To ministre!

Post Reply
tf2_spy

#51 Re: To ministre

Post by tf2_spy »

Alfons Kauders wrote: Da, branim ga - jer za ova sranja nije odgovoran samo on, odgovorni svi njegovi prethodnici i svi gradjani koji su za njih glasali.

Ni on ni ja nismo krivi sto je narod navucen na sadaku i sto se u tim komunalnim nazovi preduzecima nakotilo par generacija odredjenih porodica.
svaka čast. i ne zaslužuješ bolje.
jazzer

#52 Re: To ministre

Post by jazzer »

Superhik_ wrote:
jazzer wrote:[qu

Pa nije bas sve tako jednostavno kao sto ti pises. Desetine miliona KM duguju neredovne platise a drzava,
nesposobna kakva jeste, nema nacina da ta sredstva naplati. Sta onda da radimo, upitaju se debilni ministri?
Nakon sto razmisle 5 sekundi donesu odluku o poskupljenju plina. Umjesto da urade sve sto je potrebno da naplate ta potrazivanja njima je lakse poskupiti plin. Pa kada sve to naplate, ako smatraju da opet treba poskupiti plin, onda neka i poskupi. Druga stvar, mi nemamo mogucnost da biramo na koji nacin cemo se grijati (mislim na one koji koriste centralno grijanje). Zasto meni ovaj BahiL, ili neki drugi ministar cija je to nadleznost, nije omogucio izbor nacina grijanja? Napomene radi, moj racun za grijanje za juli je placen, tako da im nista ne dugujem ali da imam priliku ''skinuti'' se sa centralnog, rado bih je iskoristio.
e o ovome ja pričam, hoćete sve guzovače. pa plati pa ćeš imati, napravi sebi. ja sam uložio 7 000KM da promjenim grijanje i ni od koga nisam tražio pare, niti bi mi ih ko trebao dati. a vi samo gledate kako se privaliti na budžet
Jesi ti procitao sta sam ja napisao? Ko sta hoce guzovace? Ko se zeli privaliti na budzet? Skloni se u hlad, vidis da ti ovo sunce ne prija. Moji su svi racuni placeni, ja sam trazim mogucnost izbora, da moja odluka bude zelim li se grijati na plin, struju ili nesto trece. A ne da mi to neko namece pod moranje.
Alfons Kauders

#53 Re: To ministre

Post by Alfons Kauders »

tf2_spy wrote:
Alfons Kauders wrote: Da, branim ga - jer za ova sranja nije odgovoran samo on, odgovorni svi njegovi prethodnici i svi gradjani koji su za njih glasali.

Ni on ni ja nismo krivi sto je narod navucen na sadaku i sto se u tim komunalnim nazovi preduzecima nakotilo par generacija odredjenih porodica.
svaka čast. i ne zaslužuješ bolje.
Posteno, ja ne zasluzujem bolje... A ti zasluzujes ministra koji ce subvencionirati plin... :-)
tf2_spy

#54 Re: To ministre

Post by tf2_spy »

Alfons Kauders wrote:
Posteno, ja ne zasluzujem bolje... A ti zasluzujes ministra koji ce subvencionirati plin... :-)
da. i to ne zbog mene, nego zbog gomile ljudi koji su socijalno ugroženi, a uglavnom su ugroženi od ovakvih govana kao što je ovaj ministar. žao mi je ako ti je to pretežak koncept za shvatit.
Last edited by tf2_spy on 14/08/2012 13:48, edited 1 time in total.
Zox

#55 Re: To ministre

Post by Zox »

Kad pocnemo krpiti rupe u asfaltu, vlast nam vise nece ni trebati, zar ne? a bice to super usteda.
jazzer

#56 Re: To ministre

Post by jazzer »

jazzer wrote:Jesi ti procitao sta sam ja napisao? Ko sta hoce guzovace? Ko se zeli privaliti na budzet? Skloni se u hlad, vidis da ti ovo sunce ne prija. Moji su svi racuni placeni, ja sam trazim mogucnost izbora, da moja odluka bude zelim li se grijati na plin, struju ili nesto trece. A ne da mi to neko namece pod moranje.
Superhik_ wrote:pa utalite se i izgradite si kotlovnicu. je znam da ti zvuči kao naučna fantastika jer ste naučili da drugi plaćaju. je li se ikad desilo da su u sarajevu vlasnici stanova sami obnovili fasadu? nije, samo kukaju i čekaju da je općina obnovi.
Halo zemljace!! Ja ne zelim kotlovnicu, ne zelim praviti novu pored postojece, koji ce mi moj? Ja samo zelim mogucnost izbora, da sam mogu izabrati na koji nacin cu se grijati. Nista vise od toga. Procitaj sta pisem!
moa

#57 Re: To ministre

Post by moa »

Alfons Kauders wrote:
tf2_spy wrote:
Alfons Kauders wrote:[
Ko sto rekoh, pogledati ViK i GRAS teme.

Jebena Motorola juce objavi 4,000 otkaza i nikom nista. Kod nas kad bi neko sutra pokusao otpustiti 100 ljudi iz GRASa ili Toplana, poceo bi rat.

I uvijek se kriju iza ministarskih plata i beneficija - mada bi isto reagovali i kad bi ministre stavili na minimalac.
o čemu ti pričaš, majke ti? jel ti to braniš ovog ušljivca i ostale ministre?
Da, branim ga - jer za ova sranja nije odgovoran samo on, odgovorni svi njegovi prethodnici i svi gradjani koji su za njih glasali.

Drzava treba da obezbjedi investicije da bi se otvarala radna mjesta, pa nece biti da narod zivi od sadake.
hepekcina

#58 Re: To ministre

Post by hepekcina »

dobro vam je čovjek svima reko: manje jedite i valjda će te manje srat po forumu a više biti prisutni u stvarnom životu....jer da u stvarnosti voliko galamite Baja i likovi poput njega ne bi nikad ni bili ministri a kamoli da bi neko priuštio ovakav traktorski kabadahiluk

Živo Baja!
admialic

#59 Re: To ministre

Post by admialic »

Evo neka se stavi bilo ko od nas u ministrovu poziciju, pa da vidimo kakav odgovor bi dali.
Sta on moze sto ljudi ne placaju gas, isto on nemoze nista za to sto Rusi hoce da im se plati za isporuceni gas.
Covjek se nalazi u sredini necega za sta uopste nije odgovoran, i sada novinar kao novinar dolazi tu i postavlja glupo pitanje za koje zna da mu ovaj nemoze odgovoriti.
Cisto trazenje novinarske senzacije.[/quote]

da ti nije kakav rod ovaj ministar :shock: ..pa covjece ne moze se ovako bahato ponasati,nije on kriv al nije njegovo da se "šprda" i daje ovakve izjave
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#60 Re: To ministre

Post by grunt »

ako ce narodu doci iz guzice u glavu ja sam za to da se uvede pdv od jedno 50 %,kilo hljeba da bude 10 KM,a sve komunalije barem uduplaju,mada sam opet skeptican
samo pojacajte,nas stajling to moze podnijeti :thumbup:

takav nam je grah pao jbg,ovdje je na zalost vecina ljudi poput ovog ministra i da sada uzmes 10 ljudi sa ulice barem 9 bi se ponasalo isto bahato kada bi dobili bilo kakvu vlast,malo nas je al' smo govna
dječak sa šibicama

#61 Re: To ministre

Post by dječak sa šibicama »

Kakvo gradjani/seljaci, takav i ministar.

Alfons garant radi u BH Gasu.
Tiger 033

#62 Re: To ministre

Post by Tiger 033 »

DoradO

#63 Re: To ministre

Post by DoradO »

vidi ovog sa sahovnicom :D :-) sta se ti ovdje javljas bolan bolan
Doktor29

#64 Re: To ministre

Post by Doktor29 »

Zox wrote:Necemo guzovace, hocemo value za nas porez. Hocemo da ministar zaradi platu.
Ovo je prvi korak prema Zapadnoj Njemackoj :mrgreen:
iSwagga

#65 Re: To ministre

Post by iSwagga »

187 wrote:ova droga uzela maha
Izgleda da su mu stavili nesto u drogu :run:
Dr.Mr.Fr.

#66 Re: To ministre

Post by Dr.Mr.Fr. »

jazzer

#67 Re: To ministre

Post by jazzer »

Superhik_ wrote:pa utalite se i izgradite si kotlovnicu. je znam da ti zvuči kao naučna fantastika jer ste naučili da drugi plaćaju. je li se ikad desilo da su u sarajevu vlasnici stanova sami obnovili fasadu? nije, samo kukaju i čekaju da je općina obnovi.
jazzer wrote:Halo zemljace!! Ja ne zelim kotlovnicu, ne zelim praviti novu pored postojece, koji ce mi moj? Ja samo zelim mogucnost izbora, da sam mogu izabrati na koji nacin cu se grijati. Nista vise od toga. Procitaj sta pisem!
Superhik_ wrote:pa direktore da bi to dobio neko mora investirati u nova postrojenje, ili možda misliš da će ih roda donijeti?
Ja se moram grijati na plin jer nam ne dozvoljavaju da se iskljucimo sa sistema centralnog grijanja. Ako se iskljucimo onda moramo placati oko 40% racuna (zbog grijanja koje dolazi iz susjednih stanova, bla, bla). Ja se zelim grijati samo na struju ali ne mogu jer bi svejedno morao placati centralno grijanje. Iako ne rado, racune uredno placam i nemam nikakvog duga ali 100ti put ponavljam da samo zelim mogucnost izbora. Je l jasnije? Eh, sada, za sta bi se ja trebao utaliti i zasto graditi drugu kotlovnicu? Kakve nove investicije spominjes? Kakve rode? Je l ti pises samo da bi nesto napisao ili se potrusis da to ima neki smisao?
taxi_driver

#68 Re: To ministre

Post by taxi_driver »

sve se da rijesiti ako se zeli. Ko god duguje poslati mu pismu da u slucaju ne plate do nekog roka dolaze ljudi i kupe stvari iz stana u odgovarajucoj sumi. a ko ima bas puno ,lako ga izbaciti iz stana ako ne uplati dug(stan prelazi u vlasnistvo toplana). sto je moj stari lud pa placa grijanje od penzije 370KM a pola komsiluka ne placa. kao znaju da ih ne mogu iskljuciti. sve bih ja to za mjesec dana rijesio.samo volja i zakon.
vaučer

#69 Re: To ministre

Post by vaučer »

Ima i pravo.
Svima nam skupa trebaju kad god ih nešto upitamo reći 'Jedite govna i pušite mi kur** sitna stoko'.
Tako misle a mi se ne bunimo, dakle jedi govna i puši sitna stoko, zbog tog si tu, jer si kukavica i glupan.
hepekcina

#70 Re: To ministre

Post by hepekcina »

taxi_driver wrote:sve se da rijesiti ako se zeli. Ko god duguje poslati mu pismu da u slucaju ne plate do nekog roka dolaze ljudi i kupe stvari iz stana u odgovarajucoj sumi. a ko ima bas puno ,lako ga izbaciti iz stana ako ne uplati dug(stan prelazi u vlasnistvo toplana). sto je moj stari lud pa placa grijanje od penzije 370KM a pola komsiluka ne placa. kao znaju da ih ne mogu iskljuciti. sve bih ja to za mjesec dana rijesio.samo volja i zakon.
:thumbup:

tako se to i radi u pravno uređenim državama...ako ne želiš da platiš pruženu uslugu tu je država kao garant naplate....žive likovi u stanovima koji vrijede šestoznamenkasto, a neće da plate grijanje od 150 KM

najcrnje je što penzioneri koji najmanje imaju najredovnije plaćaju a gadovi koji ubiru po par milja mjesečno ne plaćaju i niko nema muda da im naplati dug jer su svi do jednoga politički ušemljeni

klonirati Pol Pota da rješi problem..nema nam druge :x
the_stick

#71 Re: To ministre

Post by the_stick »

ministar kreten! da je ne znam kakvo pitanje, ne moze ovako podlo odgovarat... bas sto neko rece, u bilo kojoj normalnoj drzavi ovaj ne bi jutro dozivio u ministarskoj fotelji....

sto se tice subvencioniranja ugrozenih kategorija, to ima smisla, ali ne u ovoj drzavi... ne u ovoj drzavi iz vise razloga...

prvi razlog ova drzava nema sistem koji moze odrediti ugrozene kategorije... prvo i osnovno, ne postoje nikakvi objektivno podaci koji bi mogli definisati nivo ugrozenosti... da kazemo da su to mjesecna primanja? recimo svi sa primanjima ispod 500 km su ugrozeni i treba im subvencionirati grijanje... pola drzave radi na crno i formalno uopste nema primanja - ugrozeni... od ovih ostalih pola koji su prijavljeni, opet bar pola prijavljeno na minimalac (iako znaju primati i cetverocifrene plate)... dakle po parametru prijavljenih prihoda i oni su ugrozeni... dakle, ovaj parametar otpada... da probamo sa subjektivnim parametrima.. recimo, penzioneri, RVI, porodice sehida, itd. pa svi znamo kako je kod nas lako dobiti potvrde da si u nekoj od ugrozenih kategorija.. prvo bi ministri sami sebi izganjali neke potvrde da su invalidi ili sta vec ne......

drugi razlog je selektivni odabir socijalnih kategorija... ako ce nekome, npr. penzioneru, biti subvencioniran plin u sarajevu, onda bi bilo korektno da nekome bude subvencioniran ugalj u kalesiji... druga stvar, iako toga nije mozda puno, ne moze po meni ugrozena kategorija biti penzioner koji ima stan od preko 60 kvadrata u centru nekog grada... cinjenica je da se takav stan moze utrziti i za pola novca kupiti manji stan u manje fekventnom naselju... ali ne, stan se cuva djeci, a djeca ne bi da subvencioniraju roditelje nego to treba raditi drzava...

treci razlog... pa da smo svicarska, propali bi... primjetio sam da je cesta pojava da isti ljudi kritikuju placanja iz budzeta, a pozivaju na subvencije.. to je malo kontradiktorno... kod nas je sve na budzetu... nedavno citam podatak da je omjer radnika i primalaca sredstava iz budzeta skoro 1 na prema 1... a nije budzet samo administracija.... i da, naravno da su u administraciji previsoke plate i da ih treba rezati, ali nazalost ta administracija cini samo mali djelic budzeta... sta cemo sa policijom, doktorima, profesorima, nastavnicima, penzionerima... e pa onda onda dalje budzet finansira odrzavanje saobracajnica, ulica, naselja, bolnica, skola, avio kompanije, zeljeznica, pa cesto i subvencioniranjem grijanja dijelu gradjana (mnogi ce se sjetiti da je ove godine vlada odobrila poskupljenje plina, znaci sarajevogasu, pa onda i meni i toplanama, pa je slijedom toga trebalo da poskupi i grijanje preko toplana i ono je odobreno, da bi gdin. Lagumdzija onako kao batman uletio da zastiti gradjane i zabrani poskupljenje toplana, pri tome zaboravivsi na mene, koji se grijem direktno na plin - sta je ovaj potez nego subvencioniranje dijela gradjana?)

helem... serem ko foka, ali sta hocu da kazem je... subvencioniranje ugrozenih kategorija je itekako korektan pristup... ali puno se toga treba ovdje preispitati i promjeniti da bi se stvorila baza za subvencioniranje... prvi korak bi bio da neko napokon skupi muda, pripremi se da izgubi naredne izbore, i provede opseznu i ispravnu reviziju svih ratnih i neratnih invalida, RVI, sehida/poginulih boraca, penzionisanih vojnika i policajaca, itd. itd. itd. ali... ko ce na tome izbore gubiti? lakse uzeti pare od MMF-a za isplate primanja svima na budzetu... buduce generacije neka razmisljaju kako te pare vratiti...
hepekcina

#72 Re: To ministre

Post by hepekcina »

de se više ne pozivajte na neratne invalide, RVI, poginule...to je tako otrcano jer ima više administracije koja živi na račun ovih kategorija nego što njih ima
the_stick

#73 Re: To ministre

Post by the_stick »

jel? haj mi da podatak o tome...
Leftist

#74 Re: To ministre

Post by Leftist »

JOSD : BAHILJ JE ODVRATNO LICE CJELOKUPNOG SISTEMA

http://www.josd.org/?p=2461
taxi_driver

#75 Re: To ministre

Post by taxi_driver »

od poskupljenja oni nemaju fajde. opet ce im se dug gomilati i do slijedeceg poskupljenja bit ce duple cifre. jedini nacin je naplata grijanja. a cini mi se da se najvise svercuju korisnici koji se griju preko toplana. jarane ako ne mozes placati grijanje za stan,prodaj ga i uzmi sebi manji.pruzi se koliko si dug. a ne daj da ja zivim u stanu od 100 kvadrata a grijanje necu da placam jer mi ga ne mogu iskljuciti.
Mi smo kao narod naucili na javasluk, neodgovornost i gledanje kako koga prevariti.tako nam je od politicara pa do obicnih ljudi.niko nikakve odgovornosti nema.
Post Reply