasnoca i kriticari ne bi pokazivali koliko su povrsni i nepismeni.
Na javnom pozivu je stajalo subvencija "do 12 hiljada KM". To znaci, da, zavisno od broja aplikanata, subvencija moze biti 1 hiljadu a moze i 12 hiljada KM. Nigdje ne stoji da ce biti isplaceno tacno 12 hiljada po aplikantu.

I kakve veze Dino ima sa subvencijama u KS?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2862 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 04/12/2024 15:08 Osnovane kritike za Trojku su iskljucivo u formatu: kako uspijevate biti tako dobri i bolji od SDA, umorni smo od napretka, dajte da odmorimo. :oops:

I sta ce se desiti zbog toga?
1Dante1

#2863 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

Styling wrote: 04/12/2024 15:25]

Kada bi se dokumenti citali s razumijevanjem bilo bi mnogo manje nejasnoca i kriticari ne bi pokazivali koliko su povrsni i nepismeni.
Na javnom pozivu je stajalo subvencija "do 12 hiljada KM". To znaci, da, zavisno od broja aplikanata, subvencija moze biti 1 hiljadu a moze i 12 hiljada KM. Nigdje ne stoji da ce biti isplaceno tacno 12 hiljada po aplikantu.

Nisam siguran da li treba da ponovim upit sa pitanjima koja sam postavio?

Da li je opravdana krtika nesposobnost onoga ko je pripremio konkurs i ubacio da Meho iz Svecke bez dana u KS moze dobiti podsticaj?

Zasto konakovic? Pa on je izjavio, parafraziram: "Nema novih subvencija dok se ne isplati razlika do 10k za prethodni konkurs". Javno izjavio, na TV, pa ni meni nije jasno sta Konakovic ima sa subvencijama u KS?

Ako procitas jos jedanput, napisao sam da je jedina dobra stvar konnkursa sto pise DO, a ne PO ili neka druga rijec.

Prethodni aplikanti na konkursu nemaju razloga za zalbu, osim na gore spomenutog Mehu, no to su trebali odmah po objavi konkursa uraditi, a ne na kraju.

Zasto si vjesto preskocila pitanja, ili su to te "kritike" koje nisu osnovane?

Na kraju ja ne zamjerim puno, osim jedne stvari - komunikacija. Zasto nisu jasno iskomunicirali da NEMA novih subvencija i zasto nisu iskomunicirali STA CE URADITI POVODOM TOGA. Da li novi sistem, da li trajno ukidanje - sta?

Nemoj samo spominjati PDV i nekretnine :)
Prpa.ba

#2864 Re: "Trojka"

Post by Prpa.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 04/12/2024 15:34

Pitaj Gajgera, on je strucan za pitanja smanjenja duga njegovim povecanjem, po vecoj kamatnoj stopi. :mrgreen:
Styling

#2865 Re: "Trojka"

Post by Styling »

1Dante1 wrote: 04/12/2024 15:41
Styling wrote: 04/12/2024 15:25]

Nisam siguran da li treba da ponovim upit sa pitanjima koja sam postavio?

Da li je opravdana krtika nesposobnost onoga ko je pripremio konkurs i ubacio da Meho iz Svecke bez dana u KS moze dobiti podsticaj?

Zasto konakovic? Pa on je izjavio, parafraziram: "Nema novih subvencija dok se ne isplati razlika do 10k za prethodni konkurs". Javno izjavio, na TV, pa ni meni nije jasno sta Konakovic ima sa subvencijama u KS?

Ako procitas jos jedanput, napisao sam da je jedina dobra stvar konnkursa sto pise DO, a ne PO ili neka druga rijec.

Prethodni aplikanti na konkursu nemaju razloga za zalbu, osim na gore spomenutog Mehu, no to su trebali odmah po objavi konkursa uraditi, a ne na kraju.

Zasto si vjesto preskocila pitanja, ili su to te "kritike" koje nisu osnovane?

Na kraju ja ne zamjerim puno, osim jedne stvari - komunikacija. Zasto nisu jasno iskomunicirali da NEMA novih subvencija i zasto nisu iskomunicirali STA CE URADITI POVODOM TOGA. Da li novi sistem, da li trajno ukidanje - sta?

Nemoj samo spominjati PDV i nekretnine :)
Subvencije za mlade su jedan populisticki potez koji je donio samo probleme. Kriteriji su lose ili nikako postavljeni. Mladi bez obzira na imovinsko stanje svi isto dobijaju. Nema niko m... da presjece i kaze kako subvencija vise nema jer se boje orkestriranog medijskog napada od strane SDA medija i negativnog rezultata na izborima.

Sve dotle dok neko ne stisne petlju i ne presijece neke stvari bice nam ovako. Isti je slucaj i sa subvencijama za vrtice.
1Dante1

#2866 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

Odgovor ti je politicki i mene ne zadovoljava kao nekoga ko zeli bolje, a ne sda smece.

Kako ba nije dobar odgovor izaci u februartu 2024 i reci:
"Subvencije za mlade nema jer su podaci pokazali da je projekat dao minimalno rezultata. Zbog toga, od 2024 godine nemamo vise te subvencije, ali ce vlada krenuti u projekat taj i taj".

Ko normalan ima nesto protiv toga, takvo komuniciranja i takvog rjesenjea?

I opet idemo u krug. Gradjani su povrsni i nepismeni jer traze nesto sto im ne pripada (famoznih do 12k), no Uk i Konakovic nisu povrsni i nesposobni jer su i sami obecavali da ce isplatiti, ponavljam, neosnovanu razliku?
Styling

#2867 Re: "Trojka"

Post by Styling »

1Dante1 wrote: 04/12/2024 15:57 Odgovor ti je politicki i mene ne zadovoljava kao nekoga ko zeli bolje, a ne sda smece.

Kako ba nije dobar odgovor izaci u februartu 2024 i reci:
"Subvencije za mlade nema jer su podaci pokazali da je projekat dao minimalno rezultata. Zbog toga, od 2024 godine nemamo vise te subvencije, ali ce vlada krenuti u projekat taj i taj".

Ko normalan ima nesto protiv toga, takvo komuniciranja i takvog rjesenjea?

I opet idemo u krug. Gradjani su povrsni i nepismeni jer traze nesto sto im ne pripada (famoznih do 12k), no Uk i Konakovic nisu povrsni i nesposobni jer su i sami obecavali da ce isplatiti, ponavljam, neosnovanu razliku?
Tebe evidentno niko i nista ne moze zadovljiti, jer si po defaultu negativan.
1Dante1

#2868 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

I to je odgovor na moja pitanja? :D

Pa mogla si barem odgovoriti na postavljeno i poslati me na foe :)

Kako sam negativan ako sam se slozio s tobom da je subvencija lose isplanirana kroz sve ove godine i da nije dala efekta?

Kako sam negativan ako se slazem s tobom da prethodni aplikanti NEMAJU uporiste u zhtjevima da im se isplati 10k, jer je konkurs bio sa naznakom DO XY iznosa?

Jesam li negativan sto sam dirnuo u Konakovica kada sam ti odgovorio da se direktno mijesao/komentarisao subvencije iako nema nista sa KS?

Jesam li negativan jer sam rekao da su trebali informisati javnost pocetkom godine, a ni sada nema 100% zvanicne informacije?

Dobro, ako je to negativnost, prihvatam :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2869 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 04/12/2024 15:49
_BataZiv_0809 wrote: 04/12/2024 15:34

Pitaj Gajgera, on je strucan za pitanja smanjenja duga njegovim povecanjem, po vecoj kamatnoj stopi. :mrgreen:
Pitam tebe.
Ken_M

#2870 Re: "Trojka"

Post by Ken_M »

Dokle su "reforme" vezane za minimalna primanja i onih famoznih 200 maraka koje bi kao bile obavezne?
internazionale

#2871 Re: "Trojka"

Post by internazionale »

basicm wrote: 04/12/2024 14:55

Sad i suse, a kad treba glas…
Od tebe sigurno nisu nikad dobili glas
basicm

#2872 Re: "Trojka"

Post by basicm »

Mene ne vrijedja, nek njihovi glasaci vide cime ih smatraju.
Haris.ba

#2873 Re: "Trojka"

Post by Haris.ba »

Bas me zanima smije li iko napisati javno i medijima sta je razlog zasto se Marfi aktivirao oko juznog cjevovoda oko gasa.

I sada treba progurati da se to zavrsi, ali i da bude kako Covke trazi.

P.S.
Ovo je nevezano za ovo gore sto sam napisao.
https://www.biznisinfo.ba/nijemci-ce-gr ... tu-zicaru/
DonieBrasco

#2874 Re: "Trojka"

Post by DonieBrasco »

Haris.ba wrote: 05/12/2024 11:25 Bas me zanima smije li iko napisati javno i medijima sta je razlog zasto se Marfi aktivirao oko juznog cjevovoda oko gasa.

I sada treba progurati da se to zavrsi, ali i da bude kako Covke trazi.
U sustini sve se svodi na interes, americki je da se skinemo sa ruskog plina kratko receno i da drzavna firma to vodi kako i treba.

Coviceva logika je da u FBiH hrvati imaju ekskluzivno pravo na sve, on, njegova rodbina, prijatelji, privatne firme, stranka. I posto sad to nece proci (a mozda i hoce) on ce vjerovatno traziti da BH Gas predaju njemu kako on hoce kad vec ne moze "hrvatska" privatna (njegova) firma da se bavi time.

Pa da vidimo hoce li mu udovoljiti i opet glavno pitanje za red cega, nakon ovog cirkusa na međunarodnom sudu sa presudom Kovacevic gdje su opet stranci isli linijom manjeg otpora da to propadne i opet pitanje za red cega.
Haris.ba

#2875 Re: "Trojka"

Post by Haris.ba »

DonieBrasco wrote: 05/12/2024 11:34 U sustini sve se svodi na interes, americki je da se skinemo sa ruskog plina kratko receno i da drzavna firma to vodi kako i treba
Postoji konkretan interes takodje. Konkretne firme i lobija. Sve je uvezano sa jednom firmom iz Mostarske doline.
Post Reply