Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post Reply
hecimnadri

#1 Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by hecimnadri »

Sve mi izgleda da se ovo dešavalo po unaprijed osmišljenom scenariju.Nažalost neki bošnjaci su povjerovali u informacije oko načina i mjesta hapšenja koje su im plasirali mediji iz Srbije,
Zamislite dokle ide cinizam pojedinih medija da pojedinim naslovima (dobro iskonstruisanim )pokušavaju Srbiju oprati od dugogodišnje nesaradnje sa Haškim tribunalom.Evo jednog primjera laži medija koji su se koliko još jučer izvinuli zbog informacija koje su pustili u eter (u ne tako dalekoj prošlosti) a koje su bile štetne po ljude u BiH,Hrvatskoj ...
Pitam se ko može biti toliko lud pa da vjeruje informaciji da se Mladić krio u Zrenjaninu radeći kao najamni radnik na građevini Te i slične priče mogu biti priče za malu djecu ,na takve netreba nasjedat.
Nadam se da ni Evropa neće progutati ovo te da će od Srbije još mnogo što šta tražiti kao i hapšenje ostalih ratnih zločinaca.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2 Re: Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by prljavi Hare »

Kraljevi laži i podvala se svoje titule svjetskih prvaka nikada neće odreći!!! :evil:
A neki dan se RTS javno izvinjava zbog njihovog djelovanja tokom rata i poratnog perioda,a onda opet laži,
laži,laži......
veiz

#3 Re: Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by veiz »

Ono što je Srbija uradila je mali korak ali poztitivan.Evropa treba da zahtjeva još što šta prije nego li daju pristupnicu Srbiji.
Prvo što treba tražitit od Srbije je hapšenje preostalih ratnih zločinaca.
Drugi uslov Srbiji bi bio da treba donijeti zakon o zabrani fašističkih organizacija,a takvih u Srbiji nije mali broj,sudeći po0 ovim zadnjim okupljanjima.
Treći uslov :Zatvoriti medije, koji lažu ,potpiruju,huškaju ,veličaju zločine ili svojim lažnim informacijama dovode do počinjenja istih.
Četvrti uslov :da se riješi pitanje granica sa BiH na obostrano zadovoljstvo.

.......
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4 Re: Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by plain vanilla »

hecimnadri wrote:Sve mi izgleda da se ovo dešavalo po unaprijed osmišljenom scenariju.Nažalost neki bošnjaci su povjerovali u informacije oko načina i mjesta hapšenja koje su im plasirali mediji iz Srbije,
Zamislite dokle ide cinizam pojedinih medija da pojedinim naslovima (dobro iskonstruisanim )pokušavaju Srbiju oprati od dugogodišnje nesaradnje sa Haškim tribunalom.Evo jednog primjera laži medija koji su se koliko još jučer izvinuli zbog informacija koje su pustili u eter (u ne tako dalekoj prošlosti) a koje su bile štetne po ljude u BiH,Hrvatskoj ...
Pitam se ko može biti toliko lud pa da vjeruje informaciji da se Mladić krio u Zrenjaninu radeći kao najamni radnik na građevini Te i slične priče mogu biti priče za malu djecu ,na takve netreba nasjedat.
Nadam se da ni Evropa neće progutati ovo te da će od Srbije još mnogo što šta tražiti kao i hapšenje ostalih ratnih zločinaca.
U ovom slucaju nije bitno ko sta misli, EU je ucijenila Srbiju suradnjom s Haagom..izrucenjem Mladica sada, oni ce tu obavezu i ispuniti, i dobiti plusic u Europi.
Mladica ce lijepo unovciti, a ovo vrijeme za koje su ga kao trazili, njegova cijena je rasla..kao kad malo novca ulozis u nesto, a zaradis ekstra profit..e tako ce i Srbija profitirati izrucenjem Mladica.
S obzirom da nije imao novi identitet, nove dokumente, sumnjam da je bio u toj kuci sve vrijeme..a kamoli da je radio na nekakvoj gradjevini, jer i tada bi morao dati dokumente.
Najgore od svega je sto Srbija misli da ce predajom Mladica Haagu njihov obraz postati cist, i da su oprali ruke od Srebrenice i ostalih zlocina.
prljavi Hare

#5 Re: Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by prljavi Hare »

Sarajmen wrote:
prljavi Hare wrote:Kraljevi laži i podvala se svoje titule svjetskih prvaka nikada neće odreći!!! :evil:
A neki dan se RTS javno izvinjava zbog njihovog djelovanja tokom rata i poratnog perioda,a onda opet laži,
laži,laži......
To na šta aludiraš se dotiče pojma KATARZA , i sasvim sigurno će sudski proces osumnjičenog ratnog zločinca Mladića , ma koliko bio bolan za srbijansko društvo, ipak taj proces ubrzati . A koliko će on trajati, zavisi najviše od njega samog. Naravno, i odgovorni za ratnohuškačku propagandu imaju svoju ulogu , a najbolje će biti ocijenjeni od strane svoje struke. Tako da je po meni to sve dio procesa...
Do određenog stepena katarze i otrežnjenja poslije ovoga hapšenja u Srbiji bi trebalo da dođe,u šumsko-
četničko-genocidnoj tvorevini, NIKAKO!!!!!
Eto ti samo još "junačkih" tekstova uz gusle i brlju! :x
Komrad

#6 Re: Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by Komrad »

Ne treba Srbiju nagraditi zbog predaje Mladica nego je treba kazniti zbog njegovog skrivanja i zastite koju mu je pruzala
seln

#7 Re: Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by seln »

Neka vrsta nagrade bi vec bila potrebna...npr. ukinuti im sankcije iz 1993.
Hodidid

#8 Re: Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by Hodidid »

Dovoljno je Mladic zdrav da prati sudjenje. Uz dobru lijecnicku njegu moze on jos pogurati jos par godina. Taman da se sudjenje privede kraju i izrekne presuda. Cim se on krio uza zid u kuci da ga policija ne bi uocila na prozoru onda je on dovoljno lucidan i za druge svari. Dementna osoba nije sposobna ni usta kako treba obrisati a kamoli da se krije godinama i uz to da se sam predstavi policajcu kao Ratko mladic uz vadjenje stare licne karte, nakon sto su ga kao otkrili.

Iako je sva ta prica oko hvatanja Mladica u Lazarevu jedna velika ubleha. Gdje se lijecio nakon srcanih i mozdanih udara. Nece mi valjda neko reci da mu porodica nije omogucila najbolju mogucu njegu u proteklih 10 godina. Bez kvalitetne strucne medicinske pomoci svih ovih godina vjerovatno na VMA ne bi on danas hodio zemljom.

Cuj sam sebi ordinirao lijekove ccccc.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9 Re: Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by PipiDugaDevetka »

Sarajmen wrote:Hapšenje osumničenih ratnih zločinaca je OBAVEZA, u ovom slučaju obaveza srbijanskih sigurnosnih struktura. Uz svo osnovano prigovaranje zašto to nije urađeno znatno prije....ipak je i taj korak napravljen, to je po meni dobro došla vijest i čin i htjeli mi to priznati ili ne, jedna vrsta zahvalnosti ovoj srbijanskoj Vladi svakako pripada. Svaka obaveza je indirektno vezana i za određena PRAVA. Jedino sam trenutno saglasan da od mene ima-ju bjanko saglasnost da u smislu prava, uhapšenik ima pravo na adekvatno suđenje.

A da će srpska mitologija dobiti novu sirovinu, ne sumnjam...
Skrenuo bih pažnju na dramatičnost ovog srbijanskog ''hapšenja'', ustvari, predaje. Tadić će SIGURNO izgubiti decembarske opšte izbore. Možda bi ih izgubio i bez ''hapšenja'', ali se svako poštovanje međunarodnih obaveza treba podržati. To što još jedan lik ulazi u mitologiju ''nebeskog naroda'', hbga, ući će i BoTa, ali kao pan-dan Vuku Brankoviću-izdajici srpskoj.
ajmin

#10 Re: Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by ajmin »

veiz wrote:Ono što je Srbija uradila je mali korak ali poztitivan.Evropa treba da zahtjeva još što šta prije nego li daju pristupnicu Srbiji.
Prvo što treba tražitit od Srbije je hapšenje preostalih ratnih zločinaca.
Drugi uslov Srbiji bi bio da treba donijeti zakon o zabrani fašističkih organizacija,a takvih u Srbiji nije mali broj,sudeći po0 ovim zadnjim okupljanjima.
Treći uslov :Zatvoriti medije, koji lažu ,potpiruju,huškaju ,veličaju zločine ili svojim lažnim informacijama dovode do počinjenja istih.
Četvrti uslov :da se riješi pitanje granica sa BiH na obostrano zadovoljstvo.

.......
Peti uslov :zabraniti bilo kakav oblik vojne organizacije, obuke i td. napraviti uredjenje kao u Japanu, koji nema vojsku i jedino tako mozemo biti sigurni da ove konjine nece opet krenuti da nas kolju.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11 Re: Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by PipiDugaDevetka »

seln wrote:Neka vrsta nagrade bi vec bila potrebna...npr. ukinuti im sankcije iz 1993.
Misliš na ''nepravedne sankcije'' iz maja ili juna 1992. kada su rezolucijama UN SB bili označeni kao agresori na BiH i Hrvatsku? Ukinuti, nego šta, ali ne poništiti te rezolucije. Neka djeca u školama uče ko je bio agresor, a kasnije počinio i genocid.
prljavi Hare

#12 Re: Treba li Srbiju nagraditi zbog predaje mentalno upitnog

Post by prljavi Hare »

Hodidid wrote:Dovoljno je Mladic zdrav da prati sudjenje. Uz dobru lijecnicku njegu moze on jos pogurati jos par godina. Taman da se sudjenje privede kraju i izrekne presuda. Cim se on krio uza zid u kuci da ga policija ne bi uocila na prozoru onda je on dovoljno lucidan i za druge svari. Dementna osoba nije sposobna ni usta kako treba obrisati a kamoli da se krije godinama i uz to da se sam predstavi policajcu kao Ratko mladic uz vadjenje stare licne karte, nakon sto su ga kao otkrili.

Iako je sva ta prica oko hvatanja Mladica u Lazarevu jedna velika ubleha. Gdje se lijecio nakon srcanih i mozdanih udara. Nece mi valjda neko reci da mu porodica nije omogucila najbolju mogucu njegu u proteklih 10 godina. Bez kvalitetne strucne medicinske pomoci svih ovih godina vjerovatno na VMA ne bi on danas hodio zemljom.

Cuj sam sebi ordinirao lijekove ccccc.
Nije,nego ga je Dr.Dabić liječio svojim metodama!!! :D
Ponavljam,kraljevi laži i iskrivljavanja!!!!!MORDOR I NJIHOVI MEDIJI!!!!

Радио-телевизије Србије
Image
Post Reply