Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#876 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pici »

zašto prdCenikovi žandarmi nisu Apsili i privodili kokošHare pa makar legtimisali na dobacivanja i psovke i uvrede...kad dojdu delegacije iz šhumske na pomen u dobrovoljačku povedu popove i razna obilježlja pa ih policija ne Apsi nego čuva od ustaškomudžahedinskih zlotvora željni čiste srbske krvi...tako su i Sejfu mogli pustit da održi perfomans, zapisat one koji vredjaju i nikom ništa al jok mora Ćetalj pokazad ko je sila...mamicu im JAJARSKU...

Image
JBT

#877 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by JBT »

SaraFina wrote:Blizi se obljetnica Srebrenice.. Ovo maltretiranje povratnika i hapšenje po RS treba maksimalno iskoristiti tom prigodom.

Ogroman broj svjetskih priznatih TV postaja prenosice prilog ..
U tu svrhu treba uraditi i dodatnu emisiju, kako se tretiraju Bošnjaci u RS zrtve genocida, masovnih egzikucija, silovanja i etničkog čišćenja ..

I onda svakog uhapsenog nakon incidenta u Zvorniku pojedinačno prikazati i njegove utiske, sela i susjede.. Na kraju priloga orgijanje ravnogoraca po Podrinju..

Gospodja Evropa koja legalizirala genocid onda neka se zamisli nad tim činom

Hoce, zamislice se.
Svi znaju sve, ali mi hocemo da se onaj anamo kazni, pa da mi onda igramo kolo.
Ne. Svijet hoce da mi dodjemo do pameti sami, tesko i mucno. Pa da onda znamo to cijeniti za ubuduce generacije. A mi sami nasjedamo na provokaciju i unistavamo svaki korak u pravom smjeru zajedno sa provokatorima.
vrbas1979

#878 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by vrbas1979 »

Drinski wrote:
mk ultra wrote:
ta je zastava dejtonskim sporazumom ekvivalentirana zastavom trećeg rajha
zastava RBiH više nije legitimna zastava BiH, ma koliko se to nekom ne sviđalo
To je zastava bosnjackog naroda, a tebe treba banovati.
To je zastava bosanskih kraljeva i srednjovjekovne države bosanske.
Devedesetih je također bila zastava BiH, pod kojom su se osim Bošnjaka borili i drugi narodi u namjeri očuvanja BiH.
Onda su tu zastavu svojevoljno Bošnjaci oteli od drugih i predstavili je isključivo kao obilježje svog naroda.
and

#879 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by and »

KENJAC wrote:
Bodkin wrote:Ljudi se prave ludi pa pisu kako nije provokacija. Naravno da jeste. Zalosno je sto je tako ali je provokacija. Provokacija je i srpska zastava na godisnjicu atentata u sarajevu. Zato su je i slikali u 5 ujutro. Tako su ljudi ovdje na forumu pjeniki i govorili kako bi ih licno u miljacku bacali da su vidjeli.

Tokic je majmun nad majmunima. Propali kockar, propali socijaldemokrata i propalo vjernik. Sad fura da je nacionalista. Jel treba ljude hapsiti zbog zastava? Ne treba osim ako su nacisticke, isilove i ostala govna. Dakle nije ga trebalo hapsiti jer ne krsi zakon ali bi onda gorio forum jer bi ga nalupali gore pa bi bio jos veci mucenik
Cekao sam kad ce se neko sjetiti da kaze ovo. Dodaj jos i Nikolu Gardovica i price o mahanju zastavama dobija kompletniju sliku. Odkud sad ovolika hipokrizija ? Pa jebo te ispade da se u Bosni od 92-95 monopola igralo. Nako uz zajebanciju i mezu. Jebo te , vise od sto hiljada ljudi je mrtvo zbog raznih zastava i raznih mahanja , a sad se ovdje ko cudimo nesto. Jest , eto prvi put se tako nesto desilo pa cemo da se zgrazavamo. Ljudi , Bosna je takva kakva je. Treba li kome crtat ? U ovu situaciju je dosla bas iz jednog jedinog razloga. A to je "ja imam pravo" ! Ja imam pravo da se odvojim od Yu, ali ja imam pravo da se odvojim od BiH , ja imam pravo da branim moja , ali ja imam pravo da branim moje. Ja imam pravo da masem mojom zastavom , ali ja ima pravo ... Od svih tih imanja prava , nemamo nikakvog prava. Srpski se narod u Bih identificira sa Srbijom. Hrvatski sa Hrvatskom a Bosnjaci sa Bosnom. Nemojte preskocit pricu o mahanju Sahovnicama i Turskim zastavam na Spanskom trgu u Mostaru. Juce je bilo slicnih incidenata na pripremi za matursko vece u Mostaru. Meni je lako pricat. Ja moje zastave nemam. Spaljena je nekih osamdesetih. Svi su je spalili. Nek sad gore i vase. Ne izaziva u meni nista ni trobojka ni sahara ni Optima Ulje. U meni izaziva bijes i gorcinu kad cujem da ce negdje neki povratnik provest neprospavanu noc jer se naso neko ko ce tjerat inat i u pet ujutro se slikat pored jebene zastave. Tjerajuci neke nase inate , proci ce nam zivoti , a nigdje stici necemo !
ja samo brinem kad pomislim da te povratnike čuva policija koja hapsi i smatra provokacijom mahanje državnom zastavom :zzzz:
ilkbahar

#880 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by ilkbahar »

vrbas1979 wrote:
Drinski wrote:
mk ultra wrote:
To je zastava bosnjackog naroda, a tebe treba banovati.
To je zastava bosanskih kraljeva i srednjovjekovne države bosanske.
Devedesetih je također bila zastava BiH, pod kojom su se osim Bošnjaka borili i drugi narodi u namjeri očuvanja BiH.
Onda su tu zastavu svojevoljno Bošnjaci oteli od drugih i predstavili je isključivo kao obilježje svog naroda.
Sa ovim se u potpunosti slazem.
JBT

#881 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by JBT »

pici wrote:zašto prdCenikovi žandarmi nisu Apsili i privodili kokošHare pa makar legtimisali na dobacivanja i psovke i uvrede...kad dojdu delegacije iz šhumske na pomen u dobrovoljačku povedu popove i razna obilježlja pa ih policija ne Apsi nego čuva od ustaškomudžahedinskih zlotvora željni čiste srbske krvi...tako su i Sejfu mogli pustit da održi perfomans, zapisat one koji vredjaju i nikom ništa al jok mora Ćetalj pokazad ko je sila...mamicu im JAJARSKU...

Image

Da, ali je napredak da je Tokic prezivio perfomans sa ljiljanima. To ne bi mogao prije 5-10 godina. Dakle, kotrlja se. Sve je to proces kojemu ne trebamo bacati klipove u tockove, ako nista a ono da ne bi pomagali onima koji hoce da zadrze nivo mrznje pa da ga cak vrate na nivo 95-e.
VjecitiStudent

#882 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by VjecitiStudent »

U kost.

Sejfudin Tokić, lik sa Dodikove majice

Kad zakaže medijski spin, kad ne radi razvaljivanje opozicije, kad se diže najnoviji krediti za krpljenje svijetlećeg dupeta, a ti pozovi Sejfudina Tokića.
...
Ne može SNSD-ov tim u rasulu, koji se bavi izlaznim strategijama (čitaj Spašavanjem sopstvenih miliona) uraditi ništa za spas Dodika i klike mu. Niti više to želi. Republika Srpska je pred bankrotom, ona je u temporalnoj rak- fazi ekonomske dijagnostike. Ta, pola vrhuške više i ne spominje Milorada. Ali tu su Sejfo i Hari, sa bošnjačkim vjetrovima, tu je autistični SDS, koji ne zna dal' bi poš'o ili bi doš'o, tu su svi oni donkihotovci koji svojim aktima održavaju Dodikov politički život
...
Oligarhija oko Dodikovih nogu, koja, velim, spašava pokradene novce već mjesecima, nije najsrećnija Bajinim povratkom na nacionalistički stejdž. A kako bi i bila, kad je Milorad , opet volšebnim bošnjačkim turbo- bustom, dobio infuziju za barem još jedan komotan kvartal srbovanja.

Ako ćemo pravo, čovjek koji odavno ima više sreće nego pameti, Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, iznova je, po ko zna koji put, ljubimac Fortune. Ničim izazvan pobjednik. Ko to priča o najnovijem zajmu od preko 50 miliona maraka, da bi opastalo nešto hude sirotinje? Ko se još sjeća dva papka reinkarnirana...? Niko. Mile je, jebeš ga, opet gornji.
http://www.6yka.com/novost/82149/dragan ... ove-majice
pici

#883 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pici »

JBT wrote:
pici wrote:zašto prdCenikovi žandarmi nisu Apsili i privodili kokošHare pa makar legtimisali na dobacivanja i psovke i uvrede...kad dojdu delegacije iz šhumske na pomen u dobrovoljačku povedu popove i razna obilježlja pa ih policija ne Apsi nego čuva od ustaškomudžahedinskih zlotvora željni čiste srbske krvi...tako su i Sejfu mogli pustit da održi perfomans, zapisat one koji vredjaju i nikom ništa al jok mora Ćetalj pokazad ko je sila...mamicu im JAJARSKU...

Image

Da, ali je napredak da je Tokic prezivio perfomans sa ljiljanima. To ne bi mogao prije 5-10 godina. Dakle, kotrlja se. Sve je to proces kojemu ne trebamo bacati klipove u tockove, ako nista a ono da ne bi pomagali onima koji hoce da zadrze nivo mrznje pa da ga cak vrate na nivo 95-e.
da to je žalosno da se prije 5-10 godina zbog ovakvih stvari razbijala glava i ubijali ljudi...taj minorni napredak je napredak al treba čekat 50 godina da srbiji dojde iz gujce u glavu i da padne jošh sto iljada glava da bi se napraviJo napredak k napredku...nisu njiHa dovoljno bombardovali, treba to još ožežat...samo silu razumiju
VjecitiStudent

#884 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by VjecitiStudent »

KENJAC wrote: Cekao sam kad ce se neko sjetiti da kaze ovo. Dodaj jos i Nikolu Gardovica i price o mahanju zastavama dobija kompletniju sliku.
...
Svadba i zastava na Čaršiji je imala svoju ulogu tog dana, ali, nećemo samo zarad Sejfe sad prepravljati istoriju.
Taj rat nije počeo zbog zastava i nečijeg kurčenja, već zbog nečijeg velikodržavnog projekta.
bubi_mama

#885 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by bubi_mama »

Mene zanima sta bi bilo da je umjesto Tokica ovo uradio neki Bosnjak anonimus? Da je u sred BL razvukao zastavu RBIH?
Ne smijem ni da zamisljam scenario.
and

#886 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by and »

mk ultra wrote:
netačno.
to je zastava pod kojom je bih primljena u un i dejtonskim sporazumom joj je priznat kontinuitet i samim tim je dio zvanične istorije.
u dejtonu zastava bih i armija bih nigdje nisu proglašene zločinačkim ni tzv.,pa ne znam na osnovu čega hapse ne samo tokića već i prije toga neke ljude?
također u hagu armija bih nije osuđena ni za jedan udruženi zločinački projekat,nije spomenuta u presudama o genocidu....
a neki jesu
155_mm

#887 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by 155_mm »

SaraFina wrote:Blizi se obljetnica Srebrenice.. Ovo maltretiranje povratnika i hapšenje po RS treba maksimalno iskoristiti tom prigodom.

Ogroman broj svjetskih priznatih TV postaja prenosice prilog ..
U tu svrhu treba uraditi i dodatnu emisiju, kako se tretiraju Bošnjaci u RS zrtve genocida, masovnih egzikucija, silovanja i etničkog čišćenja ..

I onda svakog uhapsenog nakon incidenta u Zvorniku pojedinačno prikazati i njegove utiske, sela i susjede.. Na kraju priloga orgijanje ravnogoraca po Podrinju..

Gospodja Evropa koja legalizirala genocid onda neka se zamisli nad tim činom
odlicna ideja. politika popustanja i zabijanje glave u pijesak po principu "ma pusti budale" je bosnje i dovela u situaciju da se izmedju ostalog po banjaluci psuje "majka balijska" pred kamerama kao da je neko rekao "dobar dan". jednostavno mora se poceti odgovarati na ovu decenijsku medijsku kampanju protiv bosne i bosnji u medjima iz manjeg entiteta.

najocitiji primjer opasnosti te kampanje smo vidjeli kod slucaja zvornik. dugogodisnja propaganda kako su bosnje maltene svi teroristi (svi se sjecamo galijeseviceve bijele alkaide, vehabija i ostalog) je dovela do paralize citavog bosnjackog korpusa kad se desio zvornik. balije se maltene sami proglasise teroristima, te dan zalosti te masovna sranja po mrtvom Nerdimu i na forumu i u medijima, te sutnja oko policajskog terora srpske policije nad povratnicima. a sa druge je jedan americki dipolata na face tv rekao pa nas i cudi da ovakvih slucajeva nije bilo mnogo vise. :-)
dva dana nakon zvornika amerikanci izlaze sa vijescu
Bosnia and Herzegovina’s Defense Industry – America’s Partner in Combating Terrorism
ali dzaba balije se i dalje posipaju pepelom i svrsavaju u tome masovno. :-)
Dobrinja80

#888 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Dobrinja80 »

Očigledno da Tokic namjerno provocira iz nekih razloga.
Kad igra reprezentacija dnevno stotine auta sa zastavicama idu sa Dobrinje preko vraca i u suprotnom smijeru, i nikad niko u IS nije rekao da je to provokacija.
Niko se i ne okrene za autom,
pici

#889 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pici »

bubi_mama wrote:Mene zanima sta bi bilo da je umjesto Tokica ovo uradio neki Bosnjak anonimus? Da je u sred BL razvukao zastavu RBIH?
živog bi ga spalili ...banjaluka = raqqa
JBT

#890 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by JBT »

bubi_mama wrote:Mene zanima sta bi bilo da je umjesto Tokica ovo uradio neki Bosnjak anonimus? Da je u sred BL razvukao zastavu RBIH?

Sve bi isto bilo.
Napalio bi nacionalizam u RS-u, a Dodikova policija bi ispala ovako "profesionalna" i zastitili bi ga. Nacionalizam i mrznja bi eskalirali, a Dodik bi ispao gospodin i "patriota", a svi oni koji su u RS-u protiv njega bi ispali kao obicni izdajnici. Et`.
Nisam citao ovaj clanak Buke do sada, ali se slazemo tu negdje.
KENJAC

#891 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by KENJAC »

VjecitiStudent wrote:
KENJAC wrote: Cekao sam kad ce se neko sjetiti da kaze ovo. Dodaj jos i Nikolu Gardovica i price o mahanju zastavama dobija kompletniju sliku.
...
Svadba i zastava na Čaršiji je imala svoju ulogu tog dana, ali, nećemo samo zarad Sejfe sad prepravljati istoriju.
Taj rat nije počeo zbog zastava i nečijeg kurčenja, već zbog nečijeg velikodržavnog projekta.
Sto bi rekla moja pokojna baba : "Naj mi je draze kad neko istrgne par rijeci iz citave price pa onda na osnovu toga oplete pricu koja nema nikakve veze sa ovim sto sam napisao"
Svaka svadba , svaka zastava svaki kurac palac kod nas ima fundamentalnu ulogu "bas toga dana" . Samo svi mi imamo razlicit ugao iz koga gledamo razne svadbe , zastave i ostala kurcenja. I zanimljivo , vazda je bas taj , nas ugao , onaj ispravni. Onaj iz koga trebaju da svi gledaju !
bubi_mama

#892 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by bubi_mama »

JBT wrote:

Sve bi isto bilo.
Napalio bi nacionalizam u RS-u, a Dodikova policija bi ispala ovako "profesionalna" i zastitili bi ga. Nacionalizam i mrznja bi eskalirali, a Dodik bi ispao gospodin i "patriota", a svi oni koji su u RS-u protiv njega bi ispali kao obicni izdajnici. Et`.
Nisam citao ovaj clanak Buke do sada, ali se slazemo tu negdje.
Ipak se vise slazem sa picijevim postom, ko zna kako bi taj jadnik zavrsio. Ali ovdje bjese kamere, i Tokic.
Pa smo imali "profesionalnu" policiju :-)
apsidejzi

#893 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by apsidejzi »

pemanapemani wrote:
bubi_mama wrote:Ne mogu da nadjem temu od @drvosjece na kojoj ga napljuvase, jer je postavio pitanje kakav bi trebao biti Bosnjo po Srpskim mjerilima, aman i kuka i motika na njega, da provocira,laze i sta sve ne. A mislim da je odgovor na ovu tu temu upravo ovdje.
Dobri Bosnjo treba da sagne glavu, guta smotre ravnogorskih cetnika, sirenje zastave pod kojom su ga klali na sred Sarajeva,Dobrovoljacku, hapsenje zato sto mu je zena ili majka pokrivena ili sto je (neuzubila) vjernik pa ima svoje vjerske knjige. Na sve to treba dobri Bosnjo da sagne glavu, proguta knedlu i nastavi kao da se to njega ne tice, jer zaboga odakle mu pravo?! Mora da pljuje na svakog svog koji Nebeski narod bar malo potrese. Bosnjina uloga je da poslije svakog pokolja nad njim, dobije amneziju nastavi da radja djecu i odgaja, da bi imali sta krvolocnici da kolju svako malo. Ako se ovog ne drzi bosnjo postaje terorista,fanatik i potencijalni koljac.
Samo Bosnjo zakopaj glavu u pjesak ko noj :-) kao i uvjek...
Dobri Bošnjo ne treba saginjati glavu i prilagođavati se.
Dobri Bošnjo je još prije 15 godina trebao napraviti ofanzivu na europske sudove i potencirati očitu segregaciju u manjem entitetu.
Dobri Bošnjo je najkasnije do 2000. godine trebao natjerati svoje političke predstavnike da budu prvi u koloni povratnika u manji entitet.
Dobri Bošnjo je svoje političke predstavnike trebao natjerati da od 2000. godine stanuju sa njim u šatorskim naseljima, poluobnovljenim kućama i kolektivnim smještajima.
Dobri Bošnjo je trebao svaki napad na povratnike u manji entitet postaviti na nivo svjetske ili bar europske top vijesti.
Dobri Bošnjo je trebao zahtijevati fakture o donacijama koje su namijenjene povratnicima.
Dobri Bošnjo treba jačati državu BiH pod svaku cijenu, a ne da se uljuljkava u neizvjesnoj i patološkoj "rahat patnji"...

Državna strategija = koliko toliko podrška Međunarodne zajednice.
Etnička strategija = slaba podrška pojedinih država.
Pa de, pocni ti. Pisi svjetskim medijima i zahtjevaj fakture i ostalo napisano.
Moenx

#894 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Moenx »

[youtube]SjW84INL_sc[/youtube]

Tokicev protest sa zastavom nije prvi i vidimo da je i prije bilo takvih pokusaja u borbi za prava i normalnu BIH
Nazalost Banja Luka i njezino tamosnje stanovnistvo pokazalo je u jednoj slicnoj prilici dosta primitivizma i negativne energije (slucaj Ferhadije), no raduje tek malo eto dai u tim situacijama kada vrebaju Bosnjake kao nekakve zivotinje bez prava ipak neku podlogu za dijalog i ljudskost
IPak je jucer jedan prolaznik u BL ohladio napadaca na novinara ipak su policajci pokusali bar prema svojim lafo principima biti korektni
NO u svakom slucaju BiH je bila i ostala zemlja u kojoj simboli mogu izazvati pomutnju kako kada bi se u Salemu recimo pojavila zena leteci na metli (grad poznat po progonu vjestica)
Donekle podrzavam TOkica narocito zbog reakcije koja je dosla sa druge strane , no trebamo znati da naciju i borbu za opstojnost nacije ne cine samo simboli da je jedan od osnovnih znakova pristojnosti ne smatrati svoju naciju nacijom iznad svih drugih i ne biti svojeglav i dramatican u tome
U BL je jucer prikazana i ogroman primitivizam od strane tamosnjih gradjana ali i zelja da se zivi u miru , ali gotovo u oba slucaja nesposobnost i odsustvo zelkje da se shvatri bosnjacki mentalitet i borba za ostvarivanje bosnjackih prava -- naime nije tacno da je eto TOkicev izlet sa zastavom nesto o cemu tamosnji Srbi treba da sude, TOkic i ostali Bosnjaci imaju pravo na svoju zastavu bez obzira na neki sud njegoov sugradjanina Srbina
JBT

#895 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by JBT »

Bez kamera je drug prica. Imas ovu vrziju sa relacijom Dobrinja-Vrace, pa verziju da te pojede noc ao ovog privrednika sinoc, pa imas verziju smisl zasto uopste bilo sta raditi ako to niko ne zapazi i ne zabiljezi....
Mislim da ni Tokic ne bi ovo uradio negdje u vukojebini i bez kamera. Zasto bi?
JBT

#896 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by JBT »

Ponavljam, ako se zaista zelis boriti protiv apartheida, motiku u ruke pa u RS i pomogni Bosnji da usije i pozhnje. Pokazi mu da je podrzan konkretno, a ne otezavati mu jos vishe situaciju nekim perfomansima pred kamerama.
gospodja profiterka

#897 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by gospodja profiterka »

I onda mi kažu da su forumaši nepresušno vrelo informacija... Jašta su. :D

Tokić i Senad su već neko vrijeme na Radončićevom platnom spisku, iz sličnih razloga. Gazda Mile i Gazi-Fahro podrivaju vladajuću koaliciju i natežu svoje političke protivnike (Mile - SDS, Fahro - SDA), a ova dvojica ublehaša u dugovima, u saradnji sa Dodikovom patrolom sa RTRS-a, prave patriotsko-otadžbinske monočinke za priglupi narod.

Generalno me ne zanimaju međusobni obračuni vodećih stranaka konstitutivnih naroda. Njihova interna stvar.
Moenx

#898 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Moenx »

JBT wrote:Bez kamera je drug prica. Imas ovu vrziju sa relacijom Dobrinja-Vrace, pa verziju da te pojede noc ao ovog privrednika sinoc, pa imas verziju smisl zasto uopste bilo sta raditi ako to niko ne zapazi i ne zabiljezi....
Mislim da ni Tokic ne bi ovo uradio negdje u vukojebini i bez kamera. Zasto bi?
Kamere su mozda imale svoj ucinak ali reakcija koja se sinoc desavala je sasvim indikativna i pravo je mjerilo kako ce se BOsnjak ponasati sa ili bez kamere i kako ce se Srbi ponasati sa ili bez kamera
U raspravi o tome da li sada TOkica trebamo slaviti kao heroja ili mu reci hej pa ti samo blefiras ti si politicar i sve je laz -- mislim da ta rapsrava ne vodibas u ipravan pogled prema jucerasnjem desavanju
Naprosto trebamo shvati kako se u jucerasnjoj predstavi mogli emotivno i psihioloski naci i pronaci svaki obicni Bosnjak ili pak sa druge strane Srbin -- to je jedna dimenzija u kojoj ne bi se sad ulazilo d li je Tokic bio dosljedan i ispao pravo musko ili ne
Dakle u tom specificnom mentalitetu BOsnjaka koji cijelo vrijeme prebira i racuna ko je najzasluzniji ili pak ko se bolje snaso ili pak ko se bogati i ko je iskoristio situaciju i u tim i takvim percepcijama treba malo stati i pogledati neke stvari bez tih sumnji
Mada one , zasto ne uvijek postoje
šrilančananin

#899 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by šrilančananin »

ilkbahar wrote:
burger_pasa wrote:
ilkbahar wrote:Meni ovaj potez uopste nije jasna. Zasto sada? Zasto bas sada ? Zasto to nije uradio na godisnjicu prije petnaest godina , npr?
Izgleda da se umjetno zeli izazvati medjunacionalna mrznja izmedju Bosnjaka i Srba, opet-

Da me se pogresno ne shvati, veliki sam patriota i volim BiH i zastavu sa ljiljanima dozivaljvam kao svoju jedinu, ali ovo je idiotski potez. Sta je htio postici sa ovim? Stavrno koji je motiv? Ocita provokacija.
Provokacija ima i s njihove strane, ali opasno se nesto kuha sa obje strane, nesto se iza brda valja, a uskoro cemo biti svjedoci tome.
Cuj sta je htio postic sa ovim? Pa ti ko da si sa Marsa pao, ko da si na Jupiteru zivio sve ove godine. Zastava sa ljiljanima je zastava drzave BiH pod kojom je medjunarodno priznata. Zasto privesti i kazniti osobu koja nosi zastavu svoje domovine.
Zasto Bosnjacka djeca nemogu ucit svoj Bosanski jezik u svojoj drzavi u cetnitetu rs, zasto se slave krsne slave gradova, kad ustav kaze da su svi narodi ravnopravni u cetnitetu? Zasto skole u koje idu Bosnjacka djeca nose srpska imena? Itd...itd... Da imas u glavi kao sto nemam nebi postavljao tako glupa pitanja, djecace. Treba se borit za pravdu, istinu i ponos. Niko je nece donijet na tanjiru. Eto zato se Sejfudin bori i aferim Sejfudine Bosnjacino.
Prvo nisam djecak, nego sam gospodja.
Drugo zastava sa ljiljanima je ukinuta (nazalost) nakon Dejtona kao i njihova 4 esa.
Trece zasto nije maho ljiljanima prije 20 godina (1995) ???? Zasto sada u sklopu svih ovih desavanja? Mogao je odrzati konferenciju i u Sarajevu.
Ovo ide samo u prilog Srpbima, ovim se u stvari zeli pokazati da je RS vec drzava za sebe i da BiH ti nema sta vise traziti!

Ponavljam obicnom svijetu nije do ratovanja, kako ni nama tako ni njima. Ljudi nedajte da nas opet obmane!
Sejfo je srpski placenik, sto mu je to trebalo, BiH se mora raspasti, to je jasno?
skupljac_zeljeza

#900 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by skupljac_zeljeza »

JBT wrote:Ponavljam, ako se zaista zelis boriti protiv apartheida, motiku u ruke pa u RS i pomogni Bosnji da usije i pozhnje. Pokazi mu da je podrzan konkretno, a ne otezavati mu jos vishe situaciju nekim perfomansima pred kamerama.
A prije toga u akciji Ruben uhapsiše 31 Bošnjaka, kako se poslije ispostavi, bez ikakva razloga. Kući su ostale preplašene majke, supruge, djeca, sestre....
Post Reply