Treći svjetski rat

Locked
Tensai

#226 Re: Treći svjetski rat

Post by Tensai »

Za autora zeitgeista je kriva jedino religija
To je shvatanje religijskih fanatika.Ako pogledaš malo bolje shvatićeš da je za sve kriva monetarna politika i profitna struktura,i da je religija oružje moćnika koja ljude zabavlja i drži ih pasivnim,umjesto sa se bore protiv ovog sistema.Problem je što Zeitgeist nije bio dovoljno jasan po tom pitanju,nego je htio da negira postojanje Isusa,što je jako arogantno od njega.
Addendum je malo bolji, ali ona socijalna rjesenja su bajke za malu djecu.
Jesu bajke ali samo iz prostog rrazloga zato što taj sistem direktno zavisi od mentaliteta ljudi,koji je na nezavidnom nivou,i imam osjećaj da vremenom ljudi postaju sve više zatucaniji i gluplji i da ćemo raspadom ovog monetarnog sistema zapasti u neki još gori sistem od ovoga kojeg imamo danas.
jutarnji

#227 Re: Treći svjetski rat

Post by jutarnji »

Highlander wrote:Zašto BiH trpaš gdje joj nije mjesto? BiH nije u NATO i ne guraj je u rizičnu skupinu.
Pa malo mi smijesna ta teorija po kojoj gori na sve strane, i onda sukobljene budale dodju do granica BiH
i skontaju, aha, ovi su neutralni, rokacemo se po Albaniji i Hrvatskoj. :roll:
Highlander

#228 Re: Treći svjetski rat

Post by Highlander »

"Pa malo mi smijesna ta teorija po kojoj gori na sve strane, i onda sukobljene budale dodju do granica BiH
i skontaju, aha, ovi su neutralni, rokacemo se po Albaniji i Hrvatskoj. :roll:"

R - Ne. Vulgarizuješ stvar. Ovo je svakako hipotetička priča. U hipotetičkom sukobu imaš blokove država. Blokovi su crvene tačke protivničkih generalštaba, a BiH to nije i tako će ostati ako Bog da. Plus, poraženi snose sve posljedice, a mi opet nismo u tom hipotetičkom scenariju.

Dakle, ovaj put mimo nas, bez nas, BOGU HVALA.
jutarnji

#229 Re: Treći svjetski rat

Post by jutarnji »

Highlander wrote:Dakle, ovaj put mimo nas, bez nas, BOGU HVALA.
Ja bih radije da u citavoj guzvi BiH ima 300 000 do zuba naoruzanih vojnika, obucenih i opremljenih po
standardima NATO pakta, nego da opet zavisi od dobre volje komsija, a svi znamo kako su ovi "fini i
miroljubivi".
Highlander

#230 Re: Treći svjetski rat

Post by Highlander »

"Ja bih radije da u citavoj guzvi BiH ima 300 000 do zuba naoruzanih vojnika, obucenih i opremljenih po
standardima NATO pakta, nego da opet zavisi od dobre volje komsija, a svi znamo kako su ovi "fini i
miroljubivi"."

R - Tako su mislili i neki drugi "naši", za vrijeme II sv. rata pa su kosti ostavljali od Staljingrada do Blajburga. OK. Ti idi u NATO, a ja ostajem izvan.

Srećno.

Elem, III svjetski... :mrgreen:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#231 Re: Treći svjetski rat

Post by bordo gandalf »

A da malo uzivate u zivotu :roll:
Tensai

#232 Re: Treći svjetski rat

Post by Tensai »

tbv wrote:hmm... nisam balavac a nisam ni neobrazovan, svoje stavove pisem iz iskustva, (14 godina provedenih u USA, od svojih haman pa 39, 5 od tih 14 na skolovanje) a ne znam iz cega ti svoje zakljucke izvlacis... mi mozemo pisati o nekoj temi, ali TI mene nemas pravo zvati nezrelim, debilom, neobrazovanim, nepismenim i sl., jer to nema nikakve veze sa temom, nisam ja tema...

ja ne mogu govoriti protiv Kine i zivota u Kini, jer tamo nisam nikad bio, ali imam prijatelje Kineze koji mi pricaju o "sjajnom zivotu i zlatnim kasikama".
Bez dalje rasprave vrijeme će pokazati ko je bio upravu.
tbv

#233 Re: Treći svjetski rat

Post by tbv »

bandini wrote:@tbv
ja tebe stvarno ne kontam
iz tebe izbija tolika mrznja i frustracija prema svemu srpskom da to nije normalno
na temu o trecem svjetskom ratu ti si poceo pricati o srbiji
zasto ti to treba, i zasto nama treba da to citamo
ti mozes mrziti srbiju koliko hoces, ja nemam nista sa tim, al onda otvori sebi temu pa pisi o srbima koliko ti volja
pusti ljude da raspravljaju o ovoj temi
izvini jarane ali tema kao tema je postavljena s tim ciljem, pozadina i nije ono sto je naslov, vec ono sto je pod tematikom navedeno i ono sto sastav pitanja u sebi sadrzi... da ne saltas nazad evo da ti citiram zasto BiH i Srbija ima veze sa temom...
1 - Epilog za Balkan: ujedinjenje Srba, Hrvata i Slovenaca u Kraljevinu SHS, odnosno Kraljevinu Jugoslaviju.

2 - Epilog za Balkan - ponovna uspostava Jugoslavije, ovaj put federalne i socijalističke.

3 - - Šta može da bude neposredan povod ili stvarni uzrok ovom hipotetičkom konfliktu?

4 - Kome će se privoljeti Srbi, Bošnjaci i ostali na Balkanu, ili će ovaj put Balkan iznjedriti neutralne?

5 - Kakav će biti epilog za Balkan i njegove narode?
pod broj jedan i dva se javnosti prezentira historija kojom je dominirala Srbija, i mislim da je pozadina teme upravo to, dominacija Srbije na Balkanu, i "prosvjetljenje BOSANACA" da ne ulaze u NATO, a stim da se ne mjesaju u kosovsko pitanje...

pod broj 3 sam vec odgovorio, kao i na sva ova pitanja, iako ti nisi, ali ukratko, - svaka zemlja je potencijalni izazivac rata, nijedna nije za potcjeniti, ako je prvi ww mogao poceti u Sarajevu zasto to nebi bila realnost i na Kosovu ili u Banja Luci... (iako sam vec dao misljenje da do treceg nece doci, to je moje misljenje na koje ja (SLOBODNA OSOBA) imam pravo, i za koje mi nije potrebna privatna tema)

pod broj 4 se jasno postavlja pitanje vezano za Srbe i Bosnjake, iako nisam ni Srbin ni Bosnjak ja imam pravo da dam svoje misljenje i u vezi jednih, i u vezi drugih, jer su i jedni i drugi od vitalnog znacenja za moj razvoj i napredak, sto znaci da nisam, niti cu biti - NEUTRALAN...

5 - sam broj 5 mi daje pravo da pisem o Srbiji i Srbima, o BiH i gradjanima BiH, a sad sto ja spominjem skorosnju KRVAVU proslost i iz koje vadim DIO zakljucaka je samo moje pravo na uputrebu cinjenica po kojim ja svoje zakljucke vadim...

dalje, ako ti treba sire obrazlozenje posalji mi PP i nemoj da me etiketiras sa mrziteljem nekog naroda, a ako to vec radis, citiraj mi tu "moju mrznju"... moj avatar sam ja, moja lokacija je cinjenica koja je za neke ogroman problem, i koja ako se ne prihvati kao cinjenica moze da izazove jos jedan krvavi rat u bliskoj buducnosti...
tbv

#234 Re: Treći svjetski rat

Post by tbv »

Tensai wrote:
tbv wrote:hmm... nisam balavac a nisam ni neobrazovan, svoje stavove pisem iz iskustva, (14 godina provedenih u USA, od svojih haman pa 39, 5 od tih 14 na skolovanje) a ne znam iz cega ti svoje zakljucke izvlacis... mi mozemo pisati o nekoj temi, ali TI mene nemas pravo zvati nezrelim, debilom, neobrazovanim, nepismenim i sl., jer to nema nikakve veze sa temom, nisam ja tema...

ja ne mogu govoriti protiv Kine i zivota u Kini, jer tamo nisam nikad bio, ali imam prijatelje Kineze koji mi pricaju o "sjajnom zivotu i zlatnim kasikama".
Bez dalje rasprave vrijeme će pokazati ko je bio upravu.
ne treba meni nikakvo vrijeme da pokaze ko je u pravu, jer smo pisali o sadasnjosti, ti pises da u Americi svi jedu iz kontejnera za smece i da samo 100 ljudi ima kapital, ja sam ti napisao da onaj ko radi taj ima i nema potrebe da jede iz kontejnera, a i da onaj sto ne radi ima socijalnu pomoc od koje moze da prezivi, a da mu kontejner dodje kao dodatni izvor prihoda, jer ne kopaju hranu po kontejnerime vec aluminijske limenke koje prodaju na odpad... rasprava zavrsena i sa moje strane...
Nacionalniid_BOSANCI

#235 Re: Treći svjetski rat

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Negdje sam prije jedno 15 godina procitao da su Masoni negdje napisali da treci milenijum/vijek znaci ovaj sada nece biti vjek klasicnih ratova na koje smo do sada navikli, nego da ce to biti vijek ratova u formi terorizma u svim drzavama svijeta. Taj terorizam ce se proizvoditi prema momentalnim svjetskim situacijama i potrebama i biti kontrolisano doziran od onih koji ga budu proizvodili. Znaci doci ce do stalnih, povremenih rusenja dijelova drzava (infrastrukutra, gradjevina, ekonomija itd) i vlada (promjene rezima). Cijelo vrijeme ce se preko terorizma nesto rusiti i ponovo graditi da bi na taj nacin funkcionisala globalna svjetska ekonomija.
Highlander

#236 Re: Treći svjetski rat

Post by Highlander »

tbv

Shvataš li ti da BiH, ovakva, umorna i istrošena ipak ima prijatelje i na istoku i na zapadu?
Shvataš li da su Valter i jedno Sarajevo i danas svetinja u jednoj Kini?
Shvataš li, da za razliku od Albanaca i Hrvata, BiH ima naklonost i u Moskvi?
Shvataš li da ni sa Briselom nemamo problema?
Shvataš li da i izvan NATO nemamo problema ni u Vašingtonu?

Shvataš li ti da BiH nije više omražena nigdje?

Shvataš li, jadan ne bio, da BiH nije potreban NATO?
Shvataš li da će BiH opstati sa i bez, unutar ili izvan NATO?

Shvataš, ali bi ti da se BiH svrsta, da ako treba gine, masovno, radi tvoje opcije na jednoj nozi...

Žalim slučaj, taj film nećeš gledati.
Last edited by Highlander on 22/08/2011 18:07, edited 1 time in total.
Highlander

#237 Re: Treći svjetski rat

Post by Highlander »

Izvinjavam se ostalima što sam ušao u off-topic, ali moja želja je bila sasvim jasna: želim da iskažem uvjerenje da u bilo kakvom hipotetičkom globalnom sukobu BiH i njeni narodi/građani neće imati stradanja i da je vrijeme smrti odavno iza nas.

A kome se gine, neka gine.

Toliko.
irvinx1

#238 Re: Treći svjetski rat

Post by irvinx1 »

Highlander wrote:Izvinjavam se ostalima što sam ušao u off-topic, ali moja želja je bila sasvim jasna: želim da iskažem uvjerenje da u bilo kakvom hipotetičkom globalnom sukobu BiH i njeni narodi/građani neće imati stradanja i da je vrijeme smrti odavno iza nas.

A kome se gine, neka gine.

Toliko.
Ja bi sve ove ratoborne iz nase, susjednih i komsijskih zemalja poslao na jedan proplanak u Sibiru, pa nek se medjusobno istrijebe... :D
bandini

#239 Re: Treći svjetski rat

Post by bandini »

tbv wrote:
bandini wrote:@tbv
ja tebe stvarno ne kontam
iz tebe izbija tolika mrznja i frustracija prema svemu srpskom da to nije normalno
na temu o trecem svjetskom ratu ti si poceo pricati o srbiji
zasto ti to treba, i zasto nama treba da to citamo
ti mozes mrziti srbiju koliko hoces, ja nemam nista sa tim, al onda otvori sebi temu pa pisi o srbima koliko ti volja
pusti ljude da raspravljaju o ovoj temi
izvini jarane ali tema kao tema je postavljena s tim ciljem, pozadina i nije ono sto je naslov, vec ono sto je pod tematikom navedeno i ono sto sastav pitanja u sebi sadrzi... da ne saltas nazad evo da ti citiram zasto BiH i Srbija ima veze sa temom...
1 - Epilog za Balkan: ujedinjenje Srba, Hrvata i Slovenaca u Kraljevinu SHS, odnosno Kraljevinu Jugoslaviju.

2 - Epilog za Balkan - ponovna uspostava Jugoslavije, ovaj put federalne i socijalističke.

3 - - Šta može da bude neposredan povod ili stvarni uzrok ovom hipotetičkom konfliktu?

4 - Kome će se privoljeti Srbi, Bošnjaci i ostali na Balkanu, ili će ovaj put Balkan iznjedriti neutralne?

5 - Kakav će biti epilog za Balkan i njegove narode?
pod broj jedan i dva se javnosti prezentira historija kojom je dominirala Srbija, i mislim da je pozadina teme upravo to, dominacija Srbije na Balkanu, i "prosvjetljenje BOSANACA" da ne ulaze u NATO, a stim da se ne mjesaju u kosovsko pitanje...

pod broj 3 sam vec odgovorio, kao i na sva ova pitanja, iako ti nisi, ali ukratko, - svaka zemlja je potencijalni izazivac rata, nijedna nije za potcjeniti, ako je prvi ww mogao poceti u Sarajevu zasto to nebi bila realnost i na Kosovu ili u Banja Luci... (iako sam vec dao misljenje da do treceg nece doci, to je moje misljenje na koje ja (SLOBODNA OSOBA) imam pravo, i za koje mi nije potrebna privatna tema)

pod broj 4 se jasno postavlja pitanje vezano za Srbe i Bosnjake, iako nisam ni Srbin ni Bosnjak ja imam pravo da dam svoje misljenje i u vezi jednih, i u vezi drugih, jer su i jedni i drugi od vitalnog znacenja za moj razvoj i napredak, sto znaci da nisam, niti cu biti - NEUTRALAN...

5 - sam broj 5 mi daje pravo da pisem o Srbiji i Srbima, o BiH i gradjanima BiH, a sad sto ja spominjem skorosnju KRVAVU proslost i iz koje vadim DIO zakljucaka je samo moje pravo na uputrebu cinjenica po kojim ja svoje zakljucke vadim...

dalje, ako ti treba sire obrazlozenje posalji mi PP i nemoj da me etiketiras sa mrziteljem nekog naroda, a ako to vec radis, citiraj mi tu "moju mrznju"... moj avatar sam ja, moja lokacija je cinjenica koja je za neke ogroman problem, i koja ako se ne prihvati kao cinjenica moze da izazove jos jedan krvavi rat u bliskoj buducnosti...

jesam te etiketirao mrziteljem, ako to nije istina iskreno izvinjenje
samo ne shvatam zasto si uopste poceo tu pricu o srbiji
mislim da smo mi stvarno totalno nebitan faktor u svjetskim desavanjima da bi imali ikakvog utjecaja na neki eventualni svjetski rat, tako da je o tome bespredmetno pricati
istina da se moze desiti krvavi sukob na ovim prostorima i to u bliskoj buducnosti, ali to nije tema ove rasprave
predlazem ti zato da otvoris tu temu pa da se tamo moze raspravljati o tome

a sto se tice onoga sto pise u tvojoj lokaciji to nije ogroman problem za mene vec za tebe
ja nemam frustracija prema bivsoj nam domovini, bolje je bilo nego sad kako god okrenes
AlienBiH

#240 Re: Treći svjetski rat

Post by AlienBiH »

Vi prvo morate shvatiti jedno, a to je da mi ovde imamo neraščišćene racune.

Cim se desi neki rat svjetskih razmjera, mi ovde automatski ratujemo, upamtite to. Mi rezimo jedni na druge, ko horozovi, i samo se ceka trenutak da skocimo jedni na druge, i da se kljucamo do smrti, dok tamo neki "zidar" zadovoljno trlja ruke, prodavajuci objema stranama oruzje preko nekog lokalnog dilera.

Mi se mrzimo, zalosno ali istinito. :( U prilog tome su posljednje demostracije srba protiv hapsenja ratnih zlocinaca. U prilog tome je Srebrenica. U prilog tome je majorizacija hrvata. U prilog tome su motivi svih strana sledeceg rata, jer su nam te motive "zidari" usadili u nase naivne glave.

Zalosno, ali je tako.
Samo molim Boga da mi da snage da svoje najmilije zastitim i spasim od ljudske gluposti.
tbv

#241 Re: Treći svjetski rat

Post by tbv »

Highlander wrote:tbv

Shvataš li ti da BiH, ovakva, umorna i istrošena ipak ima prijatelje i na istoku i na zapadu?
Shvataš li da su Valter i jedno Sarajevo i danas svetinja u jednoj Kini?
Shvataš li, da za razliku od Albanaca i Hrvata, BiH ima naklonost i u Moskvi?
Shvataš li da ni sa Briselom nemamo problema?
Shvataš li da i izvan NATO nemamo problema ni u Vašingtonu?

Shvataš li ti da BiH nije više omražena nigdje?

Shvataš li, jadan ne bio, da BiH nije potreban NATO?
Shvataš li da će BiH opstati sa i bez, unutar ili izvan NATO?

Shvataš, ali bi ti da se BiH svrsta, da ako treba gine, masovno, radi tvoje opcije na jednoj nozi...

Žalim slučaj, taj film nećeš gledati.
ma shvatam ja sta ti ocajnicki pokusavas, - da ti i slicni namecete nesrbima da budu NEUTRALNI... shvatite da nikad vise nece postojati Kraljevina SHS, ili slicna sranja, jer se pitaju i ostali... zamislite da ja zastupam ideju Kraljevine Bosanaca, Hrvata i Albanaca, i da namecem srpskom narodu da bude neutralan????

pa dajte molim vas nismo mala djeca, znam sto svaki forumas svojim postovima zastupa i propagira, nekad to i nije direktno napisano, ali ako se uzmu u obzir stavovi iz prijasnjih postova sa drugih tema onda se prepoznaju rijeci izmedju redova...

i ja zalim, ali taj film se nece PONOVITI...
Highlander

#242 Re: Treći svjetski rat

Post by Highlander »

tbv - Bandini je u pravu. Srbi su tvoja opsesija. Od njih ne vidiš ništa drugo. Da sam pokrenuo temu "Safet Sušić - fudbalska legenda", ti bi u tome vidio neke maliciozne tendecije. Eto ti NATO, eto ti Srba, eto ti tvoj svijet, živi sa njim, ali, ne peglaj druge sa svojim opsesijama.

Kao što ti je lik rekao, otvori temu pa na njoj pričaj o Srbima i Srbiji.

Toliko od mene.
tbv

#243 Re: Treći svjetski rat

Post by tbv »

Highlander wrote:tbv - Bandini je u pravu. Srbi su tvoja opsesija. Od njih ne vidiš ništa drugo. Da sam pokrenuo temu "Safet Sušić - fudbalska legenda", ti bi u tome vidio neke maliciozne tendecije. Eto ti NATO, eto ti Srba, eto ti tvoj svijet, živi sa njim, ali, ne peglaj druge sa svojim opsesijama.

Toliko od mene.
slusaj jarane, nisam ja glup i razumijem ono sto procitam... ti ako si mislio suprotno od onog sto ja tumacim da ocajnicki pokusavas onda malo razmisli prije nego to predstavis u javnost.. i ja cu na ovoj temi pisati dok se ne zatvori, to mi ni ti ni bandini ne mozete zabraniti... promjeni tematiku, podesi je po naslovu, izvini mi se sto me pravis budalom i ja cu odustati od pisanja na ovoj temi...

nadam se da se razumijemo...
Mr.Penguin

#244 Re: Treći svjetski rat

Post by Mr.Penguin »

Naporan je ovaj treci svjetski rat,

Ljepsa bi bila tema Treci svjetski mir. :thumbup:
Demetrion

#245 Re: Treći svjetski rat

Post by Demetrion »

"Zaista ne znam kakav će ishod biti trećeg svjetskog rata, samo znam da ćemo se u četvrtom boriti sa kamenjem, lukom i strijelom" - Alber Einsten
bandini

#246 Re: Treći svjetski rat

Post by bandini »

tbv wrote:
Highlander wrote:tbv - Bandini je u pravu. Srbi su tvoja opsesija. Od njih ne vidiš ništa drugo. Da sam pokrenuo temu "Safet Sušić - fudbalska legenda", ti bi u tome vidio neke maliciozne tendecije. Eto ti NATO, eto ti Srba, eto ti tvoj svijet, živi sa njim, ali, ne peglaj druge sa svojim opsesijama.

Toliko od mene.
slusaj jarane, nisam ja glup i razumijem ono sto procitam... ti ako si mislio suprotno od onog sto ja tumacim da ocajnicki pokusavas onda malo razmisli prije nego to predstavis u javnost.. i ja cu na ovoj temi pisati dok se ne zatvori, to mi ni ti ni bandini ne mozete zabraniti... promjeni tematiku, podesi je po naslovu, izvini mi se sto me pravis budalom i ja cu odustati od pisanja na ovoj temi...

ma kome sam ja ikad ista mogao zabraniti?
nit sam moderator niti administrator
ovo ti govorim cisto da ne spamas temu
tbv

#247 Re: Treći svjetski rat

Post by tbv »

bandini wrote:
tbv wrote:

Toliko od mene.

ma kome sam ja ikad ista mogao zabraniti?
nit sam moderator niti administrator
ovo ti govorim cisto da ne spamas temu
a ja sam ti fino objasnio zasto pisem na temi, i da je sve sto pisem povezano sa temom, sto znaci da je ne spamam temu vec ti koji pises uporno o meni, a moja obrazlozenja i stavove zaobilazis...
jutarnji

#248 Re: Treći svjetski rat

Post by jutarnji »

Toliko od mene.
Koji lik, a da pogledas svoj prvi post na ovoj temi kojim si poceo ovu nebuloznu pricu.
Highlander wrote:Epilog za Balkan: ujedinjenje Srba, Hrvata i Slovenaca u Kraljevinu SHS, odnosno Kraljevinu Jugoslaviju.
...pa onda jos malo Balkana
Highlander wrote:Epilog za Balkan - ponovna uspostava Jugoslavije, ovaj put federalne i socijalističke
i na kraju pitanje...
Highlander wrote:- Kome će se privoljeti Srbi, Bošnjaci i ostali na Balkanu, ili će ovaj put Balkan iznjedriti neutralne?
- Kakav će biti epilog za Balkan i njegove narode?
Jasno si ti porucio citavom pricom kako se nesrbi ne bi trebali zajebavat i kojim slucajem pristupati bilo
kojim vojnim savezima, jer ce se kao opet desiti da srbija bude na strani pobjednika nekog novog svjetskog
rata, pa cete nam onda `ebat majku kroz majku za sve vase sramote devedestih.
Zato ja i kazem da je Bosni u citavoj opciji najbolje imati 300 000 vojnika, s tako finim komsijom meni bi
i atomska u garazi bila malo.
bandini

#249 Re: Treći svjetski rat

Post by bandini »

paranoja uzela vam dusu, sve vam uzelaaaaa
AlienBiH

#250 Re: Treći svjetski rat

Post by AlienBiH »

Demetrion wrote:"Zaista ne znam kakav će ishod biti trećeg svjetskog rata, samo znam da ćemo se u četvrtom boriti sa kamenjem, lukom i strijelom" - Alber Einsten

Rece covjek kome pripada najveca zasluga za brobu lukom i srijelom. :D
Locked