trgovina zena u bosni
-
Kwaheri
Slazem se...i josh bih dodala...da nemaju zaradu od toga (da ta mjesta ne posjecuju "nasi jadnici") ...ne bi ih ni bilo.. Trgovac koji nema promet zatvori dućan...Daisy wrote:Stvarno ima groznih komentara na ovom forumu.
Ako su Rumunke Moldavke i slicno prostitutke , musterije sigurno nisu Moldavci i Rumuni. De malo samokritike muskarci, momci, muzevi....
Ne odobravam posao kojim se te zene bave, i ne mislim da je razlog neimastina, vec brza zarada...ali...kako ono kaze Balas KRIVI SMO MI, STO SMO IH PUSTILI...
-
Shoba
prostitucija ima svoje zakone. Postoje razliciti motivi i pristup rjesenju tog neizljecivog problema(najstariji zanat, zar ne?) U svakoj drzavi je drugacija situacija
Na Balkanu je prostitucija = izivljavanje. Nasi ljudi zive sa zenama koje su ozenili dok su one bile lijepe i mlade, a cim se ove (zatvorene u kuci)udebljaju i postanu starije, pocnu da ih mrze i zanovijetaju. naravno, kao sto to obicno biva, uvijek je zena kriva za to.
Slijedeca stepenica je bjezanje od kuce po svaku cijenu i napijanje do besvijesti u obliznjoj kafani, i onda zna se...ili se ide u kurve, ili se ide kuci razbit zenu i djecu......neko drugi je kriv za nesrecu doticnog macho-muskarca....
Zene i dalje u sustini nemaju pravo glasa i ista je situacija i kod Srba i Hrvata i Bosnjaka.....samo se zaljucaj u kuhinju i ne seri.....
To je jedan od razloga zasto je silovanje postalo jedno od glavnih ratnih "zabava"...pustanje s lanca pijane razularene gomile da pobjegne od svoje kuce da razvaljuje tudju (u sustini , svoju)
Na Balkanu je prostitucija = izivljavanje. Nasi ljudi zive sa zenama koje su ozenili dok su one bile lijepe i mlade, a cim se ove (zatvorene u kuci)udebljaju i postanu starije, pocnu da ih mrze i zanovijetaju. naravno, kao sto to obicno biva, uvijek je zena kriva za to.
Slijedeca stepenica je bjezanje od kuce po svaku cijenu i napijanje do besvijesti u obliznjoj kafani, i onda zna se...ili se ide u kurve, ili se ide kuci razbit zenu i djecu......neko drugi je kriv za nesrecu doticnog macho-muskarca....
Zene i dalje u sustini nemaju pravo glasa i ista je situacija i kod Srba i Hrvata i Bosnjaka.....samo se zaljucaj u kuhinju i ne seri.....
To je jedan od razloga zasto je silovanje postalo jedno od glavnih ratnih "zabava"...pustanje s lanca pijane razularene gomile da pobjegne od svoje kuce da razvaljuje tudju (u sustini , svoju)
-
Kazimoglu
#30 Old Shurehand
Winetou citat:
Nisi ni kvalifikovan ni mjerodavan za to!
Morao bi biti sposoban da shvatis svoje granice.
Ti nemas nikakvo iskustvo ni pravo da das pausalnu "generalnu" presudu o hrvatskim zenama.I kazimoglu brini se za prostituciju u Hrvatskoj. Tamo su kurve vaše žene.
Nisi ni kvalifikovan ni mjerodavan za to!
Morao bi biti sposoban da shvatis svoje granice.
-
Kazimoglu
#31 Uzbuna u svijetu zbog stanja u BiH
Daisy wrote:
To je samo povrsan vid, prikrivanje istine. BiH sa zaristem u odredjenim centrima se od maja 2003. god. nalazi na svjetskoj (drzavnickoj) listi po trgovini ljudima, zenama i djecom.
Ali kako to? Drzava je mala, 75 % stanovnistva zivi na rubu gladi. U odjelima za borbu protiv najcrnjeg kriminala je nastala uzbuna, "tko to rezira"???!!!
super primjeceno. glavni problem je da se to ne odnosi samo na Rumunke i Moldavke, niti se radi o tzv. "normalnoj" kontroliranoj prostituciji.Stvarno ima groznih komentara na ovom forumu.
Ako su Rumunke Moldavke i slicno prostitutke , musterije sigurno nisu Moldavci i Rumuni. De malo samokritike muskarci, momci, muzevi....
To je samo povrsan vid, prikrivanje istine. BiH sa zaristem u odredjenim centrima se od maja 2003. god. nalazi na svjetskoj (drzavnickoj) listi po trgovini ljudima, zenama i djecom.
Ali kako to? Drzava je mala, 75 % stanovnistva zivi na rubu gladi. U odjelima za borbu protiv najcrnjeg kriminala je nastala uzbuna, "tko to rezira"???!!!
-
Kazimoglu
#33 Pocinjemo
Pocinjemo finije razgovarati. Greska je sto smatras da se to "utopi". To je osnovna pokretacka snaga (kriminala).Odnos prema ¾enama u Bosni, danas, jeste jadan i sramotan. Ali toliko tih sramotnih mrlja imana licu Bosne, da se ova, na¾alost, prosto utopi.
Da neko ne zeli drzavu kao "modernu" i "evropsku" sa takvim stanjem.
Sa sitnim bijednim ponasanjem "od kuce" i u najuzem drstvu pocinju sva zladjela. u takvim odnosima valjda se ne ocekuje pomoc pola nacije (zenskog spola). Neko bi i da trguje i s njima i izgradi drzavu (tipicna sovjstva odredjenih sustava).
Zato je i stigla ona medjunarodna opomena.
-
mrmot
Ja se nadam da nemaju i neće imati pomoć ženskog spola, što bi jedan veliki dio nacije ostavilo čistim, što bi dalo kakvu takvu nadu. Samo sumnjam da je ovdje kriminal čisto muška stvar.
Bez obzira na sumnje nadam se da će se žene ovdje više baviti politikom, ulijevaju mi više povjerenja.
Meni je Carla njabolja za predsejdnika. (digresija)
Bez obzira na sumnje nadam se da će se žene ovdje više baviti politikom, ulijevaju mi više povjerenja.
Meni je Carla njabolja za predsejdnika. (digresija)
- kobe_sa
samo jedna inf
cijena se krece od 500 KM do 3000 KM zavisi sve od "kvaliteta" "robe" , starosti i zemlje iz koje je uvezena "roba"
prvoklasna roba delkates se krece oko 5000 KM sa svim deklaracijama ISO 9000 standardima i usaglasenim standarima iz EU
cijena se krece od 500 KM do 3000 KM zavisi sve od "kvaliteta" "robe" , starosti i zemlje iz koje je uvezena "roba"
prvoklasna roba delkates se krece oko 5000 KM sa svim deklaracijama ISO 9000 standardima i usaglasenim standarima iz EU
-
Realista
Prvo treba da shvatite da su ove zene odrasle u bivsem Sovjetskom bloku, a situacija tamo nije puno bolja nego kod nas. Ljudi da li vi znate da je u Moldovi jos uvijek na vlasti Komunisticak Partije, i da im je predsjednik Rus? To je tamo totalni jad i bijeda. Vi ste i vasi roditelji odgajani u Titovoj Jugoslaviji, a oni tamo u maltene logoru.
Raspitajte se malo i ruskoj i ukrajinskoj mafiji.
A sto se zaraze i SIDE tice, da i ne govorimo.
Eto sve se ovi "vjernici" ubise isticuci mrznju i guraju se u prve redove crkava i dzamija, a onda u kurvaluk.
TO je nas mentalitet.
Nije onoga stid reci "vole da se kurvaju?"
S kim se jadnice kurvaju? S oznojenim neopranim svercerom sandzaklijom il kakvim vasljivim pijanim sumnjakom sto je prodo ovce pa dosao "u provod."
Ma da, pravo im je godra.
Raspitajte se malo i ruskoj i ukrajinskoj mafiji.
A sto se zaraze i SIDE tice, da i ne govorimo.
Eto sve se ovi "vjernici" ubise isticuci mrznju i guraju se u prve redove crkava i dzamija, a onda u kurvaluk.
TO je nas mentalitet.
Nije onoga stid reci "vole da se kurvaju?"
S kim se jadnice kurvaju? S oznojenim neopranim svercerom sandzaklijom il kakvim vasljivim pijanim sumnjakom sto je prodo ovce pa dosao "u provod."
Ma da, pravo im je godra.
-
zlata
Mozda nas cudi broj zena..koje redovno napustaju Istocnu Europu..da bi radile kao "plesacice" u susjednim, zapadnijim zemljama..ALI
I nase (iz bivse YU) su zene (da, cak i Bosanke) radile po Zapadnoj Europi..ISTI posao, jos i prije rata.
Jedina razlika je u ulozi mafije, i u broju zena...koje nisu vise samostalne "radnice", nego neciji posjed. Mafijasko Roblje.
I nase (iz bivse YU) su zene (da, cak i Bosanke) radile po Zapadnoj Europi..ISTI posao, jos i prije rata.
Jedina razlika je u ulozi mafije, i u broju zena...koje nisu vise samostalne "radnice", nego neciji posjed. Mafijasko Roblje.
-
JahijaJilic
Inace i u drugim slucajevima tuzilastvo ne radi nista ili bolje receno: koci i zadrzava sve oblike istrage. Vidi
892 sluzbenika u lokalnim KANTONALNIM I DRZAVNIM SLUZBAMA
892 SA LISTE NAJTEZIH RATNIH ZLOCINACA
UZAS I KATASTROFA NEZAVIJENOG HETIMSKOG PRAVOSUDJA
PODNESEN ZAHTJEV ZA HITNU OSTAVKU TUZITELJA MARINKA YARINKA.
892 sluzbenika u lokalnim KANTONALNIM I DRZAVNIM SLUZBAMA
892 SA LISTE NAJTEZIH RATNIH ZLOCINACA
UZAS I KATASTROFA NEZAVIJENOG HETIMSKOG PRAVOSUDJA
PODNESEN ZAHTJEV ZA HITNU OSTAVKU TUZITELJA MARINKA YARINKA.
-
deex
Uh, muka mi je od tih prica o zenama, kurvanju, moralu. Uvijek zena kriva za sve, a zna se da te prljave poslove trgovine zenama i djecom vode muskarci zaradjujuci pri tom enormno. Treba da se ugledamo na skandinavske zemlje i njihov nacin zivota, a ne da baljezgamo o nekoj bosanskoj idili i njenoj moralnoj cistoci. Ako se zene i prostituisu, na to ih je natjerala muka ili su zbog naivnosti pale u ruke organozovanog kriminala. I dosta vise lupetanja o sklonosti zena da se kurvaju!winetou wrote:Kad sve te nedužne žene izmisle bolju priču od one "ponudio mi je posao u Italiji " možda i budem razmišljao drugačije.
Žene u nekim kulturama su sklonije kurvaluku nego u npr bosanskoj kulturi. eto sve te zemlje na koje se trebamo ugledati Mađarska, Češka, Estonija...Sve su to ko biva zemlje boljih životnih mogućnosti nego Bosna a žene im se kurvaju bez nekog velikog razmišljanja. Bio sam u Talinu, glavnom gradu Estonije. procjenjuje se da samo u tom gradu veličine Sarajeva ima 15 000 kurvi. pa ti vjeruj sad kad ti neka kaže "obećali mi posao u Italiji"
- chinese_water
cinjenica je da 70% tih prostitutki radi dobrovoljno...pa eto vam njemacka...sada je legalizovana prostitucija...i broj prostitutki se samo povecao, a ne smanjio...samo je fazon sto sada "pimpovi" nemaju svoj dio kolaca u tome...i narocito je poznato da su dobrovoljke rumunke,moldavke,ukrajinke itd...trgovina zenama je prenapuhana tema koja uopce nije prisutna u onoj mjeri u kojoj je to sve prezentovano.Zaista su rijetki ti slucajevi...moj prijatelj drzi javnu kucu u blizini kiseljaka,i svih 12 djevojaka rade dobrovoljno,i btw milion se puta desio slucaj da 2-3 puta vracaju jednu te istu zenu u njenu zemlju...(navodno je prisiljena na prostituciju,i tako naravno njoj ne mogu nista jer "nije" samovoljno radila taj ilegalan posao)...2-3 puta je neko uspio da prevari jednu te istu djevojku na neki fazon ili sta?mi ludi, ili sta??? Jednostavno prenapuhana tema,kojom feministkinje ganjaju svoju "pravdu"!!!A svakog od onih koji je trgovao zenama...zalazem se da mu se dodjeli smrtna kazna, jer nista vise zasluzio nije!!!
-
Eshek
Hajde da se malo prisjetimo reakcija na smrt Olene Popik... To govori dosta o našem odnosu prema nekim stvarima...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... highlight=
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... highlight=
Last edited by Eshek on 23/07/2006 17:09, edited 3 times in total.
-
Eshek
Tad sam napisao nešto, još uvijek stojim iza toga:
Ovdje vidim mnogo sarkazma, sa pojedinim izuzecima koji nisu sarkastični, ali i previše uopšteno i "filozofski" iznose svoja stajališta. Neki žale ljude koji su tu djevojku posjećivali, drugi im se ismijavaju i krive ih.
Ne treba njih kriviti...ne treba ni mene kriviti što sam kao sedamnaestogodišnjak otišao nekoliko puta u "zakrhanu", barem ne u potpunosti, jer balavac u tim godinama više zna koristiti "chunu" nego određene, više dijelove CNS-a.
Ne može se kriviti ni policija, jer ni kokošara ne smiju uhapsiti od straha da ih neće prijaviti IPTF-u zbog zlostavljanja, a kamoli da se usude prijaviti i pritvoriti lokalnog svodnika koji se vjerovatno druži sa tim istim IPTF-ovcima.
Kasnije mi je sinulo da niko, ama baš niko, ne žali tu djevojku koja je živa istruhla, niti bilo 'ko krivi nas kao građane države i stanovnike naselja i mahala u koje je moguće pod prisilom dovesti djevojku i primoravati je da se prostituiše, i tako godinama, a da niko od nas, pa ni ja, nema muda da uradi nešto protiv toga.
Ne treba kriviti ni Olenu Popik, koja je samo nekoliko dana starija od mene. Ne smijem ni zamisliti iz kakve bijede, jada i čemera je došla, čim je prihvatila takav rizik profesije i ogavnost toga posla; sigurno nije zbog nimfomanije, kao što većina sarkastičnih debila misli. Prostitutke upražnjavaju seks bez zaštite samo ako su na to prisiljene od svog makroa.
Genijalac pod nickom "oportunist" je napisao post u kojem stoji kako se prostitutke slobodno šeću gradom, kako mogu zatražiti zaštitu, ali eto, ne žele i slične idiotluke. Na to moram prosto odgovoriti: SINE, PA ŠTA MISLIŠ 'KO POSJEĆUJE TE PROSTITUTKE, NE POSJEĆUJU IH KOKUZI, NEGO BAŠ FOTELJAŠI KOJI TREBAJU DA IH ŠTITE, I ONE TO ZNAJU. TO JE RAZLOG NJIHOVA STRAHA!
TREBA KRIVITI guzonje koje smo mi birali,a koji su sada u vladi, opštinama, policiji i posebno u raznim tzv. "MEĐUNARODNIM ORGANIZACIJAMA ZA OVO I ZA ONO..." koji treba da onemoguće ovakve stvari, da recimo maloljetni pubertetlija kojem su poludjeli hormoni posjećuje prostitutke koje su bukvalno zatočene.
Oni prvi šalju deminersku jedinicu u Irak da pomognu jadnim Amerima, iako imamo preko 1 MILION mina zaostalih iz rata! Potonji međunarodnjaci kod nas "štite" sve, od kukaca i pasa lutalica do raznoraznih lokalnih džeparoša koji dobiju batine pa traže odštetu.
Za nas ipak nije bitno ni ko je kriv, ni na koji način se sve to odvija, dobrovoljno ili pod prisilom, bitno je da se spriječi; treba promijeniti legislativu i dati policiji podršku i odriješene ruke da aktivno i bez straha od odmazde uđe u sukob i obračun sa tim miljeom, a poslati razne IPTF-ove koji ponajviše štite kokošare i zalutale cuke tamo odakle su i došli. Kod njih kriminalci ne smiju ni pr'nuti kada su u blizini policajca, a kod nas su uveli obrnute zakone, pa policajac ne smije da prne kada je u blizini kakvog kokošara![]()
Eh, dok jedni štite Amere, drugi zalutale cuke, a treći kokošare, u našoj jadnoj Bosni je moguće da neko drži godinama djevojke pod prisilom i da se jednjoj od njih, kada umre u najvećim mukama, raznorazni forumaši ismijavaju i zbijaju šale na njen račun, jer sebi ne mogu zamisliti da pod nekim nesretnim okolnostima njihova majka, sestra ili kćerka mogu ostati same na ovom svijetu i da to netko može iskoristiti i od njih raznoraznim ucjenama napraviti novu, bosansku Olenu Popik. A tada će njihove sestre i kćerke ismijavati neki Hans, John, Olaf i sl. i zajebavati se oko toga koliko ju je ko puta "opalio".
A doći će i to vrijeme, nažalost, kada nam malo olabave vizni režim, a stegnu kajlu oko struka.
-
Helem
Ricard Holbruk je izjavio:" Vi ste se u Bosni borili za vlast i za zene!"
To je jedina istina bosanskog rata.
Koji primitivizam.
Priznajem,i ja sam.
Zato u ratu nismo imali dovoljan broj zena.
Zene su u ratu spasavale muzeve.
Koja plemenitost?
Muzevi u ratu su gledali da spase svoju glavu.
Koja hrabrost?
Poslije rata se pojavljuju prostitutke.
Koja ceznja.
Ceznja za slobodom.
To je jedina istina bosanskog rata.
Koji primitivizam.
Priznajem,i ja sam.
Zato u ratu nismo imali dovoljan broj zena.
Zene su u ratu spasavale muzeve.
Koja plemenitost?
Muzevi u ratu su gledali da spase svoju glavu.
Koja hrabrost?
Poslije rata se pojavljuju prostitutke.
Koja ceznja.
Ceznja za slobodom.
- Bumbar
tempora wrote:Iako na zalost poznajem svu tezinu problema i nista me ne bi trebalo iznenaditi, opet ostajem zapanjena nad svim ovim notornim glupostima, arogancijom, bezobrazlukom, pokvarenoscu i mentalnom retardiranoscu koja se izrice na ovu temu.
Potpisujem...citam pojedine komentare iznova i iznova i jednostavno mi nije jasno i ne moze biti jasno kako osoba sa normalnom inteligencijom neke stvari koje su napisane ovdje moze misliti...
Da se ne bi objasnjavala i dokazivala mislim da pojedine price govore same za sebe:
"Morala sam sa roditeljima napustiti svoj dom na Kosovu 1998 godine. U izbjeglickom kampu sam upoznala mladica u kojeg sam se zaljubila. Rekao mi je da zeli da se vjencamo, pobjegla sam s njim."
Alma, je imala samo 13 godina kada je doticni momak/vjerenik prodao za seksualnu eksploataciju.
"Bilo mi je 15 godina kada sam napustila Rumuniju. Kada sam imala 12 godina majka mi je umrla...otac je postao alkoholicar i tukao je mene i mog brata. Rodjak mi je rekao da ce me izvuci iz te situacije kako bi mogla imati normalan zivot. Rodjak me je prodao kao roba".
Karolina
"Pokusala sam da pobjegnem kada sam shvatila njegove namjere ali me je uhvatio i mentalno, fizicki i seksualno zloostavljao kako bi me prisilio. Kao posljedica toga bila sam hospitalizirana u bolnici 3 mjeseca"
Marja
"I was a virgin before. I couldn't sleep. I keept having dream about it. I become pregnant...and had an abortion. They guarded me while I had it (in clinic)".
Ellen
"I was beaten...but never in the face because they didn't wanted to damage the merchandise."
Oskana
"...but everytime when I told my story and asked for help the clients told the employer and I was beaten harder..."
Ani
"I couldn't buy tampon. We ate once a day..."
Tania
Istrazivanje sprovedeno u BiH od strane Fakulteta kriminalistickih nauka:
Pitanja postavljana gazdama nocnih klubova:
1. Da li je policija trazila besplatno usluge od djevojaka?
Bilo je onih koji su uzimali cure i jeli i pili, a nisu nista javljali o racijama, a bilo je i onih postenih koji su se drzali dogovora, oni meni - ja njemu.
Da je pojedinima potrebno vise primjera kako bi shvatili da postoji razlika izmedju zene koja dobrovoljno ulazi u prostituciju i zene/djevojke koja je prisiljena?
Sto se tice nasih djevojaka/zena primjeceno je u zadnje vrijeme da je doslo do porasta istih. Postoje i price (od ljudi u antitrafficking zajednici) koji navode da postoje slucajevi da su maloljetnice drogirane (roffie nije samo nesto sto se u americi desava), silovane i snimljene na kasetu. Silovatelji ucjenjuju djevojke s kasetom i prisiljavaju je da pruza seksualne usluge...
I onda neko...ma nema rijeci...
-
Vozdra_123
prostitucija je:
supply and demand....
ako bi legalizacija prostitucije pomogla tim zenama da dodju do para i zdravstva onda sam 100% za to
za nasilje i prisilu na prostituciju treba muske za neku stvar objesiti
supply and demand....
ako bi legalizacija prostitucije pomogla tim zenama da dodju do para i zdravstva onda sam 100% za to
za nasilje i prisilu na prostituciju treba muske za neku stvar objesiti
-
vesela
sve tvoje postove citam neizostavno i uvijek me odusevis svojom iskrenosti, direktnosti, konciznosti i znanjem!...svaka ti cast!tempora wrote:Iako na zalost poznajem svu tezinu problema i nista me ne bi trebalo iznenaditi, opet ostajem zapanjena nad svim ovim notornim glupostima, arogancijom, bezobrazlukom, pokvarenoscu i mentalnom retardiranoscu koja se izrice na ovu temu.
tema je jako teska i diskutabilna..."trgovati maloljetnim djevojcicama" je za smrtnu kaznu, po mom misljenju..."trgovati zenama" se nece nikada i nigdje prestati dok ZENE same ne kazu DOSTA!
-
Eshek
Netačno. Neće prestati dok muškarci ne kažu DOSTA. A to se neće desiti preko noći. Moralne vrijednosti se stiču odgojem, a majka tj. žena ima najviše uticaja u odgoju.vesela wrote:sve tvoje postove citam neizostavno i uvijek me odusevis svojom iskrenosti, direktnosti, konciznosti i znanjem!...svaka ti cast!
tema je jako teska i diskutabilna..."trgovati maloljetnim djevojcicama" je za smrtnu kaznu, po mom misljenju..."trgovati zenama" se nece nikada i nigdje prestati dok ZENE same ne kazu DOSTA!
Dakle, proces koji traje generacijama