TREĆA JUGOSLAVIJA
-
Dobrinja80
#1 TREĆA JUGOSLAVIJA
Zašto da ne?
Koji su razlozi za a koji protiv?
Koji su razlozi za a koji protiv?
-
Bodkin
#3 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
koliko je bilo mrtvih i stvaranju njemacke? amerike? italije?
-
ime_kojeg_nema
#4 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Kako reče Diplomac, ko hoće da obnavlja Jugoslaviju moraće da siđe po nju u masovne grobnice jer je tamo završila. Nažalost. Još je neko rekao da su Jugoslaviju pravili najbolji a srušili najgori. I sa tim se slažem. Lijepa je bila ideja Jugoslavije ali je nemoguća nakon svega što se desilo. Mislim da se o obnovi Jugoslavije ne može govoriti racionalno i u smislu pobrojavanja tehničkih detalja za i protiv. Zločin je pobjedio tu ideju.
-
Moenx
#5 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Pa naprosto pored svega ekonomske kulturne etnicke razlike izmedju nekoc republika pokazale su da postoje razlzoi za zasebne drzave onoliko koliko recimo izmedju Austrije I Madzarske
A grobnica je bilo i u drugom sv ratu -- nekih 100 000 Bosnjaka kao i sada
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
Dobrinja80
#7 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
insomnia78 wrote:Preko 100 000 mrtvih?
Puno više mrtvih i masovnih grobnica je bilo u Drugom svjetskom ratu pa je ipak stvorena SFRJ.
Kao što je drug TITO govorio
''Mi smo more krvi prolili za bratstvo i jedinstvo naših naroda. E nećemo nikom dozvoliti da nam dira ili da nam ruje iznutra, da se ruši to bratstvo i jedinstvo.''
Zašto nebi obnovili ovu plemenitu ideju?
Zar nije očigledno da nas je zadesilo zlo na koje nas je često upozoravao?
- Tvrtko II Kotromanić
#8 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
neka hvala
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Ma zabunio se nas Francuz, ne pricamo o AlziruBodkin wrote:koliko je bilo mrtvih i stvaranju njemacke? amerike? italije?
- General War
#11 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
S kime da je obnovis pobogu? Jedino Makedonce primam bez pitanjaDobrinja80 wrote:insomnia78 wrote:Preko 100 000 mrtvih?
Puno više mrtvih i masovnih grobnica je bilo u Drugom svjetskom ratu pa je ipak stvorena SFRJ.
''Mi smo more krvi prolili za bratstvo i jedinstvo naših naroda. E nećemo nikom dozvoliti da nam dira ili da nam ruje iznutra, da se ruši to bratstvo i jedinstvo.''
-
Dobrinja80
#12 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Ta ideja je pobijedila mnogo veče zločince i zločine, i ujedinila naše narode i narodnosti. A zločince je pronalazila likvidirala čak i u Argentini .ime_kojeg_nema wrote:Kako reče Diplomac, ko hoće da obnavlja Jugoslaviju moraće da siđe po nju u masovne grobnice jer je tamo završila. Nažalost. Još je neko rekao da su Jugoslaviju pravili najbolji a srušili najgori. I sa tim se slažem. Lijepa je bila ideja Jugoslavije ali je nemoguća nakon svega što se desilo. Mislim da se o obnovi Jugoslavije ne može govoriti racionalno i u smislu pobrojavanja tehničkih detalja za i protiv. Zločin je pobjedio tu ideju.
-
Moenx
#13 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Ma necemo mi Bosanci i Hercegovci ; znaci kako da udjemo mi ginuli ginuli smo cak i za danasnju Hrvatsku kad se rat i ratista preselila ovdje i onda bi ispali bas ono glupiDobrinja80 wrote:insomnia78 wrote:Preko 100 000 mrtvih?
Tako ocito udarit na multietnicnost i tako ispastat i onda opet govoriti o nekoj jednakosti nemoguce prvo neka pola Srbije iHrvatske prodje Mars do Srebrenice pa mozda mozda ali mozda
-
Dobrinja80
#14 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Ekonomija je bila mnogo jača u zajedničkoj državi.Moenx wrote:Pa naprosto pored svega ekonomske kulturne etnicke razlike izmedju nekoc republika pokazale su da postoje razlzoi za zasebne drzave onoliko koliko recimo izmedju Austrije I Madzarske
- Danguba
#15 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
s' kime?
- bh.tornjak
#16 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
neka....fala ti na toj "plemenitoj ideji"....Dobrinja80 wrote:insomnia78 wrote:Preko 100 000 mrtvih?
pravi tu trecu jugu u svojoj kuci......a dalje jok...
-
Moenx
#17 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Pa JUgonostalgicari nisu problem ali samo bez realizacijeDobrinja80 wrote:Ekonomija je bila mnogo jača u zajedničkoj državi.Moenx wrote:Pa naprosto pored svega ekonomske kulturne etnicke razlike izmedju nekoc republika pokazale su da postoje razlzoi za zasebne drzave onoliko koliko recimo izmedju Austrije I Madzarske
A teze pojedinih Republika u SFRJ da su u ekonomsko neravnopravnom polozaju u odnosu na druge bile su uvod u podjele
A ekonomski resursi kao i mogucnosti razvoja su razliciti
- limeni
#18 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Srbi kad su slabiji: "Ko nas bre zavadi ajmo komsija da locemo, niko se ne voli kao ti i ja brate jedinstveni"
Srbi kad su u boljoj poziciji: "Noz, zica..mrs u Tursku, gdje god je srbin to je Srbija do tokija, 14te 14te na svaba udario"
Kakva jugoslavija kakva velika srbija nama je put u Europsku Uniju.
Srbi kad su u boljoj poziciji: "Noz, zica..mrs u Tursku, gdje god je srbin to je Srbija do tokija, 14te 14te na svaba udario"
-
Bodkin
#19 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
njemacku necemo u jugu, ne brinibh.tornjak wrote:neka....fala ti na toj "plemenitoj ideji"....Dobrinja80 wrote:insomnia78 wrote:Preko 100 000 mrtvih?
pravi tu trecu jugu u svojoj kuci......a dalje jok...
-
AkHolic
#20 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Bosna i Hercegovina je treća Jugoslavija.
- SaraFina
#21 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Meni su ove teme jugonostalgičara prosto rečeno mazohističke
Neki dan u Srbiji prekrojise povijest i od Četnika i Koljača napraviše junaka, gospodina Draze.
Sad bi ublehaši dozvolili da stvaranjem nove Juge moja djeca i unuci moraju učiti kako je Ratko Mladić takodje bio junak što pokla i pobi preko 8000 dahija.
Koji mazohista moraš biti za ovakve ideje?
Neki dan u Srbiji prekrojise povijest i od Četnika i Koljača napraviše junaka, gospodina Draze.
Sad bi ublehaši dozvolili da stvaranjem nove Juge moja djeca i unuci moraju učiti kako je Ratko Mladić takodje bio junak što pokla i pobi preko 8000 dahija.
- Opetja033
#22 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Ta ideja je umrla za sva vremena. Sahranjena, kremirana, unistena, zavrsila na smecu historije nepovratno.
Ostala je samo jos sacica ovih dinosaurusa. Kad oni izumru o toj nakaradnoj tvorevini ce se moci citati samo u kratkim pasusima knjiga o historiji Balkana.
Srecom pa je tako.
@SaraFina: pokretac teme moze biti mazohista a moze biti i jedan od ovih sto rehabilitovase Djenerala. A u principu se svede na isto.
Ostala je samo jos sacica ovih dinosaurusa. Kad oni izumru o toj nakaradnoj tvorevini ce se moci citati samo u kratkim pasusima knjiga o historiji Balkana.
Srecom pa je tako.
@SaraFina: pokretac teme moze biti mazohista a moze biti i jedan od ovih sto rehabilitovase Djenerala. A u principu se svede na isto.
-
Dobrinja80
#23 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Znaš ti šta je za Jugu bila Evropska unija?limeni wrote:Srbi kad su slabiji: "Ko nas bre zavadi ajmo komsija da locemo, niko se ne voli kao ti i ja brate jedinstveni"![]()
Srbi kad su u boljoj poziciji: "Noz, zica..mrs u Tursku, gdje god je srbin to je Srbija do tokija, 14te 14te na svaba udario"![]()
ŠAŠA
- Tony Soprano
#24 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
Cetnike i ustase, sve ih izrokat'.
- Danguba
#25 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA
bas takoSaraFina wrote:Meni su ove teme jugonostalgičara prosto rečeno mazohističke![]()
ko zna, mozda dodju neka normalna vremena sa normalnim ljudima pa se nesto pokusa a do tada, svako sebi.