trgovina zena u bosni
-
vesela
nisam sigurna da sam dobro shvatila sta si htio da kazes!...mene i moju kcerku ne moze nijedan muskarac natjerati da "trguje" sa nama, jer MI necemo i ne dozvoljavamo!
nemoj samo prosirivati na kidnapovanje i nasilje, jer to spada u ono "tesko i diskutabilno" sto sam navela, problem s kojim se bori citav svijet...
cinjenica je da se zene bave prostitucijom, iz razno-raznih razloga i DOZVOLJAVAJU da muskarci trguju sa njima...sto, po mom misljenju znaci da tim zenama treba pomoc!
ovo je odgovor za Eshek
nemoj samo prosirivati na kidnapovanje i nasilje, jer to spada u ono "tesko i diskutabilno" sto sam navela, problem s kojim se bori citav svijet...
cinjenica je da se zene bave prostitucijom, iz razno-raznih razloga i DOZVOLJAVAJU da muskarci trguju sa njima...sto, po mom misljenju znaci da tim zenama treba pomoc!
ovo je odgovor za Eshek
-
Eshek
Nisi me shvatila. Ne govorim o prostoj prisili i kidnapovanjima, očito ne znaš dovoljno, čim pišeš da te niko ne može natjerati... Može. Mnoge djevojke koje ispaštaju su tako mislile.vesela wrote:nisam sigurna da sam dobro shvatila sta si htio da kazes!...mene i moju kcerku ne moze nijedan muskarac natjerati da "trguje" sa nama, jer MI necemo i ne dozvoljavamo!
ovo je odgovor za Eshek
Prisila se dešava na egzistencijalnom nivou, i onda se javi mogućnost izvlačenja (sebe, ili, još preče, djeteta) iz toga.
Ova prisila je perfidnija, oružje joj nisu šake, nego glad i bijeda.
Da budem iskren: da je moje dijete gladno, davao bih guzice za cenera i bio bih sretan, ako je to potrebno da ima normalan život.
Volio bih kada bi mi pojasnila šta znači to da žene DOZVOLJAVAJU
Nekako mi zvuči kao da želiš reći da su imale izbora...
-
vesela
sad mi je mnogo jasnije sa kojeg aspekta posmatras ovaj problem...mogu prihvatiti, teoretski, tvoju definiciju egzistencijalnog problema, ali ne nacin rjesavanja tog problema...ja smatram da covjek uvijek ima izbor...
moj muz nebi nikada davao "guzice za cenera i bio sretan, da mu dijete nije gladno i da ima normalan zivot", kako ti slikovito opisa...sa takvim ocem dijete NE MOZE imati normalan zivot!...to je misljenje moje malenkosti...isti stav imam prema zenama koje prostitucijom rjesavaju egzistencijalne probleme
moj muz nebi nikada davao "guzice za cenera i bio sretan, da mu dijete nije gladno i da ima normalan zivot", kako ti slikovito opisa...sa takvim ocem dijete NE MOZE imati normalan zivot!...to je misljenje moje malenkosti...isti stav imam prema zenama koje prostitucijom rjesavaju egzistencijalne probleme
-
_BosanaC
Cuo sam nedavno jedno pitanje na koje ni sam nisam znao dati odgovor, a vezano je za temu, pa me interesuje misljenje forumasa:
Da li je bolje da zena prostitucijom rjesava egzistencijalne probleme ili da ide i prosi po cesti?
Da li je bolje da zena prostitucijom rjesava egzistencijalne probleme ili da ide i prosi po cesti?
-
housewife
Je li to znači da ŽENA može riješiti svoje egzistencijalne probleme samo prošnjom ili prostitucijom. Zašto takve dileme ne postoje za muškarce?_BosanaC wrote:Cuo sam nedavno jedno pitanje na koje ni sam nisam znao dati odgovor, a vezano je za temu, pa me interesuje misljenje forumasa:
Ima li drugih mogućnosti osim prošnje i prostitucije? Čišćenje stubišta i tuđih stanova je valjda isuviše teško i ponižavajuće?
-
_BosanaC
To sam pitanje isto i ja postavio, jer smatram da niko ko je zdrav (fizicki i psihicki) ne mora sebe nikada dovesti u gore navedenu situaciju. A ako si vec i bolestan (opet psihicki i fizicki) onda se gore navedenim i ne mozes baviti.housewife wrote:Je li to znači da ŽENA može riješiti svoje egzistencijalne probleme samo prošnjom ili prostitucijom. Zašto takve dileme ne postoje za muškarce?_BosanaC wrote:Cuo sam nedavno jedno pitanje na koje ni sam nisam znao dati odgovor, a vezano je za temu, pa me interesuje misljenje forumasa:
Ima li drugih mogućnosti osim prošnje i prostitucije? Čišćenje stubišta i tuđih stanova je valjda isuviše teško i ponižavajuće?
Ali navedeno pitanje mi je bas postavila zena.
-
rashid
Ima i prostitucija svoje pozitivne efekte ... naravno su i muskarci u toj branzi. Zavisi jedino od drustva u kojem se postavlja to pitanje ... a za BiH po mome misljenju nije jos zrela za to. Kasnije dolazi i pitanje o legalizaciji prostitucije ... itd._BosanaC wrote:To sam pitanje isto i ja postavio, jer smatram da niko ko je zdrav (fizicki i psihicki) ne mora sebe nikada dovesti u gore navedenu situaciju. A ako si vec i bolestan (opet psihicki i fizicki) onda se gore navedenim i ne mozes baviti.housewife wrote:Je li to znači da ŽENA može riješiti svoje egzistencijalne probleme samo prošnjom ili prostitucijom. Zašto takve dileme ne postoje za muškarce?_BosanaC wrote:Cuo sam nedavno jedno pitanje na koje ni sam nisam znao dati odgovor, a vezano je za temu, pa me interesuje misljenje forumasa:
-
tempora
Ti si po profesiji psiholog?_BosanaC wrote:To sam pitanje isto i ja postavio, jer smatram da niko ko je zdrav (fizicki i psihicki) ne mora sebe nikada dovesti u gore navedenu situaciju. A ako si vec i bolestan (opet psihicki i fizicki) onda se gore navedenim i ne mozes baviti.housewife wrote:Je li to znači da ŽENA može riješiti svoje egzistencijalne probleme samo prošnjom ili prostitucijom. Zašto takve dileme ne postoje za muškarce?_BosanaC wrote:Cuo sam nedavno jedno pitanje na koje ni sam nisam znao dati odgovor, a vezano je za temu, pa me interesuje misljenje forumasa:
-
_BosanaC
Nisam, daleko od toga. Ali kakve to veze ima s bilo cim?tempora wrote:Ti si po profesiji psiholog?_BosanaC wrote:To sam pitanje isto i ja postavio, jer smatram da niko ko je zdrav (fizicki i psihicki) ne mora sebe nikada dovesti u gore navedenu situaciju. A ako si vec i bolestan (opet psihicki i fizicki) onda se gore navedenim i ne mozes baviti.housewife wrote: Je li to znači da ŽENA može riješiti svoje egzistencijalne probleme samo prošnjom ili prostitucijom. Zašto takve dileme ne postoje za muškarce?
-
Eshek
Čuj, ja bih sve radio, da ne završim "na štangi". Od kopanja kanala do neznamtičega, i to je za mene dno dna, da dalje ne diskutujemo o tome. Međutim, kada bi život moje djece ili roditelja ovisio o meni, i kada ne bih imao drugog izbora, ne bih ni 2 puta razmisliovesela wrote:sad mi je mnogo jasnije sa kojeg aspekta posmatras ovaj problem...mogu prihvatiti, teoretski, tvoju definiciju egzistencijalnog problema, ali ne nacin rjesavanja tog problema...ja smatram da covjek uvijek ima izbor...
-
yaran
#61 Re: trgovina zena u bosni
Nista se ti ne brini,sve se vraca sve se placa????????????
I nasim se zenama trguje po citavom svijetu.
Sve se osjecaju naprednim i svijetskim zenama,pa ih to stavlja u istu situaciju.

- *batman*
#62 Re: trgovina zena u bosni
prave se naši vlastodržšci pametni, pa su sjebali uvoz žena koji je bio aktuelan poslije rata, ko fol nešto im nametala EU, a pređi samo u Mađarsku, barovi i prostitucija sasvim normalna stvar, u Njemačkoj i legalizovana samo ovdje neki moralisti
i onda se to obilo o glavu, nema stranih državljanki, ima ond adomaćih, regrutuju se domaće cure
pa ti vidi
glupost teška uopšte zabranjivat prostituciju, eto u EU sasvim normalna stvar
i onda se to obilo o glavu, nema stranih državljanki, ima ond adomaćih, regrutuju se domaće cure
pa ti vidi
glupost teška uopšte zabranjivat prostituciju, eto u EU sasvim normalna stvar
- *batman*
#63 Re:
a ko kaže da ne važi isto i za muškarce, u zemljama gdje je popularan pederlukhousewife wrote:Je li to znači da ŽENA može riješiti svoje egzistencijalne probleme samo prošnjom ili prostitucijom. Zašto takve dileme ne postoje za muškarce?_BosanaC wrote:Cuo sam nedavno jedno pitanje na koje ni sam nisam znao dati odgovor, a vezano je za temu, pa me interesuje misljenje forumasa:
- 1gorstak
#64 Re:
Hiljade domacinstava na periferiji nasih gradova je napusteno, sela se prazne, njive niko ne obradjuje a BiH je kao stvorena za stocarstvo (cime se rijetko ko bavi). Moze se zivjeti od postenog rada, ali ako se u kalkulaciju nekako pokusava uglaviti i prednosti zivota u gradu, postavlja se cilj kojeg svi jednostavno ne mogu ostvariti. Kako rekoh, po BiH se moze naci hiljade praznih domacinstava, a ista se (sa ili bez naknade) moze preuzeti na odredjeno vrijeme i obradjivati zemlju ili uzgajati stoku. Mozda ne bi bilo lose da neka organizacija civilnog sektora napravi projekat koji bi to olaksao:_BosanaC wrote:Cuo sam nedavno jedno pitanje na koje ni sam nisam znao dati odgovor, a vezano je za temu, pa me interesuje misljenje forumasa:
-povezivanje vlasnika napustenih domacinstava sa zainteresovanom porodicom koja bi se (na odredjeno vrijeme) doselila i na tim domacinstvima uzgajala stoku, voce i povrce,
-pravnu pomoc, kako bi se zakonski (preko notara ili advokata) definisalo prava i obaveze porodica koja na odredjeno vrijeme preuzimaju ruralna domacinstva
-edukaciju po pitanju samoodrzivog zivota u ruralnim sredinama (uzgoj stoke, improvizovani plastenici, njega sadnica voca .........)