Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Locked
feral.tribune

#176 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by feral.tribune »

bicebolje wrote:Da bi uspjeli moraju početi. Ja ne vidim ni jedan potez hrvatskih političara koji ide u pravcu stvaranja hrvatske teritorijalne jedinice.
Ako ne uspiju. FBiH će za dogledno vrijeme postati bošnjački entitet.

A to da će im neko dati enitet na osnovu dogovaranja i samilosti, mogu odmah zaboraviti.
Sto ti je genocidno iskustvo . Para vrijedi :evil:
feral.tribune

#177 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by feral.tribune »

dogovor wrote:
kajdara wrote:Očito, hitlerčić Dragan Čović je prevršio svaki prag civiliziranog ponašanja. Ukoliko državotvorni dio bh-populacije i dalje bude maloumno pasivan u smislu da očekuje da vlast neupitno brine o njegovim interesima, situacija će neminovno dovesti do novog krvoprolića. A ono, bez sumnje, odgovara i ostalim kvislinško-kriminalnim bandama, koje verbalno tronarodovanje koriste isključivo za produžavanje vremena u kojem će dovršiti bosnocid. Takav (nervozni) slijed maksimalno su ispoljile u proteklom im mandatu na vlasti, a uz maksimalnu naklonjenost im OHR-a i SREU-e. Što je bilo i za očekivati, s obzirom da je ponestajalo strahodjelnica u BiH, a i sve teže su mogle kontrolirati proces eurointegracija - koje im nikako ne odgovaraju. Samo bosnocidom bi se stavila tačka na njihova kvislinško-kriminalna djela. I to je fokus svih sihroniziranih kvislinško-kriminalnih ponašanja raznoraznih bh-mapara i njihovih malignih metastaza.
Ako ćemo se razbacivati s etiketama svatko može naći hitlerčića i hitlerisimusa. BiH je zemlja njenih naroda, nitko ne će biti podstanar. Hitler ni je htio ništa drugo nego Lebensraum (životni prostor) za njemački narod.
Pila naopako. Tko ovdje traži životni prostor za svoj narod i ondje gdje ga nema. Čović u kojem vidiš hitlerčića ne traži prostor za Hrvate u Tuzli, Zavidovićima. S druge strane ti vidiš propast BiH ako izgubiš vlast nad Širokim brijegom.
Tko je bliže hitlerizmu?????????????
Ne ce se pise sastavljeno . Ni je takodje . To se pise sastavljeno . Negacija se pise odvojeno u pravilu ali ima par izuzetaka . Nisam , Necu , nemoj , nije , nedam :-D Ako nisi znao Hrvati u Tuzli su ljudska bica bas kao i oni u Citluku . Imas ti puno za nauciti . Kako ti se svidja sprski entitet u Mostaru , bosnjacki u Capljini i Ljubuskom , Romski u Duvnu , a bosanski u Sirokom Brijegu i Grudama . Ja bi tako nesto npr . :razz:
duh_sa_sjekirom

#178 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by duh_sa_sjekirom »

nista novo wrote:Nesto poslije ovdje procitani postova takozvani patriota Bi H, u stvari zadrti Bosnjaka bude mi muka odmah. Iako sam uvijek bio za jedinstvenu BiH, poslije ovakvi izjava pojedinaca sam za treci etnitet sto posto. Sto bi ja da mi sudbinu odredjuje svaki indijanac. I ako u stvari nas nece niko nista pitati, ali ako koji Hrvat kaze svoje misljenje ovdje odmah je ni manje ni vise nego Hitler, ratni zlocinac i sta ja znam sve ne. Dragi Bosnjaci sa vasim ponasanjem i razmisljanjem bojim se da ce te i ono malo Hrvata sto su bili za Bosnu razuvjeriti u zajednicki suzivot.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
nista novo

#179 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by nista novo »

feral.tribune wrote:
nista novo wrote:Nesto poslije ovdje procitani postova takozvani patriota Bi H, u stvari zadrti Bosnjaka bude mi muka odmah. Iako sam uvijek bio za jedinstvenu BiH, poslije ovakvi izjava pojedinaca sam za treci etnitet sto posto. Sto bi ja da mi sudbinu odredjuje svaki indijanac. I ako u stvari nas nece niko nista pitati, ali ako koji Hrvat kaze svoje misljenje ovdje odmah je ni manje ni vise nego Hitler, ratni zlocinac i sta ja znam sve ne. Dragi Bosnjaci sa vasim ponasanjem i razmisljanjem bojim se da ce te i ono malo Hrvata sto su bili za Bosnu razuvjeriti u zajednicki suzivot.
Kao prvo u samo jednoj recenici ti fali toliko pismenosti da se pitam kako uopce prelazis cestu . Ne kaze se procitani , nego procitaniH postova , pa ide takozvaniH patriota , a potom zadrtiH ...pa poslije ovakviH a ne ovakvi :-D To sto si ti bio za jedinstvenu to nema nikakve veze kao sto nema veze ni sto si ti za treci tudjmanitet . Ko briga i kome puca prsluk za sto si ti i kakva je tvoja opcija jedne drzave . Bilo koje pa cak i one gdje si se rodio . Kada bi se tebe pitalo i Rusija bi promjenila granice . U Kina . Pravo na misljenje brkati sa pojmom razaranja medjunardno priznatih granica moze nepismen covjek . Pricati kako Bosnu treba dijeliti je udarac na Ustav drzave i nema nikakve veze sa pravom na misljenje . Ono sto Covic predlaze je tersko krivicno djelo . Smijesan si . Imam osjecaj da se jedan forumads krije iza ovih par nickova . 5 covicevih skripara se registrovalo u zadnjih 7 dana . Mnogo bre burazeru za jedan bosanski forum 8-) :razz:
Ajde o pismenosti ne bi sa tobom, ostavi to za neke svoje frustracije. Normalno da mene nece niko pitati za misljenje, vec oni 450 tisuca ili hiljada Hrvata u Bosni. Kao sto koga briga sta ti mislis. Granice se sigurno nece mjenjati, vec je pitanje ravnopravnosti izmedju naroda. I ko je uopce pricao o djeljenju ne Bosne vec BiH. I taj tvoj osjecaj je bezvezan. Ja samo ne bi da ti i tebi slicni odredjuju meni sudbinu, i to je moje pravo. Zato da BiH, ali ne.. Bosnjackoj dominaciji...
popajic

#180 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by popajic »

Eto Torabija u aprilu ponovo na Zetru...moze biti njegova sveta vodica pomogne kod ovog sudbonosnog pitanja u vezi treceg, à more bit i cetvrtog entiteta :-) :-) :-)
exliberal

#181 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by exliberal »

Da vas nesto pitam.

Sta je Federacija BiH?.....kako je nastala , mislim ko se s kim udruzio i napravio Federaciju?
Ako znate kako je nastala zasto se onda opirete da hrvati dobiju ono sto su unijeli u tu federaciju. Mislim bez patriotskih izjava i parola taj dogovor je prihvacen od svih politickih partija.
Hemel

#182 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Hemel »

test01 wrote:Neka ciovic radi sta god hoce,neka bude u koaliciji sa dodikom i neka pocne kao dodik svaki dan da ponavlja koliko ne voli bih.
Siri se koalicija ''razvaljivanja i mrzitelja BiH''. U narednim danima ocekuje se sastanak SNSD, SDS i HDZ BiH, HDZ 1992 u Mostaru kako bi dogovorili dalje kocenje i razbijanje i ovoga sto smo na mukama postigli.
Ponovo se udruzuju dvoje protiv treceg, Hrvati i Srbi protiv drzave Bosane i Hercegovine. Namjerno sam rekao Srbi i Hrvati. Kada se uzme broj glasaca koji su dali svoj glas ovim gore pomenutim strankama dodje se tacno do broja neprijatelja drzave kojega smo imali i 1994 god. prije potpisivanja Wasingtonskog sporazuma.
Eto ima vas dovoljno. Krenite, napravite taj prvi korak, predjite tu liniju tolerancije...sto ste kukavice. :evil:
exliberal

#183 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by exliberal »

Hemel wrote:
test01 wrote:Neka ciovic radi sta god hoce,neka bude u koaliciji sa dodikom i neka pocne kao dodik svaki dan da ponavlja koliko ne voli bih.
Siri se koalicija ''razvaljivanja i mrzitelja BiH''. U narednim danima ocekuje se sastanak SNSD, SDS i HDZ BiH, HDZ 1992 u Mostaru kako bi dogovorili dalje kocenje i razbijanje i ovoga sto smo na mukama postigli.
Ponovo se udruzuju dvoje protiv treceg, Hrvati i Srbi protiv drzave Bosane i Hercegovine. Namjerno sam rekao Srbi i Hrvati. Kada se uzme broj glasaca koji su dali svoj glas ovim gore pomenutim strankama dodje se tacno do broja neprijatelja drzave kojega smo imali i 1994 god. prije potpisivanja Wasingtonskog sporazuma.
Eto ima vas dovoljno. Krenite, napravite taj prvi korak, predjite tu liniju tolerancije...sto ste kukavice. :evil:
Tako su isto srbi govorili 91 ...koja je razlika izmedju tebe i njih?
Prpa.ba

#184 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Prpa.ba »

exliberal wrote:Tako su isto srbi govorili 91 ...koja je razlika izmedju tebe i njih?

Mi ih necemo trpati u masovne grobnice vec samo cekamo da se mirno razidju iz drzave koju mrze. Zadovoljan? :D
Last edited by Prpa.ba on 07/12/2010 19:28, edited 1 time in total.
zemo_online

#185 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zemo_online »

exliberal wrote:Da vas nesto pitam.

Sta je Federacija BiH?.....kako je nastala , mislim ko se s kim udruzio i napravio Federaciju?
Ako znate kako je nastala zasto se onda opirete da hrvati dobiju ono sto su unijeli u tu federaciju. Mislim bez patriotskih izjava i parola taj dogovor je prihvacen od svih politickih partija.

tudjman je hrvate gurnuo u federaciju i za to dobio garancije MZ da ce rijesiti pitanje srba u hrvatskoj.
to je bio deal protiv volje hdz bih,koji se u stvari nije nista ni pitao.
danas je hrvatska etnicki cista,bez srba,a hrvati bih uvaljeni u federaciju ,srbi u bih namireni za izgubljeno u hrvatskoj.danas hrvatska glumi demokraciju bez srba tj. sa srbima kao ukras u hrvatskoj vladi i cini sve da srbi ostanu u srbiji i bih. primjer stanarskih prava.
ovo je abeceda i ko to ne zna,ne zna nista.
Hemel

#186 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Hemel »

exliberal wrote:
Hemel wrote:

Srbi, ni tada ni danas nisu za BiH a ja sam bio tada i danas sam.
Hrvati i ostali (Muslimani, Jugosloveni, Bosanci, Romi...) se nisu udruzili protiv Srba 1991. god. da bi istrijebili Srbe nego su se borili za goli opstanak i opstanak drzave BiH.

Na kraju, sto ti ja moram te stvari objasnjavati...citaj.
1mustra

#187 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by 1mustra »

test01 wrote:

tudjman je hrvate gurnuo u federaciju i za to dobio garancije MZ da ce rijesiti pitanje srba u hrvatskoj.
Ako sam dobro razumio, jasno je da je Hrvatima u Federaciji BiH lose? Samo nije jasno zasto se cude sto im je lose?
AliceInChains

#188 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by AliceInChains »

exliberal wrote:
Hemel wrote:
A sto? Jeli to napisao negdje, da ce Hrvatski i Srpski narod nestati? Mislis, da nije OK, sto je prijetio dusmanima, da ce dobiti batine, ako probaju da se nelegalno bore protiv drzave?
bicebolje

#189 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by bicebolje »

Sudeći po komentarima pojedinih so-called bosanskih patriJota... zbog sikiracije prema Hrvatima koji ostanu u bošnjačkoj teritorijalnoj jedinici.
nista novo

#190 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by nista novo »

Ovdje nikako da se razjasni, Hrvati ne razvaljuju BiH, vec samo traze svoje. Kako kaze ovaj jedan normalan, oni su to i unijeli u federaciju. Znaci ako je federacija nastala sporazumom Bosnjaka i Hrvata, ko tu razvaljuje Bi H.
zemo_online

#191 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zemo_online »

1mustra wrote:
test01 wrote:

Ako sam dobro razumio, jasno je da je Hrvatima u Federaciji BiH lose? Samo nije jasno zasto se cude sto im je lose?

mnogo im je bolje nego srbima u hrvatskoj.
zemo_online

#192 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zemo_online »

vi koji ste za treci treba da znate prije svega da vas je sluzbeni zagreb u to uvalio i da treba da svoje zaoke usmjerite prema zagrebu i hdz-u,a ne prema sarajevu.
tudjman i prlic su prihvatili sporazum u vase ime ,a ne alija ili silajdzic.
Socijalista

#193 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Socijalista »

bicebolje wrote:

Sudeći po komentarima pojedinih so-called bosanskih patriJota... zbog sikiracije prema Hrvatima koji ostanu u bošnjačkoj teritorijalnoj jedinici.
O kakvim ti teritorijalnim jedinicama pricas? Jedina teritorijalne jedinica je BiH, ostalo su dva entiteta i jedan distrikt. Sto ce Cova ponovo Hrvatima prosuti pricu eto nije islo morali smo uzeti ono sto se uzeti moglo...bla bla bla... :D Ono sto se uzeti moglo je Aprilski paket i drugo ne ide i ne moze...

Dokaz cete vidjeti u Subotu. :thumbup:
exliberal

#194 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by exliberal »

AliceInChains wrote: A sto? Jeli to napisao negdje, da ce Hrvatski i Srpski narod nestati? Mislis, da nije OK, sto je prijetio dusmanima, da ce dobiti batine, ako probaju da se nelegalno bore protiv drzave?
Nije sija jest vrat.....pa procitao sam dosad mali milion komentara da se srbima i hrvatima sprema traktorijada ako nebudu slusali bosnjake....Ja opet kazem ovakve su izjave dolazile od srba 91 ( uz malu korekciju tad se govorilo o jugoslavij) i sad kad ja pitam kakva je razlika
A ta prica da ce dobit batine....to pocinjete ko Komsic da prodajete maglu.... ;-)
Prpa.ba

#195 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Prpa.ba »

bicebolje wrote:Sudeći po komentarima pojedinih so-called bosanskih patriJota... zbog sikiracije prema Hrvatima koji ostanu u bošnjačkoj teritorijalnoj jedinici.
Pustite suplju. Bosnjaci nece dozvoliti formiranje tzv. Herceg-Bosne jer nam to nije u interesu. Zasto bismo od gotovine (Federacije koja ubrzano postaje bosnjacki entitet) pravili veresiju? Jer smo divni i multi-kulti? Aha, pravo :lol: to je prica zaostala negdje u 1995.
Socijalista

#196 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Socijalista »

alternativni wrote:
Socijalista wrote: Dokaz cete vidjeti u Subotu. :thumbup:
Jel to SDP nesto planira u subotu ili?
U Subotu slijedi zakucavanje Dejtona+ :D
nista novo

#197 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by nista novo »

Prpa.ba wrote:
bicebolje wrote:Sudeći po komentarima pojedinih so-called bosanskih patriJota... zbog sikiracije prema Hrvatima koji ostanu u bošnjačkoj teritorijalnoj jedinici.
Pustite suplju. Bosnjaci nece dozvoliti formiranje tzv. Herceg-Bosne jer nam to nije u interesu. Zasto bismo od gotovine (Federacije koja ubrzano postaje bosnjacki entitet) pravili veresiju? Jer smo divni i multi-kulti? Aha, pravo :lol: to je prica zaostala negdje u 1995.
Tako su i Srbi mislili, pa zna se kako je zavrsilo. Samo naprijed, tako se razvaljuje..
AliceInChains

#198 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by AliceInChains »

1mustra wrote:
test01 wrote:

Kako sam ja razumio, neki Hrvati se osjecaju lose, zato sto su tupavi, jer su zaboravili, sto su u toj situaciji, da im se ne zivi u sopstvenoj drzavi. Sto ste se borili protiv Bosnjaka, ha? Jesu li vas to ko fol diskriminirali, zato sto su vam odobrili vasu Hrvatsku jedinicu u sastavu ARBIH, pa ste im zbog toga okrenuli ledza? Ili, zato sto ste i mimo tih sranja zadrzali oteti dio Bosanskog telekoma(HT Mostar), ElektroprivredeBIH(HB Elektroprivreda), itd. Ugrozeni ste, zato sto vas je Tudman zahebo, ili zato sto vam vase pamcenje ne sluzi ni 15 godina. Jer kad bi vi bili u stanju, da ta citava sranja, koje ste prouzrokovali saberete u vasoj glavi, onda bi dosli do zakljucka, da ste se malo bezze napuhali. Jeli vas to Bosnjaci tjeraju iz Sirokog Brijega, ili iz "zapadnog" Mostara? Ne. Samovoljno idete i vasi politicari ne rade ama bas nista, da to sprijece, nego umjesto toga okrivljuju nonstop Bosnjake i udruzuju se sa Cetnicima. A znate sta: Dodo i Zlaja su se odlucili, da se o nekim stvarima odluce i mimo formiranja vlade na drzavnom nivou. I, ko tu ispada najveci majmun, ako se taj dogovor stvarno obijelodani? Vas stozerni car Cvoka. Birajte te vase ublehase i dalje, po mom misljenju niste ni bolje zasluzili. Ali dobro, mi zivimo u demokratiji, gdje moze svako laprdati do mile volje. A vi i dalje glumite tu ugrozenost i kukajte.....umjesto da se probudite iz te kome i sa Bosnjacima graditi drzavu za vas i za njih.
Socijalista

#199 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Socijalista »

nista novo wrote:
Prpa.ba wrote:
Tako su i Srbi mislili, pa zna se kako je zavrsilo. Samo naprijed, tako se razvaljuje..
Pitam se samo kako ce to neko iznijeti Vares, Busovacu, Zepce, Vitez, Mostar...tek tako TAMO NEGDJE. Pusti tu benavu pricu i gledaj malo realnije na stvari, nece bolan niko pristati na jos jednu tvorevinu koja bi kocila BiH. :thumbup:

Treba traziti rijesenja unutar sadasnje administrativne podjele i idemo dalje dok ne dodju bolje vremena.
AliceInChains

#200 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by AliceInChains »

nista novo wrote:
Prpa.ba wrote:
Hrvatski otac Tudman vas je spakovao u Federaciju i to je jos sa njegovom rukom i Americkim penkalom potpisao. Nema tu nikakvog nametanja. Zelim ti puno srece u skontanju te cinjenice i s tim prouzrokovanih posljedica
Locked