Treci entiet/federalna jedinica???

Locked
muha_sa

#401 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by muha_sa »

osa wrote:
Dozer wrote:Nemojte crtat vise tita vam...

Sve ovo sto ste nacrtali moze samoi jedino novim ratom da se ostvari.
mnogi bi rekli da se jedino tako i građanska bih može ostvariti, neki bi rekli da se rs jedino tako može ukinuti i još puno toga bi se našlo što se "jedino ratom može ostvariti", budućnost baš i nije svijetla.....
prepade me :lol:
manolito

#402 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by manolito »

osa wrote:

mnogi bi rekli da se jedino tako i građanska bih može ostvariti, neki bi rekli da se rs jedino tako može ukinuti i još puno toga bi se našlo što se "jedino ratom može ostvariti", budućnost baš i nije svijetla.....
meni ovakva buducnost izgleda bas svijetla, puno bi bilo bolje nego danas ;-)
a sta, neka frka u sisku, pa nemate neku buducnost, crkla rafinerija, sta li.. :D
osa

#403 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by osa »

manolito wrote:
osa wrote:

a sta, neka frka u sisku, pa nemate neku buducnost, crkla rafinerija, sta li.. :D

kod nas je odmah prevladao stav da se budućnost jedino ratom može ostvariti, zasad stav pije vodu, kako će biti dalje, vrag zna....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#404 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by pici »

Image

ohVa je karta najtHoČnija....... :oops:
manolito

#405 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by manolito »

osa wrote:
manolito wrote:
osa wrote: mnogi bi rekli da se jedino tako i građanska bih može ostvariti, neki bi rekli da se rs jedino tako može ukinuti i još puno toga bi se našlo što se "jedino ratom može ostvariti", budućnost baš i nije svijetla.....

kod nas je odmah prevladao stav da se budućnost jedino ratom može ostvariti, zasad stav pije vodu, kako će biti dalje, vrag zna....
pa kad je recept pouzdan ne preostaje nam nista drugo nego da i mi nesto skuhamo prema istom :bih:
manolito

#406 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by manolito »

pici wrote:Image

ja bih radije BiH bez entiteta nego BiH u Uniji (ako bi se moralo/moglo birati) :oops:
Last edited by manolito on 26/10/2010 14:15, edited 1 time in total.
osa

#407 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by osa »

manolito wrote:
osa wrote:

pa kad je recept pouzdan ne preostaje nam nista drugo nego da i mi nesto skuhamo prema istom :bih:
mene čudi da već niste, gdje nesta hrabost, vjekovno buntovništvo, čast i ostale lijepe osobine, pokvari ova globalizacija sve....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#408 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by pici »

manolito wrote:
pici wrote:Image

ja bih radije BiH bez entiteta nego BiH u Uniji :oops:

neČe ni EU BiH s entitetima ovakvim kakvi su ;-) ......imaju oni svojiH belaja da bi natovarili sebi novi..... :oops:
manolito

#409 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by manolito »

osa wrote:
manolito wrote:
osa wrote:

mene čudi da već niste, gdje nesta hrabost, vjekovno buntovništvo, čast i ostale lijepe osobine, pokvari ova globalizacija sve....
ma ja u pravu si, nismo mi k'o vi (hvala Bogu ipak)
muha_sa

#410 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by muha_sa »

osa wrote:
manolito wrote:
osa wrote:

ovo se ti osice s nama zajebaješ :?: :-)
osa

#411 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by osa »

manolito wrote:
osa wrote:
manolito wrote: pa kad je recept pouzdan ne preostaje nam nista drugo nego da i mi nesto skuhamo prema istom :bih:
ma ja u pravu si, nismo mi k'o vi (hvala Bogu ipak)
nitko nije kao mi, a ni mi nismo kao netko, lijepo upitah, ako pitanje nije na mjestu, povlačim ga....
kv99

#412 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by kv99 »

manolito wrote:
osa wrote:

Nemoj se brinuti za osu jer on planira da preseli u Zenicu i da tamo zagovara da nema za BiH Hrvate buducnosti ako ne zive tamo gdje su vecina ...a pocece da pakuje stvari cim se vrati iz Haaga gdje ce biti glavni svjedok koji ce svojim "stavom " da dokaze kako su svi oni politicari i generali iz tzv HB skroz nevini tj isto ono sto nama tvrdi ovdje :lol: Nije osa jedan od onih bojovnika koji kopiraju cetnike koji su zagovarali podjelu Hrvatske iz Nisa i Zemuna...osa ce da na licu mjesta potvrdi svoj "stav " iz Siska ;-)
osa

#413 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by osa »

muha_sa wrote:
osa wrote:
manolito wrote: pa kad je recept pouzdan ne preostaje nam nista drugo nego da i mi nesto skuhamo prema istom :bih:
ovo se ti osice s nama zajebaješ :?: :-)

cijeli život , i na svoj i na tuđi račun, zanimljivije je tako, barem meni...
luckypot

#414 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by luckypot »

Ja sve cekam kad ce srpsko hrvatski branioci da se jal dosele u bih, jal otcijepe, ali dzaba oni nista.
manolito

#415 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by manolito »

luckypot wrote:Ja sve cekam kad ce srpsko hrvatski branioci da se jal dosele u bih, jal otcijepe, ali dzaba oni nista.
nikako da docekamo, pih :D
luckypot

#416 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by luckypot »

Ako vec nece dolaziti da se hoce bar otcjepiti ili bar markirati granicu, ali vidju djavla ni to...pa sam se nadao da ce srpski predstavnici zauvijek izaci iz BiH institucija, kad ono oni pricaju o potrebi izgradnje drzavne vlasti sto prije...pa sam cekao treci entitet, kad tamo opet nista oni grade federaciju i sarajevo distrikt...
pa sam se nadao da ce biti referendum o odbacivanju BiH, kad ono oni kazu da prihvataju dejton...pa sam mislio da nece nikad saradjivati s lagumdzijom, pa je sad ispalo da hoce...

uglavnom, ja sam jedna razocarana i prevarena osoba, nista od obecanja se nije ispunilo :mrgreen:
kv99

#417 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by kv99 »

luckypot wrote:Ja sve cekam kad ce srpsko hrvatski branioci da se jal dosele u bih, jal otcijepe, ali dzaba oni nista.
Ja jos cekam da nam doseli osa i nemoj da ga podcenjujes. Cekaj samo da spasi one iz Haaga jer osa ima svoj "stav " a to vazi mnogo vise nego svi dokazi na sudu :lol: Poslije toga dolazi da na vlastitom primjeru pokaze kako se iz Zenice zagovara etnicka podjela BiH Hrvata. Nije osa jedan od onih beskicmenjaka koji iz udobne fotelje zagovara podjelu zemlje, on je rvacki specijalc, pripadnik jedinice koja je ucestvovala u etnickom ciscenju Srba iz Hrvatske i ubijanju civila a komandir njegove jedinice se nalazi u Haagu zbog toga ;-) I to sve u Oluji a tek svi oni Srbi pobijeni u Sisku gdje nije metak ispaljen u borbi :run:
manolito

#418 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by manolito »

kv99 wrote:
Ja jos cekam da nam doseli osa i nemoj da ga podcenjujes. Cekaj samo da spasi one iz Haaga jer osa ima svoj "stav " a to vazi mnogo vise nego svi dokazi na sudu :lol: Poslije toga dolazi da na vlastitom primjeru pokaze kako se iz Zenice zagovara etnicka podjela BiH Hrvata. Nije osa jedan od onih beskicmenjaka koji iz udobne fotelje zagovara podjelu zemlje, on je rvacki specijalc, pripadnik jedinice koja je ucestvovala u etnickom ciscenju Srba iz Hrvatske i ubijanju civila a komandir njegove jedinice se nalazi u Haagu zbog toga ;-) I to sve u Oluji a tek svi oni Srbi pobijeni u Sisku gdje nije metak ispaljen u borbi :run:
e sad si gotov, osa je vec krenuo (vidis da se ne javlja) :D
BHCluster

#419 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by BHCluster »

Kada bih Covicu reko hoces li u vladajucu koaliciju ili treci entitet naravno on bi prihvatio vladajucu koliciju jer i sam zna da su bajke na trecem spratu...
luckypot

#420 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by luckypot »

eh evo pravog dokaza da sad treba samo gledati ekonomiju, a ne "evropske integracije" - cim dole imenovani tip kaze da BiH treba brzo u Evropu znaci da sebi za dobro treba promjeniti cilj
BiH zaostajala za ostalim zemljama

Sa sastanka u Luksemburgu poručeno je da BiH nema više vremena za gubljenje i da je EU spremna da ponudi pomoć u ostvarivanju neophodnih reformi u zemlji. Ministar spoljnih poslova Švedske, Karl Bilt je za Dojče vele izjavio: „Nadam se da će političarima u BiH postati prioritet da sada sustignu ostale zemlje u regionu. Posljednjih godina, nažalost, postojala je tendencija zastajanja BiH“.
Al su se prepali sto se rapidno smanjuje broj srba, opet im moraju trcati u pomoc - ali opet ce biti dzaba :D
luckypot

#421 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by luckypot »

ovo je skroz nevezana za temu, ali interesantno, dobro bi bilo da nam @osa kao bivsi hrvatski mozda pojasni o cemu se ovdje radi
Zajednička nabavka vojnih aviona?
25. oktobar 2010. | 13:05 | Izvor: Tanjug Zagreb -- Hrvatska bi mogla da, zajedno sa Slovenijom, BiH i Crnom Gorom, nabavi nove borbene avione, koji bi kontrolisali vazdušni prostor od Triglava do Drine.

Kako izveštavaju hrvatski mediji, kontrola vazdušnog prostora bila je tema prošlonedeljnog razgovora premijera Hrvatske i Slovenije Jadranke Kosor i Boruta Pahora.

Hrvatska sada ima flotu zastarelih aviona MiG-21, od kojih su dva pala za vreme vojne vežbe, dok Slovenija kontrolu vazdušnog prostora plaća Italiji.

Zbog toga se sve glasnije govori o mogućnosti da ona država u regionu koja prva obnovi ratno vazduhoplovstvo, uslugu i troškove može podeliti s ostalim susedima.

Hrvatska televizija, pozivajući se na izvore bliske vladi, izveštava da se načelno razgovaralo o tome da Slovenija učestvuje u nabavci ratne eskadrile, što bi smanjilo troškove Hrvatskoj, a Slovenija bi u najam dobila nekoliko borbenih lovaca presretača.

Verovatno bi time Slovenija učestvovala s približno petinom novca, ali i prava u nabavci ratne eskadrile. Osim s BiH, Hrvatska uzima i mogućnost da se takav vid saradnje ostvari s BiH, pa bi avioni kontrolisali prostor od Triglava do Drine.

"Večernji list" piše da Slovenija plaća Italiji 40 miliona evra u godini i da je nezadovoljna uslugom. Hrvatsku muči što bi njeno vazduhoplovstvo zbog zastarelih MiG-ova, moglo da izgubi sposobnost kontrole, iako ima stotinjak obučenih pilota.

Hrvatskim pilotima treba za doobuku za let na novom avionu oko pola godine, a slovenačkim pilotima koji lete samo na turbopropelerskim "pilatusima", malo više od godine.

Do tada bi vazdušni prostor Slovenije obezbeđivali hrvatski piloti. Par lovaca verovatno bi bio smešten na vojnom aerodromu u Brežicama.

Letos je hrvatska delegacija u Crnoj Gori razgovarala o mogućnosti da hrvatski lovci preuzmu i kontrolu njihovog vazdušnog prostora pa bi zajednički projekt aktivirao i tu ideju.

Stručnjaci moraju da odgovore šta bi takav plan nabavke značio u smislu vlasništva, što u operativnom smislu i da li je bolje da Hrvatska sama nabavi eskadrilu i onda je iznajmljuje Sloveniji, Crnoj Gori, a potencijalno i BiH s obzirom na to da ima svu potrebnu infrastrukturu za obezbeđivanje kontrole vazdušnog prostora ovih suseda, piše "Večernji list".
jel ova zracna kontrola iz hrvatske ukljucuje i treci entitet i rs ili samo onako kontrolisu pa sta se stigne? :? :mrgreen:
muha_sa

#422 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by muha_sa »

luckypot wrote:eh evo pravog dokaza da sad treba samo gledati ekonomiju, a ne "evropske integracije" - cim dole imenovani tip kaze da BiH treba brzo u Evropu znaci da sebi za dobro treba promjeniti cilj
BiH zaostajala za ostalim zemljama

Sa sastanka u Luksemburgu poručeno je da BiH nema više vremena za gubljenje i da je EU spremna da ponudi pomoć u ostvarivanju neophodnih reformi u zemlji. Ministar spoljnih poslova Švedske, Karl Bilt je za Dojče vele izjavio: „Nadam se da će političarima u BiH postati prioritet da sada sustignu ostale zemlje u regionu. Posljednjih godina, nažalost, postojala je tendencija zastajanja BiH“.
Al su se prepali sto se rapidno smanjuje broj srba, opet im moraju trcati u pomoc - ali opet ce biti dzaba :D
:thumbup:
zavrzlama

#423 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by zavrzlama »

luckypot wrote:ovo je skroz nevezana za temu, ali interesantno, dobro bi bilo da nam @osa kao bivsi hrvatski mozda pojasni o cemu se ovdje radi
Zajednička nabavka vojnih aviona?
25. oktobar 2010. | 13:05 | Izvor: Tanjug Zagreb -- Hrvatska bi mogla da, zajedno sa Slovenijom, BiH i Crnom Gorom, nabavi nove borbene avione, koji bi kontrolisali vazdušni prostor od Triglava do Drine.

Kako izveštavaju hrvatski mediji, kontrola vazdušnog prostora bila je tema prošlonedeljnog razgovora premijera Hrvatske i Slovenije Jadranke Kosor i Boruta Pahora.

Hrvatska sada ima flotu zastarelih aviona MiG-21, od kojih su dva pala za vreme vojne vežbe, dok Slovenija kontrolu vazdušnog prostora plaća Italiji.

Zbog toga se sve glasnije govori o mogućnosti da ona država u regionu koja prva obnovi ratno vazduhoplovstvo, uslugu i troškove može podeliti s ostalim susedima.

Hrvatska televizija, pozivajući se na izvore bliske vladi, izveštava da se načelno razgovaralo o tome da Slovenija učestvuje u nabavci ratne eskadrile, što bi smanjilo troškove Hrvatskoj, a Slovenija bi u najam dobila nekoliko borbenih lovaca presretača.

Verovatno bi time Slovenija učestvovala s približno petinom novca, ali i prava u nabavci ratne eskadrile. Osim s BiH, Hrvatska uzima i mogućnost da se takav vid saradnje ostvari s BiH, pa bi avioni kontrolisali prostor od Triglava do Drine.

"Večernji list" piše da Slovenija plaća Italiji 40 miliona evra u godini i da je nezadovoljna uslugom. Hrvatsku muči što bi njeno vazduhoplovstvo zbog zastarelih MiG-ova, moglo da izgubi sposobnost kontrole, iako ima stotinjak obučenih pilota.

Hrvatskim pilotima treba za doobuku za let na novom avionu oko pola godine, a slovenačkim pilotima koji lete samo na turbopropelerskim "pilatusima", malo više od godine.

Do tada bi vazdušni prostor Slovenije obezbeđivali hrvatski piloti. Par lovaca verovatno bi bio smešten na vojnom aerodromu u Brežicama.

Letos je hrvatska delegacija u Crnoj Gori razgovarala o mogućnosti da hrvatski lovci preuzmu i kontrolu njihovog vazdušnog prostora pa bi zajednički projekt aktivirao i tu ideju.

Stručnjaci moraju da odgovore šta bi takav plan nabavke značio u smislu vlasništva, što u operativnom smislu i da li je bolje da Hrvatska sama nabavi eskadrilu i onda je iznajmljuje Sloveniji, Crnoj Gori, a potencijalno i BiH s obzirom na to da ima svu potrebnu infrastrukturu za obezbeđivanje kontrole vazdušnog prostora ovih suseda, piše "Večernji list".
jel ova zracna kontrola iz hrvatske ukljucuje i treci entitet i rs ili samo onako kontrolisu pa sta se stigne? :? :mrgreen:
zato je dodik pozurio sa markizacijom entitetske linije, da ameri znaju kako da lete a ne naruse teritorijalni suverenitet malog ausvica :D
naiskrenije

#424 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by naiskrenije »

Neću ništa da kažem jer bi sve bilo shvaćeno kao provokacija a neću na muku da vam prisjedam. :D
manolito

#425 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by manolito »

naiskrenije wrote:Neću ništa da kažem jer bi sve bilo shvaćeno kao provokacija a neću na muku da vam prisjedam. :D
hajde bolan slobodno, ne ocekujemo nista drugo od tebe
Locked