...a ovo je IVccccRadio Sarajevo wrote:
Pitaju s kim ćemo u Jugoslaviju?
Ovo je IVb srednje škole u Čakovcu

...a ovo je IVccccRadio Sarajevo wrote:
Pitaju s kim ćemo u Jugoslaviju?
Ovo je IVb srednje škole u Čakovcu

Radio Sarajevo wrote:Pod pretpostavkom da će i naši narodi nekada doći pameti, Jugoslavija se čini kao jedina logična ideja na ovim prostorima i ona će pobijediti kad - tad. Mi to možda nećemo doživjeti, ali isti narod, kao što je naš (tu mislim na sve koji su nekad činili Jugoslaviju) će kad - tad ponovo početi razmišljati normalno. Nestaće šatoraši, ultra Bošnjaci, četnici, srbende, ustaše itd., te će eventualno činiti manjinu koja neće biti zabranjivana jer neće ništa moći promijeniti.
Tada, kada sve ovo bude juče, pametni mozgovi će početi raditi zajedno, najprije se ekonomski, a zatim i politički ujediniti.
Biti sam i ovako mali u moru lešinara kao što su Njemačka, Francuska, Engleska i sl. je prosto nemoguće ako želiš sebi išta dobro.
Kao što Tito reče u partizanskom Splitu:
Nijedna naša republika ne bi bila niko i ništa, da nismo svi zajedno.
Upravo tako je sada.
ma neee, odjeljenje kurira...spreca wrote:Niski specijalci![]()
![]()
Noćgubite, a?Danguba wrote:ma neee, odjeljenje kurira...spreca wrote:Niski specijalci![]()
![]()
Znaci ostacemo nista zauvijekDobrinja80 wrote:Radio Sarajevo wrote:Pod pretpostavkom da će i naši narodi nekada doći pameti, Jugoslavija se čini kao jedina logična ideja na ovim prostorima i ona će pobijediti kad - tad. Mi to možda nećemo doživjeti, ali isti narod, kao što je naš (tu mislim na sve koji su nekad činili Jugoslaviju) će kad - tad ponovo početi razmišljati normalno. Nestaće šatoraši, ultra Bošnjaci, četnici, srbende, ustaše itd., te će eventualno činiti manjinu koja neće biti zabranjivana jer neće ništa moći promijeniti.
Tada, kada sve ovo bude juče, pametni mozgovi će početi raditi zajedno, najprije se ekonomski, a zatim i politički ujediniti.
Biti sam i ovako mali u moru lešinara kao što su Njemačka, Francuska, Engleska i sl. je prosto nemoguće ako želiš sebi išta dobro.
Kao što Tito reče u partizanskom Splitu:
Nijedna naša republika ne bi bila niko i ništa, da nismo svi zajedno.
Upravo tako je sada.
![]()
![]()
![]()
Lijepo napisano, zbog ovakvih mišljenja sam i postavio temu.
Sve 'republike' će biti ništa sve dok se ponovo neujedine.
spreca wrote:Znaci ostacemo nista zauvijek
U žestokoj konkurenciji, rijetko glupa tema.Dobrinja80 wrote:
Zašto da ne?
Koji su razlozi za a koji protiv?
Banksy wrote:U žestokoj konkurenciji, rijetko glupa tema.Dobrinja80 wrote:
Zašto da ne?
Zato što smo prije koju god imali krvav rat u kojem smo se borili svi protiv svih, a iza kojeg je ostalo stotine hiljada srodnika brutalno ubijenih i ranjenih u tom ratu, Cetrdesetprve-pete jos i vise...
zato što smo otišli u različitim pravcima, dosegavši različite demokratske, kulturološke, civilizacijske nivoe (koji su i u onoj državi bili različiti) Kao i u svakoj slozenoj drzavnoj zajednici...
zato što su globalni trendovi regionalizacija, Dakle, bili bi u trendu...![]()
zato što niko nema nikakv konkretan i suvisao interes da utapa svoju teško izborenu samostalnost u neku novu, imaginarnu zajednicu, EU...?
zato što ta nova zajednica ne bi bila replika i preslik one bivše, sretne i dobre države, a na koju svi pomišljamo kad govorimo o Jugoslaviji, jer su to nepovratno prošla vremena i jer ne možeš opet imati 18 jednom kad napuniš 60, Potpuno se slazem, ali ne zbog godina, nego losa japija...![]()
zato jer je jednostavno besmisleno. Apsolutno... pita, govna...
Razlog za mi je teško naći. Bilo bi, ali ovako je bolje...![]()
Dobro, može i tako, ukratko, dijelom ...nosara wrote:Banksy wrote: zato jer je jednostavno besmisleno. Apsolutno... pita, govna...
Da i zato Bosnjaci kao narod vise NIKADA nece pristati na neku novu Jugoslaviju.nosara wrote:Banksy wrote:U žestokoj konkurenciji, rijetko glupa tema.Dobrinja80 wrote:
Zašto da ne?
Zato što smo prije koju god imali krvav rat u kojem smo se borili svi protiv svih, a iza kojeg je ostalo stotine hiljada srodnika brutalno ubijenih i ranjenih u tom ratu, Cetrdesetprve-pete jos i vise...
zato što smo otišli u različitim pravcima, dosegavši različite demokratske, kulturološke, civilizacijske nivoe (koji su i u onoj državi bili različiti) Kao i u svakoj slozenoj drzavnoj zajednici...
zato što su globalni trendovi regionalizacija, Dakle, bili bi u trendu...![]()
zato što niko nema nikakv konkretan i suvisao interes da utapa svoju teško izborenu samostalnost u neku novu, imaginarnu zajednicu, EU...?
zato što ta nova zajednica ne bi bila replika i preslik one bivše, sretne i dobre države, a na koju svi pomišljamo kad govorimo o Jugoslaviji, jer su to nepovratno prošla vremena i jer ne možeš opet imati 18 jednom kad napuniš 60, Potpuno se slazem, ali ne zbog godina, nego losa japija...![]()
zato jer je jednostavno besmisleno. Apsolutno... pita, govna...
Razlog za mi je teško naći. Bilo bi, ali ovako je bolje...![]()
To cemo vidjeti, ko ziv ko mrtav.nosara wrote:Oni ce prije nas u eu... Ono, nije da to nije ambis...
Cisto fasisticko razmisljanjeGojeni H wrote:Sto? Imaju li Slovenija i Hrvatska idiotskih problema oko priznavanja ili nepriznavanja genocida, stopiranja procesa priblizavanja EU, posjete cetnika iz Srbije, ...?Ali Kemal wrote:Ne vjerujem da iko normalan ovako razmisljaGojeni H wrote:
Ne vjerujem da bi vecina Bosnjaka bila protiv iseljenja Srba u Srbiju.
Svi imaju ekonomske probleme, samo mi imamo probleme nebeske prirode.
Dakle, govoriti o tome kako je vecini Bosnjaka stalo da Srbi ostanu radi bratstva i jedinstva je idiotizam.
MEMORANDUM II (2011)
- Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, te optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju.
- Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa u Haškom tribunalu.
- BiH, Hrvatsku i Kosovo natjerati da odustanu od tužbi pred međunarodnim sudovima.
- Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa državama iz regiona.
-Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i suđenju Mladiću pred domaćim pravosuđem.
- Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.
- Pomagati otcjepljenje Republike Srpske.
- Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciju srpskih zajednica u državama regiona u svesrpsku zajednicu.
- Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.
Autori: Dobrica Ćosić, Ljubomir Tadić i Matija Bećković
MEMORANDUM I (1986)
- Granice Srbije nisu u skladu s etničkim sastavom i trebaju se prekrajati, jer je Ustav iz 1974. nanio mnogo štete Srbiji, zbog stvaranja AP Vojvodine i Kosova, razvodnjavanje federacije, kao i zbog umjetnih administrativnih granica koje ne predstavljaju “pravu” sliku
- Ugroženost srpskog naroda od drugih naroda unutar SFR Jugoslavije: asimilacija, iskorišćavanje, istjerivanja, nemogućnost izražavanja, marginalizacija u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i naučnoj sferi
- Jačanje antisrpskih snaga unutar SFR Jugoslavije (Hrvati, Albanci)
- Potreba za brzom akcijom da se spriječi propadanje Srbije i srpskog naroda
Autori: Pavle Ivić, Antonije Isaković, Dušan Kanazir, Mihajlo Marković, Dejan Medaković, Vasilije Krestić, Ivan Maksimović, Kosta Mihajlović; Sprovodilac: Slobodan Milošević; Rezultati: ratovi u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.
Ma moze kad udjemo u EU biti cemo dio unije.Mister Yes wrote:Pa dobro, ako su Srbi problem, možemo li bar sa Hrvatskom da se ujedinimo? Please
Vrlo moguća varijanta, s tim da pored Hr imamo i ostale članice EU sa kojima se ujedinjujemo...Mister Yes wrote:Pa dobro, ako su Srbi problem, možemo li bar sa Hrvatskom da se ujedinimo? Please
Sonac wrote:Puno Sarajevo Valtera, antifašista, ljevičara, jugonostalgičara, boraca za slobodu (čiju li) a evo ruka ako se i jedan nađe da se usprotivi sutrašnjem dolasku čika Tome, potencijalog precjednika 3. Juge a čiju biografiju svi dobro znamo.
Ne neće se usprotiviti već će i ono malo ljudi što dignu glas ili poput mene uprazno komentarišu nazvati primitivcima ili nekim drugim podrugljivim imenom.
E pa urbana gospodo, intelektualci, proleteri, pošampi vam se po crvenom simbolu sa pet krakova i pokenjam po prvoj, drugoj i trećoj jugi!
Znaci ovo je fasizam?Ali Kemal wrote:Cisto fasisticko razmisljanjeGojeni H wrote: Sto? Imaju li Slovenija i Hrvatska idiotskih problema oko priznavanja ili nepriznavanja genocida, stopiranja procesa priblizavanja EU, posjete cetnika iz Srbije, ...?
Svi imaju ekonomske probleme, samo mi imamo probleme nebeske prirode.
Dakle, govoriti o tome kako je vecini Bosnjaka stalo da Srbi ostanu radi bratstva i jedinstva je idiotizam.